Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na temat Barona mogę się wypowiedzieć podobnie jak na Brutusa z Chorzowa ... Dorosły doberman jest bardzo spokojnym i wyważonym psem ... Potrafi być niesamowitym przyjacielem człowieka, członkiem rodziny i opiekunem dziecka (dzieci) w domu - czuje się wtedy bardzo odpowiedzialny za swoje "stadko" i nie próbuje być panem "sfory". Znam nie tylko jeden przypadek udanej adopcji dobka. Poza tym jeśli do wyobrażni waszych nie przemawia fakt, że te piesulki nie są agresywne, proponuję przeczytać (nie trzeba się logować):
http://www.forum.dobermann.pl/viewtopic.php?t=273

Jeśli ktoś szuka towarzysza i członka rodziny - to ten pies jest idealny! W razie wątpliwości co do rasy i jej przypisanych cech - można ze mną pogadać na priv. Z psami tej rasy się wychowywałam, dorastałam, a teraz są członkami mojej rodziny ... Nie potrafią żyć w takich miejscach jak schronisko. Mają złamane serca - bo nie rozumieją dlaczego Pan / Pani odeszli i zostawili ich na pastwę losu!

• Replies 969
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

I co z nim? Nie ma naprawdę chętnych ... biedny psiulek. A co z łapką? Można mu jakoś pomóc ... nie wiem w opiece weterynaryjnej, finansowo? NA razie tylko tyle mogę zrobić. :(

Posted

A jak jego zdrówko? Potrzebna wam jakaś pomoc przy nim?

Posted

I jak tam Baron? Jest szanasa na jakas konsultacje? To moga tez byc klopoty z kregoslupem. Do tego wystarczy RTG. Ja z checia dokladam sie do kosztow leczenia. dajcie tylko znac czy ktos sie tym bedzie w stanie zajac. Kurcza....ze ten Krakow musi byc tak daleko.....

Beata

Posted

Dika,
masz racje. I musimy cos zrobic aby mu pomoc!!!!
Moze ktos z Krakowa jest w stanie udac sie do schroniska i zapytac czy on byl/bedzie u weta albo jakims cudem wyciagnac go stamtad chocby na wizyte? Jak pisalam dokladam sie do kosztow leczenia i moi znajomi tez sie doloza!

Beata

Posted

Ksera, ty tak cudownie wyadoptowalaś Myszkę , bywalaś w schronie , może nam podsuniesz pomysl, jak go wziąć na badania ?
odezwij się !
są chętni do finansowego wsparcia , trzeba to wykorzystać , może da się Barona uratować ?