Envy Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Esperanza mogłabym zostać tym wolontariuszem? Pisałam już- mam 13 (rocznikowo 14) lat... Quote
gdgt Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 To prawda, afera jest. Lika, lepiej prędko zabieraj stamtąd Gumisie! Quote
KingaW Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Envy- to może ja spróbuje odpowiedzieć. Tak szczerze, jak sobie wyobrażasz pracę wolonatriusza?Bo, hmm, jakby to zgrabnie ująć, w schronisku w Ostrowi wolontariusze nie pojawiają się po to, żeby np. wyjść z pieskiem na spacer, czy go pogłaskać (co nie znaczy, że to nie jest potrzebne). Dziewczyny jak tam jadą robią przede wszystkim przegląd psów pod wzgledem ewentualnych chorób (najbardziej boimy się nosówki), ciąży u suczek etc. Robią też dokumentację zdjęciową, zwłaszcza psów nowych, lub w jakis sposób poszkodowanych. Część z nas umie zrobić zastrzyk, jeśli trzeba, czy podac kroplówkę. Tam na miejscu nie ma na stałe żadnego weta. Nie chcę Cię, broń Boże zniechęcać, ale nie jest to fajne miejsce. Wszystkie szczeniaki, które się tam rodzą są usypiane (zresztą zgodnie z naszą wiedzą jest to najlepsze rozwiązanie w tym momencie). Tak, szczerze mówiąc, moim zdaniem (którym przecież nie musisz się sugerować) bardziej byś się przysłużyła psiakom np. ogłaszając je w necie. Jest conajmniej kilkanaście miejsc, w których można zamieszczać ogłoszenia o psach do adopcji. To też jest wolontariat. B. ważny dla funkcjonowania naszego Stowarzyszenia. A, może umówmy się tak, że jak ktos od nas będzie jechał do schroniska, to się z Tobą umówi i pierwszy raz nie pójdziesz tam sama. O.K.?Pozdrawiam, Kinga. Quote
KingaW Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 gdgt napisał(a):To prawda, afera jest. Lika, lepiej prędko zabieraj stamtąd Gumisie! Nie peniaj, już tam dzwonię, żeby sprawę wyjaśnić.A jutro lecę z kasiorą.A, i mam się podobno stawić w 'Radiu dla ciebie' o 12.00, to mnie słuchajcie, jakby co... Quote
gdgt Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 KingaW napisał(a): Tak, szczerze mówiąc, moim zdaniem (którym przecież nie musisz się sugerować) bardziej byś się przysłużyła psiakom np. ogłaszając je w necie. Jest conajmniej kilkanaście miejsc, w których można zamieszczać ogłoszenia o psach do adopcji. To też jest wolontariat. B. ważny dla funkcjonowania naszego Stowarzyszenia. Jeśli Envy mogłaby robić zdjęcia psom, to naprawdę byłaby to wielka pomoc. Bo jak ktoś tam przyjeżdża, to nie starcza mu czasu na obfotografowanie wszystkich psów. Ja spędziłam tam ostatnio ponad godzinę i obfotografowałam raptem 20 psów, czyli maleńką część... Poza tym przydałaby się osoba, która mogłaby od czasu do czasu przyjść i na przykład wyczesać psa z zimowego podszerstka. Na miejscu są szczotki, pracownik by Ci w tym pomógł, tzn przytrzymał psa. Co Ty na to? Quote
OlimpiaK Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 To ja poddam jeszcze taka mala propozycje - moze Envy moglaby wyprowadzac nasze tatarkowe psiaki na spacer przez okres wakacji? Oczywiscie jak wszystko tam wyjasnicie. ;) Quote
KingaW Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Olimpio, ale Envy chyba raczej bliżej Ostrowi mieszka niz W-wy...Chyba, że coś pokręciłam... Quote
Envy Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 KingaW-Oczywiście wiem, że wolontariat w schronisku nie jest taki "różowy" ! Zdaję sobie sprawę że moja pomoc będzie polegała na wyprowadzaniu piesków, wyczeywaniem etc. i owczywiście robieniem im fot i szukaniem domków. Choroby psich bidul nie są mi obce (aktualnie obiekuję się szczeniakiem z grzybicą, zapaleniem uszu i chorymi nerkami), ale oczywiście doskonale wiem że takie zadania należą do osób dorosłych ;)"Jeśli Envy mogłaby robić zdjęcia psom, to naprawdę byłaby to wielka pomoc. Bo jak ktoś tam przyjeżdża, to nie starcza mu czasu na obfotografowanie wszystkich psów. Ja spędziłam tam ostatnio ponad godzinę i obfotografowałam raptem 20 psów, czyli maleńką część...Poza tym przydałaby się osoba, która mogłaby od czasu do czasu przyjść i na przykład wyczesać psa z zimowego podszerstka. Na miejscu są szczotki, pracownik by Ci w tym pomógł, tzn przytrzymał psa. Co Ty na to?"Bardzo chętnie ;) Fotograf ze mnie żaden, ale myślę że sobie poradzę. Z wyczesywaniem również."Olimpio, ale Envy chyba raczej bliżej Ostrowi mieszka niz W-wy...Chyba, że coś pokręciłam..."Tak, mieszkam blisko Ostrowi, do Wa-wy mam b. daleko xD Quote
