Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Z Liką wymyśliłyśmy loterię dla dzieci na niedzielnej imprezie. Proszę poszperajcie w domach, może znajdziecie jakieś nieduże przedmioty w dobry stanie (nie mogą być zniszczone) które by się nadawały na nagrody.
Nadal brakuje osób do prowadzenia stoiska i problem sam się nie rozwiąże, dlatego proszę poświęćcie te 3-4 godziny dla stowarzyszenia i przyjedźcie do Powsina.

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Ja bede z Sedem, ale on taki średni jest w stosunku do innych psów, więc chyba nie wezmę innego. No chyba że razem z opiekunem :) Jakby co dzwoncie 0 504 059 860

Posted

esperanza napisał(a):
Z Liką wymyśliłyśmy loterię dla dzieci na niedzielnej imprezie. Proszę poszperajcie w domach, może znajdziecie jakieś nieduże przedmioty w dobry stanie (nie mogą być zniszczone) które by się nadawały na nagrody.
Nadal brakuje osób do prowadzenia stoiska i problem sam się nie rozwiąże, dlatego proszę poświęćcie te 3-4 godziny dla stowarzyszenia i przyjedźcie do Powsina.

ja dziś lice przekażę bazarkowe gadżety, które nie schodzą wcale, a na loterię w sam raz się nadadzą

Posted

esperanza napisał(a):

Te Twoje broszeczki się nie nadają?Może jakieś słodycze kupić?

Posted

ronja napisał(a):
ja dziś lice przekażę bazarkowe gadżety, które nie schodzą wcale, a na loterię w sam raz się nadadzą

moze cos z tych rzeczy co ja dalam? bo nie widzialam ich jeszcze na bazarku to moze w powsinie cos by sie nadalo?

Posted

littlemy - Twoje gadzety jeszcze do mnie nie dotarły
dam maskotki od Magdarynki i ludwy, duperelki od Igusi, Magdarynki, ludwy, OlimpiiK i EwelinyJ (chyba nikogo nie pominęłam) - niektóre są cenne, ale same ocenicie

Posted

Ja moge dac troche pluszakow w calkiem niezlym stanie (kazdy mial wizyte w moim prywatnym salonie kosmetycznym dla pluszakow :cool3: ). Niestety nie bedzie mnie w Powsinie - mam w poniedzialek bardzo bardzo wazne kolokwium ktore zawazy o mojej dalszej bytnosci na studiach i musze sie uczyc. :p Rzeczy moge jakos przekaza moze beam bo tez mieszkam na Goclawiu. :razz:

Posted

Ja z pewnością pojawię sie w Powsinie na 2-3 godziny z Sedem... o ktorej mamy być ? Parę drobiazgów na loterię też się znajdzie - tylko nie wiem
kiedy i komu przekazać .

Posted

A Shippiego nie będzie?
Gadżety po prostu przywieź na imprezę, jeśli inaczej się nie da, po prostu się je dorzuci.

Nadal brakuje osób do prowadzenia imprezy po południu i nie mamy transportu dla Misia z Wólki, Szamana z Radości, Gumisi z Tatarka.
Magdarynko przyjedź z Bajo.

Posted

Słuchajcie na tą loterię to pomyślałam sobie tak:
wydrukuję losy z napisami tzn:
pluszaki
ksiązki
różności ( te bazarkowe mniej cenne)
główna wygrana (te bazarkowe cenne)
nagroda pocieszenia ( słodycze)
....................... (czy coś jeszcze będzie?)
i wygrywajacy sobie wybierze sam 1 sztukę z wielu. Tylko potrzebne będą jakieś fajne pojemniki na każdy rodzaj nagrody - może koszyki wiklinowe (dwa duże mam i mogę wziąć).
Co Wy na to ? - jakieś pomysły, sugestie ?
Magdarynka dałabyś radę podrzucić mi mailem małe logo stowarzyszenia w wordzie?
No i po ile losy ????????????

Posted

Mogę dostarczyć w dowolnej ilości płyty z programami do wróżenia (tarot, pasjanse i takie tam, ta sama płyta w dowolnej ilości egzemplarzy). Trochę to tematycznie nie ma związku, ale może się przyda w ogólnym duperelkowie?
Koszyki duże wiklinowe też mam, pożyczę.
I balonów całe mnóstwo z ubiegłorocznych Dni Ostrowi (w tym roku z Dni Ostrowi nici, wielka szkoda :( )

Posted

Ja przekazałam z 10 sadzonek na impreze w Vega Barze, teraz są albo u KingiW albo u Wilejkaros. Znakomite dla starszych dzieci, szkoda, by się zmarnowały... Trzymam kciuki za imprezę!

