Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Kinga, ja jestem marnym kierowcą w warunkach zimowych, tj. po ciemku.
A co tu tak pusto? wszyscy ciężko pracują?
Popatrzcie, kogo u siebie mam. A tak się zarzekałam, że daję sobie spokój na pół roku...

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Gdgt - pusto, bo ktoś kogoś o coś prosi, nie zauważyłaś, że wątek zawsze wtedy robi się pusty?:cool1: Wiem, ze nie każdy sie na taką trasę pisze. Potzreba wytawnego kierowcy i auta w dobrym stanie technicznym.

A szczeniorki są cuuuudne!!!!
Bosz, ja chyba zwariowałam już z tymi psami.
Ile razy widzę takie ładne coś to budzi sie we mnie instynkt zbieracza.

Ewusku - i co z tym domkiem? ? ?

Posted

[quote name='KingaW']Gdgt - pusto, bo ktoś kogoś o coś prosi, nie zauważyłaś, że wątek zawsze wtedy robi się pusty?:cool1: Wiem, ze nie każdy sie na taką trasę pisze. Potzreba wytawnego kierowcy i auta w dobrym stanie technicznym.

A szczeniorki są cuuuudne!!!!
Bosz, ja chyba zwariowałam już z tymi psami.
Ile razy widzę takie ładne coś to budzi sie we mnie instynkt zbieracza.

Aluzję do kierowcy zrozumiałam, ale akurat samochód, mimo skromnego wyglądu, jest niezawodny.
Co do szczeniorków, to robota jayo, która zgarnęła trzy ze schronu w radomiu. Dwa zachorowały i trafiły na kwarantannę do mnie, ale już powoli dochodzą do siebie. Obie to sunie, maja raptem 5 tygodni. Są słodkie, ale strasznie śmierdzą. Mi to nie przeszkadza, ale mój pies nie może tego znieść...

Posted

A propos szczeniaków: sporo nowych maluchów marznie w Ostrowi...

A pod Ostrowią (w niewielkiej miejscowości kilka km. dalej) w wykopanej jamie pod kontenerem na śmieci, niedaleko bardzo ruchliwej ulicy jest takie maleństwo:

To suczka, ma ok. 3 miesięcy. Jest ufna, straszny słodziak. Marznie!
I w każdej chwili może przejechać ją samochód albo zagryźć jakiś pies.

Matka, mała sunia, tam się oszczeniła. Zaopiekowała się matką i trzema maluchami nauczycielka z miejscowej szkoły. (Ta pani nam pomaga, organizuje w klasie zbiórki rzeczy dla schroniska i pieniędzy!)
Dla dwóch chłopaków znalazła dom. Sama niestety nie może zabrać do domu ani jednego zwierzaka. Zostało jeszcze jedo szczenię, ta właśnie suczka. Nikt jej nie chce zabrać do siebie nawet na kilka dni. Matka od małej już uciekła, szczenię zostało zupełnie samo.

Na poniedziałek udało się zorganizować transport do Warszawy.

Bardzo potrzebny tymczas dla malutkiej! Czy wszystkie domki tymczasowe są całkowicie zajęte? :roll:Może zmieści się jedna ostrowska kruszynka. Przecież nie możemy dziecka zostawić samego na ulicy.

Uwaga, to nie jest szantaż emocjonalny: jeśli dom tymczasowy się nie znajdzie, transport małej będzie nie do Warszawy, tylko do schroniska w Ostrowi. Nie ma wyjścia. Nie mamy pieniędzy na hotele.

PS
Sunia przypomina bokserka, ale mama bynajmniej bokserem nie jest

Tu jest jej wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9040486#post9040486

Posted

[quote name='Fela']A propos szczeniaków: sporo nowych maluchów marznie w Ostrowi...

Uwaga, to nie jest szantaż emocjonalny: jeśli dom tymczasowy się nie znajdzie, transport małej będzie nie do Warszawy, tylko do schroniska w Ostrowi. Nie ma wyjścia. Nie mamy pieniędzy na hotele.

PS
Sunia przypomina bokserka, ale mama bynajmniej bokserem nie jest

Szkoda, ze nie mamy czasu jezdzic, zeby o tym wiedziec na biezaco..
Jak ze szczepieniami szczeniakow w schronie ?

Bo jak rasowe, to do nas.. Nawet jesli tylko w 1/10 - zawsze to lepiej wyglada na podworku :lol:
Ale u nas akurat juz sie troche zapelnilo. Miejscowek niet.

Ale jak potrzymacie kciuki, to jedna sie w niedziele zwolni...