gdgt Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Envy, z wyprowadzaniem będzie raczej kłopot, ale zdjęcia i czesanie są naprawdę potrzebne. Najlepiej gdybyś sie skontaktowała z Fela albo Liką, one by zadzwoniły do schroniska i Cię zarekomendowały. Quote
KingaW Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Dzwoniła Pani w sprawie Shippa, ale myślała, że PON to ON... Mamy coś b. mocno podobnego do długowłosego ON-ka? Ma się kobita jeszcze odezwać, to bym od razu jej jakąś propozycję dała. Mieszkanie na parterze z ogródkiem, dwoje dzieci: 2 i 12 lat. Dosłownie 200 m ode mnie. Quote
lika Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 KingaW napisał(a):Dzwoniła Pani w sprawie Shippa, ale myślała, że PON to ON... Mamy coś b. mocno podobnego do długowłosego ON-ka? Ma się kobita jeszcze odezwać, to bym od razu jej jakąś propozycję dała. Mieszkanie na parterze z ogródkiem, dwoje dzieci: 2 i 12 lat. Dosłownie 200 m ode mnie. Mamy Kapitana. Ma dłuższą sierść, sięga trochę nad kolano i jest bardzo przyjacielski. Tylko oczko ma chore, ale już trochę pieniędzy udało się dla niego na leczenie zebrać. Jest jeszcze staruszek Napoleon, ale nie mam jego zdjęć. Trzeba poprosić gdgt lub Felę - one go fotografowały. Ponowiłam ogłoszenia na środę do "Oferty". Będzie Sed, Shippy, Miś, Szaman, Kapitan, Nadia, Fin, Figa, Pestka i Gumisia. Wszystkie podwójnie - w dziele "oddam gratis" i w dziale "sprzedam". Quote
lika Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 KingaW napisał(a):Nie peniaj, już tam dzwonię, żeby sprawę wyjaśnić.A jutro lecę z kasiorą.A, i mam się podobno stawić w 'Radiu dla ciebie' o 12.00, to mnie słuchajcie, jakby co... Kinga, zabrałam wczoraj Gumisię do siebie, ale w tym zamieszaniu na tatarku została jej książeczka i karta leczenia. Nie wiem, kiedy dam radę tam teraz pojechać, bo to ode mnie spory kawał. Może mogłabyś wziąć te dokumenty, jak będziesz płaciła rachunek, żeby im się gdzieś nie zgubiły i przy okazji umówiłbyśmy się w Centrum? Jak wczoraj byłam po Gumisię, to nie było widać, żeby była jakaś afera z jej powodu. Spokojnie mi Pan wydał psa drobiazgi, które Gumisia dostała od ciotek. Wszyscy się z nią pożegnali. :lol: Tylko zapomniałam się o książeczkę upomnieć. :shake: Quote
gdgt Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 To może Figę polecić w ramach długowłosego ONka? Wczoraj poznałam drugie oblicze Figi- to taka spokojna, przytulaśna sunia, rodzinna przylepa. Quote
lika Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 gdgt ma rację, Figa powinna być Pani zaproponowana jako pierwsza, bo jest już zdrowa, w dobrej kondycji i co nie bez znaczenia gdyby znalazła dom, skończyłby się wydatki na hotel. Quote
esperanza Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Włączyłam RDC dopiero 10 minut temu. Była już KingaW w eterze, czy nie? Quote
esperanza Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 Shippy pilnie potrzebuje tymczasu. Jeśli ktoś ma pomysł, gdzie go umieścić proszę o sugestie. Hotel, w którym jest Szaman i Figa odpada, w Otrębusach podobno nie ma miejsca. Quote
KingaW Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Lika, sorrki, nie zajrzałam przed wizytą na Tatarku na Dogo i książeczki nie wzięłam. Ale jak Beatka w W-wie, to jak ją znam ochoczo pospieszy z pomocą. A jeśli nie to podjadę raz jeszcze.! Quote
