ronja Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 zbiórka pieniędzy w przedszkolu na Teligi: 493,44zł (wpłaciłam dzis na nasze konto) Quote
_KanaR_ Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 ronja napisał(a):zbiórka pieniędzy w przedszkolu na Teligi: 493,44zł (wpłaciłam dzis na nasze konto) Lux wynik :crazyeye: Quote
AśkaK Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 WOW, przedszkolaki dały czadu!!!:crazyeye: :klacz: :lilangel: :cool2: :BIG: Owieczka, jak tam dzisiejszy transport?:cool3: Quote
Maćka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 kropeczka jest na Gagarina na intensywnej terapi :( Quote
ronja Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Maćka napisał(a):kropeczka jest na Gagarina na intensywnej terapi :( Kropeczka to to maleństwo od dwóch dni u Feli?Co się stało? Quote
Maćka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Tak to to maleństwo które Fela zabrała ze schroniska a potem ja wzięłam na odkarmienie. Niestety warunki w jakich była przed zabraniem jej przez Felę były dla niej zbyt tragiczne. Małeńka jest niedożywiona i odwodniona, brak jej glukozy, wbicie się w jej żyłkę wenflonem było jak dla mnie dziełem sztuki, dostała glukozę, teraz pewnie leży pod kroplówką. Lekarz który prowadził Lucia jak sprawdził jej stan odwodnienia to o mało nie gwizdnął, jak naciągnął skórkę na grzbiecie tak ona stała. Czas pokaże czy uda się Kropeńkę uratować, ale lekarz powiedział wprost, że jej stan jest okropny. Quote
Maćka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Kropeczka nie żyje, dzisiaj odeszła za TM, podejrzenie parwowirozy, druga kluseczka która jest u mnie oraz piątka która pojechała do Łodzi ma takie same objawy od dzisiaj rana. Tak więc możemy się przygotować na to, że szczeniaki w schronisku mogą mieć parwo. Ja dzisiaj z Felą podjadę na Gagarina z moją klusią. Quote
ronja Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 budy ode mnie ze szkoły zostanazabezpieczone przed grzybem, ocieplone i dach obłozony papą z pieniedzy szkolnych:multi: . transport równiez będzie ze szkoły, tylko nie wiem kiedy Quote
Lagunka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Maćka napisał(a): Kropeczka nie żyje, dzisiaj odeszła za TM, podejrzenie parwowirozy, druga kluseczka która jest u mnie oraz piątka która pojechała do Łodzi ma takie same objawy od dzisiaj rana. Tak więc możemy się przygotować na to, że szczeniaki w schronisku mogą mieć parwo. Ja dzisiaj z Felą podjadę na Gagarina z moją klusią. O qrczę, strasznie, strasznie mi przykro :(:(:(:(:( Odwołuję akcję poszukiwania domku :(:(:( Quote
AśkaK Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Co Asiu, co Asiu?! :question: Chyba Kingusiu!;) Quote
AśkaK Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 To fajnie że ktoś napisał że dziś był jakiś program.:mad: Quote
esperanza Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 No prosze :cool3: Dobrze, ze ekipa byla wyrozumiała, gdy Leon zrobił smierdzący prezent w studiu :evil_lol: Quote
ronja Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 esperanza napisał(a):No prosze :cool3: Dobrze, ze ekipa byla wyrozumiała, gdy Leon zrobił smierdzący prezent w studiu :evil_lol: o rany:ices_bla: Quote
esperanza Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Na szczęście nie zrobił tego na wizji :cool3: i w porę został odsunięty z jasnego dywanu :lol: Leon to fajny psiak, ale koniecznie trzeba go wykastrowac, bo za dziewczynami świata nie widzi i nie reaguje na wołanie. Straszny z niego amant, aż się jedna z suńek denerwowała. Quote
Igusia Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 esperanza napisał(a):Na szczęście nie zrobił tego na wizji :cool3: i w porę został odsunięty z jasnego dywanu :lol: Leon to fajny psiak, ale koniecznie trzeba go wykastrowac, bo za dziewczynami świata nie widzi i nie reaguje na wołanie. Straszny z niego amant, aż się jedna z suńek denerwowała. Mój Frodo też nie widzi...:eviltong: Żyje suczkami :razz: Ale jestem za kastracją Leonidasa :p Quote
Maćka Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Zapraszam na wątek urwisicy Pręgusi, jednej z 6 naszych szczeniaków. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35660&page=4 Quote
Magdarynka Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Jakie mamy psiaki na tymczasach...? Poszukuję pieska max 2 lata dla starszego pana... Sprawa wróciła jak bumerang. Nie wiem, może część z Was pamięta... W lecie, gdy byłam w "mojej" lecznicy wetka powiedziała mi o pewnym panu, którego piesek odszedł za TM... Pan chciał przygarnąć jakiegoś bezdomnego nieszczęśnika. Dzwoniłam wtedy kilka razy do niego, ale wyjechał. Dziś byłam w lecznicy i znów mnie wetka zagadała, bo ten pan był w lecznicy kilka dni temu i dalej czeka na pieska... Jutro do niego zadzwonię i może wreszcie uda mi się z nim pogadać. Wtedy, chyba po 3 tygodniach dzwonienia zrezygnowałam, ale skoro sprawa wróciła, to trzeba wykorzystać szansę. Reasumując: potrzebny piesek średniej wielkości, raczej spokojny. Wiek do 2 lat, ale myślę, ze jeśli będzie miał więcej, a nie będzie jeszcze staruszkiem, to może też "przejdzie". Może i suczka też mogłaby być...? Quote
esperanza Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 Z dziewczyn Erwinkę i Emirkę polecam- dziewczyny nie mają jeszcze roku, a domy jakoś się nie kroją. Mamy jeszcze tylko 2 tygodnie na szukanie im właścicieli, bo Klaudyna na święta wyjeżdza. Quote
AśkaK Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 No i tradycyjnie już Leon...A nóż widelec..?:oops: Quote
Magdarynka Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 esperanza napisał(a):Policzyłam naszych tymczasowych podopiecznych i co mi wyszło? 16 psów :crazyeye: Leon- u Agaty od wielu miesięcy Leonia- u m.jedrej Łapka- u ronji Luna- w Otrebusach Fin- w lecznicy na Tatarkiewicza Rudy- jeszcze na Tatarkiewicza Duduś- u AśkiK Misia- u pati-c Baltazar i Gąbka- u jayo Erwinka i Emirka - u Klaudyny Malinka- u Malagos Jaśminka- chwilowo u Magdarynki Bronek- u państwa Kastorka-Gutka Sad- u Gajowej Ufff... znalazłam wreszcie tego posta :multi: Tylko wybór niewielki... Albo dzieciaki, albo duże... Leon byłby idealny, ale nie z jego charakterem... :( Czy Malinka jest jeszcze do wzięcia? I jak duża jest Luna, bo niebardzo ją kojarzę... Czy Piksel jest jeszcze w schronie? Może jego zaproponować? Quote
Magdarynka Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Grzebałam w tym naszym wątku i niezauważyłam, ze padły już pierwsze propozycje :cool3: Ok, zaproponuję łaciate siostrzyczki. Quote
Fela Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Piksel jest nadal w schronisku, a Luna jest spora, większa trochu od Cześka, odrobinę amstafowata, ale niezwykle łagodna i zrównoważona. Quote
Magdarynka Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Ok, dzięki :) Jutro poszukam sobie fotek Luny. Quote
Recommended Posts