beam6 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 esperanza napisał(a):Beam6 to był ten kontakt od Ciebie. :razz: :multi::multi::multi: Nie ode mnie tylko od Mikruska/Porkiego :evil_lol:. Ciekawa jestem tylko który ? Mam trzy "w obróbce" i nie chcę molestować bez potrzeby :cool3: Quote
esperanza Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 Ten z Aluzyjnej. Gdybym tam nadal mieszkała, byłabym sąsiadką psiaka :razz: Quote
Magdarynka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Amstaffka nie ma grzybicy i nie jest w ciąży :multi: Więcej informacji w jej wątku. Quote
beam6 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 KingaW napisał(a):Słuchajcie, moze macie coś czym by można obić dachy boksów w Teresinie? Mogę mieć blachę ocynkowaną ( kilkanaście arkuszy) i blachodachówkę (kilka kawałków) i papę ( dużo bo z odzysku) i co najważniejsze być może z dowozem :multi:. Współpraca na dłużej :evil_lol: A w Otrębusach czegoś nie potrzeba ? Bo Darczyńca "robi" w Otrębusach i mógby od razu podrzucić :multi: Quote
Wilejkaros Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 A podajcie linka do wątku amstaffki :) Magdarynka, super wiadomość! Quote
beam6 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Mówisz - masz :) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8015541#post8015541 Quote
KingaW Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 beam6 napisał(a):Mogę mieć blachę ocynkowaną ( kilkanaście arkuszy) i blachodachówkę (kilka kawałków) i papę ( dużo bo z odzysku) i co najważniejsze być może z dowozem :multi:. Współpraca na dłużej :evil_lol: Chyba może być (nie żebym nie chciała, tylko, że się nie znam). A kiedy by to mogło trafić do Teresina? Jeśli by było więcej niż trochę to resztę do schronu. Tam też się pewnie by przydało. Jak będziesz wiedziłą kiedy może i czy moze ten darczyńca podrzucić te rzeczy taj mi cynk, pls. Do zadaszenia na cito są w tej chwili 2 boksy (suczek i Seda). Jest jeszcze jeden duży w którym pomieszkuje w ciągu dnia suczka właściceli i jest jeden mały, pusty, ale przecież nie wiemy czy za chwilę tam jakiegoś bidaka nie umieścimy.... Quote
Fela Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 jayo napisał(a): Fela, warto by bylo wrocic do zwyczaju zamieszczania informacji na watku o przywiezionych psach po ich przywiezieniu zaraz/chwile pozniej, niezaleznie od tego, kto je przywozi. Po to ten zbiorczy Ostrowski watek jest. Sorry za dygresję, ale czuję się wezwana do wytłumaczenia, dostęp do netu mam teraz sporadyczny, a czasu wcale. w sobotę psy przywoziłam z Owieczką i poinformowałam o tym od razu. Przyjechał ślepy i bardzo chory pies podejrzany o babeszię, 4 szczeniaki, w tym jeden od razu poszedł do domu, 3 do Cl. W środę przyjechała chora Astka na Siemiatycką, pozostałe dwa szczeniaki do Cl (jeden adoptpowany w schronie) i Luna na sterylkę do radości (sfinansowaną przez sponsorkę z pobytem) i ewentualny powrót do schronu. O tym także pisałam. Stowarzyszenie zostało powołane do pomocy w pierwszej kolejności psom z Ostrowi (tak stoi w statucie, który wszyscy zaakceptowali), pieniądze na koncie są przez darczyńców przeznaczone na te właśnie psy. Dlatego m.in. podjęłyśmy z Owieczką decyzję o zabraniu ciężko chorych psów (astki i ślepego). W ostatnich miesiącach z przyczyn osobistych wycofałam się z bezpośredniej działalności, nie czuję się odpowiedzialna za chaos informacyjny. Jeśli powinnam się z czegoś jeszcze wytłumaczyć, proszę o informację, bo nie jestem w stanie śledzić wątku - ani tego ani poboczych - na bieżąco. Quote
KingaW Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Ślepy psiak jest na Tatarku, chociaż nie jest to rozwiazanie rewelacyjnie (ale lepszego nie było), bo nie ma do srody lub czwartku p. Moniki. Nie wiadomo co mu konkretnie jest, czy ta ślepota to babeszja, czy cholera wie co.... Quote
Wilejkaros Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Fela, nie martw się. Byłam na Siemiatyckiej w dniu przyjazdu astki i szczeniaków do Klaudyny i te 2 godziny wystarczyły mi, żeby się przekonać, że czasami nie da sie wszystkiego ogarnąć. Po prostu się nie da. Przyczyny niezależne, podobne lub wykluczające się. Bera została wyadoptowana chyba 2 tygodnie temu przez gdgt, o czym nas informowała, a mnie to uciekło. Czytałam, nawet gratulowałam, a później umieściłam jej zdjęcie w wątku szczeniaków do adopcji (sorrki!). Jayo, myślę, że jak najbardziej pomysł aktualizowania przywożonych psiaków na miejscu. Tylko czy lepiej, żeby każdy zgłaszał co przywozi osobiście na forum czy może jedna osoba informowana o wszystkich przywożonych bidach i zamieszczająca je na wątku? Może to też kwestia do poruszenia na walnym? Jest piątek, 17.30, idę z powrotem do pracy... Quote
