Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 969
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

**** W górę śliczny, dostojny jesteś, ułożony, dorosły, nie możesz w schronisku przetrwać, miłośnicy dobermanów do dzieła, Baronku w górę kochaja Katowice****

Posted

***Ten dobkowy brunet ! co on tam robi? ludzie go juz raz skrzywdzili!!!!!! nie pozwólcie na kolejna krzywdę, łapę wyleczyć i pies jak nowy, z pewnościa odwdzięczy sie pomocą-Kochajcie dobermany one sa takie dostojne.... Hopaj na szczyt

Posted

****Nie wierzę żeby Kraków nie miał miłośników dobermanów!!!! jak można takiego psa skazać na dożywocie schroniskowe, ludzie gdzie serca sie podziały?????, to zwierzę jest nic nie winne.... to stworzenie Boże, domowe, hopaj w górę śliczny, może ktoś odstąpi kawałek kanapy i miskę dla Ciebie, wierze w to!!!!!*****

Posted

Będę w schronisku na pewno w weekend i to przez wiele godzin. Sprawdzę, co da się zrobić. Prawdę mówiąc trochę się boję dobermanów, bo nie mam żadenego doświadczenia z tą rasą, no ale kaganiec poproszę w schronie. Co mogę próbować: wyadoptowanie go "przy okazji" Mazaka (mam nadzieję na sensowne telefony ludzi, którzy chcą wziąć duże psy). Jesli się nie uda, wezmę go do "Kundla" w styczniu (pierwszy tydzień stycznia), choć zdaję sobie sprawę, że może być trudno. Zawsze jest więcej telefonów w przypadku małych psów. W którym boksie on teraz jest?

Posted

przekopiowane z dobermann forum
"Baron nadal jest w schronisku. Nikt, niestety, ta jego chora noga sie nie zajmuje. On ja trzyma w powietrzu caly czas, skacze na 3 lapach....
Czy mamy tu kogos z Krakowa kto moglby pojsc i postarac sie dowiedziec czy pies wogole byl u weta? A moze jest mozliwosc wziac go na wlasny koszt do weta? Ja sie dokladam do kosztow wizyty!

Beata"

Posted

Aga G byłaś w schronisku? co z Baronem? jeśli mogę coś doradzić mam doświadczenie z tą rasą wychowałam od szczeniaka suczkę ale była z wadą rasy- małe przebarwienia miała pod podwoziem i z racji tej była psem płochliwym, dobermany sa bardzo wytrzymałe na ból, dowiedzialam się od weta, nieraz miała szytą łapę po szkle i to bez znieczulenia, to ciepłe psy bez agresji, chyba że wychowany został w ten sposób, kochają spacery bieganie bo nadmiar energii muszą gdzieś zużyć, po dawce biegania psiak padniety, ułożony, posłuszny, lubią zabawki twarde gumowe, radość okazują skacząc, to ciepłe rodzinne psy ale o bieganiu trzeba pamiętać bo w przeciwnym razie może swoją niespożytą energią poprzestawiać meble, można trzymać go w bloku, maja niebywałą pamięć do przedmiotów jeśli sie w domu coś przestawi zwraca uwagę, to dostojne inteligentne psy- pozdrawiam Ewa Kardas, poproszę o informację o baronku, Pajunia też jest nim zajęta....

Posted

Kochani, dziś pytałm o barona podczas rozmowy, jaka odbyła się w schronie dziś na "wysokim szczeblu", ale pisać o tym tu raczej nie będę.
Wetka ze schroniska powiedziała, że on ma mnóstwo śrutu w mięsniach i to jest nieoperowalne. ja sie na tym nie znam. Powtarzam, co słyszałam. Z tego wnoszę, że nic nie jest robione, bo sie nie da. W którym boksie jest Baron, bo jutro z Kiwi bedziemy w schronie?

Posted

AgaG czy coś się stało ? Dlaczego nie chcesz napisać o tych rozmowach na wysokom szczeblu ? Moze jakaś pozytywna niespodzianka się szykuje ? Coś załatwiłaś na tym wysokim szczeblu dla psiaków ? Napisz koniecznie bo wszystkie dobre wiesci sa potrzebne .
Pozdrawiam.

Posted

Byłyśmy z Magda Hejdą i z panią prezes na rozmowie w schronisku w obecności dyrekcji i glównej weterynarz. Wczesniej Pani prezes obeszła ze mną i Magdą wszystkie boksy. Bądźmy dobrej myśli..., że interwencja pani Prezes przyniesie rezultaty.

Posted

Bedę rozmawiać w sprawie Barona jak się uda dziś.