Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Witam 13-tego :lol:
Zgłosił się do mnie poważny domek szukający nowego członka rodziny. Najlepiej żeby był to nieduży ( tak 10 - 12 kg, do pół łydki ), kudłaty piesek/suczka podobny do Magdarynkowego Felka tylko niższy.

Nie mogę sobie przypomnieć czy mamy "coś podobnego" do wyadoptowania ;)

Posted

ronja napisał(a):
a może chcieliby cudną szczeniaczkę Dusię?jest przeciwieństwem Fela, ale też ma dużo uroku,zapału i energii. I szuka domu już tak długo...

Domek się nie upiera ani przy płci, ani przy wieku - chciałby tylko trochę podobnego psiaka do niedawno pożegnanego. Myślałam o Dusi i napewno ją będę polecać - chciałabym tylko (dla zachowania własnego czystego sumienia :cool3:) przynajmniej spróbować :evil_lol:

Posted

beam6 napisał(a):
Zgłosił się do mnie poważny domek szukający nowego członka rodziny. Najlepiej żeby był to nieduży ( tak 10 - 12 kg, do pół łydki ), kudłaty piesek/suczka podobny do Magdarynkowego Felka tylko niższy.

Mamy też w schronisku Maksika i drugiego kudłatego psiaka (podobnego do Felka) tylko całego czarnego, który z Maksiem mieszka w kojcu (przynajmniej był tam podczas mojej ostatniej wizyty). Niezależnie od tego jest w schronie (widać go na ostatnich zdjęciach jayo) Colin - o ile domkowi nie przeszkadzałby brak jednego oka. Colin jest z Ostrowii, był odłowiony razem z Munią, przypomina jamnika długowłosego, sięga do połowy łydki. No i jeszcze jest Rubik, bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Gdyby była taka potrzeba mogę podesłać zdjęcia Colina.

Posted

Ciotki, cos mi sie czuje, ze trzeba jechac do schronu.
W sobote czekam na chetnego do zdopcji Glorii, ale w niedziele moze...
Czarna sunia dogopodobna mi sie marzy do sterylki.
Birme trzeba zabrac na cito.
Wiem, zesmy zapsione, ale...
Kto pojedzie ze mna?

I co ze szczeniakami :placz:?

Posted

jayo napisał(a):
Ciotki, cos mi sie czuje, ze trzeba jechac do schronu.
W sobote czekam na chetnego do zdopcji Glorii, ale w niedziele moze...
Czarna sunia dogopodobna mi sie marzy do sterylki.
Birme trzeba zabrac na cito.
Wiem, zesmy zapsione, ale...
Kto pojedzie ze mna?

I co ze szczeniakami :placz:?

W sobote mam szkołę ale w niedziele bardzo chetnie pojadę !! :multi:

Słuchajcie:placz:
potrzebuje pomocy w uzbieraniu pieniędzy na maszynke do strzyżenia dla psiaków ... nie musi byc luksusowa oby dla zwierząt. Trzeba by się zorientować ile kosztuje w hurtowni. Chyba , że ma kotos używaną i chce się jej pozbyć ...

Strzygłam psiaki więc to dla mnie pikuś ....problem tylko ze sprzętem.
A napewno ktoś bardziej zainteresuje się ładnie wystrzyżonym psiakiem niż oblepionym dredami i napewno ulży to samym psiakom. :roll:

Nie wiem jak się robi bazarki i allegro ... :shake: pomożecie ?? :modla:

Posted

Beam, zdjęcia Colina zaraz wysyłam.

W wyprawie do schroniska nie mogę wziąć udziału, choć chętnie bym pojechała. mam teraz straszny nawał pracy, a cały przyszły tydzień będę w delegacji. Dopiero po 24 września jestem do dyspozycji.

Owieczko, taka maszynka nie jest bardzo droga. Niedawno poznałam Panią, która ma miniaturowego sznaucerka i ona mi powiedziała, że taką maszynkę kupiła za 120 zł w sklepie zoologicznym. W hurtowni będzie pewnie jeszcze taniej. Myślę, że z budżetu Stowarzyszena da się wyskrobać taką kwotę. ;)

Posted

Czy ktoś mógłby zaopiekować się Gumisią przez 2 dni (od poniedziałku wieczorem do środy wieczorem)? Jadę w delegację na cały tydzień, a tak się niefortunnie złożyło, że Darka też przez dwa dni nie będzie.

