esperanza Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 Potwierdzam chęć przybycia i liczę, że wszyscy się stawią :razz: Quote
Igusia Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Dziewczynki czy nie moglybysmy pomoc w tej sprawie - dac namiar na jakis znany nam platny tymczas? Ludzie sa beznadziejni:placz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85131 Quote
Owieczka Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Potwierdzam wyjazd jutro do schroniska o 8 rano z pl. Konstytucji :eviltong: Jedzie ze mna Iza -nowa chętna do pomocy - wolontariatu Jakby ktos cos chciał , to pisac , dzwonic czy to tam :lol: Quote
OlimpiaK Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 beam6 napisał(a):UWAGA OGŁOSZENIE UWAGA Informuje się wszystkich zainteresowanych, że będzie zebranie :multi: Nie towarzyskie ino robocze :eviltong: Dnia: 7 października (nierdziela) Godz: 15 +/- 16 Miejsce: u mnie Obecność: mile widziani wszyscy chętni Nieobecność: usprawiedliwia tylko zwolnienie od rodziców potwierdzone przez Pradziadka ze strony Matki i Dozorcę domu wg zameldowania Ps. proszę o potwierdzenie przybycia (w celu rezerwacji miejsca siedzącego) do dnia 05.10.2007 r na mój nr telefonu. W części rozrywkowej wystapi światowej sławy komik Lolek w swoim najnowszym programie p.t.: " Duszenie Kota Ryszarda" A domki tymczasowe tez moga przyjsc? :oops: W sumie mam niedaleko. ;) Quote
Owieczka Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 OlimpiaK napisał(a):A domki tymczasowe tez moga przyjsc? :oops: W sumie mam niedaleko. ;) Jak najbardziej !! Zapraszamy serdecznie :p Quote
esperanza Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 Definitywnie musimy zabrać Tinę z obecnego (3 już domu). Obecna opiekunka odwołała nawet wczorajszą wizytę treserki i nie chce nad poprawą zachowania suczki pracować. Agnieszka Nojszewska przyjmie ją do siebie na szkolenie na 2 tygodnie, ale potrzebny jest transport. Pora dowolna, muszę tylko wcześniej potwierdzić. Kto może pomóc? Tinę trzeba zawieźć do Leszna koło Błonia. Proszę pomóżcie szukać transportu. Quote
OlimpiaK Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Szkoda, ze nie powiedzialyscie z tym transportem kilka dni temu... Moj TZ mieszka za Bloniem (Bialuty, czyli jeszcze blizej Leszna) i byl w Warszawie samochodem. Niestety jutro sie do mnie przeprowadza na stale, a samochodu wlasnego nie ma, ja z reszta tez nie. :shake: Quote
Wilejkaros Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Jedziemy jutro z Owieczką o 8 do schronu, gdyby coś się komuś przypomniało, znalazł się jakiś DT lub DS, dzwońcie! Przywieziemy Wam, co zechcecie ;) Quote
gdgt Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 witam serdecznie po wakacjach, będę u beam za tydzień. Quote
lika Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Wysłałam Owieczce SMS-a z prosbą, żeby zwróciła uwagę na Kapitana i Kapitankę. Wydaje mi się, że Kapitanka może być w ciąży. Quote
ronja Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 istnieje możiwość sterylizacji suń do 25kg z pozostaniem w lecznicy do zdjęcia szwów w lecznicy niedaleko mnie. właścicielka tej lecznicy to anioł (Magdarynka miała okazję przekonacsię o tym wczoraj), psy bezdomne traktuje ulgowo i z wielkim sercem. w razie czego, mogę zaklepać miejsce Quote
lika Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Pamiętam, że jak zabierałam ze schroniska Munię z maluszkiem, to było akurat tydzień po uśpieniu szczeniaków Kapitanki. Munia dopiero co miała cieczkę, a więc Kapitanka też lada moment będzie ją miała, o ile już nie jest za późno. :shake: Tylko ona spora jest - na wielkość będzie taka jak Kumpel, a na dodatek lubi dominować nad innymi suczkami. Trudno będzie dla niej o domek. Na razie nie pozostaje nic innego, jak czekać na powrót dziewczyn ze schroniska. Quote
