Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MarzenaTkacz napisał(a):
ASIU - bardzo Cie przepraszamy za zmianę w nazwisku - pewnie zamieniliśmy kolejność ???? - nnprawdę sorka

filibras - niestety żużlu nie przeskoczymy - nie możemy wynegocjować całej murawy od "stadionu" - przykro nam.

Pozdrawiam

Zmieniliście kolejność - to małe piwo, ale MKM obraził się, że zmieniłam męża!!! Ja nie mam na nazwisko Szczepkowska, Szczepańska itp.
Pzdr.

• Replies 547
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nam obsada również się bardzo podobała i duże ringi i atmosfera, ale trzymanie psa przez cztery godziny na czarnym żwirze - zdecydowanie nie. Mam nadzieję, ze uda się Wam coś z tym zrobić. przecież większość wystaw organizowana jest na stadionach a mimo to, jest gdzie poczekać z psem na ocenę. Przyznam też, ze nie spotkałam się z płatnym parkingiem poza terenem wystawy.

Niemniej jednak dziękujemy za sympatyczną wystawę.
Pozdrawiam
Kasia

Posted

Faktycznie to chyba jedyny mankament wystawy w Nowym Dworze Maz. - ten żużel i zamknięty środek boiska. Kiedyś pamiętam, że ringi były nie tylko w hali i na murawie stadionu, ale i na terenach za halą i z lewej strony hali. Jak byłem nabrać wody to widziałem jakby drugie boisko, trawa może nie jest super, ale myślę, że gdyby rozrzedzić ringi, to i na stadionie na obrzeżach murawy można zrobić przerwy między ringami, albo zrobić ringi na stadionie nieco płytsze a szersze.

Posted

kasiaak,owszem prawie wszystkie wystawy odbywają się na stadionach,ale ten stadion,to drugoligowy Świt który jest w trakcie sezonu rozgrywkowego o Mistrzostwo II Ligi.
większość obiektów sportowych na których organizowane są wystawy,to boiska osiedlowe,obiekty AWF(w Krakowie),stadion osiedlowy w Toruniu,stadion WAT w Warszawie.Tam nie ma znaczenia czy murawa zostanie uszkodzona z boku czy na środku boiska.tu jest inaczej.W poniedziałek rano odbył się tam trening piłkarzy.I proszę nie mówcie że wszyscy uważają i nie niszczą murawy.Znajdowaliśmy tam gwożdzie,potłuczone szkło,kawałki drutu i wiele innych rzeczy.Pewnie że chcielibyśmy wszystkich wystawców zadowolić,ale czasem musimy iść na kompromis z właścicielem obiektu.

Posted

mar napisał(a):
Faktycznie to chyba jedyny mankament wystawy w Nowym Dworze Maz. - ten żużel i zamknięty środek boiska. Kiedyś pamiętam, że ringi były nie tylko w hali i na murawie stadionu, ale i na terenach za halą i z lewej strony hali. Jak byłem nabrać wody to widziałem jakby drugie boisko, trawa może nie jest super, ale myślę, że gdyby rozrzedzić ringi, to i na stadionie na obrzeżach murawy można zrobić przerwy między ringami, albo zrobić ringi na stadionie nieco płytsze a szersze.
mar,tam nie ma trawy,tam jest klepisko!!!Wiesz co tam się dzieje jak jest sucho?!Poza tym jak proponujesz rozrzedzić ringi?boisko ma określoną długość i nie da się rozciągnąć.

Posted

Ja z wystawy Warszawskiej wróciłam brudna jak św.... i nie trzeba żużlu.
każdy z nas zabiera ze sobą coś do siedzenia i kocyk dla psa.

Bywałam na DUŻO gorszych wystawach i nie płakałam z tego powodu.

Posted

Myślałem o rozrzedzeniu ringów w sytuacji gdyby część była poza murawą boiska. Ja pamiętam jak ringi były na lewo od hali - ring PON-ów między innymi - i było tam bardzo w porządku. Jeden ring na przykład dla ON-ów mógłby być na prawo od trybun na stadionie po stronie wschodniej, przeciwnej niż hala - tam też jest spory kawałek trawnika. Pozdrawiam i grat. udanej wystawy :-)

Posted

ee... ja przepraszam ze tak ni z gruszki, ni z pietruszki.. :oops: :oops:
ale czy istnieje cos takiego jak katalog powystawowy? :)

pozdrawiam :)

Posted

Rzadko to się zdarza, ale czasami się zdarza.
Ja pamiętam tylko raz taką sytuację - klubowa wystawa sznaucerów w... (dawne czasy!). Katalog tego typu kosztował jakieś małe pieniądze i trzeba było za niego zapłacić na wystawie, a po wystawie był wysłany pod wskazany adres. Prosta sprawa.
Obecnie zupełnie nie wiem, który oddział taki katalog przygotywał.
Pzdr.

