esperanza Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 To małe beżowo-rude z wybiegu białego, trochę szorstkowłosego wygląda jak Słomka, nawet kolor nosa jest identyczny. :roll: Quote
gdgt Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Magdarynka napisał(a):W jakim może być wieku? Był odrobaczany, szczepiony? Kontakt w sprawie adopcji podać do Ciebie? nie wiem ile ma lat, ale na pewno jest to dorosły pies, odrobaczany powinien być, szczepiony raczej nie, możesz podać mój telefon 0502290296. Quote
gdgt Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 A teraz lecą małe i średnie sunie: Ta jest raczej z tych niskich: Ta jest bardzo mała: Śliczna trikolorka: Quote
gdgt Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 A ta sunia jest raczej z tych przysadzistych: A ta sunia jest prawdopodobnie w ciąży: A to już nie wiem, czy chłopak czy dziewczyna: Quote
gdgt Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='esperanza']Wątek szczeniaka: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6038676#post6038676 Magdarynka, zrobisz mu allegro? Quote
OlimpiaK Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Zakochalam sie w tym psiaku,ale na tymczas bede go mogla wziac dopiero we wrzesniu. :( Quote
lika Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Potrzebny transport dla jamniczki. Trzeba ją przewieźć ze schroniska do malagos, skąd później pojedzie do nowego, bardzo dobrego domu - do Basi0607. Dzwoniłam do schroniska i zarezerwowałam już sunię dla Basi0607. Byłoby jednak niedobrze, gdyby czekała długo na transport. Czy ktoś mógłby pomóc? Bardzo proszę... Quote
Magdarynka Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Wrzuciłam malucha na stronę Stowarzyszenia. Jutro powrzucam resztę psiaków i na allegro i na niczyje.org. Quote
beam6 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 [quote name='gdgt'] , a od jutra czeka na cioteczki, ktore przyniosłyby jej gotowane jedzonko! Suńka jest śliczna :loveu: żarełko firma cateringowa "Gocław" dostarczy jutro ok. godz. 17 :evil_lol: Quote
basia0607 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Ja mieszkam w Pasłeku ,trasa nr,7 w kierunku na Gdańsk. Czekamy na jamniczkę i będziemy osładzac jej chyba nieciekawe dotychczasowe życie. Dobrze by bylo ,żeby prędko trafiła do Malagos.Tam jej już nic nie bedzie grozić.Martwi mnie tylko ,ze ona jest gryząca i trudno bedzie ją wyciagnąć z klatki. W schroniskach łapią takie psy na petle. /nie wiem jak to sie nazywa/ Pies wówczas bardzo sie boi. Naszą Sambę łapali 20 minut a ona uciekała i bardzo piszczała , myślała na peweno ,że przyszedl na nią koniec. Quote
gdgt Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Beam, Magdarynka dzięki. Co do opisów suniek może lika coś stworzy? Byłyśmy tam tylko półtorej godziny, zdążyłam zrobić ze 100 zdjęć i już nie zapamiętałam, która sunia jest starsza, która młodsza... Malucha poogłaszam jeszcze w sieci. A co do jamniczki, to potrzebny jest ktoś doświadczony w łapaniu psów. Nie wiem, czy sunia skłonna jest kogoś ugryźć, ale lata po całym boksie uciekając przed człowiekiem. Quote
KingaW Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Potrzebuję propozycji psów do objęcia adopcją wirtualną....Jakiś 3-4 psów do wyboru... To dla dzieci z zaprzyjaźnionej szkoły, które zebrały na budę, a teraz chcą wybrać psiaka.Najlepszy by był taki, który ma marne szanse na dopcję normalną, no i taki, który jeszcze nie ma wirtualnego opiekuna.Do szkoły idę jutro na 14.20. Propozycje z fotkami mile widziane. Mogą byc na maila. Quote
