Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MarzenaTkacz napisał(a):
ciagle jakieś drobne zmiany, a to napewno nie jest jeszcze wersja ostateczna !!!!!

SOBOTA

RING 4
Małgorzata Supronowicz 74
Chow Chow (czarny, błękitny)
Chow Cgow (rudy)

Pozdrawiam
Marzena

Supronowicz ?? :o

Posted

blaira napisał(a):
lidush napisał(a):
Czy wiadomo w jakiej kolejności na ringu nr 6 oceniana będzie rasa Australian Cattle Dog?
jezeli rozumiem pytanie...to domyslam sie ze najpierw sy potem suki a jezeli mam pyt rozumiec inaczej to kolejnosc na ringach juz jest podana :) pisze obie wersje tak na wszelki wypadek :lol:

Chyba się nie rozumiemy :-? Kolejność na ringach jest już podana tylko nie uwzględniono w niej mojej rasy :-? Wiem , że będzie to niedziela i ring 6, ale o której godzinie za cholerę nie wiem... To co mam się domyślać, czy może jakaś dobra dusza mi to jednak powie :wink:

Posted

lidush napisał(a):
blaira napisał(a):
lidush napisał(a):
Czy wiadomo w jakiej kolejności na ringu nr 6 oceniana będzie rasa Australian Cattle Dog?
jezeli rozumiem pytanie...to domyslam sie ze najpierw sy potem suki a jezeli mam pyt rozumiec inaczej to kolejnosc na ringach juz jest podana :) pisze obie wersje tak na wszelki wypadek :lol:

Chyba się nie rozumiemy :-? Kolejność na ringach jest już podana tylko nie uwzględniono w niej mojej rasy :-? Wiem , że będzie to niedziela i ring 6, ale o której godzinie za cholerę nie wiem... To co mam się domyślać, czy może jakaś dobra dusza mi to jednak powie :wink:
Został miesiąc do wystawy,a co niektórzy sa już elektryczni.Kolejność sedziowania jest alfabetycznie ustalona ,z małym wyjatkiem!Wystarczy policzyć 4 minuty na ocenę psa(średnio)!Wiem ze nie jest podany nawet katalog ilościowy i trudno to policzyć,ale czy czasem nie wymagacie zbyt wiele??????????Zaczynam dochodzić do wniosku że z Wami jak z dziećmi,dać palec,a całą dłoń chwycicie!Lidush,po co rzucasz inwektywami?Mogłaś żyć do dnia wystawy w nieświadomości!Przykro mi!!!!!!!!!!Myślisz że nie znam innej formy spędzenia czasu???????????Zapewniam,sama siebie podziwiam za cierpliwość!!!!!!!!!Zaangażujcie się w organizację wystaw,a zmieni sie wasza postawa roszczeniowa :(

Posted

Iwa-R napisał(a):
MarzenaTkacz napisał(a):
ciagle jakieś drobne zmiany, a to napewno nie jest jeszcze wersja ostateczna !!!!!

SOBOTA

RING 4
Chow Cgow (rudy)

Pozdrawiam
Marzena

Wiecie co,jestem zmęczona,ale jeszcze raz powtórzę:jeszcze się taki nie urodził................!!!!!!!!!!!!!!!A tak na marginesie,życzyłabym sobie żeby kiedyś moje psy sędziowała MAŁGORZATA SUPRONOWICZ!!!!!!!!!!!!!!Bez podtekstów proszę!!!!!!!!!!!!!

Posted

jo-jo napisał(a):
Bogucka dogi :o :o :o
Litości,nie mam siły :( Nie chcę być niegrzeczna i chyba na tym skończę,ale zastanawiam się czy warto przed następna wystawą pytać Was o zdanie?!

Posted

Gonia napisał(a):
lidush napisał(a):
blaira napisał(a):
lidush napisał(a):

Został miesiąc do wystawy,a co niektórzy sa już elektryczni.Kolejność sedziowania jest alfabetycznie ustalona ,z małym wyjatkiem!Wystarczy policzyć 4 minuty na ocenę psa(średnio)!Wiem ze nie jest podany nawet katalog ilościowy i trudno to policzyć,ale czy czasem nie wymagacie zbyt wiele??????????Zaczynam dochodzić do wniosku że z Wami jak z dziećmi,dać palec,a całą dłoń chwycicie!Lidush,po co rzucasz inwektywami?Mogłaś żyć do dnia wystawy w nieświadomości!Przykro mi!!!!!!!!!!Myślisz że nie znam innej formy spędzenia czasu???????????Zapewniam,sama siebie podziwiam za cierpliwość!!!!!!!!!Zaangażujcie się w organizację wystaw,a zmieni sie wasza postawa roszczeniowa :(

Jasne, że mogę żyć do wystawy w nieświadomości. Nawet mi to nie przeszkadza zbytnio :wink: . Tylko wolę by było sprawiedliwie i cała reszta również trwała w nieświadomości :wink:
Z tymi inwektywami i postawą roszczeniową to przesadziłaś i to zdrowo...

