Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Asiu, niestety, ja nie bedę w schronisku w sobotę (w którym wątku tak piszą?) - jedzie Esperanza i Magdarynka z panem od Bostona - ja tak zrozumiałam...

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Ooo, dzięki razdwatrzy że powiększyłaś, teraz bardzo dobrze widać!
To z całą pewnością nie Sabarek. :shake: :oops: Ale śliczny psiak, bardzo mi go szkoda że na łańcuchu się męczy.:-(
W takim razie sabar musi być gdzie indziej. Dziewczyny wspominały, że facet chciał Sabara nie na swoje podwórko, tylko na teren na którym dopiero się buduje. Czyli trzeba z gościem pogadać i nakłonić go, by wskazał adres pod jakim pies przebywa. razdwatrzy, naprawdę chciałabyś to zrobić..?:loveu: :multi: My tu na odległość białej gorączki dostajemy, nawet jak ktoś ma autko to już sama wyprawa do schroniska jest długa i szukanie Sabarka nastręcza pewnych trudności :oops: ,bezsilność jest najgorsza.:-(

Posted

Dzięki razdwatrzy, ale na moje oko, to jeśli już to ten luzem wygląda na Sabara... Ale też nie jestem przekonana, ze to on...

Wiadomość z ostatniej chwili...
Neska ma dom :multi:
Byłyśmy z Maćką na Elektoralnej i suczka już tam została :)
Ma do towarzystwa średniego, czarnego sznaucerka i króliczka :cool3:

Posted

ronja napisał(a):
Asiu, niestety, ja nie bedę w schronisku w sobotę (w którym wątku tak piszą?) - jedzie Esperanza i Magdarynka z panem od Bostona - ja tak zrozumiałam...

oj, to chyba mi się pokręcilo, może post z zeszłego tygodnia wpadł mi w oko, tam było coś że Zirkę zabierasz..?

esperanzo, Magdarynko, to już jestem spokojna że na pewno rozwikłacie tą zagadkę.:oops:
Acha, Janusz powiedział że wydał jednego szczeniaka, ale jak zapytałam którego to się jąkał :roll: , chyba któregoś z biało-czarnych kuleczek. I podobno są jakieś nowe psy, ale nic więcej nie powiedział.

Posted

Magdarynka napisał(a):
Dzięki razdwatrzy, ale na moje oko, to jeśli już to ten luzem wygląda na Sabara... Ale też nie jestem przekonana, ze to on...

Ani jeden ani drugi to nie Sabarek.:shake:

Magdarynka napisał(a):
Wiadomość z ostatniej chwili...
Neska ma dom :multi:
Byłyśmy z Maćką na Elektoralnej i suczka już tam została :)
Ma do towarzystwa średniego, czarnego sznaucerka i króliczka :cool3:

Ale ekspresowa adopcja! Super!!!:multi: :p

Posted

Wyjazd do schroniska w sobotę potwierdzony. Jedziemy dopiero o 11.30 spod Auchan na Modlińskiej. Prosże o wszelkie wytyczne i sprawy do załatwienia na miejscu. AśkaK, duzy ten worek karmy? Pytam, bo na własnych plecach będę musiała przetransportować od Ciebie, a warto zabrać.
Mnie Janusz powiedział, że wydal dzieciaka Skarpety-psa i że wszystkie kulki łaciate są. Sprawdzimy na miejscu. :cool3:

Posted

No ja nie wiem czy on się gdzieś buduje, bo jego dom był parterowy i teraz świeżo ktos mu dobudował drugię piętro... nawet nie jest otynkowany, ale podwórko ma bardzo ładne i zadbane. Mandarynko to na pewno ten adres?
JAk zdążę to jutro tam zajadę, a jak nie to dopiero w sobotę w drodze do ostrowi...
To ile w końcu szczeniąt jest w schronie? ja mam 5 szczepionek, czy mogłybyście się zdzwonić z tym panem Januszem i zapytać? bo jak więcej to mogę coś wiecej dokupić..
No i na sobotę będą kostki więc psiaki powinny się pocieszyć choć chwilę..

Posted

O taka jest niunia:

co prawda trudno powiedzieć, ile w niej astkowej krwi, ale ze wszystkich ras najbliżej jej do amstaffa właśnie. Zwłaszcza żywy temperament i miłość do ludzi ma "astkowe".

Prędzej bym uwierzyła, że wyskoczyła przez ogrodzenie, niż że się podkopała. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, przecież ten mur schroniska jest solidnie wpuszczony w glebę. Chyba że pod bramą jakoś przelazła...

Posted

Lara, esperanza, Magdarynka, razdwatrzy!!!:klacz:
Ale psiakom radość sprawicie!!! :loveu:

esperanza, worek był 15kg ale teraz ok 12 waży, nie za bardzo żebyś dźwigała.:oops: To się ledwo da podnieść, bo worek jak to worek - nieporęczny i śliski. Niech na razie u mnie stoi, będzie do rozdysponowania dla psiaków w domach tymczasowych. Lub przy okazji jak ktoś będzie mógł podjechać autkiem, to zabierze do schroniska.

Posted

Esperanzo... Przepraszam, ale pojadę z Larą skoro świt...
Nie mam zmysłu orientacji i nie mam pojęcia, gdzie jest Auchan na Modlińskiej... Lara zgarnie mnie gdzieś w okolicach Wileńskiego, a tam trafię...

