Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mail ze zdjęciami opisem dziejów psa i rtg (fura śrutu!!) powędrował tam gdzie miałam go wysłać. Wszystko jest w toku. :lol:

• Replies 969
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ktoś do niego strzelał a śrut niestety nie tylko w łapie...Bedzie musiał mieć zdjęcia rtg w różnych pozycjach itd.

Posted

Cytuję maila, który otrzymałam od osoby, która wszystko nagrywa: "Niestety jeszcze nie dostalam odpowiedzi z Niemiec.Ale ja nie sadze zeby ludzie sie wycofali.I jak juz wczesniej mowila mi ta kolezanka, to czas jaki ona i ci nasi posrednicy potrzebuja -od momentu wyslania przez nas opisu zdjec chorego zwierzaka,do czasu kiedy my otrzymamy pieniadze -to ok.1,5 do 2 tyg.Przynajmniej tym razem.A ja wyslalam ta informacje o baronie 27.01 wiec to napewno jeszcze potrwa.

OBIECALAM, ZE JAK BEDE COS WIEDZIEC TO NAPEWNO DAM CI ZNAC .
ROWNIEZ ZDAJE SOBIE Z TEGO SPRAWE,ZE BARON CIERPI,ALE PEWNYCH SPRAW NIE DAM RADY PRZYSPIESZYC-NIE DENERWUJ SIE AGA,JA JESTEM DOBREJ MYSLI.

Bakowski (podobnie jak ja -pisalam Ci to juz wczesniej)musi rowniez ocenic ogolny stan zdrowia Barona ,bo niestety po samych zdjeciach tym bardziej starych nie moze stwierdzic czy wszystko da sie usunac i przede wszystkim JAKIE SA ROKOWANIA !!!!!!!!!!!!!!!!"
W takim razie poprosilam o umówienie z dr Bakowskim, by obejrzał Barona.

Posted

W poniedziałek Baron umówiony do lekarza będzie na ogladnięcie i aktualne zdjęcia.

Posted

Wizyta u Bakowskiego w towarzystwie pani weterynarz w poniedziałek wieczorem.

Posted

AgaG , dzięki za wszystkie wiadomości !
Sprawa Barona nabiera tempa , a to juz bardzo dużo !!!
jest to dla niego wielka szansa , że zdrówko się poprawi , no i może dom jakiś się znajdzie ?

Aga , kobieto o zlotym sercu, czy Ty wogóle chodzisz spać ?;)

Trzymam kciuki za Baronka i czekam na nowe informacje po wizycie u weta !

Posted

na razie wieści fatalne. Wg dr Bakowskiego Baron (a także Smyk) nie kwalifikuja się na zabieg. Jutro dowiem się szczegółów. Pokażę też dokomentację dr Kujawskiemu i Słowińskiemu. Niech oni się wypowiedzą. To są moim skromnym zdaniem najlepsi lekarze w Krakowie, moje psy i koty doskonale się o tym przekonały. Zobaczymy... A Dobus w przyszłym tygodniu ma być w "Dzienniku". dziś na niego zerknęłam i wypytałam.. no przeciez jakieś konkrety trzeba znać.

Posted

Dr powiedział, że śruty są za stare, a zwyrodnienie w kolanie ogromne. jedyne co można robić jego zdaniem to leki przeciwbólowe. bardzo szkoda tego psa. Porozmawiam jeszcze z moimi lekarzami w tym tygodniu.

Posted

Na tego dobermana można popatrzeć z zewnątrz jako na „medyczny przypadek”: śrut tkwiący w ciele obecnie nie do usunięcia, zwyrodnienie kolana nie do wyleczenia, wiek już niemłody…Ale Baron czeka na kogoś innego…Kto zechce spojrzeć sercem. Od wielu tygodni cierpiący pies jest sam w izolatce.. Gdy widzi kogoś nieznajomego, kto zbliża do okratowanych drzwi, szczeka patrząc mu w oczy jakby chciał powiedzieć: „mam jeszcze siły, weź mnie”. Gdy wchodzi do niego opiekująca się nim pracowniczka, najpierw się czule wita, ale potem prosi, by go wypuścić. Co robi, gdy zostaje sam? Wylewa wodę z miski, wygrzebuje jedzenie na podłogę - to o nim usłyszałam w schronisku. Myślę, że robi tak dlatego, że wówczas ktoś musi do niego wejść i ponownie napełnić wodą miskę, posprzątać…Baron przez parę minut nie jest wtedy sam…

Posted

No cóż , nie masz dobrych wieści dla Barona AgaG :placz:
Szkoda , że w schronie nie próbowali wcześniej jakos mu pomóc , tutaj temat pojawil się już we wrześniu .
Trudno , teraz możemy tylko żalować .
Ale może znajdzie się ktoś , kto zechce mu pomóc dając dom ,spokojną starość i chociaż ulgę w bólu ......
AgaG , wierzę w Twoją moc przyciągania dobrych ludzi.....

a może jeszcze go skonsultować gdzie indziej ? może w Arce ?tam jest świetny chirurg, specjalizuje się w ortopedii -operowal moją sunię ze świetnym skutkiem .

pozdrawiam

Posted

W piątek jestem umówiona z dr Kujawskim, bo i tak bedę u niego z moim Kasanową. Pokażę mu całą dokumentację Barona. A o Baronie będzie anons w dzienniku w następny piątek. Telefony prawdopodobnie będą na mnie.

Posted

Toska napisał(a):
........a może jeszcze go skonsultować gdzie indziej ? może w Arce ?tam jest świetny chirurg, specjalizuje się w ortopedii -operowal moją sunię ze świetnym skutkiem .
pozdrawiam

Ten chirurg-ortopeda to dr Derkowski.
Faktycznie warto psiaka skonsultować w Arce. "Na siłę" nie będą operować, ale jesli jest szansa - to mu ją z pewnością dadzą.

Posted

Jutro też będę na Piłsudskiego u dr Słowińskiego, a w piatek na konsultacji z u dr Kujawskiego. Porozmawiam z jednym i drugim. To znakomici lekarze, o ogromnym doświadczeniu i przy tym bardzo uczciwi, na pewno powiedzą mi prawdę o stanie Barona. W jego tak trudnym przypadku konsylium uważam za jak najbardziej na miejscu.

Posted

Doktor Kujawski obejrzał całą dokumentację i niestety potwierdził, to, co mówił Bakowski: nic nie da sie zrobić. Pies gdyby znalazł dom musi być na lekach przeciwbolowych i wszystkich innych które powstrzymują dalszą degradację stawów. te leki nie sa tanie. tak więc szukamy osoby, która po pierwsze mieszka na parterze lub w domu z ogrodem, a po drugie ma fundusze na utrzymywanie psa w możliwie najlepszej kondycji

Posted

Juz wysyłam materiały o baronie do Pani Hani. Może ktos zadawoni p artykule w Dz. P. ?