Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Jayo, jesteś wielka!Pozostałym Paniom, przypominam, że w lecznicy jest do odbioru Bergman (ten ON-ek z łapą na śruby, podrzucony przez kobiete, która go wyadoptowała 3 tyg. temu), oraz Kora (po operacji ropomacicza).Berg do odbioru w piątek, Kora do odbioru w niedzielę.Ja nie mam czasu sie tym zająć. Mam w pracy delegację z Paryża, do piątku jestem uziemiona. Do Teresina na płatny tymczas nie zawiozę, bo nie mam sumienia taszczyć chorych psów tak daleko. B. prosze o pomoc w obdzwonienieu jakiś tymczasów i transportów do tychże.Jeśli ktoś by jednakże robił zakupy w hurtowni to Bergowi i Korze bedzie potzrebna specjalistyczna karma: Bergowi intestinal, a Korze dla rekonwalescentów (nie pomnę jak się zowie).

Posted

Przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale dopiero wróciłam do domu. Szaman powinien jeść intestinal - firma dowolna. W hurtowni mają z karm specjalistycznych tylko Trovet - wet mówiła, że też może być, trzeba wybrac ten na kłopoty żołądkowe.

Posted

lika napisał(a):
Przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale dopiero wróciłam do domu. Szaman powinien jeść intestinal - firma dowolna. W hurtowni mają z karm specjalistycznych tylko Trovet - wet mówiła, że też może być, trzeba wybrac ten na kłopoty żołądkowe.

za późno - dzwoniłam w tej sprawie do cię na komórę, ale była wyłączona. Ronja jedzie w sobotę.

Posted

no i Grzyb zdiagnozowany - alergia na pchły!!!!! i zapalenie wątroby. w piątek muszę go odebrać, tylko gdzie??
czy ktoś może pomóc mi z transportem?mam mały samochód dwuosobowy, on się za cholerę na półkę z tyłu nie zmieści

jadę w sobote, ale nie mam za co kupić karmy, ani z czego zalożyć, sama pożyczam na karmę dla swoich psów. Grzyb powinien jeść Royal Hepatic

Posted

W sobotę wybieramy się ronją do hurtowni o ile dostane kasę. A jeśli dostanę i pojedziemy, to mogę założyć za karmę i dla Szamana i dla Berga i dla Kory. Nie wiem tylko, czy się zabierzemy z taką ilością karmy, bo ja dla swoich tez chce 15 kg worek karmy kupić...

Posted

Tylko w hurtowni Ara nie ma karm weterynaryjnych, więc nie uda się kupić ani karmy dla Kory ani dla Berga, chyba że może być (zamiast Royala czy Hillsa) Trovet. Oni tylko karmy Trovetu mają z tych leczniczych. Trzeba się dopytać, czy karmy tej firmy będą dobre dla Berga i Kory. Trovet jest tańszy, a podobno równie dobry. Szaman może dostawać Trovet.

Posted

Ok, to może na Allegro kupić?
Tam pewnie będzie karma i dla Berga i dla Kory.
Chyba, że jednak może być ta tańsza z hurtowni?
W razie czego mogę karmę przechować jakiś czas, ale ktoś musiałby ją ode mnie odebrać i dostarczyć psom. Ewentualnie po 18-tej teoretycznie jestem wolna i mogę z kimś pojechać do psiaków.

Posted

Trovet najtaniej kupić jednak w hurtowni. Specjalistyczne karmy weterynaryjne natańsze są w sklepie internetowym kuchniapupila.pl Ceny mają takie same lub minimalnie niższe niż na Allegro, a dostawa kurierem na terenie Warszawy jest bezpłatna.

Posted

Słuchajcie, na stronie Niczyje brak miejsca na historie o uratowanych psach. To taka upierdliwa prośba do Magdarynki, ale spójrzmy prawdzie w oczy - dokumentacja typu "przed" - chore, bezdomne, nieszczęśliwe - i "po" - druga młodość, wielkie szczęście i nowy dom - to są największe wyciskacze łez! A takich wzruszeń ludzie potrzebują, zwłaszcza ci, którzy zastanawiają się nad adopcją, albo wpłacili 1%. Można nawet zrobić taką rubrykę, na co wydaliśmy 1% i pokazać Figę z ogromnym guzem i w nowym domu, chudzielca Fina, Kumpla z zapchanym odbytem i już w Krakowie. No i takie tam.
Poza tym jest pan chętny na wyjazd do schronu i adopcję małego psa. Ale jeśli postanowi jechać w przyszłym tygodniu, to nie będę mogła mu towarzyszyć - więc prośba do którejś z Was. pan ma transport.

Posted

gdgt, fajny pomysł. Zaproponowałabym jeszcze żeby przy każdym z psiaków szukacjących domu dawać więcej zdjęć. Wtedy łatwiej odesłać osoby zainteresowane adopcją, które dzwonią z "Ofery" albo "GW" do zdjęć. Jak jest tylko jedna fotka, to ciężko sobie ludziom wyrobić zdanie czy to pies, jakiego szukają. Szczególnie psiaki, które długo szukają domu (Sed, Fin, Szaman, Mopcia) mają sporo fajnych zdjęć, których nie ma na stronie Stowarzyszenia. A własnie im przydałaby się większa "reklama".