Posted

Eh, Laro...na ciężką próbę mnie wystawiasz.:evil_lol: 6.30 to dla mnie pora-zmora.:lol: Ale jak mus to mus, jutro się "dodzwonimy" i obgadamy strategię działania.;)

Posted

Ciotki jako że mi jakoś idą te adopcje szczeniaków to ja proszę o kolejnego !!! Mam upatrzoną "ofiarę", czy może mi ktoś zabrać to maleństwo odganiane przez Skarpetowe szczeniaki ?? Ona jest tyciunia, miałam poczekac z rozmowa z TZ do jutra, ale jakoś mam niewyparzony jęzor i juz dzisiaj go namówiłam. Może mi ją ktoś zabrac ? Pliz plizzz plizzz ja nie dam rady w tym tyg. podjechac do schronu, mała szybko potrzebuje tymczasowki bo nie jest w stanie jesc suchej karmy ma tak jeszcze delikatne dziaselka, juz ja o nia zadbam plizzzzzz

Chodzi mi o nia:

Posted

Magdarynko, ja prawie też! (do szóstej to żadko, ale do 4 to często ciągnę.:lol: ) Więc jak w sob rano zobaczycie takie poczochrane zombi wytaczające się po omacku z klatki, to będę ja!:evil_lol: Znak rozpoznawczy - zielony wór karmy.:p

Posted

Słuchajcie ciotki ...
weźcie mi powiedzcie które z was i o której jadą w sobotę do schronu ..
Ja tam jadę najwcześniej o 9:30 ( bo o 9 odbieram kości ale w końcu nie wiem ile ich wziąść :shake: 80-100-120 ?? - na sztuki oczywiście ) Potem po drodze do lidla zambrowskiego zajeżdżam po karmę i ruszam na ostrów. Myślę żę będę na 11 ..
Ale mogę też wyjechać deczko później .. To zależy od was bo chciałam którąś z was tam zastać ...

Posted

Kurcze, potrzebny domek dla suni Skarpetowej. Z tego co zakumalam piesek zostal wyadoptowany, chcialabym zabrac do siebie ta sierotke ktora siedzi z suczka Skarpetowa, ale nie mozemy zostawic samej Skarpetowej bo biedna bedzie smutna i zalamana. Moze ktos ja przygarnac do siebie ? Ona tez jest wystraszona, ja sobie nie dam rady z dwoma szczeniakami, moj TZ tez sie nie zgodzi :(

Posted

Maćka napisał(a):
Kurcze, potrzebny domek dla suni Skarpetowej. Z tego co zakumalam piesek zostal wyadoptowany, chcialabym zabrac do siebie ta sierotke ktora siedzi z suczka Skarpetowa, ale nie mozemy zostawic samej Skarpetowej bo biedna bedzie smutna i zalamana. Moze ktos ja przygarnac do siebie ? Ona tez jest wystraszona, ja sobie nie dam rady z dwoma szczeniakami, moj TZ tez sie nie zgodzi :(

Dziewczyny, zgłoście się do Klaudyny (nie czuje jak rymuje)

Posted

A ja tak niesmialo chcialam zuwazyc ze mamy mnogosc adopcji ostatnio:eviltong:
Wyadoptowane zostaly jesli nie pominelam nikogo:
Sofia, Migotka, Mikrus, Neska,liski MOniki, szczeniaczki Kluadyny, Tekla , Felek co"jaja sobie robi i pod plotem mieszka".
Ze schroniska wyszla Tercia,Skapeta i jej dzieciaczki..
W sobote pan po Bostonka jedzie, Fela wybrala Tymonkowi domek, i na Wiarke, tez domek czeka:multi: :multi: :multi: :multi:
Chyba niedlugo ciocteczka Fela bedzie musial oglosic 200-setna adopcje;)

Posted

Igusia napisał(a):
A ja tak niesmialo chcialam zuwazyc ze mamy mnogosc adopcji ostatnio:eviltong:
Wyadoptowane zostaly jesli nie pominelam nikogo:
Sofia, Migotka, Mikrus, Neska,liski MOniki, szczeniaczki Kluadyny, Tekla , Felek co"jaja sobie robi i pod plotem mieszka".
Ze schroniska wyszla Tercia,Skapeta i jej dzieciaczki..
W sobote pan po Bostonka jedzie, Fela wybrala Tymonkowi domek, i na Wiarke, tez domek czeka:multi: :multi: :multi: :multi:
Chyba niedlugo ciocteczka Fela bedzie musial oglosic 200-setna adopcje;)

:multi: :multi: :loveu: Super, super!!!
Gdyby tak jeszcze dało się opanować dwie rzeczy w schronisku: żeby chore na nosówkę psiaki były restrykcyjnie izolowane w nowych boksach i żadne inne żeby tam nie siedziały, no i żeby wszystkie sunie były solidnie odgrodzone od psów i nie "zaciążały".:oops: To dałoby się wreszcie jako-tako ogarnąć sytuację w schronie...Ach, tak sobie marzę.:roll:

Maćka, ta mama łaciatków to jest taka grzbietem poniżej kolan i drobnej kości, piszę bo na zdjęciach tego nie widać, Janusz ją podniósł i wydaje się większa.

Posted

Maćka napisał(a):
To Skarpetowe oba szczeniaki poszly do domow ???

Dzieki za cynk z fotkami, już przesłałam :)

Nie, zostala skarpeta juniorka, napisalam ze dzieciaczki bo ona chyba miala ich wiecej:roll: