Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Piłeczka
suka
wiek - 1,5 -2 lata
wzrost - średnia ( głowa nad kolano)
sierść - gładka
maść - biała w czarne cętki
znaki szczególne - czarna łata na oku
opis - do ludzi bardzo miła i łagodna , cieszy się , chce się bawić , dopomina uwagi . Do innych psob bywa agresywna ( przez kraty boksu)
skacze jak piłka dość wysoko ( napewno sforsuje każde ogrodzenie)
Wygląda trochę jak mix Asta z Dalmatyńczykiem :evil_lol:

Przylepka
sunia
wiek - ok roku
wzrost - średnia ( głowa do kolana)
sierść - szorstka
maść - rudo- biała
znaki szczególne- krepa i masywna budowa ciała
opis - do obcych z dystansem ( po prostu sie bała) , ale jak wlazłam do niej to sie przykleiła jak lep i przytulała ile tylko mogła. Kochana i grzeczna sunia. :loveu:

Duszek
pies
wiek - 1-2 lata ?
wzrost - mały ( głową do połowy łydki) większy od jamnika miniatury
waga ok 7 -8 kg
sierść - gładka
maść - czarno-brązowy , podpalany
znaki szczególne - biała krawatka
opis- to miły psiaczek nawet chciał do nas wyjść ale go inny duży pies (Bobik) strasznie gnębił nawet widać ślady pogryzień na jego pysiu :-(
mix jamnika

i tylko wystawiał nosek ...:-( jakie szramy na pysiu

Bobik
pies
wiek - nicały rok ( zęby ma jakby niedawno dopiero co zmieniał)
wzrost- bardzo duży ( głowa do biodra)
sierść - krótka , puszysta i strasznie gęsta ( trochę mi przypomina sierść Akita Inu ale jest bardziej szorstka i twarda) wygląda jakby równo przystrzyżona.
maść - szaro-bura ( Kaukazowata)
znaki szczególne - bardzo mocna i potężna budowa ciała , masywny i gruby kościec. Biała krawatka
opis- przemiły i wesoły pies, Ciagle zaczepia do zabawy i upomina sie o pieszczoty. Szczeka i piszczy jak ktoś przechodzi obok boksu i nie zwraca na niego uwagi > Ale zachowywał się baaardzo agresywnie do małego psiaka ( Duszka ) atakował i nie dawał się ruszyć. Do innego psiaka z boksu był ok.

Czaria
sunia
wiek - 1- 2 lata
wzrost - średnio-duża ( głowa nad kolano)
sierść - krótka
maść - czarna pręgowana
opis - sunia towarzyszyła nam cały czas przy robieniu zdjęć , chodziła i przyglądała się co robimy. Spokojna , grzeczna i łagodna sunia ( biega po placu luzem)

Leo
pies
wiek - ok 9 miesięcy
wzrost - średni ( głowa do kolana )
sierść - puszysta , średnio- długa
maść - ruda
znaki szczególne - krótki ogonek ( kopiowany) wygląda jak mały puszysty pompon. :loveu:
opis - pieszczoszek , miły , łagodny i grzeczny. Cichutki - nawet nie pisnął o szczekaniu nie wspomnę. Przylepka. Kruchej i drobnej budowy ( masy dodaje mu futro) na chudych łapkach.

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

przeglądalam fotki i wydaje mi się, że Duszek ma 6-7 lat, zobaczcie ma siwiutki pyszczek...

Ostatnio przyjechal do mnie mix border collie z Kalisza, mial miec ok 4 lat. Ze wstepnych obserwacji wydaje mi sie, ze ma 7...

Posted

Na 3 zdjęciu Bobka widać chyba krew na łapie.
Przylepa rodziła w maju, więc pewnie teraz możemy spodziewać się cieczki.
Bardzo mnie smuci, że szczotkowata Frania, która trafiła do schroniska jeszcze jako podrostek jest już w końcowej fazie ciąży lub się oszczeniła.
Ileż jest takich przypadków pokrycia w schronisku :roll:

Posted

Ewusek napisał(a):
przeglądalam fotki i wydaje mi się, że Duszek ma 6-7 lat, zobaczcie ma siwiutki pyszczek...

Ostatnio przyjechal do mnie mix border collie z Kalisza, mial miec ok 4 lat. Ze wstepnych obserwacji wydaje mi sie, ze ma 7...

Wszystko możliwe - nie mogłysmy do niego podejść bo go Bobik atakował :shake:
i jak widać jest strasznie przez niego pogryziony. Ale siwym pyskiem nie ma co sie sugerować ... Zobacz np chociażby na Bobika ( byłam pewna że ma min 4 lata) bo taki siwy pysio Albo Kodo - a to wszystko to białe znaczenia :-o. Sama byłam w szoku.

