Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Asiaczek napisał(a):Czy basenji to "szczątkowe" rasy? pzdr. :lol: Quote
Matagi Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Asiaczek napisał(a):Czy basenji to "szczątkowe" rasy? pzdr. :roflt: Hipeczka się p.Szutkiewiczowi baaaaaaaaardzo podobała...... :P :lol: Quote
AniaR. Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Witam! A kto jest proponowany do sedziowania Owczarkow Kaukaskich. Jesli p. Kot lub p.Gajewski stawiamy sie z grupa. :-) W przypadku p. Niciewicz lub p. Buklad raczej szczatkowa ilosc psow sie pojawi jak zwykle. Pozdrawiam serdecznie, Ania Quote
truflaistrucel Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 czekamy czekamy an oficjalne info, i wciaz mam andzieje, ze p. Matuszewska bedzie sedizowac PONy! Quote
Savannah Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 czy już cos wiadomo? :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
MarzenaTkacz Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 Kochani, Właśnie siedzę i rozpisuję rasy (starając się kierować się Waszymi prośbami). Proszę Was jeszcze o chwilkę cierpliwości. BARDZO WAŻNA ZMIANA DLA WSZYSTKICH JAMNIKARZY (jeśli wszyscy właściciele są tak kochani jak nasza Kierowniczka Sekcji IV to wszystkich gorąco ściskam) Na naszej wystawie jamniki będzie oceniała Pani Galina Zhuk z Białorusi. Wiem skądinąd, że proponowana przez nas wcześniej Pani Ina Małęcka ocenia jamniki na wystawie w Warszawie, dlatego u nas nastapiłą zmiana, mam nadzieję, że to was ucieszy. A na szybko PONY - Iwona MAtuszewska. ASIACZEK, chciałaś basenji dla Marka Grabkowskiego i masz. LILA to z tego co pamiętam chciałąm Pawła Szemraja, a swoją drogą co Ci zwinił Marek Grabkowski ? (jeśli można spytać) Marzena Quote
szorka Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Kochana Wielce Szanowna MARZRNKO -WRÓŻkO spełniająca życzenia -czy mogę poprośić o zarezerwowania miejsca na BISIE co do lokaty to daję Ci wolną rączkę. Przesyłam moc buziaczków .(prawda ,że pisanie jak na ciemniaka komputorowego niżle mi idzie,w tym twoja ogromna zasługa.) Abra Kadabra -spełń marzenie!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Matagi Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 MarzenaTkacz napisał(a):Kochani, Własnie siedzę i rozpisuję rasy (starając się kierować się Waszymi prośbami). Prosze Was jeszcze o chwilkę cierpliwości. A na szybko PONY - Iwona MAtuszewska. ASIACZEK, chciałaś basenji dla Marka Grabkowskiego i masz. LILA to z tego co pamiętam chciałąm Pawła Szemraja, a swoją drogą co Ci zwinił Marek Grabkowski ? (jeśli można spytać) Marzena Jasne,że można spytać,Marzenko!!! :P :D Mnie osobiście p.Grabkowski nic nie zawinił,ale obserwowałam jego sędziowanie /tylko akit/ w bieżącym sezonie,i delikatnie to nazwę...jestem lekko zszokowana :-? Akita jest w Polsce młodą rasą,zmienia się coraz bardziej jej wygląd i na świecie i u nas,mamy naprawdę dobre akity.Warto jest śledzić rozwój danej rasy,żeby posędziować ją sprawiedliwie i uczciwie.Ale jakoś p.Grabkowski nie koniecznie śledzi ewolucje akit...to jeszcze przeżyję :x Wiem jaki zawód wykonuje w/w sędzia i szokiem dla mnie było,że dał BoB-a i różne inne takie tam,psu,który ledwo biega :evil: Z tyłu ma krowę jak z Białegostoku do Szczecina,łapy miękkie,tył mu się zawija tak,że obserwując z boku ,jak biegnie ,człowiek ma wrażenie,że za moment tył się zwinie w jeden wielki supeł.....widzieli to inni wystawcy,widziała publika,sędzia nie zobaczył :evil: :evilbat: Może trzeba by mu zdjęcie RTG donieść,wtedy zobaczy to co inni widzieli :evil: Ehhh,smutne to.... :( dlatego wolę p.Szemraja,jeszcze nie miał chyba wpadki.... :lol: :wink: :lol: :wink: Quote
MarzenaTkacz Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 na życzenie publiczności AKITA INU będzie oceniał Pan Andrzej Szutkiewicz (i tylko to będzie oceniał z grupy V) !!! Pozdrawiam Quote
