ronja Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Asiu, niestety, ja nie bedę w schronisku w sobotę (w którym wątku tak piszą?) - jedzie Esperanza i Magdarynka z panem od Bostona - ja tak zrozumiałam... Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Ooo, dzięki razdwatrzy że powiększyłaś, teraz bardzo dobrze widać! To z całą pewnością nie Sabarek. :shake: :oops: Ale śliczny psiak, bardzo mi go szkoda że na łańcuchu się męczy.:-( W takim razie sabar musi być gdzie indziej. Dziewczyny wspominały, że facet chciał Sabara nie na swoje podwórko, tylko na teren na którym dopiero się buduje. Czyli trzeba z gościem pogadać i nakłonić go, by wskazał adres pod jakim pies przebywa. razdwatrzy, naprawdę chciałabyś to zrobić..?:loveu: :multi: My tu na odległość białej gorączki dostajemy, nawet jak ktoś ma autko to już sama wyprawa do schroniska jest długa i szukanie Sabarka nastręcza pewnych trudności :oops: ,bezsilność jest najgorsza.:-( Quote
Magdarynka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Dzięki razdwatrzy, ale na moje oko, to jeśli już to ten luzem wygląda na Sabara... Ale też nie jestem przekonana, ze to on... Wiadomość z ostatniej chwili... Neska ma dom :multi: Byłyśmy z Maćką na Elektoralnej i suczka już tam została :) Ma do towarzystwa średniego, czarnego sznaucerka i króliczka :cool3: Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 ronja napisał(a):Asiu, niestety, ja nie bedę w schronisku w sobotę (w którym wątku tak piszą?) - jedzie Esperanza i Magdarynka z panem od Bostona - ja tak zrozumiałam... oj, to chyba mi się pokręcilo, może post z zeszłego tygodnia wpadł mi w oko, tam było coś że Zirkę zabierasz..? esperanzo, Magdarynko, to już jestem spokojna że na pewno rozwikłacie tą zagadkę.:oops: Acha, Janusz powiedział że wydał jednego szczeniaka, ale jak zapytałam którego to się jąkał :roll: , chyba któregoś z biało-czarnych kuleczek. I podobno są jakieś nowe psy, ale nic więcej nie powiedział. Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Magdarynka napisał(a):Dzięki razdwatrzy, ale na moje oko, to jeśli już to ten luzem wygląda na Sabara... Ale też nie jestem przekonana, ze to on... Ani jeden ani drugi to nie Sabarek.:shake: Magdarynka napisał(a):Wiadomość z ostatniej chwili... Neska ma dom :multi: Byłyśmy z Maćką na Elektoralnej i suczka już tam została :) Ma do towarzystwa średniego, czarnego sznaucerka i króliczka :cool3: Ale ekspresowa adopcja! Super!!!:multi: :p Quote
Magdarynka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Aśka, a jak ta astka wygląda? Może jakaś fotka? Ja jej nie kojarzę... Quote
esperanza Posted September 21, 2006 Author Posted September 21, 2006 Wyjazd do schroniska w sobotę potwierdzony. Jedziemy dopiero o 11.30 spod Auchan na Modlińskiej. Prosże o wszelkie wytyczne i sprawy do załatwienia na miejscu. AśkaK, duzy ten worek karmy? Pytam, bo na własnych plecach będę musiała przetransportować od Ciebie, a warto zabrać. Mnie Janusz powiedział, że wydal dzieciaka Skarpety-psa i że wszystkie kulki łaciate są. Sprawdzimy na miejscu. :cool3: Quote
razdwatrzy Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 No ja nie wiem czy on się gdzieś buduje, bo jego dom był parterowy i teraz świeżo ktos mu dobudował drugię piętro... nawet nie jest otynkowany, ale podwórko ma bardzo ładne i zadbane. Mandarynko to na pewno ten adres? JAk zdążę to jutro tam zajadę, a jak nie to dopiero w sobotę w drodze do ostrowi... To ile w końcu szczeniąt jest w schronie? ja mam 5 szczepionek, czy mogłybyście się zdzwonić z tym panem Januszem i zapytać? bo jak więcej to mogę coś wiecej dokupić.. No i na sobotę będą kostki więc psiaki powinny się pocieszyć choć chwilę.. Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 O taka jest niunia: co prawda trudno powiedzieć, ile w niej astkowej krwi, ale ze wszystkich ras najbliżej jej do amstaffa właśnie. Zwłaszcza żywy temperament i miłość do ludzi ma "astkowe". Prędzej bym uwierzyła, że wyskoczyła przez ogrodzenie, niż że się podkopała. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, przecież ten mur schroniska jest solidnie wpuszczony w glebę. Chyba że pod bramą jakoś przelazła... Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Lara, esperanza, Magdarynka, razdwatrzy!!!:klacz: Ale psiakom radość sprawicie!!! :loveu: esperanza, worek był 15kg ale teraz ok 12 waży, nie za bardzo żebyś dźwigała.:oops: To się ledwo da podnieść, bo worek jak to worek - nieporęczny i śliski. Niech na razie u mnie stoi, będzie do rozdysponowania dla psiaków w domach tymczasowych. Lub przy okazji jak ktoś będzie mógł podjechać autkiem, to zabierze do schroniska. Quote
Magdarynka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Esperanzo... Przepraszam, ale pojadę z Larą skoro świt... Nie mam zmysłu orientacji i nie mam pojęcia, gdzie jest Auchan na Modlińskiej... Lara zgarnie mnie gdzieś w okolicach Wileńskiego, a tam trafię... Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Eh, Laro...na ciężką próbę mnie wystawiasz.:evil_lol: 6.30 to dla mnie pora-zmora.:lol: Ale jak mus to mus, jutro się "dodzwonimy" i obgadamy strategię działania.;) Quote
Magdarynka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Aska, ja się czasem kładę o takiej porze :evil_lol: Quote
Maćka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Ciotki jako że mi jakoś idą te adopcje szczeniaków to ja proszę o kolejnego !!! Mam upatrzoną "ofiarę", czy może mi ktoś zabrać to maleństwo odganiane przez Skarpetowe szczeniaki ?? Ona jest tyciunia, miałam poczekac z rozmowa z TZ do jutra, ale jakoś mam niewyparzony jęzor i juz dzisiaj go namówiłam. Może mi ją ktoś zabrac ? Pliz plizzz plizzz ja nie dam rady w tym tyg. podjechac do schronu, mała szybko potrzebuje tymczasowki bo nie jest w stanie jesc suchej karmy ma tak jeszcze delikatne dziaselka, juz ja o nia zadbam plizzzzzz Chodzi mi o nia: Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Magdarynko, ja prawie też! (do szóstej to żadko, ale do 4 to często ciągnę.:lol: ) Więc jak w sob rano zobaczycie takie poczochrane zombi wytaczające się po omacku z klatki, to będę ja!:evil_lol: Znak rozpoznawczy - zielony wór karmy.:p Quote
Magdarynka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Ok, to się razem postarszymy. Spotkanie zombie sobie zrobimy :evil_lol: Quote
razdwatrzy Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Słuchajcie ciotki ... weźcie mi powiedzcie które z was i o której jadą w sobotę do schronu .. Ja tam jadę najwcześniej o 9:30 ( bo o 9 odbieram kości ale w końcu nie wiem ile ich wziąść :shake: 80-100-120 ?? - na sztuki oczywiście ) Potem po drodze do lidla zambrowskiego zajeżdżam po karmę i ruszam na ostrów. Myślę żę będę na 11 .. Ale mogę też wyjechać deczko później .. To zależy od was bo chciałam którąś z was tam zastać ... Quote
Maćka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Kurcze, potrzebny domek dla suni Skarpetowej. Z tego co zakumalam piesek zostal wyadoptowany, chcialabym zabrac do siebie ta sierotke ktora siedzi z suczka Skarpetowa, ale nie mozemy zostawic samej Skarpetowej bo biedna bedzie smutna i zalamana. Moze ktos ja przygarnac do siebie ? Ona tez jest wystraszona, ja sobie nie dam rady z dwoma szczeniakami, moj TZ tez sie nie zgodzi :( Quote