Posted

gdgt napisał(a):

Poza tym jest pan chętny na wyjazd do schronu i adopcję małego psa. Ale jeśli postanowi jechać w przyszłym tygodniu, to nie będę mogła mu towarzyszyć - więc prośba do którejś z Was. pan ma transport.

Mamy na stanie do adopcji w Wawie Dodusia z chora lapa w Otrebusach i Bartka do odbioru jutro lub w sobote z SGGW. Moze nie trzeba jechac do schronu...?
Obydwa bardzo fajne.

Posted

[quote name='jayo']

Ta jest szczegolnie sliczna - byla przywieziona z dwoma szczeniakami, ktorych juz nie ma. Malutka i chuda, bardzo lagodny ma wzrok.. Przypomina mini-posokowca.

Pamiętacie tę pannicę ( z dzieckiem :lol: ).
Wczoraj wieczorem zainstalowała się w SWOIM DOMKU :multi:
Mieszka na Chomiczówce, co prawda w mieszkaniu ale ma w odwodzie (należący do rodziny Jej Rodziny) dom pod Warszawą z duuuuużym ogrodzonym ogrodem.
Jest naprawdę przeuroczą Sunią. Bardzo ładnie jeździ samochodem (trasa Zacisze - Chomiczówka nie zrobiła na Niej większego wrażenia - przytuliła się do mnie i tylko trochę ziała).
Za to W OGÓLE nie potrafi chodzić na smyczy - ale się nauczy bardzo szybko, to b.mądra sunia.
Miłośniczka groszku ptysiowego :evil_lol: .

A na imię będzie miała najprawdopodobniej Tola :razz:
Zdjęcia będą. Sterylka też - chyba w przyszłym tygodniu.

Posted

czy wie ktoś coś jeszcze na temat tej suczki z Szumowa?:placz:
gdybym wiedziała przynajmniej gdzie znajduje się ten bar, to już by było coś..:-(

Posted

Envy napisał(a):
czy wie ktoś coś jeszcze na temat tej suczki z Szumowa?:placz:
gdybym wiedziała przynajmniej gdzie znajduje się ten bar, to już by było coś..:-(

Kasiaprodex pojechala na wywczas i nie zostawila namiarow na ta kolezanke kolezanki co to niby ta sunie widziala / widuje....
Moze kos ma namiar tel. na Kasiaprodex?

Posted

kasiaprodex jeszcze wczoraj pisała mi na PW że sama nie wie nic o tej "koleżance" i że musi poszukać adresu tego baru w necie. wie tylko, że znajduje się przy gminie...:cool1:
ja też próbuję szukać..

Posted

Ciotki, obrobilam zdjecia, jest tego sporo - moge powklejac ok. 100 zdjec, chociaz jakosc daje wiele do zyczenia...
Niestety, chcac oszczedzac baterie, zeby zrobic wszystkim fotki (balam sie ze aparat padnie), nie robilam za wiele powtorek i coz, nie moge sie pochwalic fotografia artystyczna.
Ale cos jest do dokumentacji chociaz.
Do wklejenia i tak zmniejszalam zdjecia i obnizalam jakosc, bo za duzych nie mam gdzie zladowac.

Pytanie brzmi:
czy mam wklejac jak leci czy wybrac jakies konkretne przypadki wg uwazania?
Czy moze na stronie tylko aktualizowac trzeba bedzie?

Posted

Może na poczatek najważniejsze i najtrudniejsze przypadki, a potem jak leci.

Dałam do "Oferty" na środę ogłoszenia: Glorii, Wiery, Kory, Dodusia, Szamana, Gumisi, Fina, Dusi od Pani Beaty, Suczki od dr Jacka.

Posted

i za jakiś czas prosiłabym też o ogłoszenia Grzybka - na razie on do adopcji się nie nadaje

i pytanie:czy ktoś kieyś zawiózłby mnie i likę do Bud Michałowskich???

Posted

Tak się właśnie zastanawiałam, czy już dawać ogłoszenie Grzybka, ale doszłam do wniosku, że jeszcze się wstrzymam. Niech się biedak troszkę podleczy. Z tego samego powodu nie ogłaszałam też Bartka. Trochę się już gubię w tym, który psiak już adoptowany, który nie, bo ostatnio wszystko się bardzo szybko zmienia. Jeśli któregoś nie ogłosiłam, dajcie znać, to się poprawię. ;)

Posted

Dla szczeniaczka, który mieszka u Pani Beaty potrzebne jest legowisko. Mała szybko rośnie i nie mieści się już w koszyku, w którym spała do tej pory. Jeśli ktoś ma i mógłby przekazać dla Dusi, to byłoby super.