Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No,upominałam się na wystawie, ale powiedzieli, że przyślą do domu z FCI z Belgii???? No to ja już nic mi nie gra :-o .
Dorota, więc chyba zię spotkamy przy ringu dla buldogów ??? Bilet już mam kupiony, teściówka przychodzi do wnuka i psów, a ja wypad na całe 3 dni wolności :loveu: , aż sie boję co to będzie..?? W zeszłym roku coprawda zostawiłam Młodego z psami i jeszcze na dodatek ze szczeniakami, "syćka" przeżyli, ale sajgon w domu był koszmarny :cool3:

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matuchowa Frajda napisał(a):
Dorota, więc chyba zię spotkamy przy ringu dla buldogów ??? Bilet już mam kupiony, teściówka przychodzi do wnuka i psów, a ja wypad na całe 3 dni wolności :loveu: , aż sie boję co to będzie..?? W zeszłym roku coprawda zostawiłam Młodego z psami i jeszcze na dodatek ze szczeniakami, "syćka" przeżyli, ale sajgon w domu był koszmarny :cool3:

Ja też mam juz kupiony bilet. Lecę do W. Brytanii kilka dni wcześniej na zaproszenie jednej z najlepszych brytyjskich hodowli King Charles. Będę u nich przez kilka dni, a potem razem z nimi przyjadę na Cruft. Na buldożki na pewno zajrzę, ale sądzę, że większość czasu spędzę przy ringu Kingów.
Pozdrawiam

Posted

Tj. chyba najbardziej prestiżowa wystawa w Europie, zjeżdżają się tam najlepsze psy z wielu ras i podobno w tym roku jest absolutny rekord, jeśli chodzi o ilość zgłoszonych psów. A dla nas Polaków wyjazd z psami jest zdecydowanie utrudniony ze wzgl. na dość skomplikowaną procedurę wyjazdową. Ale każdy pies z tytułem interchampiona ma uprawnienia do uczestnictwa w tej wystawie.

Posted

czy mi się zdaje czy wystawa jest już nie stety za miesiąc ? :roll:

ehh jak będzie ktuś tam to ja od razu zamawiam staweczki doziów wszystkich ;-))

P.S Nie wiecie jakie są w tym roku w Wlk.Bryt. wystawy godne uwagi ? :roll:

• 4 weeks later...
Posted

Panie i panowie... BIS wygral.... owczarek australijski!
Caitland Isle Take a Chance, z pochodzenia Kanadyjczyk, z zamieszkania Amerykanin, jeden z niewielu znanych mi psow o takich osiagnieciach wystawowych, ktory poza wystawami robi tez cos innego (agility).

No i pierwsza wygrana BIS na Crufts kiedykolwiek dla Aussie.

Justyna i australijczyki

Posted

Byłam, widziałam, przezyłam - wielki profesjonalizm organizatorów, wystawców. Zdjęcia mam jedynie z buldogów francuskich (i tez bateria nie wytrzymała mi do końca), no i jakies 3 zdj. zw. ras, ale zrobione z TV więc jakość kiepska bedzie. ale zawsze coś. Codziennie wieczorem w TV były prawie 2 godzinne programy poświęcone wystawie ....super sprawa. Warto raz w życiu być na wystawie takiej klasy. Postaram się jak najszybciej obrobić zdjęcia i zamieścić u mnie na stronie mały reportaż zdjęciowy, ale narazie padam na nos, bo przyjechałam w nocy i na oczy dosłownie nie widzę