lika Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Przed chwilą odebrałam telefon. Potrzebny piesek dla Pana (w wieku emerytalnym) maleńki, kieszonkowych rozmiarów, żeby Pan mógł go ze sobą wszędzie zabierać. Ma to być kundelek wielkości ratlerka czy yorka. Pan miał wcześniej owczarka, ale teraz już nie podołałby dużemy psu. Psiak trafiłby na Stary Żoliborz, do 40-metrowego mieszkania. Wiek psiaka obojętny, Pan może wziąć szczeniaka, a może starszego pieska. Czy mamy coś tak małego? Zaznaczam, że musi być piesek, suczka wykluczona. Z wyjątkiem wielkości i płci nie ma innych wymagań, co do wyglądu pieska. Quote
esperanza Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Witokret ma 5-kg psa, starszego już wiekiem, ale zdrowego i zachowującego się jak szczenię. Quote
Owieczka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='lika']Przed chwilą odebrałam telefon. Potrzebny piesek dla Pana (w wieku emerytalnym) maleńki, kieszonkowych rozmiarów, żeby Pan mógł go ze sobą wszędzie zabierać. Ma to być kundelek wielkości ratlerka czy yorka. Pan miał wcześniej owczarka, ale teraz już nie podołałby dużemy psu. Psiak trafiłby na Stary Żoliborz, do 40-metrowego mieszkania. Wiek psiaka obojętny, Pan może wziąć szczeniaka, a może starszego pieska. Czy mamy coś tak małego? Zaznaczam, że musi być piesek, suczka wykluczona. Z wyjątkiem wielkości i płci nie ma innych wymagań, co do wyglądu pieska.[/quote] Błagam dzwoń do Jayo ona ma namiry na ratlerkowatego spiaka który ma tymczas do środy tylko :placz: a jest maniuni , młody i chyba piesek ;) Quote
Witokret Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Serdeczne dzięki Justynko :loveu: Właśnie naskrobałam pw do Liki :razz: a tu jest wątek Pimpusia: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85931 Quote
lika Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Witokret, posłałam Ci na PW namiary na tego Pana. Quote
jayo Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='Owieczka']Błagam dzwoń do Jayo ona ma namiry na ratlerkowatego spiaka który ma tymczas do środy tylko :placz: a jest maniuni , młody i chyba piesek ;) Niestety, to sunia - z tego watku... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=82711 Wiozlam ja do wawy dla jakiejs kobity, ale pani okazala sie nie w porzadku, wiec sunia trafila na tymczas.. Na razie ma miejsce na przechowanie, ale nie wiadomo co dalej. Ale przy malych psiakach pamietajcie tez o Bartku i Dodusiu... Quote
Owieczka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Dobra wklejam te psy bo już nie wiem kiedy mam to zrobić ... Będę wklejała psiaki i krótki opis to od razu można wrzucać na stronę schroniska. Przed bramą koczują dwa psiaki. Mopek - Bardzo podobny do Mopki co ? Mopek : Pies wiek - ok 6-7 miesięcy wzrost- średni ( głowa na wysokości kolan) sierść - Beżowa , miękka , falujaca opis - wesoły , zabawowy , przytulaśny . Na poczatku troche sie bał ale potem wariował i chciał sie bawić. Wygląda teroche jak mix Sznaucera , Golena i nie wiem czego może MOPA :evil_lol: Jego kolega ON-kowaty Ramzej Pies wiek - ok roku wzrost - bardzo duży ( głowa na wysokości uda ) maść - czarny, podpalany z białą krawatką sierść - włos krótki jak u ONka opis - Bardzo przyjazny , wesoły , pieszczoch , łagodny i zabawowy mało ciotki wilejkaros nie przewrócił ale nie skakał na ludzi jak Mopek. Quote
lika Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Pamiętam i o Dodosiu i o Bartku. Tylko Pan chciał pieska mini-mini. Sznaucer miniatura już dla niego za duży. Musi być zupełne maleństwo i do tego piesek. Dodusiowi wykupiłam ogłoszenie ze zdjęciem w środowej "Ofercie". Może w końcu ktos zadzwoni. Quote