Owieczka Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 lika napisał(a):Pamiętam, że jak zabierałam ze schroniska Munię z maluszkiem, to było akurat tydzień po uśpieniu szczeniaków Kapitanki. Munia dopiero co miała cieczkę, a więc Kapitanka też lada moment będzie ją miała, o ile już nie jest za późno. :shake: Tylko ona spora jest - na wielkość będzie taka jak Kumpel, a na dodatek lubi dominować nad innymi suczkami. Trudno będzie dla niej o domek. Na razie nie pozostaje nic innego, jak czekać na powrót dziewczyn ze schroniska. Zdjęć nie zrobiłam , bo już nie było czasu i tak jest tyle psiaków że szok. Kapitanka może być w ciąży, więc proponuje zabrać ja na sterylkę i po prostu odwieźć do schroniska :shake: bo Kapitan bardzo wyje i szczeka non stop jak jest sam w boksie. A oni oboje pieknie się razem dogadują. Chyba, że by sterylke zrobić na miejscu i przetrzymac dziewczynę w pomieszczeniu gdzie teraz jest Norka z małymi. Dopóki ciepło jest. Jak tylko sie obrobię ze zdjęciami to powstawiam co nieco i napisze co i jak. Quote
Wilejkaros Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Owieczka ma kupę zdjęć i kupę cierpliwości (do mnie przede wszystkim). Powysyłałam MMSy ze zdjęciami ONków do tej Pani, ale w raporcie opcja "oczekuje". Dzwonili może? Quote
Owieczka Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Wilejkaros napisał(a):Owieczka ma kupę zdjęć i kupę cierpliwości (do mnie przede wszystkim). Powysyłałam MMSy ze zdjęciami ONków do tej Pani, ale w raporcie opcja "oczekuje". Dzwonili może? Tak , ta pani przesłała smska , że jak mąż wróci ( bo gdzieś pojechał) to mu zdjęcia pokaże i uzgodnią bo jej się podobają te ciemniejsze :razz: i maja jutro do mnie zadzwonić :eviltong: Dzieki Wilejkaros za przesłanie MMS-ów :Rose: Quote
Wilejkaros Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Spoxik, odrobisz wychowując mojego jędzowatego kocura... ;) Quote
esperanza Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Czekamy na sprawozdanie z wyprawy :razz: Który pies wymaga pomocy? Co do potencjalnej szybkiej adopcji się nadaje? Czy są jakieś psy bardzo w typie jakiejś rasy? Ile jest szczeniąt? Quote
Wilejkaros Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Owieczka jest w lecznicy na Tatarka. Będzie pewnie niedługo, to wszystko opowie. Szczeniaki (oprócz Nory i jej 2 maluchów) są. Owca ma zdjęcia wszystkich. Sunia bardzo kaszląca, czarno-biała, z trzecią powieką jest już po sterylce. Wstępne imię Troja, Trojka. Jest też piękne szare cudo o roboczym imieniu Luna. Ciężko mi powiedzieć do czego podobna, ale Aneta na pewno pod coś podciagnie. Są też 4 starsze szczeniaki w typie ONków. Quote
Owieczka Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Nie wiem dlaczego nie mogę wkleić zdjęć :shake: imageshack nie działa ... esperanza napisał(a):Czekamy na sprawozdanie z wyprawy :razz: Który pies wymaga pomocy? Co do potencjalnej szybkiej adopcji się nadaje? Czy są jakieś psy bardzo w typie jakiejś rasy? Ile jest szczeniąt? No dobra mogę wam cosik napisać :p Pomocy wymagają wszystkie psiaki bo nie mają domów !! Ogólnie 95% psiaków wygląda dobrze ( a niektóre nawet bardzo dobrze :eviltong:) Chudych jest kilka sztuk , ale to niedawno przywiezione do schronu. Ogólnie im nic nie jest. Jesli jakies urazy to tylko lekkie pogryzienia ( między sobą) Zdjęć nie zrobiłam wszystkim bo się nie dało :shake: musiałabym tam spędzić cały dzień :roll: i nie wiem , czy dałabym rade. Pilne !! Jest Terier rosyjski , bardzo ładny ,widać że był czyjś , jest zadbany , był strzyżony ale jest bardzo agresywny więc kwalifikuje sie do uśpienia!! Mamy kilka dni żeby odnaleźć jego właściciela albo nowy dom. Obcym nie jest wydawany. Fajnych psiaków jest sporo naprawdę , będzie w czym wybierać ;) obym mogła jkoś wkleić zdjęcia :placz: Quote
