Jump to content
Dogomania

Porod u Yorka :)

Recommended Posts

Posted

ja wchodząc pierwszy raz na to forum już odczułam że bardzo negatywnie podchodzi sie tu do rozmnażania nierodowodowych i ok maja rację bo jeśli chce sie zachować linie yorków o rodowodowych cechach yorków to nie ma wyjścia i trzeba rozmnażać tylko z papierkami,ale najbardziej denerwują mnie sytuacje, gdy ktoś wchodzi na forum z jakims problemem, jakimś zapytaniem i zamiast konkretnych odpowiedzi i pomocy spotyka sie taka osoba tylko z atakiem i niemiłym podejściem...takiej osobie potrzrebna jest pomoc a nie kłótnie.

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ladyyork napisał(a):
To ja ci też pogratuluje ładnych szczeniaczków:eviltong:.
Znowu wałkujecie rodowodowy czy nie to nie jest miejsce na ten temat:shake:.
Tu powinniśmy pokazywać porody naszych suczek i radzić innym jak rozwiązać pewne problemy w danej sytuacji

Dzięki za gratulacje po to jest forum jak piaze koleżanka.

Posted

renata36 napisał(a):
A moje maluszki urodziły się wczoraj

Kasiu... widzisz tu gdzies prosbę o pomoc? ja tylko widzę chwalenie się bezpapierowymi i tak mozna powiedziec zachęcenie i innych robic to samo i chwalic się przez 3 tematy :mad:

Posted

Vici i Jeannie napisał(a):
Kasiu... widzisz tu gdzies prosbę o pomoc? ja tylko widzę chwalenie się bezpapierowymi i tak mozna powiedziec zachęcenie i innych robic to samo i chwalic się przez 3 tematy :mad:

Też mam takie wrażenie. Zwłaszcza w obliczu wygrzebywania w jednym przypadku tematów sprzed 5 lat, tyko po to, by mieć punkt zaczepienia.

Ale to tylko MOJA PRYWATNA OPINIA.

Posted

Vici i Jeannie napisał(a):

Ja to inaczej odbieram ona się nie chwali tylko dzieli swoim szczęściem. Powiedz mi czy ty nie jesteś troche zaborcza wobec niej?? Wkońcu bez przesady nie każdy kto ma psy bez papierów jest handlarz który znenca się nad szczeniakami nie odrobaczając, szcepiąc i sprzedając całe mioty pośrednikom do dalszego handlu. Wiesz gdzieś niedawno słyszałam że hodowca z papierami sprzedał cały miot jednej osobie(pośrednikowi)przecież większość piesków bez papierów które się rodzą w domu gdzie jest tylko jedna sunia sprzedawane są w lepsze ręce niż te wyżej które zostały sprzedane na handel.
Można by przestać przesadzać , a jak chcesz o tym mówić to trzeba wziąść się do roboty i w związku o zmianie przepisów interwniować a nie puszczać słowa na wiatr

Posted

Chciałam pojechać po bandzie i widzę że mi się zaje........ udało.Zauważyłyście że wam w pewnym momencie przyznałam rację?(Moja Andzia jest pieskiem z rodowodem za którą zapłaciłam 2 500 tys więc po co było się tak gorączkować i tym samym konczę temat )Chciałam sprawdzić wasze reakcje ,jedna z was mówi ze to wygrzebywanie tematu sprzed pięciu lat ale mimio to ją to zainteresowało i zaczęła pisaći parę innych osób też .

Posted

renata36 napisał(a):
Chciałam pojechać po bandzie i widzę że mi się zaje........ udało.Zauważyłyście że wam w pewnym momencie przyznałam rację?(Moja Andzia jest pieskiem z rodowodem za którą zapłaciłam 2 500 tys więc po co było się tak gorączkować i tym samym konczę temat )Chciałam sprawdzić wasze reakcje ,jedna z was mówi ze to wygrzebywanie tematu sprzed pięciu lat ale mimio to ją to zainteresowało i zaczęła pisaći parę innych osób też .

:evil_lol: a teraz juz ma rodowod :evil_lol: smieszna jestes :lol: pracy nie masz czy co??? po co tu ludziom glowę zawracasz i osmieszasz się sama loząc zdjęcie swojeje rodowodowej do galerii i SAMA obzywając ją KUNDLEM :huh:

Posted

Z rodowodem czy bez śliczna sunia i maluszki.

A co do walki o dobrą linie yorków. Już sie nasłuchałam o hodowlach gdzie to czy piesek dany ma rodowód czy nie zalezy od tego ile kupiec za niego da. Metryczki podkładane, aaa szkoda gadać:-(

Posted

renata36 napisał(a):
Chciałam sprawdzić wasze reakcje ,jedna z was mówi ze to wygrzebywanie tematu sprzed pięciu lat ale mimio to ją to zainteresowało i zaczęła pisaći parę innych osób też .