malagos Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Kochani, zdecydowaliśmy się pojechać jutro do Ostrowi po jamniczkę. Martwi mnie fakt, ze ona taka dzika. Dlaczego mówicie, że potrzebny jest ktoś doswiadczony w łapaniu psów? To JA ją mam tam łapać? Chyba pracownik jest od tego :-o Ja wezmę szelki i obrożę na wszelki wypadek, smycz, koc i mam nadzieję, ze jak będzie w samochodzie, to nie będzie już szaleć. W jakich godzinch tam jest czynne? Czy i ile kosztuje wykup? Czy powoaływać się na Stowarzyszenie, czy nie kogoś?Czy wypełniem jakąś umowę , jesli tak, to na kogo (ja, Basia0607?). Lika, mogłabyś uprzedzić pracownika, że ją jutro bierzemy? A tak wogole, gdzie jest to schroniski?! Jak wjadę od strony Różana, to przez misto czy gdzieś w bok? albo od strony Ostrołęki? Quote
KingaW Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Jak będzie p. Janusz to odłowi. Gorzej pewnie jak ten drugi.Wysyłam Ci na pw. telefon do p. Janusza, zadzwoń i się umów. Quote
KingaW Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Zadzwoniła do mnie kobieta, która wynajmowała lokal facetowi znanemu w Ostrowi z tego, że gromadzi różne śmieci i ................. psy. Ma ze schroniska ostrowskiego 3 psy, zalega kobiecie z czynszem, zrobił na posesji wysypisko śmieci, teraz jest w szpitalu, kobieta musi zapłacić ciężką kasę za wywiezienie iluś kontenerów ze śmieciami, a psy błąkają się głodne i opuszczone.Poprosiłam, zeby ta Pani zadzwoniła do strarzy miejskiej, ale nie wiadomo czy i kiedy interweniują. Mamy byc w kontakcie.Kobitka sama mieszka w W-wie, nie była zupełnie zorientowana, że wynajęła lokal wariatowi, ale okazało się, że wariat jest ogólnie znany w Ostrowi. Na 100% także osobie wydającej psy ze schroniska fakt ułomności psychicznej tego gościa był znany. To podobno znana lokalnie postać. W razie czego babka będzie jeszcze do mnie dzwonić. Quote
lika Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 malgos w schronisku wiedzą, że przyjedziesz. Nie martw się na pewno złapią Ci sunię i jeszcze "zapakują" do samochodu. Zawsze mi panowie pomagali ulokować psa w samochodzie i nie było żadnego problemu. Na miejscu trzeba podpisać dokument, że odbierasz psa (ja zawsze podawałam swoje dane, nawet jeśli brałam psa dla kogoś innego). W rogu dokumentu pan zapisuje, że jesteś ze Stowarzyszenia Niczyje i to już wszystkie formalności. Jeśli pies jest z Ostrowi to jest zaczipowany i wtedy trzeba spisać dodatkowo umowę, przy której podpisaniu trzeba koniecznie mieć dowód osobisty. Nie wiem, czy jamniczka została złapana w Ostrowi i czy ma czip, ale na miejscu Ci powiedzą. Powodzenia. Trzymam kciuki za jutrzejszą wyprawę! Sunia nie jest dzika, tylko boi się ludzi, bo najprawdopodobniej była bita i głodzona. Ona ucieka, bo ma z człowiekiem złe skojarzenia, a nie dlatego, że nie zna ludzi. Quote
LittleMy Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 dzis dostalam potwierdzenie z gazety, ze moje 4 ogloszenia zostaly zaakceptowane. w takim razie ukaza sie: Kapitan, Szaman, MisPys i Nadia. podawalam telefony z allegro, wiec mam nadzieje, ze ktos zadzwoni Quote
lika Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 LittleMy napisał(a):dzis dostalam potwierdzenie z gazety, ze moje 4 ogloszenia zostaly zaakceptowane. w takim razie ukaza sie: Kapitan, Szaman, MisPys i Nadia. podawalam telefony z allegro, wiec mam nadzieje, ze ktos zadzwoni Dziękuję. Kapitana, Szamana i Nadię wysłałam też do "Oferty". Quote