Posted

wystawa jak najbardziej udana :D dawno tak zadowolona nie byłam..no i ta niespodzianka z sędzia dla psów yoreczów..poprostu mioooodzio,tak swietnego sędziego jeszcze nie spotkałam..
a co do katalogów powystawowych..to czasem się zdarzają..ostatnio na dwa chyba trafiłam..jeden na pewno jest na kieleckiej stronie. więc takie rzeczy są mozliwe i nic nie muszą kosztować :wink:

Posted

Witam
My również jesteśmy zadowoleni z wystawy, jak i ze wzgledów organizacyjnych, pogodowych a tym bardziej " wynikowych"
Moje lasaczki spisały sie na medal :D
Ring of Gold Azurowa Amhara - Zw.Młodziezy
Ancona Pibaro -CWC, BOS
Ti La Shu Jowo Azurowa Amhara - CWC, BOB, BOG III :)
Czy pstrykał moze ktoś fotki na grupach ?
pozdrawiam Ewa

Posted

WIELKIE GRATULACJE dla zwyciezcow, w ogole dla wszystkich pieskow :wink: oraz dla organizatorow!!!!!!!!!!

Nam tez sie udalo zawalczyc :D . Moja sznaucerka miniaturowa - Bangi - Zw. Mlodziezy i Zw Rasy, olbrzymka Nafi - Najlepsza Suka w Rasie, a pies - sznaucer olbrzym Lord - Najlepszy Pies w Rasie :D . Nasz synek zwyciezyl w swojej klasie dostal kolejne CWC i piekny opisik :D .

Posted

mar napisał(a):
Myślałem o rozrzedzeniu ringów w sytuacji gdyby część była poza murawą boiska. Ja pamiętam jak ringi były na lewo od hali - ring PON-ów między innymi - i było tam bardzo w porządku. Jeden ring na przykład dla ON-ów mógłby być na prawo od trybun na stadionie po stronie wschodniej, przeciwnej niż hala - tam też jest spory kawałek trawnika. Pozdrawiam i grat. udanej wystawy :-)
kieeeeeeeeedyś tak było,ale teraz jest tam boisko do siatkówki plażowej i korty tenisowe.na tyłach hali jak wspomniałam klepisko z dołami,więc nie wiem o jaki jeszcze kawałek trawy chodzi?znam ten stadion,jestem tam bardzo często i gdyby była możliwość z pewnością bym o tym wiedziała.

Posted

dziekuje wszystkim za odpowiedzi :)
to czy w takim razie wie moze ktos kto zajał IIIlokate wsrod labradorow w kl.mlodziezy (suki)? :)
bo tak bylam zaaferowana swoja sunia ze jakos to przegapiłam :oops:
pozdrawiam :)

Posted

Szanowni Dogomaniacy !!!!!!!!.Wszystkim ,Wystawcom serdecznie dziękujemy za udział w naszej wystawie ,tym którzy odnieśli większe lub mniejsze sukcesy serdecznie gratulujemy .Zdajemy sobie doskonale sprawę ,że nasza wystawa miała swoje dobre i złe strony . Wybór mamy niewielki , obiekty w Nowym Dworze ( hala i stadion z tym żużlem) lub stadion w Legionowie , bez hali i też z wyznaczonymi ringami na płycie boiska .Obiektów takich ,żeby wprowadzić psy i wystawców na trawę w okolicy nie ma .Wszędzie są stadiony piłkarskie prowadzące rozgrywki .Boiska boczne w Nowym Dworze i Legionowie to piach ,piasek i piaseczek .Tak że naprawdę trudno zdecydować co w tym wypadku jest najlepsze.Wystawców ,którzy mają psy (białe ,jasne ),które szczególnie trzeba przygotować przepraszmy za kłopot i niedogodność. Błędów w katagu ,także nie unikniemy .Redagują go ludzie i tylko ludzie .Jak Państwo wypełniaćie zgłoszenia to wszyscy doskonale wiemy (ten problem dotyczy także innych oddziałów)- ponosimy pełną odpowiedzialność za błędy .Bardzo serdecznie przepraszmy .Moim współorganizatorom chciałam na tym forum bardzo serdecznie podziękować , za zorganizowanie i wytrwałą pracę przy tej imrezie w dzień w nocy ,oraz rodzinom ,że przymykają oko na kynologiczną pasję swoich najbliższych.Dziękuję WAM ,że byliście ze mną ,na dobre na złe. Zofia Tosiak - przewodnicząca odziału :D :D w Legionowie . :D :D :D