Jump to content
Dogomania

i znowu "syndrom" ale tym razem miski :)

Recommended Posts

Posted

To nie żaden problem, ale to mnie zastanawia. Mam pieknego szczeniaka - 4 miesięcznego borzoja. Piechol był wychowywany w zabudowaniach gospodarskich z fajnym wybiegiem i z 9 swojego rodzeństwa. Pies jest suuuuuper i wszystko jest OK. Zastanawiam się tylko nad jednym. Mały musi mieć miskę w zasiegu wzroku. Ponieważ wiekszość czasu przebywa w pokoju, to swoja i Rottiego miskę musi też tam przynieść. On tylko przynosi. Nie niszczy jej, nie bawi się nią. Ciekawa jestem Waszego zdania i czy pokrywa się z moim (ale to później wyjawię) :)

Kto wie o co chodzi ? :)

Posted

Moja mala przez jakis czas robila to samo, chodzila z micha, przynosila ja na poslanie, albo kladla obok siebie, jak si ebawila. Nie zastanawialam sie nad tym szczerze mowiac. Uznalam, ze to kolejna rzecz, ktora moze brac, wiec bierze, a przy okazji tak rzecz milutko sie kojarzy.

Posted

A moze ma to zwiazek z utrwalaniem swojej pozycji w stadzie ? Jesli szczeniak byl n-ty w miocie, to nie byl tam przodownikiem, z ta miska probuje pilnowac "swojego", bo bez rodzenstwa moze to zrobic.

Albo w gospodarstwie skad pochodzi miski byly zawsze w zasiegu wzroku i z przyzwyczajenia robi to tez w nowym domu.

Posted

moj Cerry kiedy chce jesc wpatruje sie w miche.Siedzi i patrzy na nia.Na pytanie "Chcesz jesc?"Leci do worka z karma :lol: .Ale michy do pycha niechce wziac.moj pies tez byl n-ty z miotu (bylo ich 12)i pilnowal pozywienia jak przyszedl.

Posted

Sorry, sorry, nie było mnie wpracy, więc nie mogłam sledzić tematu.

Spytko

Rozbawiłeś mnie do łez :lol: :lol: :lol:

Uważam, że wszyscy macie rację. To pewnie jest kombinacja tego wsztystkiego o czym mówicie. To jest moje wyjaśnienie zagadki :)

A dokładniej miałam na mysli to, że facet ma w końcu michę tylko dla siebie i jest mu z tym dobrze ;)

Ale dyskujsę możemy poprowadzić dalej. Chętnie poczytam, co tam jeszcze macie w zanadrzu :)

Posted

carragan :D

z tego, co sie przeczytałam na charciarskiejstronie to Hubertus w Świerlkańcu----więc nie opuszczę imprezki :lol:

rotti :D

masz chyba fajną pracę, że klikasz w pracy----u mnie już dostęp do internetu już zablokowany :evil: , ale w domu sieć... :fist:

Posted

Bogulo Ci pracodawcy robia sie coraz b.bezczelni :wink: .a na Hubertusie szukaj wieeeeelkiego malenstwa,szaro podpalanego z dluuuuugim ogonem i zupelnie inna szata niz typowe wilczarze 8)