KingaW Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Błągam, podrzućcie mi klika typów psów do adopcji wirtualnych! Jutro idę do szkoły, w której dzieciaki zrobiły zbiórkę na budę, a teraz chca sie zaopiekować wirtualnie jakimś psiakiem z Ostrowi na stałe.A ja pogłowia nie znam wszak.... No i takie mi są psy potrzebne, co to jeszcze nie maja wirtualnych opiekunów.Jutro tam idę na 14.20! RATUJCIE! Quote
malagos Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Ja za rada Kingi też dzwonilam do schroniska i się zapowiedziałam. Wezmę duze pudło kartonowe, moze sunia poczuje sie w nim bezpieczniej niz na kolanach. Trzymajcie kciuki za te całą wyprawe....bo my z mężem pierwszy raz będziemy w schronisku...Żeby tylku udało się wyjść z jednym psem. Basiu, masz dla suczki propozycję imienia? Bo jakoś ją trzeba wołać od jutra. Quote
Magdarynka Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Kinga, na stronie schronu znalazłam 3 psy, które jeszcze nie są zaadoptowane wirtualnie: Johny: http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja4823-1.html Tola: http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja4827-0.html Aksa: http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja5290-0.html Wrzucę jeszcze dziś to biało - rude cudo, które dziewczyny wczoraj wlepiły do wątku, to będą cztery. Quote
gdgt Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Kinga, wysłałam ci mailem notkę o Fidze i jej zdjecia Quote
lika Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 KingaW napisał(a):Błągam, podrzućcie mi klika typów psów do adopcji wirtualnych! Jutro idę do szkoły, w której dzieciaki zrobiły zbiórkę na budę, a teraz chca sie zaopiekować wirtualnie jakimś psiakiem z Ostrowi na stałe.A ja pogłowia nie znam wszak.... No i takie mi są psy potrzebne, co to jeszcze nie maja wirtualnych opiekunów.Jutro tam idę na 14.20! RATUJCIE! Kinga, zobacz post gdgt w tym wątku nr 8267 - wszystkie suczki, które są na zdjęciech nie mają wirtualnych opiekunów i nie ma ich na stronie schroniska. Wszystkie są małe, przyjazne dla człowieka, świetnie dogadują się z towarzyszkami niedoli i mieszkają w jednym kojcu. W tym kojcu co prawda są cztery budy, ale kolejna na pewno bardzo by się przydała. W kolejnym poście pierwsza kasztanowa to sunia. Jest w schronisku razem z siostrą. Typowa nakolankowa panienka, która jest wyjątkowo łagodna. W tym samym poście (tj. 8268 jest rudy pies sfotografowany na trawie. Jest błędnie podpisany - to nie suczka, tylko pies. Jest w schronisku od kilku miesięcy i też nie ma wirtualnego opiekuna. Będzie mu bardzo trudno znaleźć dom, bo ma tiki ponosówkowe i trochę powłóczy jedną łapą. Niżej czarny podpalany pies to wulkan energii. Kocha ludzi i strasznie skacze, jak się wchodzi do jego boksu. Mieszka razem z tym rudym i Colinem. Strasznie lubi, jak się go głaszcze po brzuchu. Suczki, których zdjęcia są niżej, są w schronisku od niedawna i nic o nich nie umiem powiedzieć, poza tym, że jedna jest w ciąży. Obie nie zostały wirtualnie adoptowane. Jednym słowem masz spory wybór. :lol: Quote
lika Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Zapomniałam dodać, że wszystkie te psy nie mają imion. Możesz dzieciakom zrobić konkurs - niech wymyślą, jak je nazwać. Jeżeli to podstawowa szkoła, to będą miały sporo pomysłów i chętnie się pobawią. Quote
basia0607 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Ciężko tak od razu wymyśleć dla jamnisi imię ,zwlaszcza ,że jej nie widzialam .Może Tosia ,podaba sie Wam ? Czy nie za bardzo oklepane ? Quote
Recommended Posts