Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Szczoteczka, jest śliczna :loveu: mialam kiedys kundelka, ktorego dostalam w spadku po babci (sama jej go kilka lat wczesniej ze schronu przzywiozlam), wygladal jak Szczoteczka :-)
Mam bardzo mile wspomnienia

Posted

[quote name='lika']Trochę mi się nie mieści w głowie, że skoro psiaki koczuja tam juz jakiś czas, to nie zostały zabrane do schroniska? Jak rozumiem raczej nie ma problemu, żeby je złapać. A z tego, co piszecie i tak sa karmione przez pracowników schroniska.
Przepraszam, że tak o nie wypytuję, ale porobiłam ogłoszenia Mopkowi. Jeśli trafi się chetny, to co, mam mu powiedzieć, żeby sobie psa pod schroniskiem sam złapał?[/quote]

Lika , pomyśl...:roll:
Jesli te psiaki naprawdę zgubiłyby się Grzybiarzom a tamci wzięli by je do schronu to już dwa psiaki tracą dom bo nikt by się po nie nie zgłosił. Schronisko jest przepełnione i wstrzymano przyjmowanie psiaków.-

Tak czy siak dostawały jeść ...zostały na zewnątrz bo dwa razy poleciały i całe dnie ich nie było , więc istaniała szansa , że poleciały do domu.
Jestem więcej niż pewna, że już siedzą w schronie w środku bo właściciel coś wspominał , że szkoda ich i trzeba je zgarnąć.

Osobiście zrobiłabym tak samo :eviltong:
czyli odczekała , bo a nóż - widelec te psiaki mają właścicieli ( na zabiedzone nie wyglądały) a potem ewentualnie zgarnęła do schronu.

A poza tym, czy w schronie czy poza, nie masz pewności że ten pies już nie znalazł domu. Przecież moze zostać wydany w każdej chwili - i co wtedy powiesz ... ;)

Posted

Jest dom tymczasowy dla Mopka. Czy ktoś planuje w najbliższym czasie pojechać do schronu i mógłby go przywieźć? Jutro zadzwonię do schroniska i dopytam się o te dwa pieski, czy znalazł się właściciel, czy są już w schronisku.

Posted

[quote name='lika']Jest dom tymczasowy dla Mopka. Czy ktoś planuje w najbliższym czasie pojechać do schronu i mógłby go przywieźć? Jutro zadzwonię do schroniska i dopytam się o te dwa pieski, czy znalazł się właściciel, czy są już w schronisku.[/quote]

jestem w stałym kontakcie z właścicielem , jutro też będe dzwonić tak czy siak bo jada dwa psy ze schronu. Więc jak chcesz mogę dorzucić Mopka,
juz go rezerwuje.

Posted

[quote name='lika']Ok, jutro rano zadzwonię do Neigh i wszystko ustalę. O której dotarłby do Warszawy?[/quote]

Jutro wszystko będe wiedziała ... ktos musi odebrac psiaka z Tatarka o ustalonej godzinie. Dam znać.

Posted

No to sie trochę pokićkało , bo :

1. miała przyjechac LUNA i LOBI na tymczas i ewentualnie dom docelowy

Luna- jest zasponsorowana ( czyli sterylka i kilka dni w hoteliku)
na ok 600 zł. - nie wiem na ile to wystarczy.
Pani miała ją wziąść po 17,10,07 bo tak miała wrocić z zagranicy , ale wyjazd się jej przedłuży do miesiąca albo i dłużej - :shake:
i teraz pytanie :

- czy mamy ja przywozić na sterylke i ewentualny tymczas płatny a potem ( jeśli nie znajdzie domu ) pani ja odbierze do siebie i szukamy domu ( lub tam zostanie)

- czy zostaje w schronie do powrotu pani z zagranicy ...o ile nie zostanie gdzieś tam wydana

LOBI - Jesli czekaja na niego z niecierpliwościa ale boję się , ze w końcu pojadą do innego schronu i wezmą innego psa ( bo ile można czekać)

MOPEK- jest dla niego tymczas , ale trzeba go też przywieźć

Czy ktoś na ochotnika dzisiaj lub jutro skoczyłby do schronu ?? :-(

Posted

[quote name='Owieczka']

Czy ktoś na ochotnika dzisiaj lub jutro skoczyłby do schronu ?? :-([/quote]
Ewusek napisala na watku Grzybka-Rana cytuje:
" Do schronu, tez moglabym pojechac i sfotografowac psiaki, mam samochod, wiec z kims moge jechac - osobiscie sama nigdy tam nie bylam...

Jakby co, to prosze o pw."

Posted

Owieczko a ten transport nie wypalił?

Ewusek mogłabyś pojechać?

Lika co do koczowników zasada jest prosta, jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Wytłumaczę Ci to na spotkaniu :razz:

Posted

[quote name='esperanza']Owieczko a ten transport nie wypalił?

Ewusek mogłabyś pojechać?

