Asiaczek Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 MarzenaTkacz napisał(a):ASIU - bardzo Cie przepraszamy za zmianę w nazwisku - pewnie zamieniliśmy kolejność ???? - nnprawdę sorka filibras - niestety żużlu nie przeskoczymy - nie możemy wynegocjować całej murawy od "stadionu" - przykro nam. Pozdrawiam Zmieniliście kolejność - to małe piwo, ale MKM obraził się, że zmieniłam męża!!! Ja nie mam na nazwisko Szczepkowska, Szczepańska itp. Pzdr. Quote
kasiaak Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Nam obsada również się bardzo podobała i duże ringi i atmosfera, ale trzymanie psa przez cztery godziny na czarnym żwirze - zdecydowanie nie. Mam nadzieję, ze uda się Wam coś z tym zrobić. przecież większość wystaw organizowana jest na stadionach a mimo to, jest gdzie poczekać z psem na ocenę. Przyznam też, ze nie spotkałam się z płatnym parkingiem poza terenem wystawy. Niemniej jednak dziękujemy za sympatyczną wystawę. Pozdrawiam Kasia Quote
mar Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Faktycznie to chyba jedyny mankament wystawy w Nowym Dworze Maz. - ten żużel i zamknięty środek boiska. Kiedyś pamiętam, że ringi były nie tylko w hali i na murawie stadionu, ale i na terenach za halą i z lewej strony hali. Jak byłem nabrać wody to widziałem jakby drugie boisko, trawa może nie jest super, ale myślę, że gdyby rozrzedzić ringi, to i na stadionie na obrzeżach murawy można zrobić przerwy między ringami, albo zrobić ringi na stadionie nieco płytsze a szersze. Quote
Gonia Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 kasiaak,owszem prawie wszystkie wystawy odbywają się na stadionach,ale ten stadion,to drugoligowy Świt który jest w trakcie sezonu rozgrywkowego o Mistrzostwo II Ligi. większość obiektów sportowych na których organizowane są wystawy,to boiska osiedlowe,obiekty AWF(w Krakowie),stadion osiedlowy w Toruniu,stadion WAT w Warszawie.Tam nie ma znaczenia czy murawa zostanie uszkodzona z boku czy na środku boiska.tu jest inaczej.W poniedziałek rano odbył się tam trening piłkarzy.I proszę nie mówcie że wszyscy uważają i nie niszczą murawy.Znajdowaliśmy tam gwożdzie,potłuczone szkło,kawałki drutu i wiele innych rzeczy.Pewnie że chcielibyśmy wszystkich wystawców zadowolić,ale czasem musimy iść na kompromis z właścicielem obiektu. Quote
Gonia Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 mar napisał(a):Faktycznie to chyba jedyny mankament wystawy w Nowym Dworze Maz. - ten żużel i zamknięty środek boiska. Kiedyś pamiętam, że ringi były nie tylko w hali i na murawie stadionu, ale i na terenach za halą i z lewej strony hali. Jak byłem nabrać wody to widziałem jakby drugie boisko, trawa może nie jest super, ale myślę, że gdyby rozrzedzić ringi, to i na stadionie na obrzeżach murawy można zrobić przerwy między ringami, albo zrobić ringi na stadionie nieco płytsze a szersze.mar,tam nie ma trawy,tam jest klepisko!!!Wiesz co tam się dzieje jak jest sucho?!Poza tym jak proponujesz rozrzedzić ringi?boisko ma określoną długość i nie da się rozciągnąć. Quote
GUCIA Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Ja z wystawy Warszawskiej wróciłam brudna jak św.... i nie trzeba żużlu. każdy z nas zabiera ze sobą coś do siedzenia i kocyk dla psa. Bywałam na DUŻO gorszych wystawach i nie płakałam z tego powodu. Quote
mar Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Myślałem o rozrzedzeniu ringów w sytuacji gdyby część była poza murawą boiska. Ja pamiętam jak ringi były na lewo od hali - ring PON-ów między innymi - i było tam bardzo w porządku. Jeden ring na przykład dla ON-ów mógłby być na prawo od trybun na stadionie po stronie wschodniej, przeciwnej niż hala - tam też jest spory kawałek trawnika. Pozdrawiam i grat. udanej wystawy :-) Quote
Asiaczek Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Może parę uwag zostanie wzięte pod uwagę przy organizacji następnej wystawy jesiennej? pzdr. Quote
Birma Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 ee... ja przepraszam ze tak ni z gruszki, ni z pietruszki.. :oops: :oops: ale czy istnieje cos takiego jak katalog powystawowy? :) pozdrawiam :) Quote
Asiaczek Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Rzadko to się zdarza, ale czasami się zdarza. Ja pamiętam tylko raz taką sytuację - klubowa wystawa sznaucerów w... (dawne czasy!). Katalog tego typu kosztował jakieś małe pieniądze i trzeba było za niego zapłacić na wystawie, a po wystawie był wysłany pod wskazany adres. Prosta sprawa. Obecnie zupełnie nie wiem, który oddział taki katalog przygotywał. Pzdr. Quote
Magdalena1 Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 wystawa jak najbardziej udana :D dawno tak zadowolona nie byłam..no i ta niespodzianka z sędzia dla psów yoreczów..poprostu mioooodzio,tak swietnego sędziego jeszcze nie spotkałam.. a co do katalogów powystawowych..to czasem się zdarzają..ostatnio na dwa chyba trafiłam..jeden na pewno jest na kieleckiej stronie. więc takie rzeczy są mozliwe i nic nie muszą kosztować :wink: Quote
EwikB Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Witam My również jesteśmy zadowoleni z wystawy, jak i ze wzgledów organizacyjnych, pogodowych a tym bardziej " wynikowych" Moje lasaczki spisały sie na medal :D Ring of Gold Azurowa Amhara - Zw.Młodziezy Ancona Pibaro -CWC, BOS Ti La Shu Jowo Azurowa Amhara - CWC, BOB, BOG III :) Czy pstrykał moze ktoś fotki na grupach ? pozdrawiam Ewa Quote
Ka-Vanga Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 WIELKIE GRATULACJE dla zwyciezcow, w ogole dla wszystkich pieskow :wink: oraz dla organizatorow!!!!!!!!!! Nam tez sie udalo zawalczyc :D . Moja sznaucerka miniaturowa - Bangi - Zw. Mlodziezy i Zw Rasy, olbrzymka Nafi - Najlepsza Suka w Rasie, a pies - sznaucer olbrzym Lord - Najlepszy Pies w Rasie :D . Nasz synek zwyciezyl w swojej klasie dostal kolejne CWC i piekny opisik :D . Quote
Gonia Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 mar napisał(a):Myślałem o rozrzedzeniu ringów w sytuacji gdyby część była poza murawą boiska. Ja pamiętam jak ringi były na lewo od hali - ring PON-ów między innymi - i było tam bardzo w porządku. Jeden ring na przykład dla ON-ów mógłby być na prawo od trybun na stadionie po stronie wschodniej, przeciwnej niż hala - tam też jest spory kawałek trawnika. Pozdrawiam i grat. udanej wystawy :-) kieeeeeeeeedyś tak było,ale teraz jest tam boisko do siatkówki plażowej i korty tenisowe.na tyłach hali jak wspomniałam klepisko z dołami,więc nie wiem o jaki jeszcze kawałek trawy chodzi?znam ten stadion,jestem tam bardzo często i gdyby była możliwość z pewnością bym o tym wiedziała. Quote
Birma Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 dziekuje wszystkim za odpowiedzi :) to czy w takim razie wie moze ktos kto zajał IIIlokate wsrod labradorow w kl.mlodziezy (suki)? :) bo tak bylam zaaferowana swoja sunia ze jakos to przegapiłam :oops: pozdrawiam :) Quote
szorka Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Szanowni Dogomaniacy !!!!!!!!.Wszystkim ,Wystawcom serdecznie dziękujemy za udział w naszej wystawie ,tym którzy odnieśli większe lub mniejsze sukcesy serdecznie gratulujemy .Zdajemy sobie doskonale sprawę ,że nasza wystawa miała swoje dobre i złe strony . Wybór mamy niewielki , obiekty w Nowym Dworze ( hala i stadion z tym żużlem) lub stadion w Legionowie , bez hali i też z wyznaczonymi ringami na płycie boiska .Obiektów takich ,żeby wprowadzić psy i wystawców na trawę w okolicy nie ma .Wszędzie są stadiony piłkarskie prowadzące rozgrywki .Boiska boczne w Nowym Dworze i Legionowie to piach ,piasek i piaseczek .Tak że naprawdę trudno zdecydować co w tym wypadku jest najlepsze.Wystawców ,którzy mają psy (białe ,jasne ),które szczególnie trzeba przygotować przepraszmy za kłopot i niedogodność. Błędów w katagu ,także nie unikniemy .Redagują go ludzie i tylko ludzie .Jak Państwo wypełniaćie zgłoszenia to wszyscy doskonale wiemy (ten problem dotyczy także innych oddziałów)- ponosimy pełną odpowiedzialność za błędy .Bardzo serdecznie przepraszmy .Moim współorganizatorom chciałam na tym forum bardzo serdecznie podziękować , za zorganizowanie i wytrwałą pracę przy tej imrezie w dzień w nocy ,oraz rodzinom ,że przymykają oko na kynologiczną pasję swoich najbliższych.Dziękuję WAM ,że byliście ze mną ,na dobre na złe. Zofia Tosiak - przewodnicząca odziału :D :D w Legionowie . :D :D :D Quote
velvia Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 i mini reporaż z wystawy jesiennej w Legionowie Quote
velvia Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 [IMG]http://img378.imageshack.us/img378/135/wystawanowydwr20 Quote
Gośka Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 No to trochę fotek z finałów, nie mam tylko BISa Szczeniąt Psów: BIS Szczeniąt suki Quote
Gośka Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 BIS JUNIOR PSY BIS JUNIOR SUKI BIS RAS POLSKICH BIS PARA BIS WETERAN Quote
Recommended Posts