lika Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Wątek Fali: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5160471#post5160471 Quote
lika Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 A tu wątek pieska z wypadku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5160761#post5160761 Quote
Igusia Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Nie wiem czy ma juz watek nasz nowy podopieczny na SGGW, wiec pisze tutaj;) Maly jest bardzo przytulasny i miziankowy:p Zawiozlam mu wczoraj dwie duze puszki jedzenia i bylam na krotkim spacerku.Zrobil siusiu i od razu chcial wracac... On nie ma nawet imienia, cioteczki jak go nazwac bo na karcie to napisane tylko polamany z Ostrowii:razz: Aaa i jest ulubiencem pani doktor bo dotal miejscowke przy biurku lekarzy:p Quote
lika Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Igusia, bardzo dziękuję, że go odwiedziłaś. On ma już swój wątek, tylko dogo szwankuje i ten wątek nie zawsze jest widoczny. Na wszelki wypadek podaję link jeszcze raz: http://www.dogomania.pl/forum/showth...61#post5160761 Quote
LittleMy Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 a ja chcialam tylko dodac,ze wystawilam ksiazke na bazarku na sterylki w Ostrowii Maz. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=61156&highlight=zapomniany+jezyk Quote
OlimpiaK Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Uwaga uwaga! Do wszystkich ciotek/wujkow majacych psiaki na tymczasie! Podczas Dni SGGW odbywajacych sie 18-19 maja 2007 jako Wydzial Medycyny Weterynaryjnej organizujemy adopcje psow (planowana jest w sobote 19 maja 2007). W tym roku chcialam wziac psiaki z Ostrowii oraz Wolomina. Psiaki z Ostrowii koniecznie i bezwzglednie maja byc z tymczasow (nie mozemy narazic przyszlych wlascicieli na problemy). Prosilabym wszystkich ktorzy maja na tymczasie: male, lagodne i zrownowazone, mlode (najlepiej szczeniaki), zdrowe psiaki o przeslanie mi opisu psa wraz z kilkoma zdjeciami na adres olusia.fm@interia.pl Kazdy psiak dodatkowo musi byc zaszczepiony i odrobaczony (niestety na koszt schroniska). Pozdrawiam Olimpia ;) Wiem ze w schronie sa szczeniaki, gdyby udalo sie choc czesc z nich wziac na tymczas w najblizszym tygodniu, to na bank bylaby to dla nich wielka szansa. Dodam ze zaden psiak nie wroci do schronu (takie sa nasze zalozenia). Chcialabym wziac do adopcji ok 6-8 psow. Quote
gdgt Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 No tak, ale kryteria są ostre. Nie mamy stadka małych, łagodnych, zrównoważonych, zdrowych najlepiej szczeniaków na tymczasach. A np. King się nie nada? albo sunia Fala która przyjechała na sterylkę do Warszawy? A z innej beczki: Kajtek dziś pojechał do nowego, wspaniałego domu! Będzie miał 5 dzieci do zabawy i brykania! Quote
OlimpiaK Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Kryteria sa ostre,bo to nie beda osoby (w wiekszosci) na tyle obeznane w psach,aby przygarnac kazdego. Nie mozemy np dac komus chorego psa,bo potem beda do nas jako wydzialu pretensje. Przyklad: dwa lata temu mielismy 3 psy z nosowka (wyszla dopiero po adopcji), z czego 2 padly,a osoba zarzadzajaca schroniskiem powiedziala ze onama zdrowe psy i to my studenci zarazilismy psy (pragne zauwazyc ze nosowka pies moze zarazic sie tylko odo psa)... :/ Najwazniejsze jest zeby pies byl zdrowy i zrownowazony (takze nie nadpobudliwy), a maly dlatego ze takie szybciej znajda dom. Poza tym w schronisku jest stado maluchow,a szczeniakowi latwiej jest "ustawic" charakter niz doroslemu psu. Problem tylko w tym zeby tym maluchom znalezc tymczasy do 19 maja. Quote
gdgt Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 W takim razie ja proponuję Falę, która jest mała. Kto zajmuje sie zakupami w krakwecie? Quote