Posted

Wiesz nie jest moim zamiarem klócic sie z kimkolwiek,szczególnie ze wiekszości z was nie znam!Ale jest jeszcze miesiąc do wystawy i tak jak pisała Marzenka nie jest to ostateczna wersja sędziowania.Do 10.listopada przyjmowane były zgłoszenia,które bedą schodzić jeszcze kilka dni,bo te wysłane w terminie poczta jeszcze nie dotarły.Jak więc dzielić tort,kiedy nie wiadomo ilu gości będzie?Twoja rasa być może nie była ujęta bo zgłoszenia"klepią" dwie osoby.I tak jestem zdziwiona że Marzenka podaje zmiany na bieżąco,bo to krecia robota!Do dnia wystawy będzie to Wam pisać jeszcze parę razy,a wcale nie musi.Dlatego jest mi przykro!!!!!!!!Wystarczy poczytac wcześniej że miała dziecko w szpitalu,ale wydaję mi sie ze wiele osób pomija ten fakt i moje odpowiedzi bo ze zwyklego lenistwa nie chce im się czytać!poza tym jestem już naprawdę zmęczona,bo nie tylko staram się Wam pomóc,ale mam też wiele innych obowiązków,jak każda żona,matka i hodowca(na odchowaniu 2-wu tygodniowe szczenieta).ACHNAMARA nie tylko klepie zgłoszenia,ale odpowiada na setki pytań(czasem tak naiwnych),ale robi to bo każdy ma prawo do niewiedzy.Dziwi mnie brak cierpliwości,bo chyba za bardzo się staramy :(Biorę sobie kilkudniowy urlop od tego topiku i proszę dajcie trochę spokoju Marzence i ACHNAMARZE,a wszystko poukładają mam nadzieję ku zadowoleniu większości z Was :bigok: :hand:

Posted

Gonia napisał(a):
Wiecie co,jestem zmęczona,ale jeszcze raz powtórzę:jeszcze się taki nie urodził................!!!!!!!!!!!!!!!A tak na marginesie,życzyłabym sobie żeby kiedyś moje psy sędziowała MAŁGORZATA SUPRONOWICZ!!!!!!!!!!!!!!Bez podtekstów proszę!!!!!!!!!!!!!

Ja tak samo...
Mi też nie pasuje zbytnio sędzia, ale przecież zawsze jest i będzie tak, że komuś nie będzie coś pasowało - takie życie. Pomimo sędziego zgłosiłam mojego rudzielca i mam nadzieję, że ta wystawa będzie dla mnie fajnym ( kolejnym :P ) przeżyciem. A więc... Do zobaczenia w Legionowie! :buzi:

Posted

Gonia napisał(a):
Iwa-R napisał(a):
MarzenaTkacz napisał(a):

SOBOTA

RING 4
Chow Cgow (rudy)

Pozdrawiam
Marzena

A przepraszam, to dziwić się już nie można?

Posted

Sędziowei, którzy u nas sędziuje rozszerzają się (uprawnienia na sędziego międzynarodowego) i stąd różne rasy u różnych sędziów.
Pani Anna Bogucka od dobrych paru lat jest sędzią na całą II grupę, więc i Dogi Niemieckie, a Jurek Mrugasiewicz sędziował dwa kolory w Poznaniu i nie chciałm aby się dublowałao.
Podział na rasy robiony jest wg. ras zgłoszonych na wystawę Jesienną, jesli nie ma tak jakieś rasy to najparwdopodobniej znaczyło, że nie było jej na Jesiennej, a jeśli będzie zgłoszenie na Zimową to na pewno zostanie przydzielonona konkretnemu sędziemu.
Skoro taką burzę wywołuje podawana przeze mnie obsada, to chyba nie będe tego już robiła.

Z poważaniem
Marzena Tkacz-Rosłon
V-ce Przewodnicząca
ds. Hodowlanych
Oddział w Legionowie

Posted

MarzenaTkacz napisał(a):

Skoro taką burzę wywołuje podawana przeze mnie obsada, to chyba nie będe tego już robiła.

Z poważaniem
Marzena Tkacz-Rosłon
V-ce Przewodnicząca
ds. Hodowlanych
Oddział w Legionowie

Pani Marzeno! To jest burza w kropli wody :-) - w jakimś temacie na jednej z wielu stron (forów) o psach. Nie powinien być to wystarczający powód, by zaprzestać starań, by uczynić Oddział Legionowo jeszcze bardziej przyjaznym dla hodowców, wystawców itd.! Serdecznie pozdrawiam i życzę wytrwałości!

Posted

Ja też i doceniam jaki trud wkładacie w to co robicie.
Jeszcze takiego bezpośredniego kontaktu z wystawcami nie widziałam, a że każdy ma swoje zdanie to nic nowego.
Powodzenia, trochę spokoju przez najblizsze dni i miłych kontaktów z Dogomaniakami !

Pozdrawiam

Posted

Gonia napisał(a):
Wiesz nie jest moim zamiarem klócic sie z kimkolwiek,szczególnie ze wiekszości z was nie znam!Ale jest jeszcze miesiąc do wystawy i tak jak pisała Marzenka nie jest to ostateczna wersja sędziowania.Do 10.listopada przyjmowane były zgłoszenia,które bedą schodzić jeszcze kilka dni,bo te wysłane w terminie poczta jeszcze nie dotarły.Jak więc dzielić tort,kiedy nie wiadomo ilu gości będzie?Twoja rasa być może nie była ujęta bo zgłoszenia"klepią" dwie osoby.I tak jestem zdziwiona że Marzenka podaje zmiany na bieżąco,bo to krecia robota!Do dnia wystawy będzie to Wam pisać jeszcze parę razy,a wcale nie musi.Dlatego jest mi przykro!!!!!!!!Wystarczy poczytac wcześniej że miała dziecko w szpitalu,ale wydaję mi sie ze wiele osób pomija ten fakt i moje odpowiedzi bo ze zwyklego lenistwa nie chce im się czytać!poza tym jestem już naprawdę zmęczona,bo nie tylko staram się Wam pomóc,ale mam też wiele innych obowiązków,jak każda żona,matka i hodowca(na odchowaniu 2-wu tygodniowe szczenieta).ACHNAMARA nie tylko klepie zgłoszenia,ale odpowiada na setki pytań(czasem tak naiwnych),ale robi to bo każdy ma prawo do niewiedzy.Dziwi mnie brak cierpliwości,bo chyba za bardzo się staramy :(Biorę sobie kilkudniowy urlop od tego topiku i proszę dajcie trochę spokoju Marzence i ACHNAMARZE,a wszystko poukładają mam nadzieję ku zadowoleniu większości z Was :bigok: :hand:

No właśnie :) Ja też nie mam zamiaru się z nikim kłócić ani nikomu robić problemów. Nie napisałam przecież, że żądam odpowiedzi czy też, że usilnie jej się domagam bo jestem pępkiem świata :wink:
Muszę niestety w związku z pracą już teraz zaplanować cały drugi tydzień grudnia i spotkanie z klientem, które odbędzie właśnie w ową niedzielę. Tylko w tym celu potrzebna mi jest ta nieszczęsna godzina 0.
Ponadto po wcześniejszych przykrych doświadczeniach (np. Wrocław- dowiaduję się dzwoniąc do związku, że moja rasa oceniana ma być na końcu, ale przezornie jadę rano no i co widzę na miejscu o godz. 10.20- nr 5 a ja mam 8 :o , Łódź- międzynarodówka, cattle pierwsze na liście ale jakoś dziwnym trafem wchodzą na ring o 13.40) wolę choć w przybliżeniu znać godzinę, o której mam się pojawić na wystawie.
Oczywiście podziwiam i doceniam Wasze zaangażowanie :)
Pozdrawiam :)

Posted

Wczoraj dzwoniłam do Pani Marzeny i powiedziała mi ,że zgłoszenia jeszcze spływają i są wprowadzane dlatego wiadomo coś będzie dopiero w środę :D

Posted

Gonia, Marzenka, Achnamara - proszę, uwierzcie, doceniamy Wasze starania. Naprawdę. Bo od czego nasze klawiatury się sklejają? Od pochwał dla Waszego Oddziału.
Podejrzewam, że i nas i Was mogą ponieść nerwy. Tego nie chcemy, bo naprawde rzadko który Oddzial tak dba o nas-wystawców. Juz sam fakt, że chyba jako pierwsze zaczęłyście pytać się nas, którego sędziego chcemy. To jest naprawdę novum na forum.

Proponuję, aby cały nasz topik wziął na wstrzymanie i dał dziewczynom chociaż tydzień wolnego. To chyba nie tak dużo. Zgłoszenia spłyną, zostaną wklepane i - podejrzewam - zobaczymy katalog na forum. Wtedy wszystko będzie jasne.

Ja tam i baardzo współczuję, bo z jednej strony my, a z drugiej - Szorka. Nie wiadomo, co gorsze... :wink:
Pzdr.