Matuchowa Frajda Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 No,upominałam się na wystawie, ale powiedzieli, że przyślą do domu z FCI z Belgii???? No to ja już nic mi nie gra :-o . Dorota, więc chyba zię spotkamy przy ringu dla buldogów ??? Bilet już mam kupiony, teściówka przychodzi do wnuka i psów, a ja wypad na całe 3 dni wolności :loveu: , aż sie boję co to będzie..?? W zeszłym roku coprawda zostawiłam Młodego z psami i jeszcze na dodatek ze szczeniakami, "syćka" przeżyli, ale sajgon w domu był koszmarny :cool3: Quote
dorotal Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Matuchowa Frajda napisał(a):Dorota, więc chyba zię spotkamy przy ringu dla buldogów ??? Bilet już mam kupiony, teściówka przychodzi do wnuka i psów, a ja wypad na całe 3 dni wolności :loveu: , aż sie boję co to będzie..?? W zeszłym roku coprawda zostawiłam Młodego z psami i jeszcze na dodatek ze szczeniakami, "syćka" przeżyli, ale sajgon w domu był koszmarny :cool3: Ja też mam juz kupiony bilet. Lecę do W. Brytanii kilka dni wcześniej na zaproszenie jednej z najlepszych brytyjskich hodowli King Charles. Będę u nich przez kilka dni, a potem razem z nimi przyjadę na Cruft. Na buldożki na pewno zajrzę, ale sądzę, że większość czasu spędzę przy ringu Kingów. Pozdrawiam Quote
Matuchowa Frajda Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 A ja jadę na zaproszenie mojego najlepszego męża :loveu: i też spędzę z nim parę dni, a potem pojedziemy razem na Crufta :evil_lol: , a potem szlakiem znajomych dalszych i bliższych w miarę możliwości czasowych. Quote
Agasia Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 A ja mam pytanie ile jest wazna kwalifikacja na cruft? Czy jesli dostanie sie w np 2006 roku to mozna pojechac w 2008 dopiero? Czy trzeba w tym jednym roku? Quote
Matuchowa Frajda Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Tj. chyba najbardziej prestiżowa wystawa w Europie, zjeżdżają się tam najlepsze psy z wielu ras i podobno w tym roku jest absolutny rekord, jeśli chodzi o ilość zgłoszonych psów. A dla nas Polaków wyjazd z psami jest zdecydowanie utrudniony ze wzgl. na dość skomplikowaną procedurę wyjazdową. Ale każdy pies z tytułem interchampiona ma uprawnienia do uczestnictwa w tej wystawie. Quote
Matuchowa Frajda Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Jest to podobno jedyna wystawa w swoim rodzaju - taką opinię słyszałam od wielu osób, które tam były, więc jadę i się przekonam, coś w tym musi być .... Quote
flashka-g Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 ja tak troche nie na temat...mogłby ktos mi podac gdzie moge znalezc spis wystaw w Anglii w tym roku..bo mozliwe ze wyjade na kilka miesiecy i na pewno bym chciala jakas odwiedzic. Quote
Matuchowa Frajda Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Myślę, że tu coś mozna znaleźć http://www.the-kennel-club.org.uk/ Quote
dorotal Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Na Cruft w tym roku jest zgłoszone ponad 22 tys. psów. Ilość psów w poszczególnych rasach możecie znaleźć tutaj http://www.the-kennel-club.org.uk/crufts/CRUFTSFINAL.txt Pozdrawiam Quote
Savannah Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Czy już ktoś ma bilety i wie że pojedzie napewno:cool3:? Pozdrawiam;) Quote
dorotal Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Ja jade na 100 %. Bilety na samolot już dawno kupiłam i nie mam odwrotu ;-)) Pozdrawiam Quote
Savannah Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Super:multi: napisałam do Ciebie na pw Dorotal;) Pozdrawiam Quote
jo-jo Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 czy mi się zdaje czy wystawa jest już nie stety za miesiąc ? :roll: ehh jak będzie ktuś tam to ja od razu zamawiam staweczki doziów wszystkich ;-)) P.S Nie wiecie jakie są w tym roku w Wlk.Bryt. wystawy godne uwagi ? :roll: Quote
jo-jo Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 podnosze ;-) czy już koś po i wyniki ma? ;-)lub przynajmniej staweczki :loveu: Quote
Dorota_Fiszer Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 wyniki sa dostepne na biezaco : http://www.crufts.fossedata.co.uk Quote
myriad Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Panie i panowie... BIS wygral.... owczarek australijski! Caitland Isle Take a Chance, z pochodzenia Kanadyjczyk, z zamieszkania Amerykanin, jeden z niewielu znanych mi psow o takich osiagnieciach wystawowych, ktory poza wystawami robi tez cos innego (agility). No i pierwsza wygrana BIS na Crufts kiedykolwiek dla Aussie. Justyna i australijczyki Quote
Musiałek Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 :multi: :multi: :multi: no ładnie!!!! fanfary, fanfary !! Gratuluje i zazdroszczę tym co widziały go na oczy!!!! ULA ZDJĘCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
jo-jo Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 słuchajcie a wiecie może gdzie w tym roku można zdobyć wniosek na przyszło rocznego Crufta? Quote
PATIszon Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 Wyniki sa tu: http://www.the-kennel-club.org.uk/index.asp?newpage=crufts Quote
Matuchowa Frajda Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Byłam, widziałam, przezyłam - wielki profesjonalizm organizatorów, wystawców. Zdjęcia mam jedynie z buldogów francuskich (i tez bateria nie wytrzymała mi do końca), no i jakies 3 zdj. zw. ras, ale zrobione z TV więc jakość kiepska bedzie. ale zawsze coś. Codziennie wieczorem w TV były prawie 2 godzinne programy poświęcone wystawie ....super sprawa. Warto raz w życiu być na wystawie takiej klasy. Postaram się jak najszybciej obrobić zdjęcia i zamieścić u mnie na stronie mały reportaż zdjęciowy, ale narazie padam na nos, bo przyjechałam w nocy i na oczy dosłownie nie widzę Quote
Recommended Posts