ronja Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 owszem, odzywałam się do malagos, na wątku Emi, ze zrobię allegro i ogłoszenia. szukam jej domu. bez fajerwerków co do tonu Twoich wypowidzi ( już wcześniej i nie tylko do mnie) to bez komentarza) i nie jestem jakąś panią od lepienia garnków:angryy: jestem pedagogiem specjalnym i zakwalifikowałabym cię na leczenie hamuj się. na swoje frustracje znajdź inny sposób a czy Ty mając psa pod opieką robisz mu allegro i ogłoszenia? (nawet o zdjęcia prosisz którąś z nas), robisz bazarki na leczenie?Czy robisz wszystko to, by pies miał te realne szanse, o których piszesz?bo jakoś tego nie zauważyłam i to koniec mojej dyskusji z toba. Quote
KingaW Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 malagos napisał(a):Kochane dziweczyny, PAX !! Dziś porozmawiamy z lekarzem w Ostrołęce i ustalimy plan działania. Sunia moze być u nas do czasu znalezienia domu. Szkoda pieniędzy na razie na platny tymczas. Po sterylizacji, o ile nie wypali nasz plan z Ronją (moze domek stały?...) poproszę o pomoc z allegro i innymi ogłoszenami. sorki za zamieszanie, ale nie ma tego złego -jakoś sie zmobilizowalam do działania i zaraz zacznę działać :cool3: Sorry jeśli odebrałaś mojego posta tak jak dziewczyny. Nie było to moją intencją. Ale nie ma tego złego. Teraz pzrynajmniej wszyscy wiedzą o małej suni w potrzebie. Idę do domu bo Bartek pogryzł naszą kocię i zwiał gdzieś i mama do mnie zadzwoniła z awanturą. :-( Czy Owca gdzieś te suńki wczorajsze wstawiła? Quote
beam6 Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Wydaje mi się, że potrzebujemy spotkania organizacyjnego w możliwie pełnym składzie. Nie wszystko da się ustalić pisząc na wątku a niektóre sprawy wręcz nie powinne tu być rozstrząsane. Postarajmy się ustalić wspólnie termin spotkania. Zapraszam do siebie - dojazd dogodny, większość była na Tatarku więc trafi, można palić, pies jeden, kot jeden, piętro tylko IV bez windy, Tz dostanie na bilet do kina, każdy termin będzie dobry - ja się dostosuję Napoje na koszt zapraszającej. Co Wy na to ? Quote
Owieczka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 [quote name='KingaW'] -suczki włochatej yorkopodobnej przywiezionej wczoraj (ustaliłam z Beam, że przy ogłoszeniach będziemy podawać jej nr tel) na Tatarka -suczki podobnej do mini collie też przywiezionej wczoraj (Beam sie też zgodziła na ogłoszenia z Jej nr tel) - też na Tatarku -rudej niedużej suczki (jest w Radości w lecznicy, też wczoraj przywieziona) - tu Ludwa wyraziła zgodę na zamieszczanie jej nr tel pzry ogłoszeniach Na wszystkie trzy suczki prosze też umieszczać mój nr tel 511-233-970 a także e-meila aneta.ofca@wp.pl !! Na ich temat moge już cos powiedzieć. Zaraz zdam relacje ze schronu i powlepiam zdjęcia także prosze o cierpliwość ... :eviltong: Quote
Owieczka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 [quote name='beam6']Wydaje mi się, że potrzebujemy spotkania organizacyjnego w możliwie pełnym składzie. Nie wszystko da się ustalić pisząc na wątku a niektóre sprawy wręcz nie powinne tu być rozstrząsane. Postarajmy się ustalić wspólnie termin spotkania. Zapraszam do siebie - dojazd dogodny, większość była na Tatarku więc trafi, można palić, pies jeden, kot jeden, piętro tylko IV bez windy, Tz dostanie na bilet do kina, każdy termin będzie dobry - ja się dostosuję Napoje na koszt zapraszającej. Co Wy na to ? Ja jestem jak najbardziej ZA!! :razz: tylko piatki mi odpadają niestety ( szkoła ) :shake: Quote
Owieczka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Jak wiadomo , albo i nie wiadomo trzy sunie są w lecznicach na sterylkach i pilnie szukaja domków :placz: . Najfajniej byłoby, gdyby prosto z lecznicy trafiły już do swoich domków :roll: ( wiem , wiem bujam w obłokach :-( ) Cola i Grzywka na Tatarku a oto ich wątki : Grzywki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7098876#post7098876 Coli : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=82671 I Paróweczki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7098426#post7098426 Quote
Wilejkaros Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 I bez ostrych narzędzi.... Sialalala... Quote