esperanza Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 Wczoraj odebrałam ze sklepu zoologicznego w Ostrowi Maz pieniądze z z naszej puszki. Zebrało się niecałe 70zł. Proponuję zakup karmy za tą sumę. Odnośnie imprezy na SGGW. Chciałabym, by nasze stowarzyszenie miało swoje stanowisko na imprezie. w tym celu należy rozmawiać z dr. Dobrzyńskim. Czy ktoś może się tym zająć? Ja mogę pomóc przy stoisku na imprezie, ale nie podejmuję się wszystkiego nadzorować. Co do psów, to mamy kilka psów, które mogłyby na imprezie być zaprezentowane, spełniając większość z wymienionych kryteriów: King-młody, zrównoważony, tylko tasiemca trzeba przegonić, ale na to mamy jeszcze chwilę czasu Muniek- będzie miał już chyba ponad 6 tygodni (mam rację?) Fala ma około 5 lat, ale to fajna suczka, nieduża, nie ma nic przeciwko kotom, będzie po sterylizacji Misio- nieduży, wesoły, ma jeśli się nie mylę 2-3 lata Tola- duża, ale spokojna suczka, 2-letnia. Olimpio czy te psy można by było pokazać, przynajmniej niektóre z nich? Jeśli mają też być szczenięta, to faktycznie potrzebujemy dla nich tymczasów. Czy ktoś mógłby do siebie przyjąć jakieś maluchy? Quote
OlimpiaK Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Co do stanowiska to musze Cie zmartwic,ale na 99% nie ma szans na to. :shake: To jest impreza majaca na celu przedstawienie naszych wydzialow,a to ze my organizujemy adopcje to tylko "przy okazji" co takze promuje nasz wydzial jako wety. Duze psy nie wchodza w gre, co najwyzej srednie. W zeszlym roku mielismy kilka duzych i byl z nimi niezly problem i to nie w kwestii upilnowania,ale znalezienia chetnych na nie. Pozostale mysle ze moga byc (obawiam sie jednak o Kinga bo on jest okaleczony i tutaj musi znalezc sie ktos naprawde odpowiedzialny i swiadomy adopcji). Prosilabym tylko o zdjecia i krotki opis (Munia juz mam). Od razu chce dodac,ze psy na SGGW musza przyjechac 18 maja wczesnym popoludniem (adopcja bedzie 19 maja) aby mogly byc zbadane i zostaja na obserwacji w klinice (beda dla nich boksy). To jest wymog konieczny i bez tego zaden pies nie bedzie wystawiony w sobote. Druga sprawa to kazdym psiakiem zajmie sie jeden lub dwoch studentow z naszego wydzialu (bedzie sie nim zajmowal, pozanawal i rozmawial z zainteresowanymi). Oczywiscie Wasza obecnosc w sobote jest mile widziana,jednak to my jako wydzial prezentujemy cala sprawe. Oczywiste jest ze wy znacie jako opiekunowie psiaki najlepiej, wiec wszelkei uwagi ktor emoglyby pomoc naszym opiekunom sa bardzo cenne. Kazdy z naszych jest przeszkolony co ma mniej wiecej mowic (na co zwrocic uwage) i o jakie rzeczy ma pytac, w czym uswiadamiac zainteresowanego itp. Quote
esperanza Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 Czyli Tola nie może być zaprezentowana, szkoda. Może chociaż album ze zdjęciami naszych psów będzie można pokazać osobom,które będą chciały adoptować, ale wśród prezentowanych psów nie znajdą tego odpowiedniego? Olimpio, czy mogłabyś przyjąć do siebie jakiegoś psa z Ostrowi, który będzie później prezentowany na SGGW? Np. Jaskra, Johnego, albo ktoregoś szczeniaka? http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja4829-0.html Quote
OlimpiaK Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Album mozna jak najbardziej, jesli macie go w kilku wersjach to jeszcze lepiej. Podkreslam ze chce wziac 6-8 psow, nie wiecej. Skoro Muniek by szedl, Fala, Misio i ewentualnie King (tylko trzeba sie liczyc z tym ze bedzie ciezko), to potrzebny jest tymczas dla 2-4 psiakow (najlpeiej szczeniakow bo one maja duze szanse na adopcje). Niestety ja odpadam jako tymczas, bede miala tyle pracy przy organizacji akcji ze psa swojego pewnie dam na przechowanie rodzicom (z nimi mieszka jeszcze 90 letnia babcia wiec drugi pies odpada). Chcialabym przypomniec ze psy musza byc spokojne i zrownowazone (w sensie znane Wam z charakteru i zachowania w domu - to jest niezmiernie istotne!). Quote
lika Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Skoro cały czas jeszcze waży się sprawa, które z psów mogłby zostać zaprezentowane 19 maja, to chciałam podsunąć jeszcze jedną kandydaturę. Od tygodnia, na SGGW, w klinice przebywa piesek, zapisany jako "Połamny" z Ostrowii. Jest mały, bardzo przyjacielski, spokojny, a jego wiek oceniany jest na 2-3 lata. Umie ładnie chodzić na smyczy, bardzo grzeczny jest podczas jazdy samochodem. Jest zaczipowany, szczepiony i odrobaczony. Stan jego zdrowia bardzo się poprawił i może już trafić do nowego domu. Jego zdjęcia znajdują się tu: http://www.dogomania.pl/forum/showth...61#post5160761 Czy on może dostać swoją szansę na prezentacji 19 maja? Quote