Posted

esperanza napisał(a):
Na 3 zdjęciu Bobka widać chyba krew na łapie.
Przylepa rodziła w maju, więc pewnie teraz możemy spodziewać się cieczki.
Bardzo mnie smuci, że szczotkowata Frania, która trafiła do schroniska jeszcze jako podrostek jest już w końcowej fazie ciąży lub się oszczeniła.
Ileż jest takich przypadków pokrycia w schronisku :roll:

Tak Bobek miał małe skaleczenie na łapie ,ale to było małe zadrapanie.
Przylepa rodziła ?? ona nie ma roku jeszcze i cycochy dziewicze- no moge się mylić, bo tyle tych naszych burków jest ... Ale jest w schronie prawie identyczna suka chyba ciut jaśniejsza :-o ( teraz się szczeniła ale miała martwy miot . Teraz Jest mamką zastępczą dla maluszków które straciły matkę - Fela ma foty)
Zapytam i sie dokładnie dowiem .

Posted

Niestety, ciaze w schronie beda sie ciagle wydarzac...
Najlesze bylyby sterylki zaraz po kwarantannie, ale nie ma jak :-( :-(
ta metoda szczeniaki nam sie mnoza bez opamietania, a nie ma miejsca dla reszty psow.
Bobek troche przypomina naszego domowego molosa.. Czy on jest agresywny do innych psow?
A Ferbi to jest ta suczka, ktora chcialam, zebyscie zabraly poprzednim razem.... :(((( zbiala strzalka na glowie... Owieczka - opisywalam Ci ja..ma zdjecie na watku Jak znajde, podepne.

Posted

Frycek
pies
wiek - nie ma jeszcze roku
wzrost - średnia ( głowa do kolana)
sierść - gładka
maść - kremowa
znaki szczególne - czarna kufa ( i ADHD) :evil_lol:
opis - Ta psina to wulkan energii i radości. Cieszy sie do wszystkich i do wszystkiego , biega , skacze i małpuje :eviltong:
Zdjęcia są trochę pod światło ale to był tylko moment jak udało sie go zatrzymać na sekundę :razz:

Ares
pies
wiek - ok roku
wzrost - średni ( głowa do kolana))
sierść - gładka
maść - czarna
znaki szczególne - masywna budowa ciała na krótkich łapkach
opis - psinka był troszkę zestresowany , ale nie przejawiał oznak agresji. Stał na sztywnych łapkach i czekał co dalej będzie. Uciekł w kącik za budą. Ale jak nic się nie działo to stał grzecznie.

Posted

Trisza
suka
wiek - ok roku
wzrost - średnia ( głową do kolana)
sierść - gładka
maśc 0 tricolor
opis- miła pieszczocha , łagodna, nie konfliktowa, przyjazna , wesoła.

Brysia
sunia
wiek- ok roku
wzrost - średnia ( głową do kolana)
sierśc - krótka
maść - szaro- brązowa
opis - przemiła milusińska sunia , pełna wdzieku. Ona coś w sobie ma taka delikatność i wdzięk. Wesoła , chce sie bawić i pieszczochać . Towarzyska i nie konfliktowa

Posted

jayo napisał(a):
Niestety, ciaze w schronie beda sie ciagle wydarzac...
Najlesze bylyby sterylki zaraz po kwarantannie, ale nie ma jak :-( :-(
ta metoda szczeniaki nam sie mnoza bez opamietania, a nie ma miejsca dla reszty psow.
Bobek troche przypomina naszego domowego molosa.. Czy on jest agresywny do innych psow?
A Ferbi to jest ta suczka, ktora chcialam, zebyscie zabraly poprzednim razem.... :(((( zbiala strzalka na glowie... Owieczka - opisywalam Ci ja..ma zdjecie na watku Jak znajde, podepne.

Jayo - czytaj opisy psów może co ?? :eviltong: ( Bobek ma cały opis nad swoimi zdjęciami. Tam jest wszystko napisane co o nim wiem włącznie z zachowaniem) Jest jak najbardziej Astowaty :razz: Szkoda , że Dody nie miała kiedy się tam wybrać , bo by go oceniła . Zdjęcia nie odzwierciedlają jego uroku.

Co do Ferbi - z tego co pamiętam to podawałaś mi zdjęcie suni ze strzałką ale była bardziej jamnikowata i z krótsza sierścią. A Ferbi jest średniej wielkości psiną :-o ... chociaz kto wie...
zaraz wyslę zdjęcia komu trzeba i dowiem się czy to pies czy sunia i od kiedy jest w schronie. :cool3: Przestaniemy się w końcu domyślać :eviltong:
A Ty jak możesz to znajdź to zdjęcie.

Posted

A oto jedna z szybkich adopcji wrzesniowych ( od ciotki Beam6 ;) )

Lobi sie przypomina
Z powarkiwaniem lepiej, kaszel kebylowy wyleczony, podobnie jak biegunka, więc idziemy w poniedziałek do lekarza w sprawie szczepienia na wściekliznę i pchełek, bo jednak troszeczkę jeszcze o sobie przypominają.