Fela Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Wątek niewidomego psa http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8038696#post8038696 Quote
esperanza Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 Jednak zabrakło podstawowych informacji tutaj. Resztę kwestii związanych z tym tematem powinniśmy poruszyć na spotkaniu. Dziś do schroniska przybyło 8 psów z Łap, w tym 2 szczeniaki-suczki około 2-miesięczne. Ich matka była nieduża (około 7-8kg). Quote
beam6 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 KingaW napisał(a): Jak będziesz wiedziłą kiedy może i czy moze ten darczyńca podrzucić te rzeczy taj mi cynk, pls. Myślę, że w poniedziałek będę wiedzieć i dam cynk :razz: (na wszelki wypadek poproszę o adres i kontakt na pw). Nadawać napewno się nada - Darczyńca specjalizuje się w remontach dachów :evil_lol:. Boję się, że z transportem do Ostrowii może być problem ale popracuję nad Darczyńcą :diabloti:. Mojej piwnicy kończy się pojemność - gdyby trzeba by składować. Co do "obiegu informacji" - chyba niegłupim pomysłem byłoby założenie nowego wątku ostrowskiego: mamy do adopcji/wyadoptowane z jednym "operatorem" do którego spływałyby "dane z terenu" do zamieszczania (niekoniecznie telefonicznie - mogą być na pw). Obgadamy na walnym. Ps. co ja z tym .....by, Quote
ronja Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 jest problem z elzą, bo nie ma gdzie jej umieścić. doddy oferuje płatności, ale my mamy zająć się wszystkim. bardzo mi przykro, ale ja pilotować Elzy nie dam rady. ona jutro musi opuścić lecznicę Quote
Wilejkaros Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Potrzebuję wiedzieć do środy, 24.10, ile osób będzie na walnym, żeby w razie czego zwiększyć/zmniejszyć (niepotrzebne skreślić) ilość zarezerwowanych miejsc. Czy ktoś może kontaktował się w sprawie potwierdzenia albo odmowy przybycia? Fela, czy ktoś odpowiedział na zaproszenie negatywnie (to nie po polskiemu, ale w sensie, że na pewno nie przyjdzie)? Wstępnie zaklepane jest na 25-30 osób. Quote
ronja Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 [quote name='ronja']jest problem z elzą, bo nie ma gdzie jej umieścić. doddy oferuje płatności, ale my mamy zająć się wszystkim. bardzo mi przykro, ale ja pilotować Elzy nie dam rady. ona jutro musi opuścić lecznicę jeszcze raz to samo Quote
Ewusek Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 beam6 napisał(a): Mojej piwnicy kończy się pojemność - gdyby trzeba by składować. możemy składować u mnie w garażu, mieszkam niedaleko wiec nie ma sprawy. Możecie zając 3/4 :-) Ja potrzebuje tylko miejsce na motor. Quote
jayo Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 ronja napisał(a):jeszcze raz to samo ja tez nie dam rady, przykro mi. Quote
beam6 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Ewusek napisał(a):mJa potrzebuje tylko miejsce na motor. Motor:crazyeye: "normalni" ludzie mają samochody ! Quote
jayo Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 beam6 napisał(a):Motor:crazyeye: "normalni" ludzie mają samochody ! a dwa motory moga byc? czy my tez nie jestesmy normalni ???? :evil_lol: Quote
Ewusek Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 dwa motory mieliśmy ale ja swoj sprzedałam :-) teraz planujemy jeszcze na wiosne enduro :-) samochody też mamy ale żaden z nich nie mieści sie do garażu z motorem... ford nawet sam się nie mieści :-( Quote
Wilejkaros Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Jayo, przez wzgląd na szacunek, jakim Cię darzę, nie proś o odpowiedź... Czy korzystał ktoś z nas z jakiegoś hoteliku, który moglibyśmy polecić astce? Ja wiem tylko o tym w Otrębusach. Są jakieś inne? Quote
Ewusek Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 ja korzystałam z hotelu Agnieszki Nojszewskiej w Powązkach, mogę polecić z czystym sumieniem. Quote
jayo Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 dziewczyny, kto moze zalozyc allegro suni od nas? bardzo prosze.. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=89776 Quote
Wilejkaros Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Czy tam nie ma naszej Tiny-Pestki? Czy astka nadaje się do umieszczenia w hoteliku z innymi psami? Quote
Recommended Posts