Maćka Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Ja mam naprawdę wielka prośbę.... Chcę zrobic kilka aukcji na allegro naszych psiaków w potrzebie nie ważne dla mnie czy w domu tymczasowym czy w schronisku, jesteśmy załadowane po uszy, błagam Was żebyście mi pomogli, podsyłajcie mi na pw linki do psiaków na bezpośrednie strony an których znajdują się fotki ja już je sama sobie pokopiuję, nie dam rady obskoczyć wszystkich wątków i wszystkich psów na stronie schroniska ( gdzie nie każda fotka jest dosatecznie czytelna ). Chcę w każdej aukcji zaprezentować 5 psiaków z krótkim opisem, stąd tez prośba żeby na pw osoby zainteresowane taką aukcją napisała dosłownie parę słów " Sympatyczny, toleruje inne psy itp. ". Quote
esperanza Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Wątek setera jest tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36218&highlight=seter Obiecane zdjęcia szczeniąt, które zostały: chłopak-nowy chyba chłopak- z bandy 9-orga Takich mamy 3-chyba same chłopaki, nowa suczka nowy chłopak także z bandy 9-orga farciarz, który u jayo ostatecznie wylądował Na zdjęciu nie ma jeszcze na pewno jednego szaro-beżowego psiaka, bo go przegapiłyśmy oraz kaukazowatej, szarej małej kulki i siostry Gąbki oraz Imki, które zabrała jayo. A to są maluchy zabrane na SGGW Zabrałyśmy tylko te 3 maluchy, natomiast czarny psiak pochodzi z tego samego miejsca, a wczoraj dołączyły do niego 3 suczki, także z tej samej opuszczonej posesji. Wiem, że wszystkie są troche dzikie. Jedno z nich kaszle i nie wiem, czy to, ktore jest na zdjęciu, czy inne. Ponieważ u małych wykryto nosowkę, możemy być prawie pewni, ze pozostałe także są chore, zwazywszy na to że miały bezpośredni kontakt i są bardzo osłabione. Te psiaki nie dostały szansy i mam wyrzuty sumienia, że nie pomyślałam o nich. Z drugiej strony 9 psów zabranych wczoraj, to już było maksimum. Wiem, że na niedzielę szykowany jest transport bud. Kto pojedzie i sprawdzi stan psiaków? Leki są na miejscu, ale psy mogą potrzebować kroplówek. Skoro nie mozemy ich zabrać, zwiększmy chociaż trochę ich szanse na przeżycie. Quote
Graża Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Jaka karme potrzebujecie? I gdzie ją wysłać? Prosze odpowiedź na gg 4041193 albo na maila rodzinnykaprys@wp.pl. Ja sie gubie na dogomanii jak dziecko we mge. Za stara już jestem na te nowinki! Karme wyśle tylko napiszcie jaką. Quote
EwelinaJ Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 jaka ta bęzowa sunia co ma białe skarpetki jest sliczna i jeszcze ten biały paseczek na nosku cudo:loveu: Quote
esperanza Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Gdyby ktoś Ci ją przywiózł, przez pewien czas mogłabyś u siebie ją podziwiać :razz: Nowa dziewczyna, mloda, chyba po szczeniakach. Ciężko było zrobić jej zdjęcie, bo cały czas szczekała na wielkiego sąsiada, który nie był jej dłużny. W stosunku do ludzi jest przyjazna. Doberman? Podrzucona, młodziutka suczka. Nazwę ją Somali, jest bardzo chuda. A tak radośnie i mokro było, czego najlepszym dowodem jest wygląd Puchatki Quote
esperanza Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Bardzo chciała wyjść, gdy nas zobaczyła. Pracownik twierdzi, że jest łagodna w stosunku do ludzi. W schronsiku jest niecały tydzień. Quote
Witokret Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 jayo napisał(a):Lara, dla szczeniakow bardzo chetnie, ale jesli dostaniemy troche karmy od witokretek - to sa bardziej potrzebujace zapewne... Mamy karme dla szczeniakow, wielki wor ok.20kg, ktory mial pojechac do Ostrowii, ale trafi do Was (jutro albo pojutrze). Quote
Ulaa Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Czy wystawić kogoś na allegro? Proszę o link lub info+fotki na maila ullka84@o2.pl Quote
gdgt Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 zapraszam na wątek szczeniaka z ostrowii: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2607348#post2607348 Zaglądajcie i podbiajcie! Quote
Osiolek Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Mam pytanie: ile jest psow w schronisku w Ostrowi? Czy jest miejsce na kolejne? Dochodza plotki (nie wiem czy to sa tylko plotki, ale nie mam zadnego potwierdzenia) ze schronisko w Wegrowie bedze zlikwidowane - w tej sytuacji te prawie 100 psow (moze troche mniej) trzeba gdzies umiescic, a Ostrow jest blisko..... :-( Czy ktos sie orientuje ile wlasciciele dostaja za kazdego zlapanego psa? Quote
EwelinaJ Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 esperanza z miłą chęcia będą ją podziwiać u mnie w domku i szukać jej nowego tylko nie ma mi kto jej przywieźć Quote
