Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Poznajecie tego pana..?:cool3:

Ten pan dziś pojechał do swojego domu!:BIG: :bigcool:
Przyjechała pani i córa, na wejściu zachwyciły się maluszkiem, zaczęły dawać Dudusiowi całusy i tulić.:loveu: Na jutro pani zrobiła sobie wolne w pracy, żeby Duduś nie był sam w domu ani godzinki :p , no i w ogóle jak już przejdzie wszystkie szczepienia to będzie chodzić z panią do pracy (mają własny sklep). Mamy zaproszenie na wizytę i obiecane zdjęcia co pare dni na maila.:loveu: Dusiołek dostał łóżeczko i adresówkę, dał mi całuska na pożegnanie :loveu: i pojechał do nowego domku.:placz:

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Super, że i Duduś znalazł domek :cunao:
Coś nam się chyba ostatnio z adopcjami znów ruszyło. Prawie codziennie jakiś szczęśliwiec do domu jedzie :multi:
(Tfu, tfu, żeby nie zapeszyć...)

Posted

kurcze, Owieczko, ja się chyba wstrzymam z moimi budami, bo są nieocieplone (a może będą - dyrektor zasponsoruje) i tak mi sie o uszy obiło, ze dyrektor też samochód załatwi do zawiezienia bud do schronu. nie jest to pewne jednak na 100% (wszystkie decyzje zmieniają sie w zawrotnym tempie:crazyeye: )

dla Dudusia :BIG:

Posted

Owieczka napisał(a):
SUPER !!!!!!!
:multi: :multi: :klacz: :klacz: :klacz: :cool2: :laugh2_2:

To co Asiu ? Zabierasz nastepnego malucha ??:razz:

Też się cieszę, bo domek jakby Dudusiowi pisany - będzie tam kochany i rozpieszczany, noszony na rękach i wszędzie zabierany, a co najważniejsze jego drobna ułomność (ślepe oczko :-( ) nic dla nowych opiekunków nie znaczy. Powraca mi wiara w ludzi!:p
Następny szczeniorek owszem, ale dopiero kiedy się przeprowadzimy do większego mieszkania.;)

Posted

Mam informację i pytanie :D
Najpierw info :)
...zrobiłem laya do aukcji gadżeciarskich Allegro, więc można wystawiać przedmioty na aukcyjkach w jednolitym, jednoznacznie nas identyfikującym wyglądzie :)
A teraz pytanie :)
... nie wiem czy wystawiać przedmioty bo nie otrzymaliśmy jeszcze odpowiedzi odnoście naliczania prowizji :) co robić??

p.s. jak ktoś będzie miał problem ze zrobieniem opisu to chętnie pomogę :eviltong:

bym zapomniał... zrobię też drugiego laya dla psiakó szukających domku :) zainteresowanym poadję linka gdzie można obejrzeć szablonik, wygląda prawie tak samo jak na Allegro :)
http://mckanar.w.interia.pl nie wiem ile czasu będzie aktywny...

Posted

pani od małych suniek odezwie się w połowie grudnia.
A tymczasem ogłaszam casting na dużego psa (poprzedni pies był dalmatyńczykiem), który mieszkałby się w domu z ogrodem (w sensie że w domu by spał) i lubił dzieci i chętnie się z nimi bawił.
Ronja sugeruje Leonie.

Posted

Dzisiejsza wizyta w schronisku zoowocowała w postaci maleństwa, które właśnie śpi u ciotki Felki na w domku działce. Maleństwo zostało przez weta ocenione na tydzień, półtora :crazyeye:
Jak zobaczyłyśmy, że dwumieisęczne kaukazy traktuja to maleństwo wielkości
3-tygodniowego kotka, jak zabawkę, było jasne, że nie moze zostać w schronisku. Ten maluch nie potrafi przecież jeszcze sam jeść. Czekała go, a właściwie ją śmierć z głodu.
Pilnie potrzebujemy mamki dla szczeniątka lub osoby, ktora małą odkarmi.[SIZE=2]
Zdjecia szcuzątka wstawi Fela.
W schronisku jest 19 szczeniąt, z czego 6 powinno być jeszcze z matką. Oczywiście matki nie ma. Ktoś wezwał schronisko do zabrania maluchów i razem z nimi było to maleństwo.
Najgorsze jest jednak to, że w schronsiku sa 2 połamane starsze psy.
Jeden z nich mogl byc potrącony przez samochód. Troche zarzucą tyłem i nie opiera się na jednej łapie. Drugi ma podwinięta, skręconą łapę i widać, że sprawia mu ona ból, bo ciągle piszczy.
[SIZE=3]Te psy nie przeżyją w schronisku :-( Pomóżcie proszę je stamtąd zabrać.

Posted

Esperanza, masz zdjęcie tego co piszczy ze skręcona łapą - jak duzy jest?może udałoby się go umieścić na Tatarkiewicza?Być może dziś Fin klatke zwolni. Mam prawie 500zł ze zbiórki z przedszkola na Teligi.
Tylko transport byłby potrzebny

Posted

Najmłodsze, oprócz szczurzątka, szczeniaki- nie wiemy jakiej są płci- jest ich 6

Kaukazowaty szczeniak- piesek

Kaukazowata suczka

Biała suńka- wygląda jak sztuczny misiek:

Jeden ze szczeniaków (piesek) czarnej suczki (maluchy z miotu 9-zaszczepione)

Ten sam miot- suczka

Tych maluchów mamy 3 sztuki, ale nie powiem Wam, które to suczka, które to piesek (są 2 pieski i jedna suczka w każdym razie)

Ostatnia sunia z miotu

Posted

Tych maluchów jest 3, ale nie jestem już pewna, czy sa 2 chłopaki i dziewczyna, czy 2 dziewczyny i chłopak. Są identyczne, a właściwie takie się wydają w tym stadzie:

Na koniec Miecia bis- ma pewnie rok, może trochę więcej:

równie nieduża około 2-letnia koleżanka

i około 2-letni owczarek niemiecki