Wilejkaros Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Dwa pieski przy bramie bardzo przyjazne, chętnie weszłyby na teren schronu. Nie bardzo zabiedzone. Ciotka Wilejkaros całkiem stabilna na zdjęciach ;) Quote
lika Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Podoba mi się Mopek. Ogon ma cudny! I uszka! Quote
jayo Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='lika']Podoba mi się Mopek. Ogon ma cudny! I uszka![/quote] A moze by mu szukac domu razem z Mopa?? Ona powinna byc z jakims zywym psiakiem - bo wtedy moze sie wybawic i nic nie gryzie :eviltong: Quote
Owieczka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 A teraz malutkie psiaki - możecie polecać Kropka Sunia wiek - ok roku wzrost - mini ( piesek do torebki ) waga - do 5 kg sierść - niby krótka ale nie gładka , brązowo czarna - podpalana znaki szczególne - biała plamka na krawatce opis - sunia przemiła i kontaktowa, najchętniej spędziłaby resztę życia na rękach. Psotka suka wiek - ok 7-10 miesiecy ( przynajmniej tak się zachowuje) wzrost - mała ( głowa do połowy łydki) waga - ok 6-7 kg sierść - krótka , brązowo czarna - podpalana opis - bardzo żywiołowa sunia , wesoła , chce się bawić , nie da się utrzymać jej w miejscu. Takie małe czarne chyba z ADHD podobne do psiska ciotki Beam6 mało nie zalizało ciotki Wilejkaros Szpileczka suka wiek - miedzy 9-10 miesięcy wzrost - mała ( głową do połowy łydki ) wielkością przypomina jamniczka miniaturkę waga - do 5 kg sierść - gładka maść - złota z białym opis -mix jamnika miniatury przemiła i spokojna sunia , troszkę nieśmiała ale bardzo lgnie do człowieka, mała przylepka Pchełka sunia wiek - ok roku ( 1,5) wzrost - mała ( głową do połowy łydki) waga- 5-7 kg sierść - gładka maść - czarna podpalana opis - niesmiała , bardzo spokojna sunia , na rekach się uspokaja i przytula mix ratlerka znaki szczególne - biała kropeczka na klatce piersiowej Mozajka sunia wiek - ok 2-3 lat wzrost - mała ( głową do połowy łydki) waga - ok 6-7 kg ( masywna budowa) sierść - gładka maść - brązowa pręgowana opis - bardzo spokojna i grzeczniutka sunia , trochę nieśmiała . Siedziała sobie w budzie jak robilismy zdjęcia i nie wychodziła , ale wcale nie trzeba było jej wyciagac na siłę znaki szczególne - biała plamka na palcu tylnej prawej konczyny spinka sunia wiek - niecały rok wzrost - mała ( głowa do połowy łydki) waga - ok 5 -6 kg sierść - gładka maść - tricolor opis - bardzo miła , wesoła i towarzyska sunia, skacze , cieszy się. Oczekuje uwagi i zainteresowania mix Person Jack Russell Terier Szpulka suknia wiek - ok 7-8 miesiecy wzrost - mała ( głową do połowy łydki - może nawet nie) waga - ok 5-6 kg sierść - puszysta, krótka maść - rudo- brązowa z białą krawatką opis - bardzo ciekawska i zarazem niesmiała sunia, troszke wystraszona ale przymilna i grzeczna mix ratlerka ( i lisa :evil_lol: ) Kapturek pies wiek - może ok roku wzrost - mały ( głową do połowy łydki) sierść - gładka maść - biały w łaty opis- niewiele wiem na jego temat , trzyma sie na dystans , mało szczeka, merda ogonkiem do ludzi , chyba kntaktowy bo podszed do mnie jak robiłam zdjęcia moze być mix Ratlerka - taki ciut przerośnięty Rogalik pies wiek - nie cały rok wzost - malutki ( głową pod łydkę ) waga - ok 5-6 kg sierść - puszysta - krótka maść - czarny opis - strasznie miły psiaczek , łagodny ,kontaktowy , wesoły, przymilny , pieszczoch. mix jamnika lub pekińczyka ( no coś z tych ras może mieć ) A Rogalik dlatego że ma zakręcony ogonek Szczoteczka sunia wiek - 1-2 lata wzrost - mała ( glowa do połowy łydki ) waga - ok 6 kg ( ale kluska jest więc tak do 7 ) powinna 5-6 kg sierść - szorstka maść - szaro-czarna z beżowymi znaczeniami opis- bardzo spokojna sunia , lubi na rączkach i pieszczotki , bardzo smutna i zgaszona ... łagodna. mix sznaucerka miniturki Szczotek piesek wiek - ok 2-3 lat wzrost - mały ( glowa do połowy łydki) waga - ok 6 kg sierść - szorstka maść- czarno- brązowy z biała krawatką opis - mily i spokojny psiaczek , łagodny ,inne psiaki go gryza najczęściej podczas karmienia ( lekko skaleczone oko) smutny i zgaszony, chociaz przytulaśny mix sznaucerka miniaturki Nugat pies wiek - ok roku wzrost - mały ( głową do połowy łydki waga - ok 7 kg sierść - gładka maść - tricolor opis -milusi psiak, bardzo wesoły i kontaktowy , łagodny i towarzystki , wszedzie go pelno z charakteru wnioskuje , ze moze mieć cos z Teriera ... Bubuś pies wiek - ok 1-2 lata wzrost - mały ( głowa do połowy łydki ) waga - ok 6-7 kg sierść - włos dłuższy , puszysty, miękki. maśc - czarna opis - miły , nieśmiały , łagodny i spokojny psiak , kontaktowy. mix Jamnika dlugowosego Krawacik pies wiek - ok 1-2 lata wzrost - mały ( glowa pod kolano) waga - ok 7-8 kg sierść - krotka maść - czarny z bialym krawatem opis - mily , spokojny psiak , troszke niesmiały ale kontaktowy. Quote
beam6 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Przepraszam za małego offa ale moje żarłoki w cztery dni pochłonęły puszkę mleka :shake::multi: a mignęło mi że któraś z Cioteczek pisała, że ma zapas albo zostało albo coś. Tylko mając zaawansowaną sklerozę nie pamiętam kto to pisał :oops:. Halo - ma ktoś mleko ? w puszce ? dla szczeniaków? Quote
malagos Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Te małe suczki mnie rozkladaja na obie łopatki :placz: Wziełabym wszystkie :placz: Quote
Owieczka Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='malagos']Te małe suczki mnie rozkladaja na obie łopatki :placz: Wziełabym wszystkie :placz:[/quote] Echhh malagos, nie tylko Ty... :shake: Quote
Owieczka Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Jeśli komuś ktoryś z psiakow skradnie serducho to proszę zakładac mu wątek - ja podam wszystkie informacje i zdjęcia jakie mam . Teraz dwie urocze bebcie ktore skradły mi serducho :placz: może ktoś i watek założy co ?? babcia Kromka sunia wiek - ok 8-10 lat wzrost - malutka ( głowa pod łydkę) psina do torebki waga - powinna do 5 kg ale jest grubiutka ok 6 kg sierść - puszysta, krotka maść - Ruda z czarna kufą ( a raczej juz siwawą) i białe łapeczki :loveu: opis - slodziutka , milusia , toszke nieśmiała ale bardzo przytulaśna babcia to jest naprawde kruszynka babcia Pajda sunia wiek - ok 8-10 lat wzrost - malutka ( głową pod łydke ) waga - ok 6-7 kg ( trochę nadwagi ma ) powinna ok 5-6 kg sierść - krótka , puszysta maść - siwo-szara z białymi łpkami i brzusiem :loveu: I nasze piękności co są już na stronie schroniska Megan Pegi Milka Jest w klinice na sterylce - trzeba jej wątek zalożyć i dawać ogłosznia Dredek ten psiak jest naprawdę piekny ale spod tych dredów niewiele widać Colin jest bardzo smutny i zgaszony , marnieje w oczach ,może by go tak wypromował troche ... Quote
