Maćka Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Ja narazie szczeniwków nie wezmę :( Dlaczego ? Okazało się, że szczeniaki nie są jeszcze szczepione, a ja choć mieszkanie wysprzątałam to mam jeszcze Grasa który prawdopodobnie co jak co ale jest nosicielem nosówki, nie chciałabym aby małe były w grupie ryzyka, choć pewnie w schronisku i tak nie jest lepiej. Mają jednak dostać w schronisku surowicę i po 7 dniach wezmę do siebie dwa maleństwa. Uzgodniłam jednak z Witokreciami, że jak będą jechały do schroniska to wpadą do mnie, mam w domu troche rzeczy które mogą posłużyć za posłanie dla tych kluseczek, nie moga przecież tam tak marznąć, fajnie by było gdyby im wstawić do tego budynku jakąś maleńką budkę i wyściełać ją czymś ciepłym zawsze o mniej "powietrza" do ogrzania, ale wiem, że na to nie ma szans :( Quote
KingaW Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 malagos napisał(a):A ja w dzisiejszym tygodniku "Angora" przeczytałam notatkę (małą bo małą, ale jednak) o akcji "Wybierz Miska" i spotkaniu w EMPiKu, była wzmiankowana KingaW.:cool3: O rany! Jestem sławna!:evil_lol: Witokrety kiedy będziecie jechać? Bo tu mi Lara swoją koleżankę zapodała do odbioru darów.... Gdiześ koło mnie na Grochowie. Może bez sensu jest taszczyć od niej do mnie, może bezpośrednio od niej weźmiecie? Quote
AśkaK Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Dziewczyny i chłopaki, sytuacja Merdki nie jest dobra:shake: , macie maila ode mnie, jakby nie doszedł to poproszę o info.:oops: Maćko, zgadza się, Grasik może być nosicielem. Łamię się nad drugim szczeniorkiem, razem im będzie raźniej, ale wtedy to już w ogóle będę mieć sajgon w domu.:evil_lol: Acha! Nie będę mogła niestety zasponsorować szczeniorkowi ewentulanego leczenia, odrobaczania itp zabiegów weterynaryjnych.:oops: Postaram się sama coś na te wydatki uzbierać ze sprzedaży breloczków czy innych gadżetów, ale jeśli mi się nie uda to mogę liczyć na pomoc? Quote
monika-j Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 TRANSPORT DARÓW u mnie w Piastowie (między Ursusem a Pruszkowem) jest do odbioru jedna buda i 15 euro-palet. Quote
KingaW Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Lara napisał(a):spycharka! :evil_lol: ja tez dzis bede na pradze wiec moge te dary wziac :eviltong: ale bede sie dogadywac z witokretami komu latwiej i wygodniej. Oj nie, że spycharka, ale z matką jestem na wojennej ścieżce i i nie mam auta do dyspozycji....Ale sama mam jeszcze do oddania z 1 kołdrę i jakiś pled chyba.... Tzn. mam tego więcej ale nie mam pewności czy faktycznie w schronisku to jest racjonalnie wykorzystywane... A czasami psom w lecznicy brakuje takich jakiś doopowych-podkładek.... Więc sama nie wiem...Może w pracy zrobić jakąś szybka zbiórkę? Jak sie juz ammy tak wozic po całym mieście...Nie zapominajmy też o tych 'kanarowych' budach pod Legionowem... Quote
Igusia Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Przegladalam wpaty ktore sie uzbieraly na AFN na nasze ostrowskie psiaki o o to co znalazlam: Raport z dnia 06-11-2006 Zarezerwowane: amstafka ostrow mazowiecka - 200,00 Dziewczyny Ostrow - 303,00 Lutek - 100,00 Łapka ostrow mazowiecka - 0,00 Śnieżki z Ostrowii - 120,00 Amstafki juz nie ma:( wiec te pieniazki i ogolne 303 zl tez mozna by bylo chyba przelac na konto stowarzyszenia? Mozna na szczepionki i budy przeznaczyc..Co o tym myslicie? Quote
