Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Potwierdzam wyjazd jutro do schroniska o 8 rano z pl. Konstytucji :eviltong:
Jedzie ze mna Iza -nowa chętna do pomocy - wolontariatu

Jakby ktos cos chciał , to pisac , dzwonic czy to tam :lol:

Posted

beam6 napisał(a):
UWAGA OGŁOSZENIE UWAGA

Informuje się wszystkich zainteresowanych, że będzie zebranie :multi:

Nie towarzyskie ino robocze :eviltong:

Dnia: 7 października (nierdziela)
Godz: 15 +/- 16
Miejsce: u mnie
Obecność: mile widziani wszyscy chętni
Nieobecność: usprawiedliwia tylko zwolnienie od rodziców potwierdzone przez Pradziadka ze strony Matki i Dozorcę domu wg zameldowania

Ps. proszę o potwierdzenie przybycia (w celu rezerwacji miejsca siedzącego) do dnia 05.10.2007 r na mój nr telefonu.

W części rozrywkowej wystapi światowej sławy komik Lolek w swoim najnowszym programie p.t.: " Duszenie Kota Ryszarda"

A domki tymczasowe tez moga przyjsc? :oops: W sumie mam niedaleko. ;)

Posted

Definitywnie musimy zabrać Tinę z obecnego (3 już domu).
Obecna opiekunka odwołała nawet wczorajszą wizytę treserki i nie chce nad poprawą zachowania suczki pracować.
Agnieszka Nojszewska przyjmie ją do siebie na szkolenie na 2 tygodnie, ale potrzebny jest transport.
Pora dowolna, muszę tylko wcześniej potwierdzić.
Kto może pomóc?
Tinę trzeba zawieźć do Leszna koło Błonia.
Proszę pomóżcie szukać transportu.

Posted

Szkoda, ze nie powiedzialyscie z tym transportem kilka dni temu... Moj TZ mieszka za Bloniem (Bialuty, czyli jeszcze blizej Leszna) i byl w Warszawie samochodem. Niestety jutro sie do mnie przeprowadza na stale, a samochodu wlasnego nie ma, ja z reszta tez nie. :shake:

Posted

istnieje możiwość sterylizacji suń do 25kg z pozostaniem w lecznicy do zdjęcia szwów w lecznicy niedaleko mnie. właścicielka tej lecznicy to anioł (Magdarynka miała okazję przekonacsię o tym wczoraj), psy bezdomne traktuje ulgowo i z wielkim sercem.
w razie czego, mogę zaklepać miejsce

Posted

Pamiętam, że jak zabierałam ze schroniska Munię z maluszkiem, to było akurat tydzień po uśpieniu szczeniaków Kapitanki. Munia dopiero co miała cieczkę, a więc Kapitanka też lada moment będzie ją miała, o ile już nie jest za późno. :shake: Tylko ona spora jest - na wielkość będzie taka jak Kumpel, a na dodatek lubi dominować nad innymi suczkami. Trudno będzie dla niej o domek.
Na razie nie pozostaje nic innego, jak czekać na powrót dziewczyn ze schroniska.

Posted

lika napisał(a):
Pamiętam, że jak zabierałam ze schroniska Munię z maluszkiem, to było akurat tydzień po uśpieniu szczeniaków Kapitanki. Munia dopiero co miała cieczkę, a więc Kapitanka też lada moment będzie ją miała, o ile już nie jest za późno. :shake: Tylko ona spora jest - na wielkość będzie taka jak Kumpel, a na dodatek lubi dominować nad innymi suczkami. Trudno będzie dla niej o domek.
Na razie nie pozostaje nic innego, jak czekać na powrót dziewczyn ze schroniska.

Zdjęć nie zrobiłam , bo już nie było czasu i tak jest tyle psiaków że szok.
Kapitanka może być w ciąży, więc proponuje zabrać ja na sterylkę i po prostu odwieźć do schroniska :shake: bo Kapitan bardzo wyje i szczeka non stop jak jest sam w boksie. A oni oboje pieknie się razem dogadują.
Chyba, że by sterylke zrobić na miejscu i przetrzymac dziewczynę w pomieszczeniu gdzie teraz jest Norka z małymi. Dopóki ciepło jest.

Jak tylko sie obrobię ze zdjęciami to powstawiam co nieco i napisze co i jak.

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Owieczka ma kupę zdjęć i kupę cierpliwości (do mnie przede wszystkim). Powysyłałam MMSy ze zdjęciami ONków do tej Pani, ale w raporcie opcja "oczekuje". Dzwonili może?

Tak , ta pani przesłała smska , że jak mąż wróci ( bo gdzieś pojechał) to mu zdjęcia pokaże i uzgodnią bo jej się podobają te ciemniejsze :razz: i maja jutro do mnie zadzwonić :eviltong:
Dzieki Wilejkaros za przesłanie MMS-ów :Rose:

Posted

Czekamy na sprawozdanie z wyprawy :razz:
Który pies wymaga pomocy?
Co do potencjalnej szybkiej adopcji się nadaje?
Czy są jakieś psy bardzo w typie jakiejś rasy?
Ile jest szczeniąt?