Magdarynka Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Owieczko, wlep foty na: http://fotosik.pl/ Quote
lika Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Owieczka napisał(a): Pilne !! Jest Terier rosyjski , bardzo ładny ,widać że był czyjś , jest zadbany , był strzyżony ale jest bardzo agresywny więc kwalifikuje sie do uśpienia!! Mamy kilka dni żeby odnaleźć jego właściciela albo nowy dom. Obcym nie jest wydawany. Fajnych psiaków jest sporo naprawdę , będzie w czym wybierać ;) obym mogła jkoś wkleić zdjęcia :placz: Z tą jego agresją może być tak samo, jak z agresją Czupurka czy jamniczki, którą zabrała Malagos. W schronisku psiaki zachowywały się agresywnie, a przywiezione do domu zmieniły się w przylepki-przytulanki. Jak będą już zdjęcia, to zrobimy mu ogłoszenia i może znajdzie się właściciel. A czy wiadomo, skąd psiak trafił do schroniska. Jeśli z Siedlec, to możemy liczyć na pomoć Wandy. Quote
OlimpiaK Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 lika napisał(a):Z tą jego agresją może być tak samo, jak z agresją Czupurka czy jamniczki, którą zabrała Malagos. W schronisku psiaki zachowywały się agresywnie, a przywiezione do domu zmieniły się w przylepki-przytulanki. Jak będą już zdjęcia, to zrobimy mu ogłoszenia i może znajdzie się właściciel. A czy wiadomo, skąd psiak trafił do schroniska. Jeśli z Siedlec, to możemy liczyć na pomoć Wandy. Niestety tu bym nie stawiala na agresje zwiazana ze stresem... :shake: Ruski to bardzo trudne psy, psy jednego pana i bardzo samodzielne (stad moze byc agresywny), podejmuja wlasne decyzje i wychowanie ich jest mega trudne. Wiem to, bo moj kolega ma ruska i swego czasu interesowalam sie ta rasa. ;) Jesli bedziemy mu szukac nowego domu to trzeba bardzo, bardzo dobrze przeszkolic wlascicieli, a wczesniej ich w ogole dobrac. Teriery rosyjskie sa wyjatkowo agresywne jesli sa niewychowane, a to bardzo latwo. Quote
Owieczka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 OlimpiaK napisał(a):Niestety tu bym nie stawiala na agresje zwiazana ze stresem... :shake: Ruski to bardzo trudne psy, psy jednego pana i bardzo samodzielne (stad moze byc agresywny), podejmuja wlasne decyzje i wychowanie ich jest mega trudne. Wiem to, bo moj kolega ma ruska i swego czasu interesowalam sie ta rasa. ;) Jesli bedziemy mu szukac nowego domu to trzeba bardzo, bardzo dobrze przeszkolic wlascicieli, a wczesniej ich w ogole dobrac. Teriery rosyjskie sa wyjatkowo agresywne jesli sa niewychowane, a to bardzo latwo. Olimpia ma rację , ten pies nie wyglada na takiego który sie boi :shake: ani czymkolwiek stresuje. Nie daje wejśc do boksu , atakuje. terier został wydany facetowi który ma doświadczenie z egresywnymi psiakami. Powiedział, ze jak sobie nie poradzi to go zwórci. Podobno psina został wyrzucony pod lasem z samochodu... :-( w okolicach Ostrowi... Quote
Wilejkaros Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Owieczka, a masz jego zdjęcia? Nie pamiętam czy robiłaś. Wątek szczeniorków Nory, które mają DT u Beam6: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85896 Quote
Owieczka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Tak zrobiłam to Terier . Mam nadzieję , że tamten facio sobie z nim poradzi. Jak widać to nowe boksy są przestronne , duże i psiaki mogą w nich swobodnie się poruszać. Ładny ONeczek i jakas bida ruda... Drugi ładny ONek z ładnym Rudym psiakiem -nie ma imienia taki tez niby ONkowaty ... chudy trochę :shake: Quote
Recommended Posts