Posted

Jakie male pieski macie na tymczasach?
Pani straciła 12 psiego przyjaciela.
Preferowany, mały, najlepiej kudłaty lub z dłuższym włosem piesek. Nauczony czystości.
Mieszkanie na parterze w Otwocku. Pani na wcześniejszej emeryturze

Posted

[quote name='beka']Jakie male pieski macie na tymczasach?
Pani straciła 12 psiego przyjaciela.
Preferowany, mały, najlepiej kudłaty lub z dłuższym włosem piesek. Nauczony czystości.

Do tego opisu jak ulał pasuje Daktyl: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=91601&page=10

Mały, ma dłuższy włos, jest superkumplem i równiachą, w ogóle niekłopotliwy. Spacerki - wie, do czego służą, Maupa, u której tymczasuje Daktyl, potwierdzi w 100 procentach. Tyle, że Daktyl nie widzi. Ale mu to nic a nic nie przeszkadza.

Jest też Froteczka, tyle że to sunia (ale po sterylizacji). Kochana. I domowa, nauczona czystości.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100967

Posted

tak sobie pomyslalam, ze jest duzo wplat na konto, teraz na mastiffke, ale z czasem beda inne, i moze warto pomyslec o jakiejs ladnej kartce czerpanej z podziekowaniami dla osob, ktore wplaca powyzej 50 zl i im wyslac ?

co o tym myslicie ?

Posted

po akcji w sobote na Podskarbiskiej, gdzie od kilku miesiecy polujemy na psy, znalazlysmy z Wilejkaros u ochroniarzy ZUSu malutenkiego pieseczka...
Chcialysmy go zabrac, ja od razu pomyslalam o tej Pani, do kotrorej Beam6 dala mi namiary.
Ochroniarz nie chcial nam oddac psa i... zadzwonil wczoraj poznym wieczorem, ze jednak odda.. wiec pojechalam.
Moj TZ zgodzil sie go przetrzymac do rana i dzisiaj mialam go zawiesc tej pani...
Zadzwonilam a pani mi powiedziala, ze bardzo zle sie poczula, byla w szpitalu (jest po zawale) i jej corka i wnuczka (nie mieszkaja z nia a le sie nia opiekuja) powiedzialy, ze na razie zadnego psa ona nie moze miec, bo nie nadaje sie do tego fizycznie ;-(
A pies jest u mnie... bardzo jej bylo przykro, ale coz...

Moj TZ zgodzil sie potrzymac pieska na tymczasie, bo powiedzial, ze on jest za maly, zeby go oddac do hotelu...

Czarny, bo wyglada jak wegielek jest caly zapchlony, pogryziony, ma strupy...
dzisiaj go wykapalam, dalam tabletke na odrobaczenie, jutro zastosuje Fripex.

To jest węgielek:

Posted

a pamietacie tego kolege ?

przemodelowal kompletnie nasze zycie, za kilka dni minie rok jak Rugolf jest z nami, od tego czasu nasze domowe stado uroslo juz do 5 psiakow wyciagnietych z roznych miejsc : Ostrów, Trojmiasto, Cieszyn, a nawet z z czeskiego Harrachova :), przewinely się tez psiaki ze : Szczecina, Ciechanowa, Radomia, Sochaczewa, Mszczonowa,

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Gemsi, a teraz napisz o Waszych kotach ;)

w kotach sie nie łapie, wiem ze jest ich 12, ale ja znam imiona tylko 6 podstawowych, reszty nie jestem w stanie spamietac, i sie nie czepiaj :D

Posted

ze niby jak to sobie wyobrazasz
zdjecie nr 1 - jayo karmi 1 kota
zdjecie nr 2 - jayo karmi 2 kota
zdjecie nr 3 - jayo karmi 3 kota
zdjecie nr 4 - jayo karmi 4 kota
zdjecie nr 5 - jayo karmi 5 kota
zdjecie nr 6 - jayo karmi 6 kota
zdjecie nr 7 - jayo karmi 7 kota
zdjecie nr 8 - jayo karmi 8 kota
zdjecie nr 9 - jayo karmi 9 kota
zdjecie nr 10 - jayo karmi 10 kota
.
.
.
??

a potem psy, chomiki, kury, koszatniczki, myszki, nornice...

?
to nudne by bylo :D

Posted

Dostalam takiego oto maila:
Witam mam do pania pytanie czy ma pani moze jakiegos duzego psa
najlepiej z dluzsza siercia i w miare mlodego bo mam juz w domu 12
letniego jamnika , a chcialbym jeszcze miec psa na dworze oczywiscie nie
wybieg tylko cala dzialka i dobrze ocieplona buda.
Co Wy na to?