Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 547
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już ten nieszczęsny żużel można było znieść, choć przyznam,że wszyscy zazdrosnym okiem spoglądali w stronę zielonej trawki- najważniejsza była wspaniała atmosfera na wystawie i ogromny wkład pracy włożony w jej przygotowanie za co dziękuję w imieniu swoim i filuta,który choć lekko skurzony - wygrał BOB.

Posted

Dzieki autorowi reportażu z BIS-ów, mamy możliwość zobaczenia samych wspaniałych! Ja widzę sporo znajomych twarzy; gratulacje dla zaprzyjaźnionych wilczarzy, whipettów, basenji, gończych polskich, SH, shiba. .. No i wszędzie czerwony kubraczek, eh...
Pzdr.

Posted

Magdalena1 napisał(a):
wystawa jak najbardziej udana :D dawno tak zadowolona nie byłam..no i ta niespodzianka z sędzia dla psów yoreczów..poprostu mioooodzio,tak swietnego sędziego jeszcze nie spotkałam..
a co do katalogów powystawowych..to czasem się zdarzają..ostatnio na dwa chyba trafiłam..jeden na pewno jest na kieleckiej stronie. więc takie rzeczy są mozliwe i nic nie muszą kosztować :wink:

Magdalena1 - pisałam wyraźnie, że z takim przypadkiem spotkałam się "dawnymi czasy" i była to naprawdę NOWOŚĆ!!! A że wtedy nikomu nie śnił się Internet... taka prawda. Wyobraźcie sobie, że na przełomie lat 80- i 90-tych naprawdę nie było komputera w każdym domu, a Internet = słowo nieznane.
Pzdr.

Posted

EwikB napisał(a):
Witam
My również jesteśmy zadowoleni z wystawy, jak i ze wzgledów organizacyjnych, pogodowych a tym bardziej " wynikowych"
Moje lasaczki spisały sie na medal :D
Ring of Gold Azurowa Amhara - Zw.Młodziezy
Ancona Pibaro -CWC, BOS
Ti La Shu Jowo Azurowa Amhara - CWC, BOB, BOG III :)
Czy pstrykał moze ktoś fotki na grupach ?
pozdrawiam Ewa

EwikB - gratulacje od Asiaczków!!!
Zdjęcia są i Ty tam jesteś!!! Poznałam Cię!!!
Pzdr.

Posted

filbras napisał(a):
Już ten nieszczęsny żużel można było znieść, choć przyznam,że wszyscy zazdrosnym okiem spoglądali w stronę zielonej trawki

Nauczona ubiegłorocznym doświadczeniem z tym żużlem, w tym roku zasiadłam sobie na trubunach. Swój ring obserwowałam zza ogrodzenia i żużel zaliczyliśmy z 10 minut przed wejściem na ring :lol: Może to jest jakiś sposób - u mnie zadziałał :lol:

Szorka - cała przyjemność po naszej stronie. Jak dla mnie więcej było taaakich plusów niż minusów. Prosimy o jeszcze :biggrina:
A tak wogóle, to ktoś, gdzieś napisał, że ilość zgłoszeń na zimówkę jest ograniczna, czy to prawda?

Posted

Magdalena1 napisał(a):
ja Cię Asiaczku rozumiem..dałaś przykład z przeszłości.. a ja poprostu z tego sezonu wystawowego :wink:

Ja też i tak zrozumiałam Twój post. Komentarz dałam tylko po to, aby uświadomić, jak ten czas leci...
Pzdr.

Posted

Może nie tak do końca prawda ,ale jakiś sens w tym jest.To nasza pierwsza zimowa wystawa -HALA .Każdy obiekt ma swoją pojemność-dotyczy to wystawców i psów .Robiliśmy wystawę klubową szpiców ,terierów i sznaucerów i zdajemy sobie doskonale sprawę,że nie możemy przyjmować zgłoszenia max. do końca .Trzeba zachować bezpieczeństwo ,musi być zachowana swoboda dla zwiedzających .Dlatego napisaliśmy ,że ilośc zgłoszeń ograniczona .Termin przyjmowania do 11listopada , przyjmując już w tej chwili zgłoszenia zaczynamy liczyć .Wystawa nasza to środek Polski ,dogodny dojazd z każdej strony .Dogomaniacy ,pisząc o limicie to nie nasze widzimiśie,ale okrutna rzeczywistośc.Hala na jeden dzień może pomieścić około 500 osób .

Posted

Szorka - dzięki za wyjaśnienia.

A dla wszystkich zainteresowanych - nie piszcie na tym topiku o wystawie zimowej w NDM, bo istnieje już topik o tej zimowej-mikołajkowej ( :D ) wystawie. I tam wszystkich zapraszam.
Pzdr.

Posted

Dogomaniacy ,dajcie nam się pozbierać po wystawie pażdziernikowej. Nie chcemy podawać martwych informacji,ale z podziałem na poszczególne rasy przypisane do sędziów .Marzenka w piątek 7.10. otworzy nowy topik odnośnie wystawy zimowej .Prosimy o komentarze ,chętnie na wszystkie w miarę możliwości będziemy odpowiadać.

Posted

Ja mam sugestię, większe ringi, bo ja na Leginowo-Nowy Dwór mam wrażenie że w hali ringi są robione pod ozdóbki o wzroście max. chihuahuy. Nawet z pudlem miniaturą nie ma jak pobiec, nie mówiąc o dużym pudlu.

I jeszcze "miłość" mojego męża, czyli smoyedy:

Posted

Marzenka! :P Szorka! :P było SUPERRRRRRRRRR!!!!!!!!!!
Akiciarze są zadowoleni!!!!!!!!!!Dzięki w imieniu wszystkich!!!!!!!!
A ja,to w ogóle się nie mogłam rozstać po niedzieli z Nowym Dworem :wink: :lol: Zostałam na noc na stadionie,dopiero w poniedziałek rano wyjechaliśmy :lol: :lol: :lol: Nawalił łajdak samochód,ale pan ochroniarz był tak miły,że nas zabezpieczył do poniedziałku,kiedy wrota otworzył warsztat naprawczy :lol:
Czekamy teraz na luty,na naszą klubówkę! :P :D
Trzymajcie kciuki za nasze futra,żeby nas było jak najwięcej! :wink: :lol:
Jeszcze raz dzięki za niedzielę,dla nas był to super piknik akitowy,połączony z wystawianiem! :P :D :P :D

Posted

szorka napisał(a):
Dogomaniacy ,dajcie nam się pozbierać po wystawie pażdziernikowej. Nie chcemy podawać martwych informacji,ale z podziałem na poszczególne rasy przypisane do sędziów .Marzenka w piątek 7.10. otworzy nowy topik odnośnie wystawy zimowej .Prosimy o komentarze ,chętnie na wszystkie w miarę możliwości będziemy odpowiadać.

Szorka - o to samo prosiłam kilka postów wczesniej. Jak widzisz, prawie wszyscy posłuchali. :) Odpocznijcie, złapcie "drugi oddech" i ... zorganizujcie nam świetną, zimowa wystawę w NDM!!!

A Marzena niech nie tworzy nowego topiku, bo takowy już jest. Został utworzony wyprzedzająco, bo wiedzieliśmy, że z Wami możemy porozmawiać :wink:
Pzdr.