Fela Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Maćka napisał(a):Kurcze, potrzebny domek dla suni Skarpetowej. Z tego co zakumalam piesek zostal wyadoptowany, chcialabym zabrac do siebie ta sierotke ktora siedzi z suczka Skarpetowa, ale nie mozemy zostawic samej Skarpetowej bo biedna bedzie smutna i zalamana. Moze ktos ja przygarnac do siebie ? Ona tez jest wystraszona, ja sobie nie dam rady z dwoma szczeniakami, moj TZ tez sie nie zgodzi :( Dziewczyny, zgłoście się do Klaudyny (nie czuje jak rymuje) Quote
Maćka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 A ma może ktoś zdjęcie sunki, tej matki małych kudłatych szczeniaków ?? Osoba z allegro prosi o fotki, ja niestety nie mam :oops: Jakby ktos miał to plizzz prześlijcie mi na adres mahacia@poczta.fm lub wiedzma_m@hacioland.inten.pl Quote
Igusia Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 A ja tak niesmialo chcialam zuwazyc ze mamy mnogosc adopcji ostatnio:eviltong: Wyadoptowane zostaly jesli nie pominelam nikogo: Sofia, Migotka, Mikrus, Neska,liski MOniki, szczeniaczki Kluadyny, Tekla , Felek co"jaja sobie robi i pod plotem mieszka". Ze schroniska wyszla Tercia,Skapeta i jej dzieciaczki.. W sobote pan po Bostonka jedzie, Fela wybrala Tymonkowi domek, i na Wiarke, tez domek czeka:multi: :multi: :multi: :multi: Chyba niedlugo ciocteczka Fela bedzie musial oglosic 200-setna adopcje;) Quote
Igusia Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 [quote name='Maćka']A ma może ktoś zdjęcie sunki, tej matki małych kudłatych szczeniaków ?? Osoba z allegro prosi o fotki, ja niestety nie mam :oops: Jakby ktos miał to plizzz prześlijcie mi na adres mahacia@poczta.fm lub wiedzma_m@hacioland.inten.pl Tu sa znalazlam:) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2159478#post2159478 Quote
Maćka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 To Skarpetowe oba szczeniaki poszly do domow ??? Dzieki za cynk z fotkami, już przesłałam :) Quote
AśkaK Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Igusia napisał(a):A ja tak niesmialo chcialam zuwazyc ze mamy mnogosc adopcji ostatnio:eviltong: Wyadoptowane zostaly jesli nie pominelam nikogo: Sofia, Migotka, Mikrus, Neska,liski MOniki, szczeniaczki Kluadyny, Tekla , Felek co"jaja sobie robi i pod plotem mieszka". Ze schroniska wyszla Tercia,Skapeta i jej dzieciaczki.. W sobote pan po Bostonka jedzie, Fela wybrala Tymonkowi domek, i na Wiarke, tez domek czeka:multi: :multi: :multi: :multi: Chyba niedlugo ciocteczka Fela bedzie musial oglosic 200-setna adopcje;) :multi: :multi: :loveu: Super, super!!! Gdyby tak jeszcze dało się opanować dwie rzeczy w schronisku: żeby chore na nosówkę psiaki były restrykcyjnie izolowane w nowych boksach i żadne inne żeby tam nie siedziały, no i żeby wszystkie sunie były solidnie odgrodzone od psów i nie "zaciążały".:oops: To dałoby się wreszcie jako-tako ogarnąć sytuację w schronie...Ach, tak sobie marzę.:roll: Maćka, ta mama łaciatków to jest taka grzbietem poniżej kolan i drobnej kości, piszę bo na zdjęciach tego nie widać, Janusz ją podniósł i wydaje się większa. Quote
Igusia Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Maćka napisał(a):To Skarpetowe oba szczeniaki poszly do domow ??? Dzieki za cynk z fotkami, już przesłałam :) Nie, zostala skarpeta juniorka, napisalam ze dzieciaczki bo ona chyba miala ich wiecej:roll: Quote
Recommended Posts