OlimpiaK Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 wlasnie, o szelkach zapomnialam. :eviltong: i jeszcze mam kilka misek (2 male i 4 srednie). Quote
jayo Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 KingaW napisał(a):Czy Pestka (Tina) ma osobny wątek? Mam też fotki, nie wiem, podsyłać jakiejś Koleżance z wyższym IQ, czy najpierw założyć nowy wątek? Masz najwyzsze IQ z nas wszystkich - bo jak udalo Ci sie wstawic nam piatego psa do domu - to jest sztuka... Popodbijaj prosze tez watek Shipppiego - bedziemy wdzieczni... Nie moze zostac u nas "przez zasiedzenie"... bo ja wyladuje w wariatkowie.. Quote
gdgt Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 OlimpiaK napisał(a):Drogie cioteczki! Po akcji na SGGW mam pewne rzeczy,ktore czekaja na nowych wlascicieli. :razz: Mianowicie: - kilka zestawow smycz+obroza (chetnych prosze o pisanie mniej wiecej obwod szyi) Fin bardzo potrzebuje smyczy dla dużego, silnego, ważącego około 40 kg (tak! tak! już tyle!) psa. Z tego co pamiętam obrożę własną ma. Quote
esperanza Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Uwaga 3 czerwca odbędzie sie Piknik "Mojego Psa"w Powsinie w godzinach 11-19. Dostaliśmy zaproszenie do uczestnictwa w imprezie jako stowarzyszenie. :multi: Możemy pokazać nasze psy do adopcji i zrobić stoisko. Szczegółowy program imprezy będzie jeszcze w tym tygodniu, ale wiadomo już, że będzie dużo atrakcji: pokazy psich sportów, konkursy na najładniejszego psa i wiele innych. W poprzednich latach frekwencja była bardzo duża, więc i tym razem można liczyć, że wielu psiarzy przyjdzie. Serdecznie dziękujemy za zaproszenie :cool3: Będę wdzięczna za pomoc w organizacji naszego punktu adopcyjnego, szczególnie w drukowaniu ulotek (Beam6, Magdarynko czy mogę liczyć na Waszą pomoc?) oraz w transporcie rzeczy i psów na imprezę. Quote
Magdarynka Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Ulotki to nie problem. Jeśli mam zrobić ulotki psiakom, których nie ma na niczyje.org, to poproszę o podesłanie opisu, fot i kontaktu do osoby prowadzącej adopcję. Jeśli dany futrzak ma swój watek na dogo, to wystarczy mi link do wątku i kontakt. Quote
esperanza Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Na pewno będą potrzebne ulotki dla psów wymienionych przeze mnie na poprzedniej stronie, a które mamy na tymczasach. Wszystkie maja swoje wątki. W tym roku Dni Ostrowi odbędą się w dniach 1-3 czerwca, czy jako stowarzyszenie chcemy tam wystąpić z naszym stoiskiem? Główna impreza odbędzie się 2 czerwca. Nie zostały podjęte jeszcze żadne kroki w celu uczestniczenia w imprezie. Czy są osoby chętne do pojechania do Ostrowi w sobotę 2 czerwca? Musze wiedzieć teraz, by starać się o uczestnictwo. Quote
beam6 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Ja niestety muszę być konsekwentna i do schronu NIE pojadę. Przyznaję się publicznie - boję się i już :shake: . Natomiast zgłaszam się do pomocy w Powsinie. Ulotki oczywiście wydrukuję :lol: . Quote
esperanza Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Beam6, ale w Ostrowi nie trzeba jechać do schroniska , tylko na plac Księżnej Anny Mazowieckiej :razz: 2 czerwca – sobota 10.00 - 17.00 „MAZOWIECKI JARMARK KSIĘŻNEJ ANNY ” – stoiska promocyjne ostrowskich producentów, kiermasze i prezentacje rękodzieła artystycznego, kolekcjonerstwo („pchli targ”) 10.00 - 14.00 Prezentacje małych form teatralnych ostrowskich gimnazjów „Jak to z herbem było? ” - koncert zespołów:„Biesiada Sarmacka ”, „Newton ” i chóru „Fantazja ” 14.00 Koncert folk grupy „Berkut” 15.00 „RODZINNE ZDJĘCIE MIESZKAŃCÓW ” 16.00 Koncert „Kapeli Staśka Wielanka ” 17.15 Powitanie zaproszonych gości - uroczyste wręczenie stypendiów Burmistrza Brembate di Sopra dla najlepszych absolwentów ostrowskich gimnazjów - uroczyste wręczenie listów gratulacyjnych Burmistrza Miasta Ostrów Mazowiecka uczniom ostrowskich szkół - jubileusz 80. lecia Ratusza Miejskiego - odsłonięcie pamiątkowej tablicy - otwarcie wystawy „Ratusz w fotografii” - promocja Monografii Miasta prof. Adama Dobrońskiego „Dzieje Ostrowi Mazowieckiej do 1914 roku” 18.00 Program artystyczny Miejskiego Domu Kultury – występy zespołów: „Bezwianka”, „Tonika”, „Banda Retro” oraz wokalistów 21.00 GWIAZDA WIECZORU: zespół „RAZ, DWA, TRZY ” Tak, jak w ubiegłym roku można by było włączyć się ze stoiskiem w jarmark, bez pokazu psów do adopcji, a jedynie z informacjami o nas w formie ulotek i z gadżetami. Quote
