Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zakla napisał(a):
Dzieki:)
To ja musze "tylko" poczekac na skan dowodu wplaty i rodowodu i wysylam (w szczeniakach rodowod potrzeny jest?)
Zakla jezeli szczeniol nie ma rodowodu jeszcze wyrobionego to wyslij metryke lub ksero metryki...my tak zrobilismy 8) mam nadzieje ze sie spotkamy na wystawie :)

Posted

:) napisał(a):
Jak zglosilam psa przez formularz,to musze dzwonic z potwirerdzeniem?Wiadomo juz cos o ilosci shih tzu??
Przy zgłoszeniu formularzem z naszej strony,powinnaś dostać potwierdzenie atomatyczne :D Zgłoszenia płyną teraz nieprzerwaną rzeką,więc musisz jeszcze zaczekać :D

Posted

Gonia napisał(a):
ZAKLA,wystarczy jedna strona rodowodu,chyba że na odwrocie jest wpisana zmiana właściciela.Jeśli zgłoszenie przesyłasz faksem,to telefonicznie musisz je potwierdzić.Potem czekasz tylko na listonosza,który przyniesie Ci potwierdzenie od nas.Jeśli będzie ono opłacone w terminie,to otrzymasz również numer startowy i kartkę na katalog :D
Ja miałam i przypomnieć na początku listopada, bo obie legionowskie wystawy zgłaszałam jednocześnie i opłacałam jednym kwitem na poczcie. Miałam się przypomnieć, aby wszystko było ok. Buldog francuski Pacynka Draczyn i Draczna Draka Draczyn

Posted

Próbowałam się dziś dzwoniąc dowiedzieć o staweczke, ale się nie da :) Więc mam inne pytanie : możecie mi powiedziec jaką sędziną jest Pani Szulc bo będzie nas sędziować pierwszy raz? Słyszałam,że to bardzo kompetentna sędzina, ale czy ma jakieś swoje szczególnie ulubione szczególiki, nie wiem jak np. sposob prezentacji psa ? :D

Posted

zakla napisał(a):
A no i mam pytanie o mlodego prezentera-
czy jest platny? trzeba wysylac zgloszenie czy mozna juz na wystawie?
Parę stron wcześniej pisałam o Młodym Prezenterze!Do tej konkurencji zgłaszasz się do sekretariatu wystawy,bezpłatnie :)

Posted

jovi napisał(a):
Próbowałam się dziś dzwoniąc dowiedzieć o staweczke, ale się nie da :) Więc mam inne pytanie : możecie mi powiedziec jaką sędziną jest Pani Szulc bo będzie nas sędziować pierwszy raz? Słyszałam,że to bardzo kompetentna sędzina, ale czy ma jakieś swoje szczególnie ulubione szczególiki, nie wiem jak np. sposob prezentacji psa ? :D
Naprawdę wystarczy poczytać ten topik,a wiele odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz :)

Posted

zakla napisał(a):
Ale ja tak tylko z ciekawosci pytam, bo rodowod jest juz od miesiaca;)
Tak wiec mam nadzieje, ze spotkamy sie w ndm:)
Jeśli masz rodowód to czemu sobie i innym utrudniasz życie?W klasie szczeniąt i młodzieży nie jest jeszcze wymagany,ale jeśli wyślesz ksero rodowodu z zaznaczoną klasą to nie musisz wypełniać zgłoszenia,a organizator ma czytelne dane twojego psa :)

Posted

Prawda że proste?Zgłaszam tak od dawna i nie muszę się męczyć z pisaniem,pół biedy jak zgłaszam jednego psa,ale więcej......szkoda czasu na pisanie. :D

Posted

jovi napisał(a):

Nas raz sędziowała Pani Szulc i mimo, że nie wygrałyśmy to bez wątpilwości pojade do niej jeszcze raz! Naprawdę warta wydanych pieniędzy. Bardzo dokładnie ocenia, jest na ringu sympatyczna i kulturalna. Na pewno ucieszy jej oko ładnie wystawiajacy się piesek ;)

Posted

Diana14 napisał(a):
jovi napisał(a):

Nas raz sędziowała Pani Szulc i mimo, że nie wygrałyśmy to bez wątpilwości pojade do niej jeszcze raz! Naprawdę warta wydanych pieniędzy. Bardzo dokładnie ocenia, jest na ringu sympatyczna i kulturalna. Na pewno ucieszy jej oko ładnie wystawiajacy się piesek ;)
W pełni popieram. Ja też bardzo lubię wystawiac u Pani Szulc. Wszystko wyjaśnia. Nawet jeśli pies jest nienajładniejszy, potrafi pocieszyć właściciela i powiedzieć mu parę miłych słów. Bardzo ja sobie ccenię, jako sędziego

Posted

Diana14 napisał(a):
a kiedy zamykacie termin przyjmowania zgłoszeń i czy będzie katalog przedwystawowy?
Pierwszy termin mija 11 listopada,ale może zostanie przedłużony.O katalog postaramy się,ale nie obiecuję na 100% :D

Posted

Polna napisał(a):
ja wysłałam e-mail z potwierdzeniem, ale jakis błąd :(
no nic zadzwonie w piątek ;P
W piątek możesz pogadac z automatyczną sekretarką :lol: Oddział jest czynny w poniedziałki od 9-13 i
w czwartki od 18-20 :D