Posted

Wiecie co ... najgorsze jest to , że w schronie jest pełno psiaków tylko
nie mamy dobrych fotek !!! :placz: i nikt nie potrafi powiedzieć nic na temat danego psiaka!!
Juz drugi raz wybierałam sie do schronu porobic fotki i zebrać informacje odnośnie psiaków i co ... :shake: to w jaki sposób my mamy szukać domów jak nie mamy pojęcia o psiakach !! :-(

Czy ktos bedzie jechał w tygodniu do schronu ??!! chętnie sie zabiorę !! :modla: juz nawet urlop wezme :mad:

Posted

Błagam - polecajcie Bartusia wszystkim fajnym ludziom.

Odnośnie suni z podobnymi problemami jak Bartek - poproście Danusie o transport - na pewno nie odmówi. Na Tatarku jest teraz mały ruch, z pewnościa psiaka przyjmą.

Owieczko - nie sposób mieć dobre zdjęcia+wiedzieć wszystko o 170 psach.
Proponuję - skupmy się na tych, które mamy w domach tymczasowych i w hotelach.

Posted

beam6 napisał(a):

BARTUŚ!!!
BARTUŚ waży teraz 8,3 kg (docelowo troszku więcej, bo teraz jest b. chudziutki). Bartuś jest psem domowym-kanapowym, oprócz kradzieży jedzenia nie ma żadnych cech psa schroniskowego. Ślicznie chodzi na smyczy, przytula się jak panieneczka, nie jest uciążliwy jeśli chodzi o szczekanie w domu (jak już się coś dzieje to szczekać zaczyna jako ostatni a kończy jako pierwszy).

Posted

KingaW napisał(a):
Błagam - polecajcie Bartusia wszystkim fajnym ludziom.

Odnośnie suni z podobnymi problemami jak Bartek - poproście Danusie o transport - na pewno nie odmówi. Na Tatarku jest teraz mały ruch, z pewnościa psiaka przyjmą.

Owieczko - nie sposób mieć dobre zdjęcia+wiedzieć wszystko o 170 psach.
Proponuję - skupmy się na tych, które mamy w domach tymczasowych i w hotelach.

KingaW, ja ZAWSZE najpierw polecam psiaki z tymczasów, ale jesli ktos dokładnie wie czego chce ( np malusiej suni do 2-3 kg) to nie będe wciskała na siłe psiaków z tymczasów, bo wiem , że i tak ich nie weźmie :shake:
a w schronie takie maleństwa są ! I pozostałe 170 psów które jak tymczasowicze szukaja domów !! :placz:

Jesli nie będę miała zdjęć i nie będe umiała powiedzieć nic na temat tych psiaków to zainteresowani znajda sobie to czego szukają w innym schronie :-( a nasze zostaną tam gdzie są włącznie z tymczasowiczami !!

Posted

KingaW napisał(a):
BARTUŚ!!!
BARTUŚ waży teraz 8,3 kg (docelowo troszku więcej, bo teraz jest b. chudziutki). Bartuś jest psem domowym-kanapowym, oprócz kradzieży jedzenia nie ma żadnych cech psa schroniskowego. Ślicznie chodzi na smyczy, przytula się jak panieneczka, nie jest uciążliwy jeśli chodzi o szczekanie w domu (jak już się coś dzieje to szczekać zaczyna jako ostatni a kończy jako pierwszy).

Myslę , że najlepsze wrażenie zrobiłby Bartunio jakby zobaczyli go na żywo :loveu:

Posted

Toteż wczoraj wieczorem, rozmawiając z Domkiem zaproponowałam wycieczkę do KingiW :evil_lol:.
Kinga mogę podać Twój nr telefonu ?(jakby co!) Domek jest zmotoryzowany a ze zdjęć wybrał właśnie Bartka :loveu: