AśkaK Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Poznajecie tego pana..?:cool3: Ten pan dziś pojechał do swojego domu!:BIG: :bigcool: Przyjechała pani i córa, na wejściu zachwyciły się maluszkiem, zaczęły dawać Dudusiowi całusy i tulić.:loveu: Na jutro pani zrobiła sobie wolne w pracy, żeby Duduś nie był sam w domu ani godzinki :p , no i w ogóle jak już przejdzie wszystkie szczepienia to będzie chodzić z panią do pracy (mają własny sklep). Mamy zaproszenie na wizytę i obiecane zdjęcia co pare dni na maila.:loveu: Dusiołek dostał łóżeczko i adresówkę, dał mi całuska na pożegnanie :loveu: i pojechał do nowego domku.:placz: Quote
beam6 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 O rany jak fajnie, znowu jest okazja do imprezki :cunao: :popcorn: :cunao: Super domek to jest co Tygrysy lubią najbardziej :diabloti: Quote
malagos Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Bardzo sie cieszę! Dobrego życia, Dudusiu! Quote
Magdarynka Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Super, że i Duduś znalazł domek :cunao: Coś nam się chyba ostatnio z adopcjami znów ruszyło. Prawie codziennie jakiś szczęśliwiec do domu jedzie :multi: (Tfu, tfu, żeby nie zapeszyć...) Quote
ronja Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 kurcze, Owieczko, ja się chyba wstrzymam z moimi budami, bo są nieocieplone (a może będą - dyrektor zasponsoruje) i tak mi sie o uszy obiło, ze dyrektor też samochód załatwi do zawiezienia bud do schronu. nie jest to pewne jednak na 100% (wszystkie decyzje zmieniają sie w zawrotnym tempie:crazyeye: ) dla Dudusia :BIG: Quote
AśkaK Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Owieczka napisał(a):SUPER !!!!!!! :multi: :multi: :klacz: :klacz: :klacz: :cool2: :laugh2_2: To co Asiu ? Zabierasz nastepnego malucha ??:razz: Też się cieszę, bo domek jakby Dudusiowi pisany - będzie tam kochany i rozpieszczany, noszony na rękach i wszędzie zabierany, a co najważniejsze jego drobna ułomność (ślepe oczko :-( ) nic dla nowych opiekunków nie znaczy. Powraca mi wiara w ludzi!:p Następny szczeniorek owszem, ale dopiero kiedy się przeprowadzimy do większego mieszkania.;) Quote
_KanaR_ Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Mam informację i pytanie :D Najpierw info :) ...zrobiłem laya do aukcji gadżeciarskich Allegro, więc można wystawiać przedmioty na aukcyjkach w jednolitym, jednoznacznie nas identyfikującym wyglądzie :) A teraz pytanie :) ... nie wiem czy wystawiać przedmioty bo nie otrzymaliśmy jeszcze odpowiedzi odnoście naliczania prowizji :) co robić?? p.s. jak ktoś będzie miał problem ze zrobieniem opisu to chętnie pomogę :eviltong: bym zapomniał... zrobię też drugiego laya dla psiakó szukających domku :) zainteresowanym poadję linka gdzie można obejrzeć szablonik, wygląda prawie tak samo jak na Allegro :) http://mckanar.w.interia.pl nie wiem ile czasu będzie aktywny... Quote
claudi Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 to jakas milion tysieczna proba i patrzcie powiodla sie... moge pisac i pisac i pisac... :):):):):) Quote
AśkaK Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Klaudyna, no nareszcie!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: BRAWOO!!!:evil_lol: :thumbs: To teraz będziesz nam tu nareszcie o wszystkim pisać!:cool3: Quote
gdgt Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 pani od małych suniek odezwie się w połowie grudnia. A tymczasem ogłaszam casting na dużego psa (poprzedni pies był dalmatyńczykiem), który mieszkałby się w domu z ogrodem (w sensie że w domu by spał) i lubił dzieci i chętnie się z nimi bawił. Ronja sugeruje Leonie. Quote
esperanza Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 Dzisiejsza wizyta w schronisku zoowocowała w postaci maleństwa, które właśnie śpi u ciotki Felki na w domku działce. Maleństwo zostało przez weta ocenione na tydzień, półtora :crazyeye: Jak zobaczyłyśmy, że dwumieisęczne kaukazy traktuja to maleństwo wielkości 3-tygodniowego kotka, jak zabawkę, było jasne, że nie moze zostać w schronisku. Ten maluch nie potrafi przecież jeszcze sam jeść. Czekała go, a właściwie ją śmierć z głodu. Pilnie potrzebujemy mamki dla szczeniątka lub osoby, ktora małą odkarmi.[SIZE=2] Zdjecia szcuzątka wstawi Fela. W schronisku jest 19 szczeniąt, z czego 6 powinno być jeszcze z matką. Oczywiście matki nie ma. Ktoś wezwał schronisko do zabrania maluchów i razem z nimi było to maleństwo. Najgorsze jest jednak to, że w schronsiku sa 2 połamane starsze psy. Jeden z nich mogl byc potrącony przez samochód. Troche zarzucą tyłem i nie opiera się na jednej łapie. Drugi ma podwinięta, skręconą łapę i widać, że sprawia mu ona ból, bo ciągle piszczy. [SIZE=3]Te psy nie przeżyją w schronisku :-( Pomóżcie proszę je stamtąd zabrać. Quote
ronja Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Esperanza, masz zdjęcie tego co piszczy ze skręcona łapą - jak duzy jest?może udałoby się go umieścić na Tatarkiewicza?Być może dziś Fin klatke zwolni. Mam prawie 500zł ze zbiórki z przedszkola na Teligi. Tylko transport byłby potrzebny Quote
esperanza Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 Zdjecai zaraz wstawię. Problem w tym także, że ktoś musiałby tego psa przewieźć, ten z lekkim niedowładem tylnych kończyn to już zupełny staruszek, ma resztki zębów. Quote
AśkaK Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 [quote name='esperanza']Pilnie potrzebujemy mamki dla szczeniątka lub osoby, ktora małą odkarmi Wrzucam apel gdzie się da. Quote
esperanza Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 Dzięki Asiu. Pies z połamana łapą: Pies z niedowładem trochę chodzi ale mocno się zatacza. Quote
ronja Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 kto mógłby pojechać jutro ze mną do schroniska po psa z łapą?tzn kto ma samochód Quote
esperanza Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 Najmłodsze, oprócz szczurzątka, szczeniaki- nie wiemy jakiej są płci- jest ich 6 Kaukazowaty szczeniak- piesek Kaukazowata suczka Biała suńka- wygląda jak sztuczny misiek: Jeden ze szczeniaków (piesek) czarnej suczki (maluchy z miotu 9-zaszczepione) Ten sam miot- suczka Tych maluchów mamy 3 sztuki, ale nie powiem Wam, które to suczka, które to piesek (są 2 pieski i jedna suczka w każdym razie) Ostatnia sunia z miotu Quote
EwelinaJ Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 jejku jakie śliczne maluchy a ta biała sunia po prostu boska zakochałam się jest przecudna prawdziwy niedzwiadek polarny Quote
ronja Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 wątek psa z połamaną łapą - proszę zaglądajcie. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2540093#post2540093 Quote
esperanza Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 Tych maluchów jest 3, ale nie jestem już pewna, czy sa 2 chłopaki i dziewczyna, czy 2 dziewczyny i chłopak. Są identyczne, a właściwie takie się wydają w tym stadzie: Na koniec Miecia bis- ma pewnie rok, może trochę więcej: równie nieduża około 2-letnia koleżanka i około 2-letni owczarek niemiecki Quote
EwelinaJ Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 ale te szczeniaki z drugiego postu to jakiej wielkości będą? Quote
Recommended Posts