Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

arima napisał(a):
Mam potwierdzenie :D :D :D

O, pierwsza szczęśliwa!!! Powinnas dostac jakąś rozetkę od organizatorów. Albo nie. Powinnaś nam z tego powodu poczestować czymś smakowitym! Ha, ha, ha...

Co do omyłek w numerkach - najlepiej zadzwoń do Oddziału i wszystko się wyjaśni.
Do zobaczenia w NWM.
Pzdr.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
filbras napisał(a):
Asiaczek,
do zobaczenia na wystawie w NDM- ja będę z moim brazylijczykiem.
pozdr.

Rozumiem, że Fila brasileiro? To II grupa?
A którego dnia będziesz?
Bo ja jestem V i będę w sobotę.
Pzdr.

Jestem w II grupie i będę w sobotę. Nasza rasa wchodzi na ring o 13,50 i mam nadzieję,że do tego czasu jakoś sie spotkamy.
Poza miłością do zwierząt jest jeszcze jedno, co nas łączy- miłość do słodyczy :lol: :lol: :lol:
Zabiorę ze sobą coś słodkiego :wink:
pozdr i do soboty

Posted

my też już mamy potwierdzenie i numerek :D i muszę przyznac, że jestem pod wrażeniem, bo jeszcze 10 dni a tu już koperta w skrzynce, no, no (znowu zaczynamy miodzić) 8) :lol:

Posted

Plan sędziowania na stronie naszego oddziału jest ostateczny!Jedyne zmiany dotyczą sędziów:za p Bogucką będzie p Bachurzewski,a za p Mrugasiewicz p Niciewicz.Administrator strony zaraz powinien to poprawić! :D

Posted

I do nas przyszło potwierdzenie i numerek "97". :wink:

I powoli zaczynamy trochę panikować :-? , to dopiero druga nasza wystawa w "dorosłej" klasie...

Pozdrawiam, Grażka

Posted

My tez juz potwierdzenie mamy!

Tylko mam pytanie, czy to aktualne swiadectwo zdrowia jest konieczne? Kurcze, pierwsza krajowka, ktora tego wymaga! A to zawsze jakis dodatkowy koszt jest. Nie moze byc szczepienie przeciwko wsciekliznie?

Posted

filbras napisał(a):
Asiaczek napisał(a):
filbras napisał(a):
Asiaczek,
do zobaczenia na wystawie w NDM- ja będę z moim brazylijczykiem.
pozdr.

Rozumiem, że Fila brasileiro? To II grupa?
A którego dnia będziesz?
Bo ja jestem V i będę w sobotę.
Pzdr.

Jestem w II grupie i będę w sobotę. Nasza rasa wchodzi na ring o 13,50 i mam nadzieję,że do tego czasu jakoś sie spotkamy.
Poza miłością do zwierząt jest jeszcze jedno, co nas łączy- miłość do słodyczy :lol: :lol: :lol:
Zabiorę ze sobą coś słodkiego :wink:
pozdr i do soboty

No to się na pewno spotkamy. Ja też będę miała jakieś ciasto (hand made). Obiecałam, to muszę słowa dotrzymać, prawda?

Basenji (V grupa) zaczynamy o 9.55. Ja będę tylko z 1 baskiem-pręguskiem i powinnaś nas łatwo rozpoznać. Obok będzie trikolor - piesek.
Do zobaczenia w NDM. To już niedługo.
Pzdr.

Posted

My dzisiaj też dostaliśmy potwierdzenie, mamy nr 940, pokazujemy się w sobotę na ringu 7. Asiaczku mam nadzieję, że się spotkamy prawda...? 8) I również mam nadzieję, że w NDM będziemy mogli świętować Wilno ( o ile będzie co świętowac :roll: ). I jeszcze mam jedno pytanko - czy na stronie będzie może katalog czy pozostaje jedynie plan sędziowania? ( Proszę tego negatywnie nie odbierać, pytam tylko z ciekawości :-? ).

Pozdrawiam,
Marta i Wysłannik

Posted

Ajrisz napisał(a):

Tylko mam pytanie, czy to aktualne swiadectwo zdrowia jest konieczne? Kurcze, pierwsza krajowka, ktora tego wymaga! A to zawsze jakis dodatkowy koszt jest. Nie moze byc szczepienie przeciwko wsciekliznie?
Nie jesteśmy jedynym oddziałem który tego wymaga!I to nie jest nasz wymysł!Takie wymagania stawia weterynarz powiatowy kierując się zachrowalnością i przepisami.A my jako organizator mamy się dostosować i basta więc przestańcie nas za to obwiniać :roll:

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
My dzisiaj też dostaliśmy potwierdzenie, mamy nr 940, pokazujemy się w sobotę na ringu 7. Asiaczku mam nadzieję, że się spotkamy prawda...? 8) I również mam nadzieję, że w NDM będziemy mogli świętować Wilno ( o ile będzie co świętowac :roll: ). I jeszcze mam jedno pytanko - czy na stronie będzie może katalog czy pozostaje jedynie plan sędziowania? ( Proszę tego negatywnie nie odbierać, pytam tylko z ciekawości :-? ).

Pozdrawiam,
Marta i Wysłannik
Katalogu jakościowego nie będzie,z kilku bardzo ważnych powodów.Nie będę o nich pisać bo nie w tym rzecz.nie damy rady :oops:

Posted

Rachelek napisał(a):
jeśli plan jest ostateczny to wykasujcie to, co jest po kliknięciu na plakat :) - ringi się nie zgadzają np setery na jednym planie są na 5 ringu na drugim na 7
OK,dzięki za informację.Przyznaję że nie wiedziałam o tym,nie mogę być wszędzie :oops: Sorki!

Posted

woooooooohooooooooooo.... :lol: :lol: :lol:
i my dostaliśmy dziś potwierdzenie i numerek
dziękuję wszystkim kochanym dziewczynkom z legionowskiego oddziału :*
szybko wszystko załatwiłyście :P

Posted

Birma napisał(a):
blaira napisał(a):
To ja sie zapytam tak z ciekawosci rowniez.... czy ktos moze napisac cos wiecej o Tomaszu Borkowskim...bedzie sedziowal najlepszego szczeniaka

i nie tylko ;)
p.Borkowski sędziuje również VIIIgrupę :)
tak więc też z chęcią posłucham czegoś o Nim ;)

jeszcze raz podnosze pytanie :wink:

Posted

Ajrisz napisał(a):

Ajrisz nie wiem, czy masz blisko, ale w Sforze na stefana(bałuty)wystawia za darmo(albo to koszt 10zł ;))
i jak z transportem ? :)
mamy nr 864 :) Blaira jesteś w niedziele prawda ? :fadein:

Posted

MarzenaTkacz napisał(a):
BARDZO WAS WSZYSTKICH - Przepraszamy za "bałagan" na stronie.
Jeszcze dis wszystko będzie poukładane.

Pozdrawiam

Marzenka, oby inne oddziały przejmowały się takimi "bałaganami" :roll: :lol:

A tak naprawdę, prywatnie mówiąc, dla mnie najważniejsza jest godzina, kiedy mniej więcej startujemy. Nawet jeśli odział poda "tylko" plan sędziowania, to z ilości psów jest się w stanie określić z przybliżeniem do +/- 15 minut o której należy być w okolicach ringu.
Jesteście jedynym oddziałem, który dopasowuje nam sędziów. Inni dosyć, że nie dopadowują, to nie uwzględniają, że dany sędzia sędziował już na kilku wystawach w ciągu roku, Wy to zrobiłyście :P . Taki sędzia akurat skutecznie zniechęca do trzystukilometrowej wycieczki. A jak się okazuje, że leony ostatecznie sędziował sędzia węgierski, co jest rarytasem, to jest rozczarowanie. Albo na międzynarodówkę pędzimy na sędziego niemieckiego, co jest meeega rarytasem, a sędziuje ukrainka i jeszcze nam nie pójdzie, to jest super rozczarowanie.
Dodatkowo Wasze godziny są wyznaczone z zapasem na ocenę rasy, więc zapewnie pozwoli to zminimalizować tłok w hali. THANX

Czekam teraz na numerek i na legionowską wystawę

:lol:

Posted

Ajrisz napisał(a):

Ajrisz idź do tej lecznicy, o której rozmawiałyśmy a dostaniesz świadectwo bez opłaty. My w tym roku prawie na każdej krajówce musieliśmy takie świadectwo okazać. Niby ma to jakiś sens, ale jak później widzę na wystawie np. psa z grzybicą to zastanawiam się czy miał lewe świadectwo czy też czy wet był "układny" :wink:

Posted

Tez dostalam dzis potwierdzenie z numerem :D Organizacja bardzo mi sie podoba - potwierdzenie prawie 2 tygodnie przed wystawa, dokladna godzina startu, sedzia ok - czego chciec wiecej? Wielkie dzieki dla Pan z oddzialu Legionowo :lol:

Posted

Pies z grzybicą na wystawie ....to po co kontrola weterynaryjna..:-? .....no cóz widać ze sie uczę jeszcze :wink: Dla Marzenki Goni i rzeszy innych osób wielkie podziekowania za informacje i gratulacje za świetną organizacje przedwystawową :D. Pozdrawiam