malagos Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 a ta sunia, co jest u Feli, Sienka? Ona też szuka domu, jest szczeniakiem, moze ma szanse? Quote
OlimpiaK Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Sama myslalam o tym polamanym,tylko czy on mialby zostac do tego 19 na sggw w klinice? Wszystkie szczeniaki to dobry pomysl,wiec jesli mozecoe to poprzesylajcie mi "kandydatury" na maila olusia.fm@interia.pl i wybierzemy te 6-8 psiakow. Niestety sama nie moge szukac i ogladac ich po forum,bo mam duzo innych spraw (takze dotyczacych juz tej adopcji). Napisze jeszce raz - JEZELI KTOKOLWIEK MA PSIAKA ZDROWEGO, MALEGO (ewentualnie sredniego), MLODEGO (najlepiej szczeniaka), LAGODNEGO I ZROWNOWAZONEGO (dobrze zachowujacego sie w stosunku do ludzi, dzieci, innych psow, potrafiacego zostawac w domu itp) to NIECH PRZESLE MI KROTKI JEGO OPIS Z PAROMA ZDJECIAMI NA MAILA. Piesek nie musi byc idealny,ale wazne zeby byl zrownowazony i zdrowy. Quote
esperanza Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 Minął długi weekend i nikt nie odwiedził schroniskowych bied :-( Wczoraj znalazłam psa. zaglądajcie proszę do jego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5241027#post5241027 Quote
gdgt Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 A czy na sggw można pokazać kicię z tatarka? czy można zbierać tam pieniądze na niczyje? bo moja siostrzenica przeprowadziła zbiórkę pieniędzy i chciałaby ją jakoś przekazać. Quote
Igusia Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Jesli chodzi o Misia to sprawa ma sie tak ze przed adopcja nalezalo by go wykastrowac bo on chlopak kochliwy jest:cool3: i nie chaila bym by sprawilal klopoty nowym wlascicielom... Quote
KingaW Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 gdgt napisał(a):A czy na sggw można pokazać kicię z tatarka? czy można zbierać tam pieniądze na niczyje? bo moja siostrzenica przeprowadziła zbiórkę pieniędzy i chciałaby ją jakoś przekazać. Na Kicie jest podobno chętna wetka, i ewentualnie ktoś z Rodziny Wilejkaros, więc na te SGGW wlec, moze wpłacić kasę nam na konto, albo dać Tobie, a Ty możesz zapłacic nimi na Tatarku. Jest rachunek za Sienę do zapłacenia (200 i coś) i za Pestkę (pewnie ze 300-400), więc jest za co płacić.Tylko mi powiedz, jakbyś ten mój cwany plan miała realizować. ;-) Quote
gdgt Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 niestety, moja siostrzenica musi wrzucić te pieniądze do puszki, bo ma dopiero 8 lat i to dla niej ogromne przeżycie. Była na Dniu Ziemi, kupiła sobie torbę Niczyje i to były dla niej wielkie wrażenia. Wyślę ją na imprezę 26 maja, to niech tam wrzuca. Ale to nie są wielkie pieniądze... Quote
Wilejkaros Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 KingaW, Ty nie szalej z tą rodziną... hehehehe... To na razie ewentualny przyszły szwagier, który ma już jednego pręgowanego kocura (prawie roczny, wykastrowany, wzięty, oczywiście, prawie z ulicy) i starszego już amstaffa (na koty nie reaguje, nawet jak bawią się jego ogonem)... ;) Quote
esperanza Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 Dobre Kobiety pamiętajcie także o mojej wysterylizowanej pręgusce. Jest u mnie już ponad 5 tygodni. Quote
ronja Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 a ja już dawno miałam to zrobić, ale zapomniałam:oops: kto pamięta sunię w typie jużaka? kiedyś wyglądała tak teraz ma kochający dom, super panią ,która nas wspiera i wyglada tak cudnie Quote
Wilejkaros Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Esperanza, w jakim wieku jest kotka. Tak mniej więcej. Myślisz, że mogłaby zakolegować się z około rocznym kocurem i starszym psem? Może Daniel ("szwagier") zainteresowałby się właśnie tą? Quote
Recommended Posts