króliczek Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Ale mam nadzieję droga Marzenko ,że będzie p.Szutkiewicz oceniał także shar-pei?Czy jakaś zmiana ? Bo ja po urlopie jestem i jakoś nie śledziłam tego tematu :oops: :wink: Quote
lidush Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Komu jesli można wiedzieć przypadną cattle dogi? Quote
Gonia Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Marzenko,dzięki za ciepłe słowa!Jeszcze większe za informację o zmianie naIV-ce.Mam nadzieję,że jamniczarze dopiszą :lol: Quote
Draczyn Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 A ja już drugi raz się uprzejmie dopytuję kto będzie sędziował buldożki franuskie. Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam Quote
Minimolos Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 2 pażdziernik 2005 grupę IX sędziuje: Piotr Król i Zygmunt Jakubowski ale który buldozki to nie wiem. http://www.zkwp-legionowo.pl/index1.php?go=wystawy&sgo=plakat&dr=krajowa05 Quote
MarzenaTkacz Posted August 17, 2005 Author Posted August 17, 2005 Witajcie Kochani, Skończyłam wstępnie podział na rasy, nie mogę podac Wam jednak pełnej listy ponieważ cały czas staram się ją modyfikować zgodnie z Waszymi życzenia (np. Kaukazu w pierwszej wersji miała Pani Bukład). Macie czas do końca tego tygodnia, w poniedzaiłek wywieszę oficjalną listę na stronę i wtedy już zmian na 99 % nie będzie. (chyba, że będzie to wymóg ilości zgłoszonych psów na wystawę) ATIK - Boksery - Pan Jadwiga Niciewicz NOR(a) - grupa VII - Pani Jadwiga Konkiel EFFA - Pies Kanaryjski - Pani Jadwiga Niciewicz MALAGA - Berneński Pies Pasterski - Pan Andrzej Kot ANIAR - Owczarek Kaukaski - Pan Jan Gajewski KRÓLICZEK - Shar Pei - Pan Andrzej Szutkiewicz LIDUSH- Australian Cattle Dog - Anna Kochan PAOLINKA - Beagle - Pani Żivilie Povilaitiene DRACZYN - Buldog Francuski - Pan Zygmunt Jakubowski Szczęśliwi ????? SZORKA - robisz postępy !!!!!!, czy na BIS - pasuje Ci lokata II - hi hi hi Quote
Diana14 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Marzenko a mozesz mnie oświecić kto będzie owczarki szkockie sedziował ? Jesli ktos sensowny to moze bym się wybrała bo na zimowa to na 100% jade bo sędzina jest super :lol: Quote
Ajrisz Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Diana, a kto sedziuje ? < juz wiem, znalazlam, Szulc jest faktycznie taka rewelacyjna? > Quote
Diana14 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Ale Pani Szulc to na zimowej :lol: Wiesz co byłam u niej na jednej wystawie i jestem nią zachwycona (mimo, ze nie wygrałyśmy ;) ). Jest bardzo dokładna, zwraca uwage na ruch, na anatomie, główke i jej wyraz. Daje opisy jakich już sie raczej nie spotyka ( nie chodzi mi tu o same superlatywy tylko ładnie jest to wszystko ubrane w słowa). Dostrzegła u Vegi w sumie to co ok 13 innych sędziów, ale opis nie ten sam ;) Zobacz sobie na mojej stronce i porównaj. A no i jeszcze co mnie zaskoczyło! Po ustawieniu na lokaty podeszła i powiedziała dlaczego jest tak a nie inaczej. No i wysoka kultura osobista. Jade do niej bez dwóch zdań :lol: Quote
Ajrisz Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 No to my tez jedziemy! W grudniu akurat przypada nam zakonczenie championatu, wiec warto sie wybrac. :wink: Quote
króliczek Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 MARZENKO-bardzo dziękuję za info .Moje życzenie się spełniło :wink: .Wiem ,że i tak wszystkim nie dogodzisz ,choć widzę ,że bardzo ale to bardzo się starasz.Jeszcze raz dzięki :D ps. Kiedy masz zamiar odpocząć? Już po urlopie ,czy może po wystawie na "kanary"? 8) :wink: Quote
paolinka Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Dzieki :D Do kiedy jest termin zgloszen? :oops: Quote
Recommended Posts