Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

bylam kiedys Radna a kontakty we wladzach mam do tej pory, jezeli tam sa rzady z mojej opcji (choc watpie patrzac na wyniki wschodnie powyborcze) to jest szansa cos wskorac, albo sprobowac chociaz...

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Lara napisał(a):
Owieczko, zdaje sobie z tego sprawe doskonale :-( Ale jakby co to moja propozycja jest aktualna bez wzgledu na czas jaki ta sunia bedzie musiala czekac na swoja kolej :p

Gorace usciski dla Was wszystkich ostrowianek :iloveyou:

Laro ,
bardzo Ci dziekujemy i prosze podaj mi na siebie namiary na pw , jak będe cos więcej wiedziala to odrazu dam Ci znac :Rose::Rose::buzi:

Posted

esperanza napisał(a):
Mamy cały czas chętną do krojenia wetkę.

Dziwne gusta ludzie mają :evil_lol:
To by było jak prezent Bożonarodzeniowy - sterylki na koszt Gminy - marzyć trzeba bo inaczej marzenia nie wiedzą, że się mają spełnić :razz:

Posted

esperanza napisał(a):
Skoro gmina za chipy płaci, to i do sterylek mogłaby się dorzucić. :cool3:
Mamy cały czas chętną do krojenia wetkę.
Lara serdeczne dzięki, zaraz Cię wpiszę jako wirtualnego opiekuna Czarii :-)

A mnie wpisalas przy Kromeczce, bo mail zaden do mnie nie dotarl ze jestem jej wirtualnym opiekunem:cool3:
Ps zadzwonilam do mgdarynki a ona sie skontaktuje pewnie z Toba w sparwie przechodniego maila dotyczacego wirtualnych adopcji.Kolega z pracy bedzie go wysylal do swoich znajomych moze komus sie jaks bida spodoba:)

Posted

Wpisałam. Faktycznie po znajomości pominęłam rutynową drogę dodawania wirtualnego opiekuna ;)
Mail przechodni to bardzo dobry pomysł.
Liczę, że także ruszą adopcje wirtualne po artykule w"Przyjacielu Psie".

Posted

Rozmowy w gminie o sterylizacji oczywiście były prowadzone (z burmistrzem). Argument był taki: pieniądze na sterylizację to mniej pieniędzy na umieszczanie psów w schronisku.
Koło się zamyka, ręce opadają. Oczywiście można, a nawet trzeba, rozmawiać dalej i molestować. Pamiętajcie tylko, że to się wiąże z wyjazdami do Ostrowi w dni powszednie w godz. 8-16.

Owieczko, płytę ze zdjęciami mam codziennie przy sobie. Możesz po nią podjechać albo cóś. Nie dam rady Ci jej dostarczyć, przykro mi, nie mam kiedy (też miałaś mi przekazać swoją, hę? :roll:)

Posted

esperanza napisał(a):
Wpisałam. Faktycznie po znajomości pominęłam rutynową drogę dodawania wirtualnego opiekuna ;)
Mail przechodni to bardzo dobry pomysł.
Liczę, że także ruszą adopcje wirtualne po artykule w"Przyjacielu Psie".

Dziekuje:p

Posted

Fela napisał(a):

Owieczko, płytę ze zdjęciami mam codziennie przy sobie. Możesz po nią podjechać albo cóś. Nie dam rady Ci jej dostarczyć, przykro mi, nie mam kiedy (też miałaś mi przekazać swoją, hę? :roll:)

Oj ciotka nie złość się ;) przecież nie mam pretensji tylko daje znać, że jest więcej psiaków ale Ty masz zdjęcia - żeby nikt mnie nie molestował :evil_lol:

Pamiętaj o płytce na walnym to się wymienimy ;)

Posted

Nieśmiało wspomnę, ze pytałam na zebraniu u ciotki beam6, jaka opcja rządzi teraz w Ostrowii, to mnie zgaszono, że nie o to chodzi. A ja mam również dojście w jednej partii. Dodatkowo jeden pan jest coś winien, jako że dostał się w ndz do parlamentu, a pomogło mu "pare" głosów zebranych po rodzinie ;) (łącznie z babcią)

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Nieśmiało wspomnę, ze pytałam na zebraniu u ciotki beam6, jaka opcja rządzi teraz w Ostrowii, to mnie zgaszono, że nie o to chodzi. A ja mam również dojście w jednej partii. Dodatkowo jeden pan jest coś winien, jako że dostał się w ndz do parlamentu, a pomogło mu "pare" głosów zebranych po rodzinie ;) (łącznie z babcią)

No dobra , dobra Ciebie też będe po piętach całować jak coś ci się uda :evil_lol:
Niech stracę :eviltong:

Posted

[quote name='Owieczka']

Co do Ferbi - z tego co pamiętam to podawałaś mi zdjęcie suni ze strzałką ale była bardziej jamnikowata i z krótsza sierścią. A Ferbi jest średniej wielkości psiną :-o ... chociaz kto wie...
zaraz wyslę zdjęcia komu trzeba i dowiem się czy to pies czy sunia i od kiedy jest w schronie. :cool3: Przestaniemy się w końcu domyślać :eviltong:
A Ty jak możesz to znajdź to zdjęcie.

wydaje mi sie jednak, ze to ta sama sunia...

Posted

[quote name='jayo']

Wiesz co ??
no jakby ta sama :-o tylko tu ma krótszą sierść ( no w końcu lato było).
I łapy takie długawe ...

Posted

Matko, jaki Duszek jest biedny... :shake: Pod koniec przyszlego tygodnia bede wiedziala czy bede mogla go wziac (na poczatku przyszlego tygodnia mam ostatni juz egzamin z sesji letniej... :roll:). Jakby co to ja sie wstepnie pisze na Duszka, bo on tak biedny nie moze zostac z tym brutalem w boksie. :placz:

Posted

OlimpiaK napisał(a):
Matko, jaki Duszek jest biedny... :shake: Pod koniec przyszlego tygodnia bede wiedziala czy bede mogla go wziac (na poczatku przyszlego tygodnia mam ostatni juz egzamin z sesji letniej... :roll:). Jakby co to ja sie wstepnie pisze na Duszka, bo on tak biedny nie moze zostac z tym brutalem w boksie. :placz:

Boszzz ... to Ciebie też będe w pięty całować ... :evil_lol::eviltong: :lol:

Posted

Czy ktoś mógłby skonstruować ładnego maila przechodniego o adopcjach wirtualnych? Mam dużo znajomych, którzy by mogli się przyłączyć...

Co ze Szczotką, bo jakoś ucichło? Już po sterylce? Pojechała do domu?

Posted

[quote name='jayo']

Nie no , ja zwariuje !!!!

Jayo,
Febi to jest PIES!!!
właśnie dostałam info - po dokładnych oględzinach i wywiadzie stwierdzono jednaoznacznie - Pies!
W schronie od Lata tego roku ( może ta sunia ze zdjęcia to była jego siostra ?? )

Słuchajcie,
okazuje się że Szczotek jest suką !!! :mdleje:
wielka prośba ...czy może ktoś przy okazji to sprawdzić ??
To w takim razie trzeba napewno ją kroić na już !!! :shake:

Nic nie rozumiem , to ta psina w ciągu kilku miesięcy zmieniła płec już trzy razy :niewiem::chaos::chaos::chaos:

Posted

gdgt napisał(a):
Czy ktoś mógłby skonstruować ładnego maila przechodniego o adopcjach wirtualnych? Mam dużo znajomych, którzy by mogli się przyłączyć...

Co ze Szczotką, bo jakoś ucichło? Już po sterylce? Pojechała do domu?

Magdarynka na moja prosbe sie juz tym zajmuje:p Ma sie skontaktowac z esperanza bo moze byl juz jakis ladny tekst gotowy z okazji publikacji artykulu na ten temat w psim pismie..

Posted

Witam,
Mogłabym prosić o adres na jaki można byłoby przesłać paczkę ?
Zrobiłam mały porządek i mam na zbyciu kołdre i poduszkę, są zniszczone ale nie na tyle by nie mogły ogrzać jakiegoś psiaka w schronisku. Szkoda mi wyrzucać więc pomyślałam że prześle.

Posted

na AFN mamy tysiąc z kawałkiem. jesli tego nie ruszymy "już" - te pieniądze przejdą do skarpety ogólnej. musimy coś postanowić, jak wykorzystać te pieniądze (początkowo z bazarków te pieniądze szły tam)

Cytat:
Skarpety przeznaczone do zamkniecia (na ktorych nie bylo obrotow przez ostatnie 2 miesiace)
Prosze poczytac, zglosic sie PW Niezgloszone zasila po dwoch tyg ( 7.XI.2007) fundusz ogolny.
...
...
schronisko ostrow
staruszek dexter
stokrotek
tinka

Posted

A czy ktoś może sprawdzić, czy AFN przekazał skarpetę Fina (wówczas figurował jako Chudy) na konto Niczyje w okolicach czerwca/lipca? Bo ja tam już słałam i mailem, i pocztą zwykłą prośba i zaświadczenia, że Fin jest ze stowarzyszenia, ale w końcu nie wiem, czy pieniądze dotarły. To miało być raptem 15 zł, ale zawsze coś.

Posted

gdgt napisał(a):
A czy ktoś może sprawdzić, czy AFN przekazał skarpetę Fina (wówczas figurował jako Chudy) na konto Niczyje w okolicach czerwca/lipca? Bo ja tam już słałam i mailem, i pocztą zwykłą prośba i zaświadczenia, że Fin jest ze stowarzyszenia, ale w końcu nie wiem, czy pieniądze dotarły. To miało być raptem 15 zł, ale zawsze coś.

Sprawdziłam wpłaty od 1 kwietnia i takiej wpłaty nie znalazłam...

Posted

[quote name='ronja']na AFN mamy tysiąc z kawałkiem. ...
...
schronisko ostrow
staruszek dexter
stokrotek
tinka

No to znalazła sie kasa na hotel i szkolenie Tiny :multi: prawda ?