lika Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Dziewczyny, podbijajcie ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=80631 Quote
beam6 Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Witam 13-tego :lol: Zgłosił się do mnie poważny domek szukający nowego członka rodziny. Najlepiej żeby był to nieduży ( tak 10 - 12 kg, do pół łydki ), kudłaty piesek/suczka podobny do Magdarynkowego Felka tylko niższy. Nie mogę sobie przypomnieć czy mamy "coś podobnego" do wyadoptowania ;) Quote
ronja Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 a może chcieliby cudną szczeniaczkę Dusię?jest przeciwieństwem Fela, ale też ma dużo uroku,zapału i energii. I szuka domu już tak długo... Quote
beam6 Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 ronja napisał(a):a może chcieliby cudną szczeniaczkę Dusię?jest przeciwieństwem Fela, ale też ma dużo uroku,zapału i energii. I szuka domu już tak długo... Domek się nie upiera ani przy płci, ani przy wieku - chciałby tylko trochę podobnego psiaka do niedawno pożegnanego. Myślałam o Dusi i napewno ją będę polecać - chciałabym tylko (dla zachowania własnego czystego sumienia :cool3:) przynajmniej spróbować :evil_lol: Quote
ronja Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 dobrze, Beatko, to ja trzymam kciuki, by państwo oczarowali się właśnie Dusią Quote
lika Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 beam6 napisał(a):Witam 13-tego :lol: Zgłosił się do mnie poważny domek szukający nowego członka rodziny. Najlepiej żeby był to nieduży ( tak 10 - 12 kg, do pół łydki ), kudłaty piesek/suczka podobny do Magdarynkowego Felka tylko niższy. Nie mogę sobie przypomnieć czy mamy "coś podobnego" do wyadoptowania ;) Mamy też w schronisku Maksika i drugiego kudłatego psiaka (podobnego do Felka) tylko całego czarnego, który z Maksiem mieszka w kojcu (przynajmniej był tam podczas mojej ostatniej wizyty). Niezależnie od tego jest w schronie (widać go na ostatnich zdjęciach jayo) Colin - o ile domkowi nie przeszkadzałby brak jednego oka. Colin jest z Ostrowii, był odłowiony razem z Munią, przypomina jamnika długowłosego, sięga do połowy łydki. No i jeszcze jest Rubik, bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Gdyby była taka potrzeba mogę podesłać zdjęcia Colina. Quote
lika Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Beam6, a taki piesek nie pasowałby? Wybrałam to zdjęcie z galeri jayo. On też już dłuższy czas jest w schronisku. Quote
jayo Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Ciotki, cos mi sie czuje, ze trzeba jechac do schronu. W sobote czekam na chetnego do zdopcji Glorii, ale w niedziele moze... Czarna sunia dogopodobna mi sie marzy do sterylki. Birme trzeba zabrac na cito. Wiem, zesmy zapsione, ale... Kto pojedzie ze mna? I co ze szczeniakami :placz:? Quote
beam6 Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Lika - bardzo proszę podeślij mi zdjęcie Colina :razz: Quote
Owieczka Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 jayo napisał(a):Ciotki, cos mi sie czuje, ze trzeba jechac do schronu. W sobote czekam na chetnego do zdopcji Glorii, ale w niedziele moze... Czarna sunia dogopodobna mi sie marzy do sterylki. Birme trzeba zabrac na cito. Wiem, zesmy zapsione, ale... Kto pojedzie ze mna? I co ze szczeniakami :placz:? W sobote mam szkołę ale w niedziele bardzo chetnie pojadę !! :multi: Słuchajcie:placz: potrzebuje pomocy w uzbieraniu pieniędzy na maszynke do strzyżenia dla psiaków ... nie musi byc luksusowa oby dla zwierząt. Trzeba by się zorientować ile kosztuje w hurtowni. Chyba , że ma kotos używaną i chce się jej pozbyć ... Strzygłam psiaki więc to dla mnie pikuś ....problem tylko ze sprzętem. A napewno ktoś bardziej zainteresuje się ładnie wystrzyżonym psiakiem niż oblepionym dredami i napewno ulży to samym psiakom. :roll: Nie wiem jak się robi bazarki i allegro ... :shake: pomożecie ?? :modla: Quote
lika Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Beam, zdjęcia Colina zaraz wysyłam. W wyprawie do schroniska nie mogę wziąć udziału, choć chętnie bym pojechała. mam teraz straszny nawał pracy, a cały przyszły tydzień będę w delegacji. Dopiero po 24 września jestem do dyspozycji. Owieczko, taka maszynka nie jest bardzo droga. Niedawno poznałam Panią, która ma miniaturowego sznaucerka i ona mi powiedziała, że taką maszynkę kupiła za 120 zł w sklepie zoologicznym. W hurtowni będzie pewnie jeszcze taniej. Myślę, że z budżetu Stowarzyszena da się wyskrobać taką kwotę. ;) Quote
lika Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Beam6, to jest Colin ... jayo napisał(a):ten ma chore oko... Quote
beka Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Zajżyjcie proszę http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6906381#post6906381 te psy są w ostrowi :( Quote