Lika co do koczowników zasada jest prosta, jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Wytłumaczę Ci to na spotkaniu :razz:[/quote]

Nie wypalił :shake: niestety...
a co do koczowników to nie wyciagajcie pochopnych wniosków
To ja prosiłam o zostawienie ich na zewnątrz na jekiś dwa -trzy dni
bo jest duże proawdopodobieństwo , ze to psy okolicznych mieszkańcow
napradę wyglądaja na zadbane ( czyste i odkarmione ) moze poprostu przychodza na jedzenie.
Niestety juz siedza w środku chyba i do domu juz raczej nie wócą , a moze i stety :roll:
Nie chciałabym żeby zostały pogryzione i wyglądały jak większość tych nieboraków w schronisku :shake: Tam przynajmniej mialy dużo swobody.

Posted

Mały off w sprawie szczeniorki Bery:
czy któraś z ciotek mogłaby zrobić jej allegro - jej wątek tutaj
jak oceniacie, czy ta sunia mogła być w schronie szczepiona? czy nie miała jakiś złych chorobowych objawów?

Posted

[quote name='beam6'] UWAGA PRZYPOMNIENIE UWAGA

Przypomina się wszystkim zainteresowanym, że będzie zebranie :multi:

Nie towarzyskie ino robocze :eviltong:

Dnia: 7 października (nierdziela)
Ps. proszę o potwierdzenie przybycia (w celu rezerwacji miejsca siedzącego) do dnia 05.10.2007 r na mój nr telefonu.

Miejsca zarezerwowali Uczestnicy:

1. Fela
  2. Magdarynka
  3. Ronja
  4. Owieczka
  5. Esperanza
  6. Wilejkaros
  7. Jayo
  8. Lika
  9. OlimpiaK
  10. Igusie x 2 :lol:
  11. Gdgt
Kto jeszcze chętny ? KingaW będziesz ?
Śmiało, śmiało - mam krzesła u sąsiadów i w piwnicy :evil_lol:

Posted

[quote name='beam6']Miejsca zarezerwowali Uczestnicy:
[LIST=1]
[*]Fela
[*]Magdarynka
[*]Ronja
[*]Owieczka
[*]Esperanza
[*]Wilejkaros
[*]Jayo
[*]Lika
[*]OlimpiaK[/LIST]Kto jeszcze chętny ? KingaW będziesz ?[/quote]
Igusia x 2 jak dobrze pojdzie:eviltong:

Posted

[quote name='Igusia']Igusia x 2 jak dobrze pojdzie:eviltong:[/quote]

ja też pojadę, ale jak ten osioł nie mam ani adresu ani telefonu do beam...

co do bery, to trzymajmy mocno kciukasy!

Posted

[quote name='Owieczka']

Luna- jest zasponsorowana ( czyli sterylka i kilka dni w hoteliku)
na ok 600 zł. - nie wiem na ile to wystarczy.
Pani miała ją wziąść po 17,10,07 bo tak miała wrocić z zagranicy , ale wyjazd się jej przedłuży do miesiąca albo i dłużej - :shake:
i teraz pytanie :

- czy mamy ja przywozić na sterylke i ewentualny tymczas płatny a potem ( jeśli nie znajdzie domu ) pani ja odbierze do siebie i szukamy domu ( lub tam zostanie)

A propos: nie wiem, czy ktoś jeszcze pamięta, że mamy zasponsorowanego także Kapitana (leczenie oka oraz pobyt w hotelu, wpłynęło na niego ok. 1000 zł o ile dobrze pamiętam) oraz sterylizację Korsy. To było bardzo dawno temu, wciąż odkładaliśmy zabranie ich ze schroniska, bo zbyt wiele psów było na tymczasach. W związku z tym one mają chyba pierwszeństwo, zwłaszcza chory Kapitan.
Ostatnio trochę z boku patrzę i nawet nie próbuję zorientować się w psach, które są teraz na tymczasach. Widzę tylko, że pieniędze na koncie topnieją, psów w schronisku przybywa, nie ubywa, a te co są w schronisku siedzą pod gołym niebem na paletach, bez bud.
Ok, już się nie mądrzę...

Mam tylko prośbę, jeśli ktoś tyleż ambitny co pracowity mógłby zebrać i wlepić wątki aktualnych tymczasowiczów... Albo chociaż listę zrobić przed niedzielnym spotkaniem.

Posted

[quote name='gdgt']Owieczko, czy mogłabyś do mnie przedzwonić w sprawie Bery, bo znaleźli się ludzie, którzy już chcą po nią jechać...[/quote]

A może Ci Państwo mogliby przywieźć Mopka? Kiedy planują jechać? Dla Neigh, która zoferowała mu tymczas, najlepiej byłoby gdyby Mopek przyjechał w sobotę. Jutro musiałaby go zostawić na cały dzień w domu samego, razem ze swoimi zwierzakami.

Posted

[quote name='Fela']Widzę tylko, że pieniędze na koncie topnieją, [/quote]
Cytuję sama siebie:

Jak nie ma kasy to trzeba zarobić ! :evil_lol:
Nie wiecie o jakimś plenerowym zgromadzeniu naszych potencjalnych darczyńców :razz: ?
Fanty są, gadżety są, chętni są (prawda Lika? :eviltong:), stoisko jest - tylko rozstawiać i handlować nie ma gdzie !