Magdarynka Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Owieczko, świetna robota :happy1: Psiaki z wczoraj wrzuciłam już na stronę Stowarzyszenia. Przypominam, że w weekend (zgodnie z obietnicą) powstał nowy dział - "w nowym domu". Bardzo proszę o przysyłanie psiaków, które mam umieścić na stronie. 2, 3 zdania i 2 fotki (przed adopcją i po adopcji). Na razie tylko ronja podesłała psiaki... Bardzo proszę tez o nowy opis Mopci. Ten, który jest na allegro i na stronie niczyje.org jest już chyba nieaktualny... magdarynka7@o2.pl Quote
esperanza Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 Hartona- nowa dogomaniaczka przygarnęła tymczasowo 2 psy, które błąkały się po Małkini. Dzięki niej nie trafiły do schroniska w Ostrowi. Prosi nas o pomoc w znalezieniu dla nich domów. Zaglądajcie proszę do ich wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7475256#post7475256 Magdarynko wstawisz je na stronę Niczyje? Quote
Owieczka Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Teraz średnia psiarnia Gucia suka wiek - ok 1-2 lata wzrost - średnia ( głową pod kolano) waga - 7-10 kg sierść - długa , kręcona , miękka maść - czrno- beżowa opis - miła , nieśmiała sunia , przymilna i łaskawa , łagodna mieszka z Kropką która nią rządzi :evil_lol: Ma budowę basetowatą - długi tułów i krotkie nożki to musi być mix czegos bardzo małego z czymś bardzo dużym :eviltong: Goja sunia wiek - ok 8-9 miesięcy wzrost - średnia ( głową pod kolano) Waga - ponad 10 kg sierść - krótka maść - czarno- brązowa ( popalana) opis - to młoda . bardzo wesoła i energiczna sunia, garnie się do czlowieka , to jeszcze szczenie , kuli sie i cieszy jednocześnie. łagodna , podporządkowana , zabawowa Bąbelek pies wiek - ok 8-9 miesięcy wzrost- średni ( Głowa pod kolano) waga - ok 10 kg sierść - miękka, nastroszona , puszysta ( pewnie zmieni się na bardzij szorstką ) maść - czarno-kremowy opis - milusi, misio do zabawy i przytulania , łagodny i kochany , można znim zrobić wszystko a on będzie lizał po rekach mix sznaucera ( pieprz i sol) ;) Rolka sunia wiek - niecaly rok wzrost - średni ( głową do kolana) sierść - krótka maść - brązowo- wliczasta opis- miła i kontaktowa sunia, jeszcze chce się bawic , łagodna i ciepła, troszke niesmiała przy bezpośrednim kontakcie ale zaraz się rozkręca i chce się bawić. Jakaś taka gruba jest dziwnie , chyba w ciąży...? tez ma pięknie zakręcony ogonek :loveu: Lusia suka wiek - nie caly rok wzrost - średnia , drobna, sarenkowata waga- ok 10 kg sierść - krótka maść - Rudo-czarna opis- bardzo wystraszona i nieśmiała , ale na rękach poczuła się bezpieczna i się przytulała. Ta sunia potrzebuje kontaktu z człowiekiem bo zamknie się w sobie zupełnie. :shake: Nie ma w sobie cienia agresji. Taka większa przytulanka. Trusia sunia wiek - nie cały rok waga -ok 10 kg wzrost - średnia ( głową do kolana) sierść - krótka maść - czarno-beżowa opis - bardzo bojąca sunia, nie miała za wiele kontaktu z człowiekiem warczała przy próbie wzięcia na ręce. Przydałby jej się koniecznie tymczas Ptyś pies wiek - niecaly rok wzrost- średni ( głową do kolana) sierść - krótka maść - ruda z szarym nalotem i bialymi znaczeniami opis- to psiak do zabawy i przytulania , wesoły , miły , towarzyski , zaczepial jak się nie zwracalo na niego uwagi. W bezpośrednim kontakcie troszkę nieśmiały ale zaraz się rozkręca i chce się bawić :loveu: Charakter ma super. Treki pies wiek - ok 2-3 lat wzrost- średni ( głowa do kolana) sierść - gladka maść - rudo - brązowy opis - mily psiak do ludzi ale bardzo agresywny do innych psiakow , zazdrosny o uwagę , jedzenie i wszystko. Rzuca się na psiaki w zasadzie bez przyczyny :shake: Lubi rządzić Niedźwiadek pies wiek - niecaly rok wzrost - średni ( do kolana) sierśc , dłuższa , puszysta , mięciutka maśc - siwa- wilczasta opis- to niesłychanie przemiły psiak chociaz bardzo nieśmiały , taka przytulanka , szuka kontaktu z człowiekiem choć sie boi . Quote