Wiesz co, do sprawdzania reakcji polecam szukajkę. Gdybyś zadała sobie trochę trudu, mogłabyś spokojnie prześledzić reakcje ludzi z dogo. Ale skoro wolisz marne prowokacje to polecam kafeterię.pl.

Jesteś z wykształcenia socjologiem? Piszesz pracę mgr na temat reakcji ludzi w sprawie rasowy=rodowodowy? Jeśli tak - jak najszybciej zmień kierunek.
Taka rada cioci Hani.

Dobrze byłoby, gdyby moderatorzy zainteresowali się tą bezsensowną prowokacją, zahaczającą o kryptoreklamę. O co niniejszym proszę.

Niech się maluchy Twojej suni dobrze chowają.

O ile to Twoje maluchy.

I Twoja sunia. (Śliczna skądinąd:loveu:)

Posted

[quote name='renata36']Chciałam pojechać po bandzie i widzę że mi się zaje........ udało.Zauważyłyście że wam w pewnym momencie przyznałam rację?(Moja Andzia jest pieskiem z rodowodem za którą zapłaciłam 2 500 tys więc po co było się tak gorączkować i tym samym konczę temat )Chciałam sprawdzić wasze reakcje ,jedna z was mówi ze to wygrzebywanie tematu sprzed pięciu lat ale mimio to ją to zainteresowało i zaczęła pisaći parę innych osób też .
Do tej pory czytałam twoje wypowiedzi ze spokojem, ale już nie wytrzymam dłużej :angryy: Tym razem przegiełas dziewczyno! :angryy: Jezeli suka ma rodowód to jaki jest jej przydomek hodowlany, z jakiej jest w ogole hodowli, moze pokaz jej metryke bo inaczej nie uwierze. Poprostu zostałaś zaatakowana i stwierdziłaś : " powiem,ze ma rodowód to sie odczepią" ! Otóż mylisz sie moja droga! Przez takich jak ty właśnie Yorki tułają sie po ulicach i schroniskach :angryy: Czemu ?? Bo ktoś sobie kupił Yorka żeby na nim zarabiać rozmnażając go - bo w końcu taka kasa :crazyeye::angryy: I to jeszcze co cieczke :shake: Nie dociera do Ciebie ten argument? Nie docierają do ciebie te piękne mordki w schroniskach ?? Piękne psy, które powinny mieć do końca swych dni zapewnione spanko w łóżeczku i noszenie na rączkach!! Mi widząc coś takiego od razu przychodzi na myśl tylko jedno : ROZMNAŻANIE PSÓW BEZ RODOWODÓW POWINNO BYC [SIZE=6]KARANE!!!!!! :angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='tigrunia'] ROZMNAŻANIE PSÓW BEZ RODOWODÓW POWINNO BYC [SIZE=6]KARANE!!!!!! :angryy::angryy::angryy:

postarajmy się juz nie denerwowac się z powodu tej osoby, pewnie czlowiek ma za malo uwagi, to i zaczęla to samo przez to samo az na trzy tematy pisac i wykladac te same zdjęcia :lol: i zeby tak szybko nie przestalibysmy ją interesowac się, to podala dwie wersje jednego tematu :roll:

Posted

Spoko dziewczyny , wystraszyła sie dziewczyna i napisała że ma papiery- może i ma , a nie ma za to hodowlanki?? Zresztą co to za róznica z tego co pisała maluszki nie mają papierów tylko nie potrzebnie tą podpuchę zrobiła, przecież moja Lady miała również małe jeżeli pamiętacie wrzucałam cały poród jej i są maluszki bez papierów bo sunia hodowlanki nie ma i nie czarowałam ze nie mają a potem że mają. Jednak ja teraz zmądrzałam i kupiłam sunie bym moga ją wychować na psiaka wystawowego i pokazać ją wszystkim i być dumnym że mam piękną yorke:loveu:

Posted

[quote name='tigrunia']Do tej pory czytałam twoje wypowiedzi ze spokojem, ale już nie wytrzymam dłużej :angryy: Tym razem przegiełas dziewczyno! :angryy: Jezeli suka ma rodowód to jaki jest jej przydomek hodowlany, z jakiej jest w ogole hodowli, moze pokaz jej metryke bo inaczej nie uwierze. Poprostu zostałaś zaatakowana i stwierdziłaś : " powiem,ze ma rodowód to sie odczepią" ! Otóż mylisz sie moja droga! Przez takich jak ty właśnie Yorki tułają sie po ulicach i schroniskach :angryy: Czemu ?? Bo ktoś sobie kupił Yorka żeby na nim zarabiać rozmnażając go - bo w końcu taka kasa :crazyeye::angryy: I to jeszcze co cieczke :shake: Nie dociera do Ciebie ten argument? Nie docierają do ciebie te piękne mordki w schroniskach ?? Piękne psy, które powinny mieć do końca swych dni zapewnione spanko w łóżeczku i noszenie na rączkach!! Mi widząc coś takiego od razu przychodzi na myśl tylko jedno : ROZMNAŻANIE PSÓW BEZ RODOWODÓW POWINNO BYC [SIZE=6]KARANE!!!!!! :angryy::angryy::angryy:

:klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz:

Nic dodać nic ująć

Posted

A może powiedzmy tak: rozmnażanie psów bez konkretnego planu hodowlanego, zbyt częste, krycie psem przypadkowym, bez badań genetycznych (no, drodzy hodowcy yorkow, kto z Was zrobił badania na luxating patella?;)) powinno być karane.
Niezależnie od tego, czy rodzi suka hodowlana, czy bezpapierowa.
:evil_lol:

Posted

ja slyszalam, znam takie badania :roll: ale i tak to nie zmienia faktu, ze NAJCZĘSCIEJ papierowy york zawsze będzie wyzej bezpapierkowego (pięknoscią szaty, zębami, budową ciala, lepiej stojącymi uszami i nawet swoją zdrowią, jak wiadomo jest dobrze odzywiany itp.) Jeszcze raz mowię: wszystkie psy są ladne, nawet te, ktore są w ogole bez siersci, chinskie te :evil_lol: ), ale fakt jest faktem, jak chcemy nadal miec taką rasę jak Yorkshire terrier, przestanmy kpic z niej :angryy: prace hodowlane zostawmy dla tych, ktorzy to potrafiają najlepiej, ktorzy nawet pojadą 1000 czy 2000 km, zeby pokryc swoją sunią z dobrym samcem i dostac u szczeniakow zupelnie nowe linię i to tylko jeden przyklad ;)

Posted

Ja wam powiem tak że jestem zwolennikiem rodowodowych yorków nie popieram pseudo-hodowli lecz w zeszłym roku kupiłam sunię po championie podobno bardzo dobrze rokującą za 2500 zł. i okazało sie że ma krzywy kręgosłup jej włos jest beznadziejny pomimo moich wszelkich starań co do wyboru kosmetyków (nie mówiąc oczywiście o kosztach ich zakupu) i najgorsza wada wada zgryzu i to bardzo widoczna .Pomimo to bardzo ja kocham i nie zamieniłabym jej na żadną inną.Mam teraz druga sunie mam nadzieje że jej rokowania wystawowe będą dobre.

Posted

gaba14 napisał(a):
Ja wam powiem tak że jestem zwolennikiem rodowodowych yorków nie popieram pseudo-hodowli lecz w zeszłym roku kupiłam sunię po championie podobno bardzo dobrze rokującą za 2500 zł. i okazało sie że ma krzywy kręgosłup jej włos jest beznadziejny pomimo moich wszelkich starań co do wyboru kosmetyków (nie mówiąc oczywiście o kosztach ich zakupu) i najgorsza wada wada zgryzu i to bardzo widoczna .Pomimo to bardzo ja kocham i nie zamieniłabym jej na żadną inną.Mam teraz druga sunie mam nadzieje że jej rokowania wystawowe będą dobre.

Jak mogła być dobrze rokująca, skoro miała krzywy kręgosłup i bardzo widoczną wadę zgryzu?

Posted

gaba14 napisał(a):

Ja myslę, ze naprawdę dobre sczeniaczki (zwlaszcza sunie) kosztują od 3500 zl, a nie 2500 zl. Znam po prostu ludzi, ktorzy tyle placili i teraz cieszą się, bo naprawdę mają championow :lol: Jasne, bywa komus i za taniej trafiają dobre yorki, ale moze nie az tak dobre.
A twoja opisana sytuacja jeszcze raz pokazuje, ze hodowac moze nie byle kto. Ja nigdy nie kupowalabym pieska od hodowli, ktora ma tylko parę lat doswiadczenia, lub w ogole od jakiegos czlowieka ktory ma papierkową sunię i zmyslal znalezc papierkowego ojca dla przyszlych dzieci. To dla mnie tez nie hodowca :cool3: Jak chce się naprawdę dobrze rokującego szczeniaczka, to czasami trza kupowac za wielkie pieniędzy i gdzies juz polrocznego, jak juz widac i zęby, i budowa i inne sprawy. A inaczej jasne to loteria i nie mozna potem obwiniac hodowcy, bo u tak malenkiego pieska trudno jeszcze cos przerokowac. Mozna tylko podpisac umowę, ze jak piesek wyrosnie na pet'a, to hodowca zwroci iles tam pieniędzy lub zamieni pozniej na drugiego lepszego pieska (jak ktos bardzo chce chodzic na wystawy i nie będzie zadowolony z byle jakiego pieska). Ale tak czy owak wygrywa czlowiek, ktory kupuje z papierami (tylko trza miec glowę na karku i podpisywac umowy, oraz znalezc dobre imię mające hodowle). Bo bezpapierowe dosc często nie tylko mają zlą szatą, krzywy kręgoslup, ale nawet potrafiają umierac na trzeci dzien ich kupienia. Osobiscie znam kilka takich ludzi, ktorym tak przytrafilo się, a ile takich jeszcze znam z forum, bo sami o tym napisali (na Litwie). I znam tylko jedną kobietę, ktorej zmarl pies z dokumentami... ale trudno się i dziwic, bo ona lubi kupowac kota w worku :roll: nawet nie widziala tego psiaka, ani go rodzicow (tylko ze zdjęcia), ani na zywo nie gadala z hodowcą (przez pociąg przekazano jej tego pieska z Rosji), więc trudno się dziwic i hodowla naprawdę nie byla znana na Rosji...

