Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Magdarynka napisał(a):
Czy ktoś sprawdzał, czy ten sznaucerek nie ma chipa?

Wszystkie psiaki, które chcecie "pokazać światu" bardzo proszę mi podesłać na adres: magdarynka7@o2.pl
Poproszę opis, fotki i kontakt do osoby zajmującej sie adopcją danego psa. Wrzucę psiaki na Allegro i na www.niczyje.org

Laski powysyłajcie do Magdarynki te fotki (kurna, ja ich nie widzę, nie wiem od czego to zależy, ale ostatnio często zamiast fotek przychodzi mi oglądać te krzyżyki czerwone...) i kilka słów o każdym psiaku: najważniejsze:wiek, płeć, wzrost, pls.......Jak wiecie dzwoni do mnie obecnie masa ludzi z ogłoszeń i się okazuje, że część z nich zna naszą stronę (www.niczyje.org) i tam wypatruje psiaków dla siebie.... Czyli, reasumując, warto....

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Sznaucerek nie daje do siebie podejść. Nie wydaje mi się, żeby sprawdzali, czy jest zaczipowany, bo raczej p. Jacek by nam powiedział. Wydawało mi się, że pracownik mówił, że on został przywieziony z Zambrowa, a nie z Siedlec. Trzeba zadzwonić i się dopytać, bo inaczej nie wiadomo, gdzie właściciela szukać. Przy okazji można spytać, czy ma czipa.

Posted

Potrzebny transport do Teresina (50 km od W-wy, trasą na Poznań) dla Kumpla i Dodusia. Najlepiej jeszcze dzisiaj (leci nam kasa na Gagrina jak złoto), ewentualnie jutro. Trasa prosta jak drut.

Posted

mała zuza jest już u mnie, zachowuje się grzecznie, wszystko obeszła, powąchała, poza tym leży pod stołem i odreagowuje. Jest bardzo spokojna, ale gdy inne psy są w pobliżu, to jednak mała zazdrośnica...

Posted

Sznaucerek - Czupurek jest na pewno z Siedlec - od razu pomyslalam o Wandzie, jak pracownik powiedzial, skad jest maly. Dlatego zreszta zapamietalam. Byl w czerwonej obrozce - w niej zostal znaleziony.
Z Zambrowa jest Zuza.

Dudus/Dodus juz na platnym DT. Bardzo plakal w klatce, wiec poproszono nas o szybkie jego zabranie. Nie bardzo moze jechac do Teresina, bo jego rana wymaga przebywania raczej w domu niz na zewnatrz w kojcu.
Codziennie musi byc przewijana i odkazana. Wydaje mi sie, ze nie ma roku - poprawcie mnie jesli sie myle - Dudus sika jeszcze jak panienka. Jest mlodziutki i ruchliwy, bardzo przytulasny.

Kumpel byl bardzo osowialy w klatce, po rozmowie z esperanza poprosilam jeszcze o badanie krwi. Jutro trzeba go zabrac.
Rachunek za psiaki na dzis: 527 PLN :shake::shake:
A jestesmy przed operacja Shippa...

Wiera juz ma potencjalny domek, ale nie ma co sie cieszyc na zapas. Panstwo wracaja 22ego z wakacji. Mozemy spokojnie poczekac, bo sunia dobrze sie dogadala z naszym stadem, a na koty w zasadzie nie reaguje.

Kto pojedzie w tygodniu (moze w srode..., moze znow ja pojade, ale potrzebuje towarzystwa, zeby zrobic wiecej zdjec), zeby wziac ta biala sunie labkopodobna i sunie, ktora roboczo nazwalam Mimi (zapadla mi w serce bardzo i na pewno znajdziemy dla niej dom). Mimi to ta, ktora wyglada jak mini-posokowiec.

Chyba ze macie jeszcze kolejne zapotrzebowanie.
Nie wiem co ze szczeniakami :placz:

Posted

malagos napisał(a):
Ten rudzielec z posklejaną bródka, to chłopiec czy sunia?

a p.Wanada z Siedlec wie o sznaucerku? Pewnie go ktos szuka...

Rudzielec to chlopiec. Malagos - jesli tylko powiesz, ze go wezmiesz - juz wioze - jakby go odkapac i odczyscic, wyciac posklejane kudly - to piekny piesio jest...

Wanda jeszcze nie wie...
Zaraz dam jej znac.

Posted

KingaW napisał(a):
Laski powysyłajcie do Magdarynki te fotki (kurna, ja ich nie widzę, nie wiem od czego to zależy, ale ostatnio często zamiast fotek przychodzi mi oglądać te krzyżyki czerwone...) i kilka słów o każdym psiaku: najważniejsze:wiek, płeć, wzrost, pls.......Jak wiecie dzwoni do mnie obecnie masa ludzi z ogłoszeń i się okazuje, że część z nich zna naszą stronę (www.niczyje.org) i tam wypatruje psiaków dla siebie.... Czyli, reasumując, warto....