Owieczka Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='Magdarynka']Owieczko, świetna robota :happy1: Psiaki z wczoraj wrzuciłam już na stronę Stowarzyszenia. magdarynka7@o2.pl Dzieki Magdarynko :p w koncu ktos doecnil moje wypociny , mam nadzieję , ze zdjęcia mogą być - staralam się ale tak na szybko niewiele się da zrobić... to dopiero połowa psiaków ... resztę wlepie potem bo musze za robote się wziąść :eviltong: potem będę zakładala watki kilku psiakom , moze ktos mi pomoże i weźmie jakiemus coś załozy ...?? Quote
esperanza Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 Bąbelek wygląda jak moja ulubienica Frania. Jesteś pewna, że to samiec? Może to psy z jednego miotu są? Quote
Owieczka Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='esperanza']Bąbelek wygląda jak moja ulubienica Frania. Jesteś pewna, że to samiec? Może to psy z jednego miotu są?[/quote] To sa różne psiaki , chociażby dlatego , że bąbel to jeszcze szczenie jest a Frania ile miała ? a poza tym to zdjęcia sprzed paru dni a Frania kiedy była fotografowana ? Byc moze Frania jeszcze jest , cos mi sie kojaży że takie kudłate latało ale dopiero zaczynam się łapać w tych psiakach. Żeby jeszcze ktoś chciał pojechać ze mną i na dwa aparaty zdjęć porobic to byśmy się połapały , a tak to ... Quote
Owieczka Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 dobra wlepiam dalej tą psiarnię ... Kędzior pies wiek - nie caly rok wzrost - średni ( głowa do kolana) sierść - kędzierzawa, trochę szorstka ale miękka i kręcona ( jak u owieczki) :eviltong: maśc - czarna opis- bardzo wesoły , młody psiak , chce się bawić , pieszczochać i przytulać , łagodny trochę zdominowany przez inne psiaki. Cent pies wiek - 2-3 lata wzrost - średni ( głowa do kolana ) sierśc - gładka maść Bialo- rudy w łaty opis- bardzo kontaktowy i wesoły pies, uwielbia ludzi , skacze, cieszy się i domaga uwagi Lobi pies wiek - ok 8 miesięcy wzrost - sredni ( głowa do kolana) sierść - krotka , miękka , puszysta maśc - złota z białym opis- przemiły , przytulasny pies, troszke niesmialy ale do zabawy i kochania akurat, chce się bawić , jest ciekawski i kontaktowy czeka na niego DT a może i docelowy :eviltong: Golder pies wiek - 7-8 miesięcy wzrost - sredni-duży ( glowa do kolana albo ciut nad) sierść - długa , puszysta , miękka, gęsta maść -kremowo-złoty opis- to jeszcze szczenie jest ciekawski. przytulaśny i chce się bawić, niestety jest zdominowany przez inne psiaki w boksie. Uległy , pozbawiony agresji, zastraszony. mix Cilie i Goldena ? Luna suka wiek - ok 2 lat wzrost- duża ( głową do uda) sierść - jedwabista , dłuższa , miękka maść - srebrna - beżowe nakrapianie na łapach opis- miła, spokojna , lubi piesczoty , kontaktowa Przypomina mi jakąś rasę .... ma DT a może i docelowy ( zasponsorowaną sterylkę i pobyt w szpitalu) Rasty pies wiek - nie cały rok wzrost - duży ( głową do połowy uda) maść - brązowy- wilczasty sierść - długa , puszyta , miękka , gęsta opis- bardzo wesoły i kontaktowy miś, lubi pieszczoty i przytulanki , domaga się uwagi mix Collie i Onka Quote
jayo Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Ciotki, Henia nam odchodzi...... Trzmajcie kciuki, moze dzisiejsza transfuzja cos pomoze :placz: :placz::placz: Quote
Recommended Posts