Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Tak to to maleństwo które Fela zabrała ze schroniska a potem ja wzięłam na odkarmienie. Niestety warunki w jakich była przed zabraniem jej przez Felę były dla niej zbyt tragiczne. Małeńka jest niedożywiona i odwodniona, brak jej glukozy, wbicie się w jej żyłkę wenflonem było jak dla mnie dziełem sztuki, dostała glukozę, teraz pewnie leży pod kroplówką.
Lekarz który prowadził Lucia jak sprawdził jej stan odwodnienia to o mało nie gwizdnął, jak naciągnął skórkę na grzbiecie tak ona stała.
Czas pokaże czy uda się Kropeńkę uratować, ale lekarz powiedział wprost, że jej stan jest okropny.

Posted

Kropeczka nie żyje, dzisiaj odeszła za TM, podejrzenie parwowirozy, druga kluseczka która jest u mnie oraz piątka która pojechała do Łodzi ma takie same objawy od dzisiaj rana. Tak więc możemy się przygotować na to, że szczeniaki w schronisku mogą mieć parwo. Ja dzisiaj z Felą podjadę na Gagarina z moją klusią.

Posted

budy ode mnie ze szkoły zostanazabezpieczone przed grzybem, ocieplone i dach obłozony papą z pieniedzy szkolnych:multi: . transport równiez będzie ze szkoły, tylko nie wiem kiedy

Posted

Maćka napisał(a):

Kropeczka nie żyje, dzisiaj odeszła za TM, podejrzenie parwowirozy, druga kluseczka która jest u mnie oraz piątka która pojechała do Łodzi ma takie same objawy od dzisiaj rana. Tak więc możemy się przygotować na to, że szczeniaki w schronisku mogą mieć parwo. Ja dzisiaj z Felą podjadę na Gagarina z moją klusią.

O qrczę, strasznie, strasznie mi przykro :(:(:(:(:(
Odwołuję akcję poszukiwania domku :(:(:(

Posted

Na szczęście nie zrobił tego na wizji :cool3: i w porę został odsunięty z jasnego dywanu :lol:
Leon to fajny psiak, ale koniecznie trzeba go wykastrowac, bo za dziewczynami świata nie widzi i nie reaguje na wołanie. Straszny z niego amant, aż się jedna z suńek denerwowała.

Posted

esperanza napisał(a):
Na szczęście nie zrobił tego na wizji :cool3: i w porę został odsunięty z jasnego dywanu :lol:
Leon to fajny psiak, ale koniecznie trzeba go wykastrowac, bo za dziewczynami świata nie widzi i nie reaguje na wołanie. Straszny z niego amant, aż się jedna z suńek denerwowała.

Mój Frodo też nie widzi...:eviltong: Żyje suczkami :razz:
Ale jestem za kastracją Leonidasa :p

Posted

Jakie mamy psiaki na tymczasach...?
Poszukuję pieska max 2 lata dla starszego pana...
Sprawa wróciła jak bumerang. Nie wiem, może część z Was pamięta...
W lecie, gdy byłam w "mojej" lecznicy wetka powiedziała mi o pewnym panu, którego piesek odszedł za TM... Pan chciał przygarnąć jakiegoś bezdomnego nieszczęśnika. Dzwoniłam wtedy kilka razy do niego, ale wyjechał. Dziś byłam w lecznicy i znów mnie wetka zagadała, bo ten pan był w lecznicy kilka dni temu i dalej czeka na pieska... Jutro do niego zadzwonię i może wreszcie uda mi się z nim pogadać. Wtedy, chyba po 3 tygodniach dzwonienia zrezygnowałam, ale skoro sprawa wróciła, to trzeba wykorzystać szansę.

Reasumując: potrzebny piesek średniej wielkości, raczej spokojny. Wiek do 2 lat, ale myślę, ze jeśli będzie miał więcej, a nie będzie jeszcze staruszkiem, to może też "przejdzie". Może i suczka też mogłaby być...?

Posted

Z dziewczyn Erwinkę i Emirkę polecam- dziewczyny nie mają jeszcze roku, a domy jakoś się nie kroją. Mamy jeszcze tylko 2 tygodnie na szukanie im właścicieli, bo Klaudyna na święta wyjeżdza.

Posted

esperanza napisał(a):
Policzyłam naszych tymczasowych podopiecznych i co mi wyszło?
16 psów :crazyeye:
Leon- u Agaty od wielu miesięcy
Leonia- u m.jedrej
Łapka- u ronji
Luna- w Otrebusach
Fin- w lecznicy na Tatarkiewicza
Rudy- jeszcze na Tatarkiewicza
Duduś- u AśkiK
Misia- u pati-c
Baltazar i Gąbka- u jayo
Erwinka i Emirka - u Klaudyny
Malinka- u Malagos
Jaśminka- chwilowo u Magdarynki
Bronek- u państwa Kastorka-Gutka
Sad- u Gajowej

Ufff... znalazłam wreszcie tego posta :multi:
Tylko wybór niewielki... Albo dzieciaki, albo duże...
Leon byłby idealny, ale nie z jego charakterem... :(
Czy Malinka jest jeszcze do wzięcia?
I jak duża jest Luna, bo niebardzo ją kojarzę...
Czy Piksel jest jeszcze w schronie? Może jego zaproponować?