Posted

Owieczka jest w lecznicy na Tatarka. Będzie pewnie niedługo, to wszystko opowie. Szczeniaki (oprócz Nory i jej 2 maluchów) są. Owca ma zdjęcia wszystkich. Sunia bardzo kaszląca, czarno-biała, z trzecią powieką jest już po sterylce. Wstępne imię Troja, Trojka. Jest też piękne szare cudo o roboczym imieniu Luna. Ciężko mi powiedzieć do czego podobna, ale Aneta na pewno pod coś podciagnie. Są też 4 starsze szczeniaki w typie ONków.

Posted

Nie wiem dlaczego nie mogę wkleić zdjęć :shake: imageshack nie działa ...

esperanza napisał(a):
Czekamy na sprawozdanie z wyprawy :razz:
Który pies wymaga pomocy?
Co do potencjalnej szybkiej adopcji się nadaje?
Czy są jakieś psy bardzo w typie jakiejś rasy?
Ile jest szczeniąt?

No dobra mogę wam cosik napisać :p
Pomocy wymagają wszystkie psiaki bo nie mają domów !!
Ogólnie 95% psiaków wygląda dobrze ( a niektóre nawet bardzo dobrze :eviltong:)

Chudych jest kilka sztuk , ale to niedawno przywiezione do schronu. Ogólnie im nic nie jest. Jesli jakies urazy to tylko lekkie pogryzienia ( między sobą)

Zdjęć nie zrobiłam wszystkim bo się nie dało :shake: musiałabym tam spędzić cały dzień :roll: i nie wiem , czy dałabym rade.

Pilne !!
Jest Terier rosyjski , bardzo ładny ,widać że był czyjś , jest zadbany , był strzyżony ale jest bardzo agresywny więc kwalifikuje sie do uśpienia!! Mamy kilka dni żeby odnaleźć jego właściciela albo nowy dom.
Obcym nie jest wydawany.

Fajnych psiaków jest sporo naprawdę , będzie w czym wybierać ;)
obym mogła jkoś wkleić zdjęcia :placz:

Posted

Owieczka napisał(a):

Pilne !!
Jest Terier rosyjski , bardzo ładny ,widać że był czyjś , jest zadbany , był strzyżony ale jest bardzo agresywny więc kwalifikuje sie do uśpienia!! Mamy kilka dni żeby odnaleźć jego właściciela albo nowy dom.
Obcym nie jest wydawany.

Fajnych psiaków jest sporo naprawdę , będzie w czym wybierać ;)
obym mogła jkoś wkleić zdjęcia :placz:

Z tą jego agresją może być tak samo, jak z agresją Czupurka czy jamniczki, którą zabrała Malagos. W schronisku psiaki zachowywały się agresywnie, a przywiezione do domu zmieniły się w przylepki-przytulanki.
Jak będą już zdjęcia, to zrobimy mu ogłoszenia i może znajdzie się właściciel. A czy wiadomo, skąd psiak trafił do schroniska. Jeśli z Siedlec, to możemy liczyć na pomoć Wandy.

Posted

lika napisał(a):
Z tą jego agresją może być tak samo, jak z agresją Czupurka czy jamniczki, którą zabrała Malagos. W schronisku psiaki zachowywały się agresywnie, a przywiezione do domu zmieniły się w przylepki-przytulanki.
Jak będą już zdjęcia, to zrobimy mu ogłoszenia i może znajdzie się właściciel. A czy wiadomo, skąd psiak trafił do schroniska. Jeśli z Siedlec, to możemy liczyć na pomoć Wandy.

Niestety tu bym nie stawiala na agresje zwiazana ze stresem... :shake: Ruski to bardzo trudne psy, psy jednego pana i bardzo samodzielne (stad moze byc agresywny), podejmuja wlasne decyzje i wychowanie ich jest mega trudne. Wiem to, bo moj kolega ma ruska i swego czasu interesowalam sie ta rasa. ;)

Jesli bedziemy mu szukac nowego domu to trzeba bardzo, bardzo dobrze przeszkolic wlascicieli, a wczesniej ich w ogole dobrac. Teriery rosyjskie sa wyjatkowo agresywne jesli sa niewychowane, a to bardzo latwo.

Posted

OlimpiaK napisał(a):
Niestety tu bym nie stawiala na agresje zwiazana ze stresem... :shake: Ruski to bardzo trudne psy, psy jednego pana i bardzo samodzielne (stad moze byc agresywny), podejmuja wlasne decyzje i wychowanie ich jest mega trudne. Wiem to, bo moj kolega ma ruska i swego czasu interesowalam sie ta rasa. ;)

Jesli bedziemy mu szukac nowego domu to trzeba bardzo, bardzo dobrze przeszkolic wlascicieli, a wczesniej ich w ogole dobrac. Teriery rosyjskie sa wyjatkowo agresywne jesli sa niewychowane, a to bardzo latwo.

Olimpia ma rację , ten pies nie wyglada na takiego który sie boi :shake: ani czymkolwiek stresuje. Nie daje wejśc do boksu , atakuje.

terier został wydany facetowi który ma doświadczenie z egresywnymi psiakami. Powiedział, ze jak sobie nie poradzi to go zwórci.

Podobno psina został wyrzucony pod lasem z samochodu... :-( w okolicach Ostrowi...

Posted

Tak zrobiłam to Terier . Mam nadzieję , że tamten facio sobie z nim poradzi.

Jak widać to nowe boksy są przestronne , duże i psiaki mogą w nich swobodnie się poruszać.
Ładny ONeczek i jakas bida ruda...

Drugi ładny ONek z ładnym Rudym psiakiem -nie ma imienia taki tez niby ONkowaty ... chudy trochę :shake: