Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

zapomniałam jeszcze: we wtorek 14 listopada na godz. 9.10 ja i Owieczka idziemy do przedszkola na Teligi (Ursynów)opowiadać o naszych psach i zachęcić dzieci do zbiórki pieniędzy (zachęcać ich raczej nie trzba na szczęście). Czy ktoś ma czas i chce nam towarzyszyć. Owieczka weźmie swoją Baby

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

No to fajnie, ja też się wybieram jeśli ktoś mnie weźmie.:p A jak nie weźmie...to będę kombinować.;) Mam już dom dla czarnej suni, więc czym prędzej chcę ją zabrać.

Posted

Kto nas zabierze w sobotę do schroniska?
AśkaK moze zabrać 2 maluchy i jeszcze jedna osoba (dzięki wielkie Patrycjo) jest chętna na jednego malca, do tego osoba zainteresowna Józią (od Ronji) chciałaby pojechać do schroniska. Jest nas troche :razz: Jedyne, czego brakuje to transport :cool3:

Posted

A ja mam prośbę... zarezerwujcie sobie sobotę na pobyt w Schronisku :) Trzeba zebrać się większą grupą i można by coś tam zdziałać, popoprawiać itp. :) Obecność obowiązkowa hehe:mad:

Posted

KanaR problem w tym, ze nikt nie chce nas zawieść :roll:
Ja mogę przyjechać autobusem, ale dziewczyny, ktore na tymczas miały psy brać, w ten sposób ich nie zabiorą i zwierzaki znowu będą czekać :-(
Do zrobienia jest sporo rzeczy- trzeba poprawić prowizoryczne ocieplenie starych bud, jeszcze z ubiegłego roku. Przygotować zielony budynek do zimy- zabić część otworów styropianem, sprawdzić okienka w kwarantannie, by ciepło nie uciekało i wiele innych rzeczy...

Posted

esperanzo, będziesz jechać z W-wy autobusem? Z którego dworca? Może byśmy się umówiły i pojechały razem, to zawsze raźniej.:p Nie chcę zwlekać z wzięciem szczeniorków, może choć tą suńkę dla której jest dom wezmę w pudełku kartonowym i autobusem jakoś da radę. Gorzej, jak się zesrutka na rzadko w czasie jazdy.:roll: :evil_lol: Acha, a co z dojazdem od pksu w Ostrowi do schroniska..? Czy ktoś może nam pomóc..?:oops:

Rozmawiałam przedwczoraj z panią Kastora (pani zastanawia się nad tymczasowym wzięciem Bronka na zimę.Trzymać kciuki!:thumbs: ). Kastorek to jak pani określiła "taki mały czołg":evil_lol: , pcha się na łóżko pod kołdrę bez pardonu, dwie sunie na niego wtedy burczą, ale on jest głuchawy więc nie słyszy i się niczym nie przejmuje.:evil_lol: :loveu: Pcha się dalej i tak oto śpią sobie - pani i trzy piesy w jednym łóżku.:loveu: Poza tym Kastorek jest absolutnie bezkompleksowy i jak w nocy chce mu się siusiu, a pani śpi, to podlewa róg szafy.:roll: :evil_lol: Więc pani nauczyła się w nocy wstawać i wypuszczać dziadzia na ogródek. :loveu: Kastorek upodobał sobie bardzo żółwia i uwielbiał na niego szczekać i przewracać biedaka na skorupę. Wobec tego żółw postanowił się wyprowadzić i przezimować w ogródku.:evil_lol: Taki oto jest nasz Kastorek.:loveu:

Posted

Ja z takim pytankiem, czy jest możliwość, żeby ktoś wziął trochę słomy, jak będzie jechał,do budy psiakowi ode mnie z zakładu pracy? Jeśli jest w schronie. Mam tylko poduchę, a na zimę to niebardzo :-( Zamoknie... W jakąś siatę.

Posted

auto zalatwione :ylsuper:
mozemy jutro jechac i zabrac co bedzie potrzebne,no i przywiezc do W-wy tyle szczeniakow ile sie da ;)
ile w koncu osob chce jechac i jak sie umawiamy?

Posted

Igusia słoma podobno jest już w budach, jutro sprawdzimy :cool3: Nie wiem jak ktoś mogłby od Ciebie zabrać. :shake:
Dzis ola zaszczepiła część szczeniąt, dla wszystkich szczepionek nie wystarczylo. Mamy juz 11 szczeniąt, nie 10. Przybyła 6-tygodniowa sunia. Pati-c, czy mogłabyś właśnie tą malą przyjąć do siebie? Jest odrobaczona, zaszczepi się za kilka dni, jesli będzie ok.

Posted

ja mam pytanie... jest bardzo pilna sprawa... jakby ktoś jechał jutro do Schronu to czy mógłby zajechać po Mopsika do pomiechówka "po drodze" i zaweiźć go do OStrowi?? Sprawa jest naprawdę pilna :-(

Posted

asperanza-nie mam jakiegos konkretnego szczeniorka upatrzonego do zabrania na tymczas,wiec moze byc ta sunia.. generalnie myslalam zeby zabrac jakiegos slabszego, dlatego chcialam osobiscie sie wybrac do schronu..
w ktorym miejscu i o ktorej sie jutro umawiamy? AskaK- jedziesz? gdzie byloby Wam w miare wygodnie sie spotkac? ja mieszkam w okolicach Bialoleki
moj nr tel. -698 61 62 50

Posted

esperanza napisał(a):
Ronja i KanaR bardzo Was proszę o prowadzenie dyskusji na pw, lub telefonicznie, a nie na tym wątku.

Ja też skasowalem swój post... z drugiej strony to nie ja wszczynam te kłótnie...

Posted

esperanza napisał(a):
Igusia słoma podobno jest już w budach, jutro sprawdzimy :cool3: Nie wiem jak ktoś mogłby od Ciebie zabrać. :shake:
Dzis ola zaszczepiła część szczeniąt, dla wszystkich szczepionek nie wystarczylo. Mamy juz 11 szczeniąt, nie 10. Przybyła 6-tygodniowa sunia. Pati-c, czy mogłabyś właśnie tą malą przyjąć do siebie? Jest odrobaczona, zaszczepi się za kilka dni, jesli będzie ok.

:oops: Chodzilo mi o to ze ja chciała bym trochę słomy dla psa w wawie przygarniętego przez pracownikow mojej firmy.Piesek ma bude ale na zime przydała by sie słoma,a my nie mamy skąd jej wziąść...

Posted

Igusia, będę pamiętać o tej słomie, już sobie zapisuję na kartce.:p Biorę dużą torbę na ten cel. A jeśli w schronisku nie będą mieli czystej słomy, to w stajniach, gdziekolwiek w W-wie, na pewno odsperzedadzą lub dadzą za darmo trochę.

Z pati-c jesteśmy umówione, prośby, skargi i zażalenia ;) :evil_lol: w razie czego poproszę jutro na nr 501 350 578. Czy komuś jeszcze jakiegoś psa lub słomę przywieźć?:cool3: