Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Musiałek napisał(a):
filbras napisał(a):
To nie są niestety odosobnione przypadki.Parę lat temu znajoma przywiozła z wystawy katar kenelowy i przez dłuższy czas kurowała swoich kilkadziesiąt psów, bo poszło już potem lawinowo.
Zawsze trzeba się liczyć z tym,że znajdzie się ktoś nieuczciwy i przemyci na wystawę chorego psa, bo przecież jak już zapłacił , to tracić nie będzie!
A że inne psy pozaraża- to juz nie jego problem. :wallbash:

KILKADZIESIĄT PSÓW???????????????

To jakaś fabryka???????

Widzę,że ilość robi na Was wrażenie.Faktycznie, ale żeby coś osiągnąć w hodowli trzeba mieć w czym wybierać.To największa i najbardziej utytułowana hodowla MN w Polsce prowadzona przez lek wet. więc o braku opieki nie może być mowy.Zresztą nasze Dziewczyny z Legionowa dobrze ją znają, ponieważ jest członkinią tego Oddziału i czynnie działa w jego władzach.
Każdemu życzę takich sukcesów hodowlanych jakie ma ta hodowla, bo są one naprawdę imponujące.

A psów jest około 40, są wśród nich także BA i BF.

Posted

Ponawiam pytanko:

Czy ktoś jedzie ze Szczecina/ Poznania do Nowego Dworu ? A w drogę powrotną mógłby zabrać szczeniaka z wa-wy ? Szczeniak ze schroniska będzie jechał do nowych właścicieli.

Posted

Musiałek napisał(a):
MamY, MamY, MamY numerek 25 :angel:

Wow to będzie nasze pierwsze szczeniaczkowo !! :Dog_run:

Wow, taka piękna "ćwiarteczka" powinna być szczęśliwa! (tfu, tfu, tfu...)
Pzdr.

Posted

filbras napisał(a):
MN to skrót od Mastino Napoletano
i dalej BA- Buldog Angielski
i BF - Buldog Francuski
pozdr.
No nie wyobrażam sobie , aby bf dobrze się czuły w takim dużym stadzie. To są psy do towarzystwa i aby były normalne psychicznie i fizycznie to muszą być przy człowieku. Ja widziałam wiele hodowli, ale z tych większyh, to tyko w jednej mi się podobało, ale tam duża ilośc osób jest angażowana w opiekę nad psami. Nie będę tu jej wymieniać, ale jej właściciele mi imponują to dobrzy kynolodzy i tytani pracy. Reszta dużych hodowli, które widziałam to gorzej niż schroniska

Posted

Czytam tu ,że wszyscy nawet spoza Wwy , dostali potwierdzienia, a my jeszcze nie. Czy to wina poczty, czy może jakieś przeoczenie. Czy można by było to sprawdzić. Bardzo proszę

Posted

To nie przeoczenie.Potwierdzenia wysyła się partiami.Niemożliwością jest wysłać prawie 1300 potwierdzeń w jeden dzień.Lada moment powinny dojść :D

Posted

Draczyn napisał(a):
Czytam tu ,że wszyscy nawet spoza Wwy , dostali pozdrowienia, a my jeszcze nie. Czy to wina poczty, czy może jakieś przeoczenie. Czy można by było to sprawdzić. Bardzo proszę

A ja nie dostałam pozdrowienia, wyłącznie potwierdzenie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Iwa-R napisał(a):
Draczyn napisał(a):
Czytam tu ,że wszyscy nawet spoza Wwy , dostali pozdrowienia, a my jeszcze nie. Czy to wina poczty, czy może jakieś przeoczenie. Czy można by było to sprawdzić. Bardzo proszę

A ja nie dostałam pozdrowienia, wyłącznie potwierdzenie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Faktycznie pomyłka. Zaraz poprawię o ile ta data base mi nie przeszkodzi, bo dziś bez przerwy mi wyskakuje. Mam pytanko, czy mogłabym przez Ciebie wysłać maleńką paczuszkę do Poznania, czy byłby to dla Ciebie zbyt duży kłopot????????

Posted

Witam
Czy isntnieje możliwość sprawdzenia czy doszło moje zgłoszenie na wystawe? wiem ze jeszcze jest troche czasu do wystawy ale troche sie martwie, bo widze ze juz duzo osób dostało zaproszenie :D
prosze powiedzieć co jest potrzebne do sprawdzenia zgłoszenia- jakie dane?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc i odpowiedź, jeżeli to nie będzie problem. :)

Posted

Asiaczek napisał(a):
lidush napisał(a):
Dostałam potwierdzenie :D Znowu będę świecić nr 1 :lol:

Często Ci się zdarza mieć nr 1 na wystawach?
Pzdr.

Oj zdarza się, zdarza w szczególności na krajówkach bo na międzynarodówkach z reguły dochodzą jakieś psy no i moja suka żegna się z nr 1 :wink:
Pzdr

Posted

Draczyn napisał(a):
filbras napisał(a):
MN to skrót od Mastino Napoletano
i dalej BA- Buldog Angielski
i BF - Buldog Francuski
pozdr.
No nie wyobrażam sobie , aby bf dobrze się czuły w takim dużym stadzie. To są psy do towarzystwa i aby były normalne psychicznie i fizycznie to muszą być przy człowieku. Ja widziałam wiele hodowli, ale z tych większyh, to tyko w jednej mi się podobało, ale tam duża ilośc osób jest angażowana w opiekę nad psami. Nie będę tu jej wymieniać, ale jej właściciele mi imponują to dobrzy kynolodzy i tytani pracy. Reszta dużych hodowli, które widziałam to gorzej niż schroniska

Jak widzisz, od każdej reguły są wyjątki.

W to przedsięwzięcie zaangażowanych jest sporo osób- przy tej ilości psów to nieuniknione.
Jeśli chodzi o MN, to ta akurat hodowla charakteryzuje się psami o spokojnym, zrównoważonym temperamencie. Jest to celowy dobór psów i aby osiągnąć taki rezultat trzeba poświęcić wiele lat pracy i nabyć bardzo dużo doświadczenia.
Pewnie wiele osób potwierdzi,że w Polsce nie jest to zajęcie zbyt dochodowe i żeby prowadzić tak dużą hodowlę trzeba być wielkim pasjonatem i podchodzić do tego z sercem.
To też niestety niezbyt często się u nas zdarza.