KingaW Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Słuchajcie, MAMY 3 problemy, które mi spać po nocach nie pozwalają:-dom, lub DT dla Shippa-dom dla Tiny (vel Pestki)-2 suki u doktora Jacka.Specjalnie napisałam, że MAMY, bo jakoś mi się zdaje, że wygląda na to, że to tylko moje problemy (powyższe nie dotyczy Jayo, Gemsi, Liki i Esperanzy).O ile w przypadku Shippa to problem, mogę się zgodzić (acz niechętnie), że może być mój głównie (bo to ja go znalazłam), o tyle Tina i suki u doktora Jacka nie mogę być tylko moim problemem.Tina ma czas do 20.07 po tym terminie jej tymczasowi opiekunowie wyjeżdżają, suki u doktora Jacka i tyle czasu nie mają.Jeśli nie zajmiemy się nimi w te pędy, dr Jacek jest gotów je w trybie pilnym weksmitować na Paluch. Jeśli podejmujemy decyzję, że się nie wtrącamy, to O.K., ale nie chcę tego brać wyłacznie na moje sumienie. Może jest możliwe umieszczenie ich w jakimś lepszym miescu. Są b. z sobą zżyte, może więc jeden boks w jakimś lepszym niż Paluch miejscu. Tylko proszę bez rad typu, 'a może coś tam...'. Jeśli rady to tylko sprawdzone miejsca, na które mamy jakiś namiar, czy z którym mamy jakiś kontakt (np. przytulisko takie a takie, znam p. Olę, tel.....).Z hotelami jest bardziej niż bardzo krucho. Wszystko zajęte do końca wakacji, albo minimum do 15 sierpnia. O cenach nie wspomnę chyba rzucę robote w pierony i zaczne kundlom pokoje wynajmować, bo bardziej się opąłca niż ludziom).Nie mam pojęcia co zrobić z Shippem, a Jayo z Gemsi już pewnie z 10 lalek voodo z moją podobizną ukręcili i teraz mi szpile wbijają.Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Quote
LittleMy Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 gdzie jest watek tej suczki Tiny? do wyborczej wyslalam ogloszenia : Shippka, Kapitana, MisiaPysia. kiedys w koncu cos to musi dac... Quote
KingaW Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Wielkie dzięki, LittleMy.Wątek Tiny:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68207 Quote
Magdarynka Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 KingaW napisał(a):Słuchajcie, MAMY 3 problemy, które mi spać po nocach nie pozwalają:-dom, lub DT dla Shippa-dom dla Tiny (vel Pestki)-2 suki u doktora Jacka.Specjalnie napisałam, że MAMY, bo jakoś mi się zdaje, że wygląda na to, że to tylko moje problemy (powyższe nie dotyczy Jayo, Gemsi, Liki i Esperanzy). W sprawie Shippiego dostałam ostatnio maila, jak wiesz, odpisałam - kopie dostałaś, ale na razie kobieta więcej się nie odezwała... Zadzwoniła do Doroty? Wiesz coś może? Tina "wisi" na allegro i na stronie stowarzyszenia. Na razie nikt w jej sprawie maila nie przysłał... Suczek od doktora Jacka nie ma ani na allegro, ani na stronie Stowarzyszenia... Podeślij jakiś aktualny tekst i zdjęcia to je wrzucę. Quote
KingaW Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Aaaaaaaaaa! Magdarynko, Ciebie też nie dotyczy moje gderanie. Tekst dam Ci na maila.Nie mam zdjeć suczek oprócz tego jednego, które jest na ich wątku:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65951 Quote
Envy Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Mógłby mi ktoś wysłać e-mailem ulotki/palkat schroniska ? Lika prosiła żebym rozwiesiła plakaty, włożyła ulotki (ocz. za zgodą) w klinikach weterynaryjnych, i zapytała o pozwolenie na postawienie puszek (których też nie mam...). Jadę w środę do Białegostoku, więc mogłabym wstąpić do kliniki, tylko że plakatów brak, a Lika mi ich nie wysłała (bodajże nie ma jej przy kompie(?) ). Dzisiaj, gdybym już coś miała, mogłabym się przejść do miejscowego weta... Jeśli ktoś ma możliwość, proszę o przesłanie ich (palkatu i ulotki) na izaa2109@buziaczek.pl najlepiej jeszcze dziś ;) postaram się to wydrukować i rozwiesić. Quote
beam6 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 KingaW napisał(a): Ale jak Beatka w W-wie, to jak ją znam ochoczo pospieszy z pomocą. Jestem, jestem - pobalowałam trochę w weekend na weselu ale już jestem na miejscu i dzisiaj odbiorę książeczkę Gumisi. Lika daj znać jak się umówimy - mogę Ci np wysłać listem poleconym do domu. Korzystając z okazji uprzejmie donoszę, że wyjeżdżamy na urlop :multi: (od 14 lipca do 5 sierpnia) i będę poza netem i poza Dogo :shake: . Będę natomiast w zasiegu telefonu :razz: . Quote
Recommended Posts