gdgt Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 A czy impreza w Vega barze jest aktualna? Jeśli tak, to podajcie szczegóły- gdzie, o której... Miałabym do sprzedaży sadzonki-cegiełki (z okazji Dnia Mamy rzecz jasna), ale mogę je komuś dostarczyć albo do czwartku, albo moja mama je przywiezie na samą imprezę. Quote
beam6 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 esperanza napisał(a):Beam6, ale w Ostrowi nie trzeba jechać do schroniska , tylko na plac Księżnej Anny Mazowieckiej :razz: A wierzysz w to, że będąc już w Ostrowii nie pojechałabym do schronu? Naprawdę? Otóż obawiam się (sama siebie :diabloti: się boję), że pojechałabym i ............... choroba nerwowa murowana. Po za tym (jak ta żaba) nie rozerwę się i muszę wybierać albo 3 albo 2 czerwca. Wybieram Powsin :evil_lol: ! Quote
KingaW Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 IMPREZA W VEGA BARZE AKTUALNA!!!!26 MAJA (czyli najbliższa sobota) godz. 16.30 zbiórka ze wszystkimi tymi psami które chcemy wyadoptować.U kogo są obecnie bannery i resztka naszych gadżetów do opchnięcia?Bardzo proszę się ujawnić!Jayo i Gemsi wiem, pamiętam o Shippim, nie liczę na to, że on u Was zostanie, ale jestem b. zajęta w robocie, na skraju załamania. Przepraszam, jeśli odnosicie wrażenie, że Was olałam sikiem falistym... Czy możecie być w sobotę cała Waszą Czwórką i czy przywieziecie Shippa? Wszystkich chętnych psami zapraszam na jakieś 2 godz. maksymalnie: od 16.30-17 do 18.30.Gadżety i bannery b. bym chciała mieć wcześniej, może możecie podrzucić gdzieś w okolice mojej pracy?Ja planuję być w Vega Barze od jakiejś 16-tej.Rozstawić nasz zainscenizowany kramik (musimy mieć tylko te bannery, zadne tam stoliki czy inne fiki-miki) z naszymi gadżetami.Ulotki z psiurami do adopcji mile widziane.W ogóle Wszystkich serdecznie zapraszam w imieniu mym własnym 'Vivy!' no i oczywiście właścicielki Vega Baru Agnieszki Małkiewicz.... Quote
LittleMy Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 ja bardzo chetnie przyjde, ale powiedzcie mi co to za impreza? Quote
gdgt Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 KingaW napisał(a):Rozstawić nasz zainscenizowany kramik (musimy mieć tylko te bannery, zadne tam stoliki czy inne fiki-miki) z naszymi gadżetami.Ulotki z psiurami do adopcji mile widziane. czyli sadzonki-cegiełki nie bardzo pasują? Quote
KingaW Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 gdgt napisał(a):czyli sadzonki-cegiełki nie bardzo pasują? Gdgt, jak nie pasują, super pasują!Nawet mam zamiar ten pomysł ściągnąć odrobinę....Dziewczyny, czy macie jakieś fortki naszych schroniskowych psich mam? Z dcieciaczkami-szczeniaczkami?Jakieś ulotki bym porobiła, jeśli prześlecie mi te foty na maila. Nie muszą być takie mega aktualne, chodzi o temat matkowy, boć to przecież będzie Dzień Matki.LittleMy - to jest część jakiś obchodów dni zdrowego żwyienia czy czegoś tam.... W każdym razie mozemy być, zahandlować naszymi 'cegiełkami', przyprowadzić nasze zwierza do adopcji... Serdecznie Cię zapraszamy. W 'najgorszym' wypadku zjesz jakieś pyszne i tanie wege-żarełko i poznasz część nawiedzonych 'Ciotek'.... Quote
Magdarynka Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Dziś podesłałam Beacie do druku takie "laurki". Na A4 są 4, więc wyjdą takie małe karteczki do rozdawania... Quote
LittleMy Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 ale powie mi ktos co to za impreza w vegabarze? :razz: czy przyjdzie to do mnie w newsletterze vivy ? Quote
gdgt Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 To ja przygotuję sadzonki, ale w sobotę mnie nie będzie. Czy mogę komuś przekazać je jutro, w czwartek po południu najpóźniej? To będzie taki mały karton raczej, ładnie je zapakuję... Quote
esperanza Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Mnie też nie będzie, czego bardzo żałuję bom wege, ale przekażę gadżety. Quote
KingaW Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 To poproszę albo do mnie do pracy (Marszałkowska róg Królewskiej) dzisiaj i jutro do 17.30 lub pojutrze do 15.00, albo do mnie do domu (W/wa Grochów, róg Boremlowskiej i Żółkiewskiego) -mama jest większą część dnia w domu. Quote
ronja Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 czy ktoś da radę przywieżć Munia w sobotę z Ochoty?ja idę na slub na 16.30 i nie dam rady. Ta sama prośba jeśli chodzi o Powsin (wyjeżdzam z moimi podopiecznymi w tym czasie). Uważam,że Muni nie należy ciagac - jej oko może się rozlac w każdej chwili i nie ma co jej stresować niepotrzebnie. Quote
KingaW Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Cytuję, za 'cojestgrane.pl':'Festiwal na Oboźnej - edycja pierwsza Vegabar, Babooshka i Azul Holiday organizatorami pierwszego Festiwalu ulicy Oboźnej Samo centrum stolicy przy ulicy Oboźnej zamieni się w sobotę 26 maja w gigantyczną majówkę. Tego dnia po raz pierwszy cała Warszawa zobaczy Festiwal ulicy Oboźnej. Atrakcji będzie co nie miara. Organizatorzy chcą pokazać Warszawiakom, że na mapie miasta pojawiło się nowe miejsce - wymarzone dla miłośników kulturalnej rozrywki, podróży a także smacznej i zdrowej kuchni. Trzej organizatorzy Festiwalu: bar wegetariański Vegabar, rosyjska knajpka Babooshka oraz biuro podróży Azul Holiday przyznają otwarcie, że marzy im się, by Festiwal na Oboźnej na dobre wpisał się w kalendarz imprez po lewej stronie Wisły. Oboźna ma ich zdaniem szansę stać się miejscem znanym z kulturalnej rozrywki, otwartym na nowe inicjatywy, proponującym na co dzień strawę nie tylko dla ciała ale i dla ducha. W dniu festiwalu będzie można przy Oboźnej dobrze zjeść, pobawić się i porozmawiać na wiele interesujących tematów. Wszyscy, którzy tego dnia odwiedzą Festiwal będą mogli nie tylko popatrzeć na piękne tancerki ze szkoły Tancerze.pl prezentujące tańce karnawałowe i orientalne, ale również będą mogli samemu nauczyć się kilku kroków. Dla miłośników podróży i dalekich lądów Stowarzyszenie Geografów Polskich i Przyjaciół Geografii przygotowało pokaz slajdów z Australii.Na Oboźnej nie zabraknie również atrakcji przygotowanych specjalnie dla bohaterek 26 maja, czyli wszystkich mam. Im z pewnością przypadnie do gustu pomysł wspólnego gotowania z pociechami. Na dwóch stanowiskach kucharze z Vegabaru i Babooshki podpowiedzą, jak przygotować wegetariańskie oraz rosyjskie przysmaki z grilla, a także pokażą, że dzieci potrafią pomóc mamie w kuchni, a do tego świetnie się bawić. Atrakcją Festiwalu będą weseli szczudlarze chętnym udzielając lekcji chodzenia na szczudłach. Niepewnym jutra przyszłość rozjaśni jasnowidz, wróżka lub astrolog, a żądnych mocnych wrażeń z pewnością zaciekawi pokaz sztuki machania batami. W czasie Festiwalu związana z Vegabarem Fundacja "Viva", walcząca o prawa zwierząt i opiekująca się pokrzywdzonymi przez los lub właścicieli czworonogami, będzie zachęcać do adopcji zwierząt oraz zaprezentuje zdjęcia z akcji pt. „Wybierz Miśka”. Uczestnicy Festiwalu będą również mogli przygarnąć pieski ze schroniska stowarzyszenia „Niczyje” w Ostrowi Mazowieckiej. Wśród znanych przyjaciół fundacji „Viva” są, m.in. Kasia Cichopek, Artur Barciś czy Katarzyna Dowbor. Ich pojawienia można także spodziewać się tego dnia na Oboźnej. Goście lokali przy Oboźnej będą też mieć możliwość skorzystania z porad dotyczących zdrowego odżywiania i diety. Udzielą ich specjaliści i lekarze współpracujący z Europejskim Centrum Leczenia Otyłości Dzieci i Dorosłych w ramach akcji „Odchudzanie ze smakiem”. Wieczorem w pasażu, na zakończenie radosnego dnia, będzie można w spokoju napić się chłodnego piwa, także niepasteryzowanego, czy zjeść kolację w gronie przyjaciół a wszystko przy dźwiękach skrzypiec i pięknych ballad rosyjskich.' Quote
beam6 Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Wow ......................! Jestem pod wrażeniem !!!!!!! Quote
Magdarynka Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 "Uczestnicy Festiwalu będą również mogli przygarnąć pieski ze schroniska stowarzyszenia „Niczyje” w Ostrowi Mazowieckiej." Tak od razu, na Festiwalu...? Eeee, tak to Felusia vel Bayo nie wydam...:roll: Quote
KingaW Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Ponawiam pytanie Roni:ronja napisał(a):czy ktoś da radę przywieżć Munia w sobotę z Ochoty?ja idę na slub na 16.30 i nie dam rady. Ta sama prośba jeśli chodzi o Powsin (wyjeżdzam z moimi podopiecznymi w tym czasie). Uważam,że Muni nie należy ciagac - jej oko może się rozlac w każdej chwili i nie ma co jej stresować niepotrzebnie. Quote
Recommended Posts