Maćka Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Osiolek napisał(a):Mam pytanie: ile jest psow w schronisku w Ostrowi? Czy jest miejsce na kolejne? Dochodza plotki (nie wiem czy to sa tylko plotki, ale nie mam zadnego potwierdzenia) ze schronisko w Wegrowie bedze zlikwidowane - w tej sytuacji te prawie 100 psow (moze troche mniej) trzeba gdzies umiescic, a Ostrow jest blisko..... :-( Czy ktos sie orientuje ile wlasciciele dostaja za kazdego zlapanego psa? Tam sie w zyciu nie zmieści tyle psów, nawet 20 kolejnych to byłby problem, ale to już chyba decyzje jakby co musiał podjąc właściciel :angryy: Quote
esperanza Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 Pytam po raz kolejny, czy ktoś pojedize jutro do schroniska z osobą, która zebrała pieniądze na budę i jutro gotowa budę do schroniska wiezie? Czy kogoś obchodzą jeszcze psy w schronisku? :-( Quote
jayo Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Balcerek juz w nowym domu :loveu::loveu: Zdjecia z ogledzin wrzuce na watek szczeniakow. A na nowych Panstwa Gabki czekamy................. Zamowione szczepionki beda dopiero na poniedzialek, wiec nie wiem jeszcze jak je podrzucimy do schronu. Ale trzeba na pewno bedzie pojechac jeszcze przed Swietami. A my jutro nie damy rady jechac.. Esperanza, a co trzeba dopilnowac? Wstawiania bud? Moze w tygodniu da sie popchnac sprawy do przodu? Quote
Hund Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 do KingiW i zainteresowanych karmą dla nerkowców. Jest taki proszek, który nazywa się ipakitine (jest dostępny u weterynarza, jest dla psów i kotów) działa na takiej samej zasadzie jak karma dla nerkowców, jest tani (duże opakowanie kosztuje 30zł) i dodaje się go do normalnego jedzonka. Moja Sari też choruje na nerki i kiedy nie stać mnie na karmę kupuję zamiennie ipakitine. Wyniki ma takie same jak po karmie specjalistycznej. Polecił mi ipakitine weterynarz. Spróbujcie może się uda. Quote
gdgt Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Hund, dzięki. Spróbuję, choć nie jestem wetem i nie chcę testować mojej niewiedzy na żywym zwierzęciu. Kulka farciara pojechała do nowego domku. Była na tymczasie zaledwie półtora dnia, dziewczyna, u której mieszkała nawet nie zdążyła się z nią pożegnać... Oby więcej takich błyskawicznych adopcji. Umowa adopcyjna jest u mnie. Quote
esperanza Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 Gdgt opowiedz więcej o tym domku Kulki. Wysterylizują ją, prawda? Tak niesmiało zapytam, a moze Marta chciałaby przyjąc kolejną małą, skoro tak szybko się udało? Nadal na swoja szansę czeka w schronisku sporo szczeniąt... Quote
gdgt Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Obiecała że wysterylizuje, właścicielka zrobiła na mnie dobre wrażenie. Miała psy w domu rodziców. Poza tym sunia miała przepuklinkę po pępowinie, a ona jakoś nie przestraszyła się tego, że trzeba na to zwracać uwagę... Marta pewnie weźmie następnego szczeniaka. Ale muszę poczekać aż wróci z Krakowa - biedaczka nawet się z sunią nie pożegnała... Quote
esperanza Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 To faktycznie szybko się to potoczyło. Szkoda, że nie ma osób chętnych do wyjazdu jutro, psy bardzo tych odwiedzin potrzebują, szczególnie te chore z podejrzeniem nosówki. Maluchy, gdyby znalazł sie ktoś chętny przyjać na tymczas, może by przyjechały. Quote
AśkaK Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Dzwoniła do mnie Pani Kastora w sprawie Bronka. U Bronka wetka wykryła guz wielkości orzecha włoskiego, w okolicach mostka, potrzebne jest usg i biopsja. Pani zawiezie Bronka na badania i je opłaci, gdzie Bronek może dostać zniżkę na te badania? I gdzie takie badania wykonują? Najbliżej Pani ma lecznicę na Śreniawitów, czy tam esperanzo robią usg i biopsje? A może na Tatarkiewicza? Mogę sama po lecznicach podzwonić i zamówić wizytę, ale mnie tam słabo znają (na tatarka) lub wcale (na Śreniawitów) i zniżki pewnie nie dadzą jeśli ja zapytam. Czy możecie zapytać ile wyniosą koszty badań dla Bronka? Quote
Rybc!a Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Jedyne co widzę dobrego w tym schronisku to spory wybieg.No ale budy? Dużo jest psów? Jak stoicie z budami? Zbliża się zima. Quote
EwelinaJ Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 dziewczyny jak już wspomniałam jestem w stanie zapewnic domek jedemu szczeniakowi Quote
AśkaK Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 gdgt napisał(a):Hund, dzięki. Spróbuję, choć nie jestem wetem i nie chcę testować mojej niewiedzy na żywym zwierzęciu. gdgt, malawaszka też podaje ipakitynę swojemu psiakowi, wysłałam do niej zapytanie o szczegóły. Nikt nie mówi że Fin ma to dostawać w ciemno, trzeba weta najpierw zapytać, ale może to by była dobra i tańsza alternatywa. Quote
EwelinaJ Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 maluchy na górę i szukamy nowych domków Quote
Recommended Posts