Ewusek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 rozmawialam z Fela i Kinga i doszłyśmy do wniosku, ze trzeba zrobić akcje cegielkowa na allegro. Ja moge sie podjac napisania dramatycznej historii tylko bede potrzebowala bardzo tragicznych zdjec. Ludzie maja w sobie coraz wiecej empatii, cierpienie zwierzat bardzo ich boli... Mysle, ze mozemy zrobic kilka takich akcji ze sprzedaza cegielek. Powiem tak - wystawilam wczesniej 4 aukcje, bylo 3,5 bo mi aukcje usuneli, bo cos im sie nie zgadzalo w danych osobowych i przez te aukcje ludzie wplacili ponad 6500 pln ! Mysle, ze to calkiem niezly wynik. Dziewczyny, ktory mialy dostep do konta zszokowane byly jak pieniadze szybko pojawialy sie na koncie i zastanawialy sie jak to zrobilam.... Tak wiec, moge sie polecic :-) jezeli chodzi o koszty to wystawienie aukcji bedzie kosztowalo 22,45 pln - musi byc na wierzchu kategorii bo ludzie nie maja czasu ogladac 40 stron z psami, - musi byc podświetlona i pogrubiona, - musi byc rasa w tytule bo czesto ludzie szukaja hasłowo, - musi być dramatyczna historia... prowizja od sprzedazy niestey wysoka od 2000 to 80 zl (chyba, nie pamietam) mam aukcje w formacie html wiec zainteresowanym moge wyslac na maila no wiec, co o tym myslicie ? Quote
beam6 Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 A cegiełką może być.........., no wlaśnie co? Jeżeli zdjęcie lub podziękowanie w formie papierowej mogę sie podjąć produkcji i wysyłki :) A może znaczki z logo ? Quote
esperanza Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 Ewusek to bardzo dobry pomysł. Tragicznych zdjęć to my mamy sporo ze schroniska. Przez 2 lata trochę się tego nazbierało. Wieczorem podeślę Ci kilka bardziej aktualnych przypadków, tylko podaj proszę swojego maila. Jako cegiełki możemy coś zamówić, np koszt jednego breloczka to przy zamówieniu na 100 sztuk 2zł, a znaczka w najmniejszym formacie 1,10zł. Wysłałam wieczorem maila o adopcjach wirtualnych, kto nie dostał proszę się upominać :razz: Quote
Ewusek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 ja sprzedawałam wirtualne cegiełki po 10 zł, czyli samo podziekowanie. Jeżeli miałby to być nawet najdrobniejszy gadżet to jego koszt + koszt wysyłki wyniósłby ponad połowe wartości cegiełki. Bardzo dużo jest takich ludzi, ktorzy kupuja takie cegiełki dla komentarzy... ale sa tez osoby, ktore kupuja jedna cegielke i wplacaja 500 zl :-) albo kupuja jedna i robia w pracy zrzutke i wplacaja 250 :-) Quote
OlimpiaK Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Pisalam juz Owieczce, ale napisze tez tutaj - przy najblizszej mozliwej okazji poprosze o przywiezienie ze schronu Duszka do mnie na tymczas. :razz: Quote
Wilejkaros Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 A kiedy w najbliższym czasie będzie okazja? Quote
Ewusek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 prawdopodobnie w przyszlym tygodniu pojade z Fela do Urzedu w Ostrowii, moze wpadniemy do schronu i weżmiemy Duszka - wszystko zależy ile czasu spedzimy w Urzedzie... Quote
Wilejkaros Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Weźcie Duszka, weźcie... On taki biedny, a fajny DT mu się szykuje... Niestety, burmistrz Ostrowii nie jest ze znanej mi partii. Sprawdzam jeszcze resztę rady. Quote
OlimpiaK Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Owieczka pisala mi, ze pewnie po swietach (czyli zapewne przyszly tydzien) jakis transport powinien sie znalezc. ;) Duszka trzeba zabrac, bo niedosyc ze maly to jeszcze sterroryzowany... :shake: Quote
gdgt Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Ciotki, zapraszam na wątek mojego nowego rezydenta. Pies został wyrzucony z samochodu przez poprzedniego właściciela, kilka tygodni błąkał się pod Nadarzynem. Ma około roku i jest bardzo fajny. Szukamy mu oczywiście domku! Piegus Quote
Ewusek Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 dzwonila do mnie @ludwa, dowiedziala sie,ze pies, ktorego niedawno ktos adoptowal uciekl w srode :-( Okolice Zamieniecka-Gdecka. Pies jest w kolorze czarnego podpalanego jamnika i wielkosci baseta. Prosila, zebym umiescila to info na watku. Quote
jayo Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Beam, kiedy nastepna "zbiorka" u Ciebie na ciasteczku ? :-) Chyba warto podsumowac, co sie udalo zalatwic z zadan :roll: Coby sie nie rozlazlo po kosciach.. Quote
Wilejkaros Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Ewusek, a dawno ktoś go adoptował? Qrcze, Owieczka pewnie skojarzy który to, bo ja nie bardzo wiem. Na spacerze uciekł? Quote
Ewusek Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 nie wiem kiedy ten ktos go adoptowal :-( Ale ludwa powiedziala, ze dziewczyny boja sie, ze ten ktos przerobil go na smalec :-( Quote
Fela Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 co to za pies? czy adoptowany od nas, z umową? to brzmi bardzo niepokojąco... Quote
Wilejkaros Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 No właśnie też próbuję po opisie wywnioskować... Quote
esperanza Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 Rozmawiałam z Ludwą. Suczka została znaleziona przez pewną panią, która ją wysterylizowała i znalazła dom. Niestety sunia podobno temu panu uciekła w środę. Jak dostanę zdjęcia, to założę wątek i wstawię foty. Quote
ronja Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 W lecznicy na białobrzeskiej zalegamy 531zł. Fakturę z dnia 31.10 podobno ktoś odebrał - kto? Quote
Fela Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Już nie zalegamy. Ale faktura poszukiwana. Jeslli ktoś gdzieś jeszcze ma zachomikowane jakieś faktury wystawione na Stowarzyszenie, proszę przynajmniej o pilny sygnał (nie mówiąc już o dostarczeniu ich do mnie ;)). Quote
lika Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Mam fakturę z dzisiaj na kwotę 27,76 zł za pieluszki dla szczeniaków, które są na tymczasie u Pani Beaty. Quote
Ewusek Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 obiecuje oddac, jak sie spotkamy w tygodniu... Quote
lika Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Czy mamy w schronisku lub na tymczasach, suczkę w typie mini sznaucera? Mam panią, która jest zainteresowana taką suczką, a skontaktowała się w związku z ogłoszeniem Nory, która już została adoptowana ze schroniska. Co prawda jest Spike, synek Nory, na tymczasie u panie Beaty, ale dobrze byłoby oprócz niego zaproponować też suczkę. Proszę zaproponujcie coś, bo już się pogubiłam w tym co mamy "na wydaniu". Jednym słowem drobna, mała, czarna, kudłata suczka, potrzebna. Co mogę podesłać potencjalnej opiekunce? Quote
Recommended Posts