KingaW Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Igusia napisał(a):Przegladalam wpaty ktore sie uzbieraly na AFN na nasze ostrowskie psiaki o o to co znalazlam: Raport z dnia 06-11-2006 Zarezerwowane: amstafka ostrow mazowiecka - 200,00 Dziewczyny Ostrow - 303,00 Lutek - 100,00 Łapka ostrow mazowiecka - 0,00 Śnieżki z Ostrowii - 120,00 Amstafki juz nie ma:( wiec te pieniazki i ogolne 303 zl tez mozna by bylo chyba przelac na konto stowarzyszenia? Mozna na szczepionki i budy przeznaczyc..Co o tym myslicie? Moim zdaniem trzeba się oficjalnie spytać na wątku AFN-owym czy możemy... No bo na co innego było zbierane... I w ogóle wszystkie pieniądze wpłącane na AFN dla naszych zwierzaków (moim zdaniem) należy 'przepuszczać' przez nasze konto. Żebyśmy jakąś kontrole nad wydatkami miały. Ale może się mylę... Quote
Maćka Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 KingaW napisał(a):Moim zdaniem trzeba się oficjalnie spytać na wątku AFN-owym czy możemy... No bo na co innego było zbierane... I w ogóle wszystkie pieniądze wpłącane na AFN dla naszych zwierzaków (moim zdaniem) należy 'przepuszczać' przez nasze konto. Żebyśmy jakąś kontrole nad wydatkami miały. Ale może się mylę... Możemy te pieniążki przeznaczyc na inny cel, wystarczy na wątku AFN napisać że ze względu na ucieczkę amstaffki prosimy o przeksięgowanie tych pieniążków do tych 303 zł ( dla dziewczyn z Ostrowi ), poprosić o przelanie i potem wkleić na wątek rachunek za budy żeby było potwierdzenie, że na ten cel poszła ta kasa. Quote
Igusia Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 KingaW napisał(a):Moim zdaniem trzeba się oficjalnie spytać na wątku AFN-owym czy możemy... No bo na co innego było zbierane... I w ogóle wszystkie pieniądze wpłącane na AFN dla naszych zwierzaków (moim zdaniem) należy 'przepuszczać' przez nasze konto. Żebyśmy jakąś kontrole nad wydatkami miały. Ale może się mylę... Dokladnie o to mi chodzilo co powiedzialas Kingo:lol: , chyba niejasno napisalam w swoim poscie:oops: Quote
KingaW Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Ale na budy póki co nie, tylko na leczenie psiaków... Bo możliwe... Całkiem możliwe... Że budy mieć będziemy.... Ale o tym póki co sza! ..............................T A J E M N I C A ! ! ! Quote
Witokret Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 KingaW napisał(a):Witokrety kiedy będziecie jechać? Bo tu mi Lara swoją koleżankę zapodała do odbioru darów.... Gdiześ koło mnie na Grochowie. Może bez sensu jest taszczyć od niej do mnie, może bezpośrednio od niej weźmiecie? Na pewno jakoś w tym tygodniu - konkretnego dnia jeszcze nie znamy. A gdzie mieszka Twoja koleżanka ? Obawiam się jednak, że nie damy rady objeździć wszystkich miejsc (zwłaszcza tych pod Warszawą) żeby wszystko pozbierać. Fizycznie nie mamy kiedy :shake: Z Maćką jesteśmy już umówione żeby zgarnąć rzeczy dla maluchów. Może udałoby się zatargać to wszystko w jedno miejsce ? Wtedy spokojnie byśmy to załadowały do samochodu. Co do transportu "ciężkiego", to jeszcze walczymy... Będziemy w czwartek u dr Wojciechowskiej, to możemy do Ciebie Kinga podjechać i zapakować jakieś rzeczy. Quote
monika-j Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Ja również jestem za tym, żeby wszystkie pieniądze przez "stowarzyszeniowe konto" chodziły, beda wtedy jasne rozliczenia i dowody rzeczowe. Słuchajcie, Pan Stolarz prosi jeszcze o 400 zł chce zgromadzic cały materiał za jednym zamachem na 14 bud. Jedzie we czwartek do tartaku, więc jeśli to mozliwe to prosze o przelew. Quote
_KanaR_ Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Dzisiaj wieczorem będę w Schronie w Ostrowi. Na coś mam zwrócić uwagę?? Nie jadę tam w zbyt dobrym humorze :/ muszę Mopsika umieścić :( Quote
Maćka Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 _KanaR_ napisał(a):Dzisiaj wieczorem będę w Schronie w Ostrowi. Na coś mam zwrócić uwagę?? Nie jadę tam w zbyt dobrym humorze :/ muszę Mopsika umieścić :( Kanar upewniłeś się telefonicznie czy mozesz tam umieścić Mopsika ? Quote
_KanaR_ Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Maćka napisał(a):Kanar upewniłeś się telefonicznie czy mozesz tam umieścić Mopsika ? Wszystko załatwione. Szkoda, że musi tam trafić :-( Quote
Milady Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 AśkaK napisał(a):Milady, gąbki ja mogę obszyć grubym prześcieradłem żeby psiaki nie porwały gąbki z nudów. Jeśli w czwartek jesteś ok 18 w domu, to wracając z uczelni mogę wdepnąć i zabrać gąbkę (wykładziny to już nie zatacham :oops: ). Przywiozę Ci Asiu do domu te rzeczy, napisz mi numer telefonu do Cibei na PW, bo ja wszystkie dane teleadresowe straciłam wraz z telefonem :) Zadzwonie i sie umówimy. A pod prześcieradło trzebaby folie włożyć. Może kupię taką spożywczą i się szczelnie owinie te gąbki. Quote
ronja Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 moi uczniowie zrobią 10bud -koszt za materiały to 290zł, transport z tartaku wziął na siebie mój dyrektor - bedzie po poniedziałku - wobec tego, będę potrzebowała te pieniądze po poniedziałku Quote
AśkaK Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Ronja, super! Ale uczynne dzieciaki!!!:loveu: Wątek szczeniorków: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2402373#post2402373 Quote
AśkaK Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Esperanzo, ja poproszę dwa maluchy, osłabionego podpalanego kawalera i kluskowatą sunię . Jeśli ten bidulek podpalany nie przetrwał (tfu!tfu!) to weźcie to cudo: Kiedy jedziecie, wiadomo już?:cool3: Quote
_KanaR_ Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Spytałem się na wątku Mopsika to spytam się i tutaj... Co z pieskiem?? Bo tam sie odpowiedzi nie moge doczekać ani na forum, ani telefonicznie... Chciałbym wiedzieć jak się czuje i wogóle... Quote
ronja Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 _KanaR_ napisał(a):Spytałem się na wątku Mopsika to spytam się i tutaj... Co z pieskiem?? Bo tam sie odpowiedzi nie moge doczekać ani na forum, ani telefonicznie... Chciałbym wiedzieć jak się czuje i wogóle... Kanar, spokojnie, ja nie siedze non stop na dogo i są chwile,ze telefonu odebrać nie mogę - czytam wątek Mopsika i widziałam Twoje pytanie - już na nie odpowiedziałam na wątku Mopsika szukam transportu na sobotę do schronu po sunię w typie jużaka Józię. czy ktos sie wybiera? Quote
AśkaK Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 ronju, ja dostałam smsa od esperanzy że po Józię jadą jej nowi właściciele, więc się dogadajcie co i jak.:p Quote
ronja Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Asiu,esperanza wie ode mnie, bo do niej dzwoniłam.nie zrozumiałm się z panią - oni samochód będą mieli dopiero w pon, a w sobotę - syn pani chciał jechać ze mna w sobotę jeśli byłby transport. jeśli nie znajdzie się transport, to czy ktoś może (Asia, Esperanza) pojechać z państwem w poniedziałek rano? Quote
AśkaK Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 W poniedziałek nie mogę, jeśli już to we wtorek ale na 13 muszę być w domu. Quote
AśkaK Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Lara napisał(a):Ja dzis zrobilam ture po w-wie i dary z osowskiej mam juz w garazu, "towar" z magazynu w legionowie tez. Kto ma na tymczasiku psy i nie ma karmy - prosze o smsy lub pw - zarelko bede wydzielac na ursynowie (od poniedzialku bo na kilka dni spadamy z psiakami, odwiedzimy sare w jej domku :p Ale Ci fajnie!!!:loveu: Wakacje u Sary!:multi: :p To musi być obszeeerna fotorelacja!!!:cool3: :lol: :multi: Po żarełko ja chętnie wpadnę jeśli jest dla szczeniorków. Quote
Recommended Posts