Magdarynka Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Esperanzo, czy o tego jamnikowatego chodzi? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32243 Quote
esperanza Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Tak Magdarynko, o tego chodzi. Proszę o przesyłanie mi fotek psiaków, które nie są wystawione na naszej stronie wraz z krotkim info- orientacyjnie wiek, wielkość, zachowanie. Nie byłam w schronisku od 2 tygodni i nie posiadam nowych zdjęć, a szkoda by ludzie nie mieli okazji zobaczyć, jakie cuda mamy w schronisku :razz: Quote
*Gajowa* Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Ten czarnulek jamnikowaty jest super. Jakiej wielkości mogą byc gacki ? Myślałam też o Leonku ale poczytałam wątek i troche sie wystraszyłam jego wyczynami. Domku nie znam - dzwoniła nasza wetka, która wie, że bywam w schronisku pytała czy nie mamy takiego psiaczka. Skontaktuje mnie z domkiem. Quote
Fela Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 To jest Lutek. Lutek ma kilka miesięcy, najwyżej 6 (ale raczej mniej). Jest cudowny. Gacki będą małe, mają małe łapki. Dziewczynka troszkę większa niż Batmanik, ale owczarki z nich nie wyrosną. Mają po ok. 2 miesiące i są mniejsze niż koty. Są absolutnie urocze! Całą drogę (2 godziny) grzecznie jechały w niedużym kontenerku, nie pisnęły nawet. Gdy tylko wysiadły, dopadły do gazetek, żeby zrobic siku i kupę. W kotenerku czyściutko! Teraz mają jeden róg pomieszczenia na toaletę, cudownie się bawią i mają wielkie apetyty. Quote
Igusia Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Boziu!!!!!!!!!! Ciotki, skąd go, gdzie, kiedy !!! :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: <mdleje> Śliczne maleństwo! Quote
Fela Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Lutek został podrzucony pod schronisko. Jakieś dwa tygodnie temu. Jest już zaszczepiony, ale niestety, w śmierdzilu. Matko, boję się o niego jak cholera... :-( Quote
Igusia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [quote name='Fela']Lutek został podrzucony pod schronisko. Jakieś dwa tygodnie temu. Jest już zaszczepiony, ale niestety, w śmierdzilu. Matko, boję się o niego jak cholera... :-( W smierdzielu tylko nie to:placz: :placz: :placz: Quote
Igusia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Boksy w budynku, boks 1 metr na 2 metry = ŚMIERDZIEL. Strasznie śmierdzący śmierdziel :-( Quote
Maćka Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Igusia napisał(a):Boksy w budynku, boks 1 metr na 2 metry = ŚMIERDZIEL. Strasznie śmierdzący śmierdziel :-( Budynek z boksami, jak opisała Igusia, malutkie boksy gdzie pies typu sznaucer olbrzym niejest w stanie sie swobodnie obrucić. Ścianki są zapleśniałe i wilgotne przez cały rok, nie ocieplony ( tylko zima udało się nam kupic tam piecyk typu "KOZA" z szamotem ). Są tam umieszczane najczęściej chore psy, załatwiają się na swoje posłania i na wybiegach, panuje tam niopisany fetor. Quote
_KanaR_ Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Maćka napisał(a):Budynek z boksami, jak opisała Igusia, malutkie boksy gdzie pies typu sznaucer olbrzym niejest w stanie sie swobodnie obrucić. Ścianki są zapleśniałe i wilgotne przez cały rok, nie ocieplony ( tylko zima udało się nam kupic tam piecyk typu "KOZA" z szamotem ). Są tam umieszczane najczęściej chore psy, załatwiają się na swoje posłania i na wybiegach, panuje tam niopisany fetor. W skrócie - żal patrzeć na to i szkoda psiaków... Quote
_KanaR_ Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 W sprawie Stowarzyszenia napisałem parę słów na forum ostrowskim... A teraz inna sprawa... jak tam buda się sprawuje?? bo chłopaki się dopytują :cool3: Quote
Igusia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [quote name='Fela']To jest Lutek. Lutek ma kilka miesięcy, najwyżej 6 (ale raczej mniej). Jest cudowny. . A czy ktoras cioteczka nie mogla by go na allegro wstawic? Trzeba go rozreklamowac bo w smierdzielu to kiepskie szanse ma:-( Quote
Igusia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 _KanaR_ napisał(a):W sprawie Stowarzyszenia napisałem parę słów na forum ostrowskim... A teraz inna sprawa... jak tam buda się sprawuje?? bo chłopaki się dopytują :cool3: Zdaje się, żę widziałam tą budę, ustawiałyśmy ją z Ronją na palecie. WYPASIONA BUDA!:razz: Quote
*Gajowa* Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Sprawa szczeniorka aktualna tylko moja wetka sie rozchorowała i nie mam z nią kontaktu ale jutro rano ma juz być. Czy bedzie ktoś jechał do schronu w najbliższych dniach zeby ew. przywieźć Lutka ? Quote
malawaszka Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 cy ten pies nadal jest tam? kurcze pogubiłam się przez te zmiany na dogo i nie wiem gdzie teraz można śledzić jakie psiaki są w schronie? są jeszcze jakieś sznaucerowate? Quote
Igusia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 *Gajowa* napisał(a):Sprawa szczeniorka aktualna tylko moja wetka sie rozchorowała i nie mam z nią kontaktu ale jutro rano ma juz być. Czy bedzie ktoś jechał do schronu w najbliższych dniach zeby ew. przywieźć Lutka ? To znaczy ze bierzesz Lucia do siebie? Quote
Igusia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [quote name='malawaszka'] cy ten pies nadal jest tam? kurcze pogubiłam się przez te zmiany na dogo i nie wiem gdzie teraz można śledzić jakie psiaki są w schronie? są jeszcze jakieś sznaucerowate? Ten piesek juz jest adoptowany Ale za to w schronie jest Mopcia jej watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30865&page=6&highlight=mopcia Quote
malawaszka Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 znalazłam na stronie schronu takie cudo - jest jeszcze Mopcia? http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja1939-2.html i ten biedaczek? http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja1813-2.html Quote
Igusia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 O Mopci napisalam powyzej Ten Starszy sznaucerek tez jest, to bardzo mile psisko, tylko nie dowidzace... Quote
*Gajowa* Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Lutka nie zabieram ale bede jutro rozmawiała w sprawie jego ewentualnej adopcji i muszę wiedzieć czy i kiedy bedzie okazja, zeby go przywieżć. Quote
esperanza Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Igusia Lucky czarny, o którego pyta Malawaszka tez jest do adopcji, bo jego właściciele się go pozbyli i obecnie przebywa w Milanówku. Wątek jest tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29290&highlight=lucky Quote
Igusia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Ale zanim napislam ze jest adoptowany najpierw zajrzalam na jego watek z Milanowka i tam jest napisane ze schronisko go wyadpotowalao do Grodziska:p Quote
ronja Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 ale w schronie w śmierdzielu na tyłach był identyczny jak Lucky czarny pies. czy on tam jest jeszcze? Quote
Recommended Posts