Niestety, musieliśmy odwołać wizytę samochodową dalszą, bo mimo silnych środków od weterynarza (Cerenia) Lobi strasznie się ślinił i męczył. Będziemy go oswajać najpierw powoli i na krótkich dystansach. Za to do samochodu wskakuje bez namawiania, więc chyba się nie zraził do podróży.:lol:
Z naszych rodzinnych perypetii to zdarzyło się już Lobiemu zjeść po kawałku 3 par majtek (1 moja, 2 Michała) + 2 razy po pół skarpetki (oczywiście brudnych, bo czystych nie tyka). Poza tym bilans strat nader korzystny: 1 korektor do twarzy + laska cynamomu + dekoracyjna deseczka. Idzie przeboleć, bo psiaka nie da się nie kochać.:eviltong:
Znosi ludzi w każdej ilości i postaci, łącznie z rowerzystami i biegaczami. Rzuca się tylko na bażanty, których w Ursusie nie brakuje. :evil_lol:
Uwielbia przewracać się na plecy, wtedy trzeba go trochę po brzuchu podrapać :-):loveu:

Gdybyśmy mogli kiedyś pomóc Wam w jakikolwiek sposób to uderzaj do nas śmiało. My obiecujemy z kolei nie zapomnieć o schronisku w Ostrowii.
Pozdrawiam,

Dziekujemy , również pozdrawiamy ( a pomoc napewno się przyda ;) )

Posted

[quote name='Owieczka']A oto jedna z szybkich adopcji wrzesniowych ( od ciotki Beam6 ;) )

Ojojoj chyba mam oczy w mokrym miejscu czy cóś :oops:
Odrazu czułam, że to będzie dobry domek :multi::multi::multi:

Szybka to ta adopcja wcale nie była - trwała coś kilka dni :evil_lol:

Posted

Drogie ciotki dodałam 40 psów na stronę schroniska, a w sumie 43 czekają na adopcje wirtualną. Szepnijcie słówko tu i ówdzie, może przynajmniej część
znajdzie wirtualnych opiekunów. :cool3:

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Owieczka, a jak się "czują" Mopek i jego kompan? Na stałe już w schronie? Nikt się nie zgłosił?

Siedzą biedaki w nowym boksie z innymi psami :shake:. Co przwda wyglądają o wiele lepiej (nabrały masy) ale ... Szkoda ich tam okropnie...

Oczywiście ciotka Fela ma zdjęcia ... :diabloti: i jak mi ich nieda w czwartek to ja powieszę :mad:

Posted

Ewusek napisał(a):
jezeli sterylka nie wypala to moze sukom podawac antykoncepcje ?

No tak , to może i byłoby jakieś rozwiązanie ale nie przy takiej ilości psow :shake: > A poza tym wszystkie rodzące się w schronie mioty są usypiane.
Więc szczeniaki które tam są , to po prostu psiny przywiezione z interwencji ( przeważnie z matką ) :-( ...a na to , to juz nie mamy żadnego wpływu niestety.

Posted

[quote name='Lara']Adoptowalam Czarię i na zgloszeniu napisalam, ze chetnie zaplace za jej sterylizacje. Prosze pamietajcie o tym i jakby co dajcie cynk, wysle kaske sterylkowa :p
Jeju cudownie :multi:
ale ze sterylką może być problem , bo sunia musiałaby przyjechać do Warszawy a co po sterylce ?? :placz: Nie mamy juz nawet jednego wolnego miejsca. Chyba , że znalazłby się dla niej dom tymczasowy lub docelowy - to jak najbardziej :p

Posted

sluchajcie, a czy jest cos takiego jak umowa z gmina/miastem Ostrow Mazowiecka ? Jezeli bylaby taka umowa to miasto mogloby placic za sterylki i kastracje.
To sie sprawdza i obowiazuje w wiekszosci gmin warszawskich.

Co o tym myslicie ?

Posted

Ewusek napisał(a):
sluchajcie, a czy jest cos takiego jak umowa z gmina/miastem Ostrow Mazowiecka ? Jezeli bylaby taka umowa to miasto mogloby placic za sterylki i kastracje.
To sie sprawdza i obowiazuje w wiekszosci gmin warszawskich.

Co o tym myslicie ?

Pomysł super ale ... nie w Ostr. :shake:
Pogadaj z Fela ona Ci wszystko dokładnie powie dlaczego ,co i jak .

Posted

Ewusek napisał(a):
pogadam z nia...
ciekawa jaka tam opcja polityczna rzadzi teraz w Ostrowii, bo w takim razie mozna by bylo z gory cos sprobowac...
;-)

Bossszzzzzz Ewusek :placz:
...po pietach Cie będe całowac jak cos się uda :eviltong:

Posted

Skoro gmina za chipy płaci, to i do sterylek mogłaby się dorzucić. :cool3:
Mamy cały czas chętną do krojenia wetkę.
Lara serdeczne dzięki, zaraz Cię wpiszę jako wirtualnego opiekuna Czarii :-)