Posted

Ja z innej beczki....Niestety nieszczególnej...Pamiętacie bernardynkę-Leonię?Miał podejrzenei epilepsji, ale ani będąc w lecznicy na obserwacji, ani będąc u Moniki nie miała ani razu ataku.Mam złe wieści od Państwa Leonii. Od jakiegoś czasu ma napady epilepsji. Zaczęły się pojawiać sporadycznie, po upływie ok. 1,5 miesiąca od adopcji. Obecnie są coraz częstsze. Występują co 2-3 dni. Leonia mieszka w Różanie, jest tam 2 wetów, żaden nic nie zapisał Leonii. Jeden nawet powiedział (podobno), że szkoda ją leczyć.Państwo nie myślą o uśpieniu, ani o oddaniu Leonii (Monika prpopnowała partycypowanie w kosztach leczenia, ale odmówili) ale jak tak dalej pójdzie, bez leczenia, sunia się będzie straszlwie męczyła.CO ROBIĆ???? Czy można zdecydować o podawaniu luminalu, lub czegokolwiek innego tak 'zaocznie'?RATUNKU!!!!

Posted

Jeżeli mogę coś doradzić...

Z Węgrowa do ludzi poszła owczarkowata suka - Mona. Po miesiącu zaczęły się ataki. Przy wydawaniu suki nikt nam nie powiedział o chorobie.Pośredniczyłam w adopcji więc czułam się odpowiedzialna...
Od początku stycznia dostaje luminal (po 1/2 tabletki rano i wieczorem) i do teraz miała tylko jeden atak (w styczniu więc przez 5 miesięcy spokój). Funkcjonuje zupełnie normalnie. Ja wiem , że są leki nowszej generacji ale w tym przypadku luminal podziałał. Myślę że nie tylko powinno się coś podać ale nawet trzeba- szkoda psa i ludzi,,którzy widząc ataki na pewno też cierpią. Tylko mimo wszystko trzeba skontaktować się chociaż telefonicznie z wetem, opisać objawy i żeby dawkę podał.
Wiem , że po jakimś czasie istnieje nawet szansa że dawkę można zmniejszyć.

Posted

Bardzo proszę o pomoc!!! Z Muni okiem jest kiepsko, trzeba ją jak najszybciej zawieźć do dr Garncarza. Pani tymczasowa też pojedzie jako opieka. Ja nie mogę jechać.

Posted

Co się dzieje z jej okiem? To coś pilnego?
Niech opiekunka weźmie taxówkę jeśli nic się nie znajdzie. Ja nie mam szansy dziś się ruszyć. Dzwoń do Wilejkaros, może by podjechała.

Posted

To ja zadam retoryczne pytanie: czy ktoś mógłby zawieźć karmę Finowi do Pomiechówka? ja ledwo idę wstaję z łóżka, a Finowi żarcie się już kończy. Karma jest u mnie w domu w Warszawie.

Posted

Bardzo proszę o pomoc. Potrzebna jest osoba, która mogłaby wziąć na tymczas dwumiesięcznego szczeniaka Munia. Jego mamie "wypłynęło" dziś oko. Stan jest ciężki. Musi mieć bezwzględny spokój. Trzeba odizolować od niej szczeniaka. Mały dzisiejszą noc spędzi u mnie, ale nie może zostać dłużej niż do jutra.

Posted

lika napisał(a):
Bardzo proszę o pomoc. Potrzebna jest osoba, która mogłaby wziąć na tymczas dwumiesięcznego szczeniaka Munia. Jego mamie "wypłynęło" dziś oko. Stan jest ciężki. Musi mieć bezwzględny spokój. Trzeba odizolować od niej szczeniaka. Mały dzisiejszą noc spędzi u mnie, ale nie może zostać dłużej niż do jutra.

ja też bardzo proszę. biedna Munia

Posted

gdgt napisał(a):
Co się dzieje z Muniem i jego mamą? :-(

Sytuacja została opanowana. Auraa wzięła małego do siebie na tymczas. Jutro Fela przywiezie go na imprezę do Powsina. Munia naszpikowana środkami przeciwbólowymi zaczyna otwierać chore oczko.

Posted

Ja w sprawie epilepsji.
Moja suka też ma epilepsje ale ataki sa na tylerzadkie że nic nie dostaje jeszcze. Ale wet powiedział że jak bedą pojawiały sie raz na miesiąc to podawać Luminal.
Trzeba by tylko kogoś podpytać ile dawać bo to duży pies i jedna tabletka może nie pomóc.
Wet powiedział że po jakimś czasie robi sie badanie krwi że sprawdzić poziom luminalu we krwi.
..