Kinga, czy my jestesmy wrozki? wzrost widac golym okiem, wieku nie widac nijak, bo nie mamy nawet czasu zagladac w zeby, a o charakterze psow w ogole ciezko rozprawiac - bo jak doswiadczenie uczy - w domach okazuja sie byc zupelnie inne niz w schronie..
Ale zdaje sobie sprawe, ze cos trzeba napisac - bardziej chyba nasze wyobrazenia o temacie niz fakty.
Magdarynka, czy widzisz zdjecia? A jak wolisz inna rozdzielczosc, powiedz jaka - wysle.
Wszystkie psiaki, ktore sa na zdjeciach zamieszczonych wydaja sie warte wspomnienia - z uwaga, ze Grzybek wymaga leczenia i dlatego piekny nie jest.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Co z ONką ? Czy ciągle jest w schronie ?

ONki juz nie widzialysmy.

Olimpia - tymczas u Ciebie bylby super - tam, gdzie teraz jest, zawiozlam go w ramach szybkiej akcji ratunkowej...

Posted

jayo napisał(a):
Kinga, czy my jestesmy wrozki? wzrost widac golym okiem, wieku nie widac nijak, bo nie mamy nawet czasu zagladac w zeby, a o charakterze psow w ogole ciezko rozprawiac - bo jak doswiadczenie uczy - w domach okazuja sie byc zupelnie inne niz w schronie..
Ale zdaje sobie sprawe, ze cos trzeba napisac - bardziej chyba nasze wyobrazenia o temacie niz fakty.
Magdarynka, czy widzisz zdjecia? A jak wolisz inna rozdzielczosc, powiedz jaka - wysle.
Wszystkie psiaki, ktore sa na zdjeciach zamieszczonych wydaja sie warte wspomnienia - z uwaga, ze Grzybek wymaga leczenia i dlatego piekny nie jest.

Widzę fotki, natomiast jeśli chodzi o wzrost to sprawa nie jest czasem tak oczywista... Często psiaki na fotkach wydaja sie być mniejsze lub większe niż są w rzeczywistości dlatego tez wolałabym konkrety...
Natomiast jeśli chodzi o wiek, to każdy psiak powinien mieć książeczkę zdrowia, w której jest wpisana przez pracownika schroniska orientacyjna data narodzin psa. U Felka w książeczce w rubryce "data urodzenia" jest 2004. Co prawda weci oceniają go na rok mniej, ale już orientacyjnie wiadomo czy młody psiak, czy staruszek...
Im więcej konkretów tym większe szanse na adopcję... Mam jednak świadomość, że psów jest bardzo dużo i nie ma czasu, żeby poświęcić każdemu tyle czasu ile by się chciało...

Reasumując: wiem, że wyżej nerek nie podskoczysz, więc napisz co wiesz, a w każdej chwili opisy można uzupełnić :)

Posted

Magdarynka, chcialabym moc skorzystac z ksiazeczek zdrowia....
W dwoch prowizorycznych, ktore dostalysmy do 4 psow (i nie jestem pewna czy wlasciwe), sa daty przyjecia do schronu, plec i umaszczenie.
A czasem i tego nie ma, znaczy tych "ksiaeczek". O wieku nie ma co marzyc.

Jutro sie przymierze do pozbierania info - a jesli kto pojedzie ze mna w srode - pewnie uda sie wiecej pozbierac.

Jest ktos chetny?

Posted

Fizia dostala ladna nowa ksiazeczke na gagrina wczoraj. Ma wpisane z karty wszystkie odrobaczania i jesli wyszysko bedzie dobrze to w poniedzialek dostanie pierwsza szczenieca szczepionke:lol:

Posted

Zuza jest małą, spokojną, bezproblemową suczką. Nie zauważyłam żadnych dziwnych zachowań. Trochę piszczy, jak nie wie, co się dzieje, i nie wie, czy się kłaść, czy nie... Do łózka się nie pcha, śpi na dywanie. No i jest oczywiście zazdrosna o człowieka, gdy pojawia się inny pies, ale pracujemy nad tym i widać poprawę. Jest zdrowa, pięknie chodzi na smyczy, nie skacze na człowieka, zęby ładne, więc młoda, ale spokojna. Nie wiem, jak reaguje na dzieci, ale jak mówię - żadnych odchyłów u niej nie zaobserwowałam.zdjęć nie mam, są jakieś dwie strony wcześniej.

wysokość tego rachunku na gagarina mnie poraziła. nie wiem, jak inne psy, ale zuza nawet nie została zaszczepiona - nie wiem, za co oni tę kapustę biorą.

Posted

jayo napisał(a):
Rudzielec to chlopiec. Malagos - jesli tylko powiesz, ze go wezmiesz - juz wioze - jakby go odkapac i odczyscic, wyciac posklejane kudly - to piekny piesio jest...

Wanda jeszcze nie wie...
Zaraz dam jej znac.

Nie wezmę :-( nie ma gdzie upchnąć. Śliczny jest, to fakt.
Ciekawe, czy po sznucerka zgłosi sie wlaściciel...