malagos Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Ja też mam goracą prosbę. Popytajcie znajomych i krewnych, moze ktos chce taka kieszonkową dorosłą sunię? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=81096 Ją trzeba zabrać z łańcucha :placz: Quote
lika Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Czy ktoś mógłby zaopiekować się Gumisią przez 2 dni (od poniedziałku wieczorem do środy wieczorem)? Jadę w delegację na cały tydzień, a tak się niefortunnie złożyło, że Darka też przez dwa dni nie będzie. Quote
OlimpiaK Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 malagos, a moze zaproponowac ta suni epanstwu ktorzy kontaktowali sie z beam? Ona troche do Felka podobna. Quote
beam6 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Juz wydrukowałam zdjęcie - dzisiaj pokażę Domkowi. Niestety w Colinie się nie zakochali :shake: Quote
Owieczka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Wiecie co ... najgorsze jest to , że w schronie jest pełno psiaków tylko nie mamy dobrych fotek !!! :placz: i nikt nie potrafi powiedzieć nic na temat danego psiaka!! Juz drugi raz wybierałam sie do schronu porobic fotki i zebrać informacje odnośnie psiaków i co ... :shake: to w jaki sposób my mamy szukać domów jak nie mamy pojęcia o psiakach !! :-( Czy ktos bedzie jechał w tygodniu do schronu ??!! chętnie sie zabiorę !! :modla: juz nawet urlop wezme :mad: Quote
Owieczka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Jutro jadę do hurtowni :razz: Czy ktos coś potrzebuje ?? będę tam w godzinach 12-13 więc można mnie łapać na tel. Quote
KingaW Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Błagam - polecajcie Bartusia wszystkim fajnym ludziom. Odnośnie suni z podobnymi problemami jak Bartek - poproście Danusie o transport - na pewno nie odmówi. Na Tatarku jest teraz mały ruch, z pewnościa psiaka przyjmą. Owieczko - nie sposób mieć dobre zdjęcia+wiedzieć wszystko o 170 psach. Proponuję - skupmy się na tych, które mamy w domach tymczasowych i w hotelach. Quote
KingaW Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 beam6 napisał(a):Witam 13-tego :lol: Zgłosił się do mnie poważny domek szukający nowego członka rodziny. Najlepiej żeby był to nieduży ( tak 10 - 12 kg, do pół łydki ), kudłaty piesek/suczka podobny do Magdarynkowego Felka tylko niższy. Nie mogę sobie przypomnieć czy mamy "coś podobnego" do wyadoptowania ;) BARTUŚ!!! BARTUŚ waży teraz 8,3 kg (docelowo troszku więcej, bo teraz jest b. chudziutki). Bartuś jest psem domowym-kanapowym, oprócz kradzieży jedzenia nie ma żadnych cech psa schroniskowego. Ślicznie chodzi na smyczy, przytula się jak panieneczka, nie jest uciążliwy jeśli chodzi o szczekanie w domu (jak już się coś dzieje to szczekać zaczyna jako ostatni a kończy jako pierwszy). Quote
KingaW Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Beam. a może Doduś, w Otrębusach w hoteliku jest> http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77050&page=5 Quote
Owieczka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 KingaW napisał(a):Błagam - polecajcie Bartusia wszystkim fajnym ludziom. Odnośnie suni z podobnymi problemami jak Bartek - poproście Danusie o transport - na pewno nie odmówi. Na Tatarku jest teraz mały ruch, z pewnościa psiaka przyjmą. Owieczko - nie sposób mieć dobre zdjęcia+wiedzieć wszystko o 170 psach. Proponuję - skupmy się na tych, które mamy w domach tymczasowych i w hotelach. KingaW, ja ZAWSZE najpierw polecam psiaki z tymczasów, ale jesli ktos dokładnie wie czego chce ( np malusiej suni do 2-3 kg) to nie będe wciskała na siłe psiaków z tymczasów, bo wiem , że i tak ich nie weźmie :shake: a w schronie takie maleństwa są ! I pozostałe 170 psów które jak tymczasowicze szukaja domów !! :placz: Jesli nie będę miała zdjęć i nie będe umiała powiedzieć nic na temat tych psiaków to zainteresowani znajda sobie to czego szukają w innym schronie :-( a nasze zostaną tam gdzie są włącznie z tymczasowiczami !! Quote
Owieczka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 KingaW napisał(a):BARTUŚ!!! BARTUŚ waży teraz 8,3 kg (docelowo troszku więcej, bo teraz jest b. chudziutki). Bartuś jest psem domowym-kanapowym, oprócz kradzieży jedzenia nie ma żadnych cech psa schroniskowego. Ślicznie chodzi na smyczy, przytula się jak panieneczka, nie jest uciążliwy jeśli chodzi o szczekanie w domu (jak już się coś dzieje to szczekać zaczyna jako ostatni a kończy jako pierwszy). Myslę , że najlepsze wrażenie zrobiłby Bartunio jakby zobaczyli go na żywo :loveu: Quote
beam6 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Toteż wczoraj wieczorem, rozmawiając z Domkiem zaproponowałam wycieczkę do KingiW :evil_lol:. Kinga mogę podać Twój nr telefonu ?(jakby co!) Domek jest zmotoryzowany a ze zdjęć wybrał właśnie Bartka :loveu: Quote
Recommended Posts