Magdarynka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Beam, myślę, że któryś weekend będzie najlepszy, bo w tygodniu to raczej nie wyjdzie... Owieczko, robić dziewczynkom aukcje i wrzucić na niczyje.org ? Quote
beam6 Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Magdarynko - wstrzymaj się jeden dzień z ogłoszeniami :razz: Może się coś wyjaśni z domkami dla dziewczyn :lol: Quote
Owieczka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Magdarynka napisał(a): Owieczko, robić dziewczynkom aukcje i wrzucić na niczyje.org ? Ja myslę , że warto zrobić im aukcje i wstawić na niczyje.org dlatego że sunie mają iść na płatne tymczasy a wolałabym żeby poszły do domków jak najszybciej a nie tułały sie z rąk do rąk. Poza tym szkoda kasy. A im więcej chętnych tym więcej psiaków opchniemy :eviltong: Quote
jayo Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Aukcje sie przydadza, zwlaszcza, ze w schronie czekaja nastepne, wiec jak sie znajda domy na te, to zawsze jest co dalej wydawac dla chetnych :-)) Quote
Magdarynka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Ok, w takim razie wieczorem wystawie aukcje. A teraz idę dalej malować łazienkę... Quote
Owieczka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 [quote name='ronja']Owieczko, a co z Birmą? No dobra , wiedziałam , że w końcu zapytacie ... :shake: Krótka relacja ze schronu : Birma została uśpiona 13.09 była już w tak strasznym stanie , że nie było na co czekać :-( W schronie jest dziadek ONkowaty staruszek ( Dziadek ONek ) kuleje na przednią łapę , wogóle sie na niej nie podpiera :-( Podobno to stare złamanie ale jak na moje oko stare złamanie aż tak by nie bolało ( cały czas trzyma łape w górze) Dziadek ONek bardzo lgnie do ludzi... nie mogłam mu zdjęć porobić bo wyłaził z boksu a ledwo się trzymał na nogach a jak wstawał , to z wielkim trudem bo mu biodra niedomagają :shake:. Długo koleś nie pociagnie :-( Bielmo nachodzi mu już na oczy ... Niestety tylko takie zdjęcie udało mi się zrobić :shake: Quote
Owieczka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Z lepszych i radośniejszych wieści : Jest cały ciąg boksów duzych , przestrzennych i zadaszonych :multi: ciagna się wzdłuż płotu po lewej stronie. Narazie siedza tam po dwa psiaki albo pojedyńczo - tzw. agresywne Niestety nie udało mi się porobić ładnych fotek tych boksów bo strasznie padało :shake: Ale mniej więcej kawałek boksu wygląda tak : z całkiem fajnym ONkowaty psiakiem Naprawdę psiaki maja tam dużo przestrzeni :lol: Szczeniaki które aktualnie mamy to: OK. 3 miesięczne : I maluszki ok 4 tygodni z mamą Takie śliczne, grube , kolorowe kluseczki :loveu: Oraz te beżowe podrośniete dzikusy w zielonym budynku. Fotek nie mam bo zimno, ciemno , ulewa i wilki jakieś :evil_lol: Quote
ronja Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 szkoda Birmy bardzo:-( .ciekawe, czy przywiezienie jej tutaj uratowałoby jej życie... Quote
jayo Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Mysle, ze uratowaloby... pod warunkiem, ze dowiedzialybysmy sie od raazu i ktos by po nia pojechal :-( Quote
Owieczka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Tu jest wątek suki o imieniu Doria - mix Doga Niemieckiego :-( Jeszcze jedna którą trzebaby wyciągnąć http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=82761 Quote
Wilejkaros Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Przepraszam, ale nie pamiętam, co stwierdzono u Birmy. Możecie tak na szybciutko przypomnieć Jej historię? Quote
malagos Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 A ja odwołuję alarm i szukanie domku dla Emi. Tymczasowo jest u mnie, a w weekend pojedzie do Warszawy do domu stałego, dzieki ronji :loveu::loveu: Quote
ronja Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 dzieki Wilejkaros bardzo się cieszę, że na Emi czeka już domek. Quote
jayo Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Jedzie do nas Doria i ruda sunka. Do nas znaczy ruda na streylke na Tatrku, Doria ma hotelik w Radomiu. Jesli udaloby sie znalezc Wierze dom w szybkim czasie, Doria moze trafic do nas. Pomozcie, dziewczyny. Quote
Recommended Posts