esperanza Posted August 23, 2006 Author Posted August 23, 2006 AśkaK suka ON- kowata o którą pytasz to matka lisków, które są u m-jedrej, czyli suka od zbieracza. Sunia ruda, to Rubi- ma około 6-8 lat, bardzo fajna sunieczka, grzeczna i uległa- juz bardzo długo w schrosniku, tak jak jej koleżanka z wybiegu (młodziutka, może 2- letnia) Czy ktoś ma fotki sznaucerów? To znaczy suni średniej- chyba jest brązowo- czarna- mało kontaktowa i psa z bielmem (niestety z moich rodzinnych stron :-(, ale nie wiem od kogo) Quote
Milady Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 [quote name='AśkaK'] Milady, czy o tym Dziadziusiu myślałaś?Tym wyżełkowatym, co kiedyś mieszkał w boksie razem z taką mała suczką, co mu się za plecami chowała..? I sunia znalazła dom, a on...został.:-( Teraz wygląda tak: Trzyma się jakoś, na pewno lepiej mu na wybiegu niż w śmierdzącym boksie. Ale tak bardzo bym chciała, żeby jeszcze miał w swoim życiu ten ostatni, kochający dom.:-( Tak Asiu, myślałam właśnie o Dziadku Bronku (Bo bronił malutką :) ) Widzę, że przynajmniej nabrał ciała i nie siedzi w tym okropnym boksie. :lol: W takim razie zawijam rękawy i szukam domu Dziadziowi... Może i jemu się uda jeszcze przed zimą... Słuchajcie, a co z Babcią. Czy ona jest "adoptowalna" Czy można do niej podjeść, pogłaskać ją, nawiązać kontakt, że nie wspomnę o zapięciu smyczy? Wiemy coś??? Quote
Fela Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Milady, Ty to masz rękę. Jak się już na jakąś sierotkę nastawisz, to wczesniej czy później dom znajdzie... Dziadek Bronek jest już bardzo dawno a wybiegu dziadków, kieyś był tam z Kastorkiem i Misiem (plus młodzieniaszek Drops), teraz przybyło młodych rozbójników. Mam piekne jego fotki, takie strasznie łapiące za serce, rozdzierajace wręcz, podeślę Ci. Babcia niestety bez zmian. Bardzo nieufna, nie wychodzi z budy (no chyba że po parówkę), zęby pokazuje. Z zapięciem smyczy to kłopoty będą nielada. Amelka jest gdzieś pod Ostrołęką, ale sprawdzić musimy koniecznie. Choćby wykombinowac telefon. Asiu, to o czym mówisz "pisemko" to nie pisemko, tylko umowa cywilnoprawna. Kiedyś dawno temu spotkałyśmy sie w tej sprawie specjalnie. Jeśli jej nie masz, to znaczy, że pewnie nie mogłaś dotrzeć. (Wersji mailowej nie ma, bo jest to papierek, który każdy może sobie wydrukować ot tak) AśkaK napisał(a): Nie wiem, czy w takim razie istnieje taka osoba, która sama podejmie się WSZYSTKIEGO?:roll: Nie żeby wszystko miała robić sama, tylko koordynować. Quote
_KanaR_ Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Chciałbym dzisiaj zadzwonić do właściciela i pogadać z nim, tylko... no właśnie... jakie tematy mam poruszyć?? bo w sumie od niedawna odwiedzam Schron i nie wiem co się działo od kiedy itp. Podajcie mi jakieś tematy, które mam poruszyć podczas rozmowy a z miłą chęcią to uczynię :diabloti: Quote
monika-j Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 [quote name='_KanaR_']Chciałbym dzisiaj zadzwonić do właściciela i pogadać z nim, tylko... no właśnie... jakie tematy mam poruszyć?? bo w sumie od niedawna odwiedzam Schron i nie wiem co się działo od kiedy itp. Podajcie mi jakieś tematy, które mam poruszyć podczas rozmowy a z miłą chęcią to uczynię :diabloti: Moim zdaniem do poruszenia sa następujące tematy: 1. Transport darów z Warszawy(lodówka, palety, wykładzina i karma w pierwszych dniach września)- czy pokryje koszt transportu, że musi, bo i tak dużo mu pomagamy, no sam wiesz......... 2. Kojce - ze tyle czasu robi te 8 kojców......że zima za pasem:) a miał przez lato wybudować więcej...... że mamy materiał na nowe budy a nie ma gdzie ich wstawiać , ze psy siedzą w śmierdzielu a jest taki duży plac...................... Chcemy budować nowe budy i zrobimy to ale on musi porobić kilka nowych wybiegów już nie mówimy o luksusowych betonowych, ale chociaż niech siatą ogrodzi....... 3. ogólnie, wywiedz się co on planuje i niech się wreszcie określi i zdeklaruje!!!!!! do czegoś na poważnie Quote