a, i jeszcze do tematu kręgoslupa... ciekawo czy gaba14 od siebie wszystko dobrze zrobila, czy sunia nie chodzila schodami, nie skakala z mebli, czy cwiczyla od początku z nią w takiej pozie jak stawia się na wystawach itd. Kręgoslupy yorkow są kruche, więc z nimi trza duzo pracowac, zeby byly rowne. Sam czlowiek musi duzo oddac od siebie chcąc miec championa...

Posted

Jak mogła być dobrze rokująca, skoro miała krzywy kręgosłup i bardzo widoczną wadę zgryzu?
U szczeniaka to nie było widoczne wada zgryzu uwidoczniła sie dopiero podczas wymiany ząbków ,a kręgosłup sama nie wiem wcale nie obwiniam hodowcy być może to jest moja wina tego sie już nikt nie dowie , chociaż hodowca od której kupiłam drugą sunie stwierdził że u Sisi jest brak kontowania tylnych nóżek i dlatego nosi je ciągle podkulone pod siebie i tworzy sie garb.Poza tym kupując Sisi nie miałam zbytnio doświadczenia jeżeli chodzi o tą rasę zaufałam hodowcy .
Ja myslę, ze naprawdę dobre sczeniaczki (zwlaszcza sunie) kosztują od 3500 zl, a nie 2500 zl. Znam po prostu ludzi, ktorzy tyle placili i teraz cieszą się, bo naprawdę mają championow
Moja druga sunie kupiłam w czeskiej hodowli zapłaciłam za nią 4300 była juz praktycznie po wymianie ząbków i jak narazie jestem z niej bardzo zadowolona .

Posted

Cieszę się że temat się uspokoił..

A co do Renii to nie rozumiem po co była ta prowokacja(jeżeli rzeczywiście to była prowokacja) nie tylko w tym wątku renia pisała, iż jej suczka nie ma rodowodu, i co ciągnęła tą grę przez tyle wątków tylko po to by nas zdenerwować...:shake:
Ach nieważne

A co do naszego czepialstwa, to ja rozumiem, że pieski się urodziły i już nic tego nie zmieni, tylko jest jeszcze jedna kwestia.
Skoro teraz wszyscy jedynie wychwalaliby pieski i mówili jak to super że są itp... to myślicie, że za jakiś czas znów by nie dopuściła swojej suni. Tak może też to zrobi ale mnie przynajmniej nie będzie gryzło sumienie, że jej na to pozwoliłam, nie robiąc nic w tej sprawie:)

Posted

a, i jeszcze do tematu kręgoslupa... ciekawo czy gaba14 od siebie wszystko dobrze zrobila, czy sunia nie chodzila schodami, nie skakala z mebli, czy cwiczyla od początku z nią w takiej pozie jak stawia się na wystawach itd. Kręgoslupy yorkow są kruche, więc z nimi trza duzo pracowac, zeby byly rowne. Sam czlowiek musi duzo oddac od siebie chcąc miec championa..
Od pierwszego dnia pobytu ćwiczyłam sunie gdyż moim marzeniem były wystawy nie rozmnażanie za wszelka cenę hodowlana nie!to miało być prezentowanie mojego skarba, nie skakała z wysokości unikaliśmy chodzenia po schodach . Wydaje mi się że dużo poświęciłam czasu i pieniędzy aby była taka jak powinna być .Ale trudno jest taka jaka jest już się tego nie da zmienić najważniejsze jest to że wszyscy ją kochają za jej wspaniały charakter a wygląd już teraz nie ma żadnego znaczenia jest porostu suczka do kochania