Owieczka Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 No tak ciotki klotki :eviltong: 1. Koordynacja imprez . Asiu ja mogę cię wesprzeć i część wziąść na siebie. Myslę żę Maćka też nas wesprze i inni tyż... WSZYSCY INNI - SŁYSZYCIE ? pROSIMY O WSPARCIE I POMOC W ORGANIZOWANIU IMPRY :placz: 2. Dary od firmy NUTRA czyli kocie żarcie : Jest mały problem z dokumentami bo schron nie posiada KRS-u i nie do końca wiem jaka jest procedura przekazania darowizny Spólce Cywilnej... Jesli ktoś coś wie pliss o wyjaśnienia . Tej karmy jest ok 16 PALET !!!! każda paleta to ok 980 kg :crazyeye: razy 16 !!! żeby nie było potem zdziwienia .... Transport musza skombinować ze schronu Termin się lekko przesunął bo dopiero po 11 wrzesnia można coś działać Quote
_KanaR_ Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 hmmmm próbuję się dodzwonić ale na razie lipa... abonent czasowo niedostepny... ten nr, który dostałem jest nieaktualny - zgłosiła się poczta Anety :D kto to nie wiem :D ale nowy nr już mam więc będę próbował. warto się starać bo widzę, że tej karmy jest baaaardzo dużo... trzeba też pomyśleć o rozładunku bo to jednak prawie 1 tona... ja tyle nie radzę :lol: hehe ale tak na poważnie to trzeba będzie skądś zorganizować jakiegoś widlaka czy inne złajstwo mechaniczne bo rozładowywać każdy worek po kolei to też kłopot. Na palecie będą zabezpieczone folią i wogóle :D nad tym trzeba też pomyśleć :D Quote
_KanaR_ Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 A więc tak... udało mi się dodzwonić do Pana Sławka :D: sprawa wygląda następująco: - AUTO - właściciel został poinformowany o ewentualnym transporcie i podejmie się tego.... jakiś znajomy ma wziąć ciężawróekę i przewiozą wszystko co potrzeba (mówiłem o karmie, paletach, lodówce itd.), w sumie ostrzegłem, że to ciężkie wysztko i trzeba jakiegoś widlaka skombinować i nie ma problemu podobno. Nie będzie to rozładowywane i trzymane na terenie schronu bo za duże ryzyko kradzieży (karma), więc może będzie ok; - KOJCE - ma zostać wybudowanych jeszcze parę boksów albo kojców przed zimą. Jest to podobno pewne, że jeszcze kilka powstanie tak żeby można było budy powstawiać no i psiaki miały większy luz; To tyle newsów... nie mogłem dłużej rozmawiać bo niestety (albo stety) jestem w pracy i klient przyszedł więc musiałem rozmowę kończyć... ale wsyztsko się zapowiada obiecująco i miejmy nadzieję, że słowo zostanie dotrzymane... i oby tak było :evil_lol: Quote
_KanaR_ Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Hmmm śledzicie wątki na ostrowskim forum?? tam w sumie piszę co udało się załatwić w sprawie imprezki. Tutaj nie chce się już powtarzać :lol: a tam jakoś forum chwilowo "zamarło" co jest?? :mad: ups.. 3 posty pod rząd :) Quote
Fela Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Jestem w kontakcie z Suchtą, w sprawie tego transportu dzwonił do mnie wczoraj i wsystko już ustaliliśmy. Kojce/boksy - tak jak pisałam 8 nowych - już są gotowe. Ale obiecanych (przez nas) bud nie ma. Zrobili tak jak chcieliśmy, jest pas oddzielający boksy od psów biegających luzem. Można tam już budy wstawiać. Quote
Igusia Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 My mamy 2 budy na zbyciu;) tylko transport potrzebny jest:p Quote
Maćka Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Czy za ta robocizne bud mozna w trakcie roboty zaplacic ?? Mozeby juz zamowic a ja dzisiaj wystawiam aukcje na budy. Quote
monika-j Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Strasznie mi głupio z tymi budami , ale niestety nasz ulubiony stolarz ma kuope swojej roboty i za nasze budy zabierze sie dopiero pod koniec września. Przed chwila dzwoniłam do niego i błagałam o przyspieszenie terminu, powiedział, że podziała coś wcześniej. Może chociaż ze dwie trzy. Dziewczyny, czy mamy innego zaprzyjaźnionego stolarza? Może dacie namiar do tego co dla Morisa robił, ta co u mnie stoi Asia mi ja przysłała???? Dajcie namiary ja będe dzwoniła!!!!!!! Zobowiązuję sie:mad: Quote
KingaW Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Budy najlepiej na miejscu strugać, żeby nie wozić...A te Suchty i inne nie maja kogoś do polecenia? Chya oprócz tego 'naszego' (zarobionego) jest tam też inny stolarz? Quote
Igusia Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 O Karolina mnie uprzedziła, znaczy się transport mamy ale budy za chiny ludowe do hondy civic małej nie wejdą:-o Quote
KingaW Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Nie, no już jak będzie transport na ileś ton żarcia, to i 2 budy się zmieszczą... Quote
Owieczka Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Jeszcze raz ponawiam prośbę Feli aby wszyscy zainteresowani udzielili sie na naszym forum Ostrowskim: http://www.psyzostrowi.fora.pl/viewtopic.php?t=86&postdays=0&postorder=asc&start=0 Quote
monika-j Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 nie mam loginu, nie umiem wejść, czy ktoś mi może powiedzieć jak to zrobić?:oops: Quote
Maćka Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Musisz sie zarejestrowac, jak to zrobisz to udostepnie Ci wejscie do dzialu "Wolontariat", ten dzial jest zamkniety i moga tam wejsc wybrane przez mnie osoby. Quote
_KanaR_ Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Maćka napisał(a):Musisz sie zarejestrowac, jak to zrobisz to udostepnie Ci wejscie do dzialu "Wolontariat", ten dzial jest zamkniety i moga tam wejsc wybrane przez mnie osoby. To już wiem dlaczego jak byłem nie zalogowany to nie widziałem tego działu :D Quote
Maćka Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Właśnie zobaczyłam jak "pięknie" to napisałam :oops: Quote
_KanaR_ Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Aj tam się przejmujesz?? Każdemu literówki się zdarzają :D Quote
Igusia Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Maćka napisał(a):Musisz sie zarejestrowac, jak to zrobisz to udostepnie Ci wejscie do dzialu "Wolontariat", ten dzial jest zamkniety i moga tam wejsc wybrane przez mnie osoby. Juz jestem zarejestrowana:lol: to teraz prosze o dostep:p Quote
Maćka Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Czy to jakis pech czy co ?? Serwis fora.pl jest chwilowo nieczynne ze wzgledow niezbednych czynnosci konserwacyjnych, za pare godzin bedzie praca wznowiona, wtedy Cie udostepnie :) Quote
ronja Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 jeszcze jest ten stolarz, co Agata z nim załatwia - Agata wraca w tym tyg, pogadam z nia co z tymi budami, czy stolarz by się nie streścił jakośc, ale ... tak czy inaczej, trzeba zapłacić te 280zł za materiały Quote
Recommended Posts