Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktos z Was planuje wyjazd na przyszlorocznego Cruftsa jako wystawca lub chociazby jako zwiedzajacy? Teoretycznie rok 2006 bedzie pierwsyzm rokiem w ktorym polskie psy beda mogly uczestniczyc w tej prestizowej wystawie. Czy ktos sie zasdtanawial nad wyjazdem?
W razie czgeo sluze informacjami na temat kwalifikacji, wymaganych dokumentow i procedury zglasznaia psa itd.

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W razie czgeo sluze informacjami na temat kwalifikacji, wymaganych dokumentow i procedury zglasznaia psa itd

Myslę ,że wiele osób nawet niezainteresowanych wyjazdem chętnie pozna wymogi stawiane psom ,procedury i wszelkie info o tej wystawie. :D
Nie krępuj się -dawaj na DGM info :wink:

Posted

OK :D
To pytanie pierwsze :wink:
Czy wszystkie psy mogą brać dział w CRUFT's ?Jeśli nie, jakie muszą spełniać wymagania?
Drugie :wink:
Jakie sę opłaty?
Trzecie: :wink:
Czy do przekroczenia granicy WB wystarczy Chip (między łopatkami) i badania przeciwcial( z odrobaczeniem i odkleszczeniem) czy jeszcze coś fajniejszego dla nas wymyślili?

Posted

Zeby pies mogl wystartowac na wystawie Crufts musi byc zakwalifikowany - kwalifikacje wygrywa sie na co niektorych wystawach ( spis tych wystaw jets na oficjalnej stronie wystawy CRUFTS ) - kwalifikacje otrzymuja psy z tytulem CACIB oraz Zw.Mlodziezy m.in. w Luxemburgu ( jesiennym i wiosennym ), Amsterdamie, Euro Doig SHow Tulln....
Kwalifikuje sie tez kazdy pies z tytulem intrechampiona.
oplata za udzial w wystawie to o 20-25 funtow.
To co wymienilas wystarczy by wpuscili nas na wyspe.

Posted

Chyba jednak na 2006 nie uda Ci sie zglosic psa :(
Zeby zglosic pies musi byc zarejetsrownay w ichnim zwiazku, to trcoeh trwa, no i z tego co slyszalam to zgloszenia do konca roku lub jakos na poczatku stycznia uplywa, a zeby Cie przyjeli top musisz juz miec dyplom intera.......no ale Crufts 2007 to juz na pewno!!! :D

Moja suczka jets zakwaifkowana jako Zw.Mlodziezxy z Tulln, bardzo chcaialbym pojechac, ale jeszcze nie wiem czy mi to wyjdzie. Ewentualny nocleg moge miec u znajomych PONiarzy, ale najchetniej wybralabym sie z kims do spolki by podzielic koszty....

pozdr

Posted

Cześć Truflaistrucel mój pies zdobył kwalifikację na Cruft's 2006, na wystawie w Kecskemet na Węgrzech dostał CACIB, zastanawiam sie czy jechać, ale zdecydują koszty.

• 3 months later...
Posted

Hej,
ja nie wiem, czy te wszystkie informacje są ścisłe. Mysmy dostali kwalifikację na Crufta, też w Tulln, ale dowiedzielismy się o tym przypadkowo, bo o takiej wystawie nigdy nie marzylismy i potem zaczelismy sie dowiadywać o przepisy. I wszystko przepadło.
Okazuje się wg przepisów międzynarodowych weterynaryjnych, że przy wjeżdzie do GBpół roku wczesniej trzeba zrobić badania na przeciwciała do wśkieklizny, które wysyła się do Puław. POza tym wczesniej trzeba zapisać się do specjalnego klubu w GB, opłacić składke, itp.
O tym przepisie z interchampionami nic nie słyszałam.
My kwalifikacje wszystkie mamy, ale co z tego, przepisy ochronne wszystko przekreśliły.
Spis wszystkich wystaw kwalifikujacych znajduje się na stronie CRUFTa.
O kosztach ciężko tu mówić.
MOże tanie latanie, za psa do 8 kg płaci się 100 i wtedy może lecieć z tobą, jesli jest cięższy, to niestety musi buc w luku.

My może w nastepnych latach.
Powodzenia.

Posted

Ka$iaN. napisał(a):
Czy ktoś z Was wybiera się bez psa do Birmigham?
My mamy wielką ochotę - zobaczymy co z tego wyniknie;)

Ka$iaN. czy Ty w tym roku chcesz się wybrac?;)
Pzdr

Posted

Doloty sa dosyc przyjzane;)
Kupilam bilety wstepu prez internet.
Niestety na konkurencje finalowe wszystkie sa juz sprzedane, na obedience rowniez...
Mam tylko nadzieje, ze mozna je jeszcze kupic osobiscie w kasie...

Posted

króliczek napisał(a):
OK :D
To pytanie pierwsze :wink:
Czy wszystkie psy mogą brać dział w CRUFT's ?Jeśli nie, jakie muszą spełniać wymagania?

Nie wszytkie rasy mogą brać udział w Crufcie.
Mój pies - Beauceron zakwalifikował się jako Bundesjugendsieger 2005 (Dortmund), przysłali mi kwalifikację do domu i co z tego... Beaucerony nie mają wstępu na Cruft.

Ponieważ ciężko się wwozi psy do Anglii, polecam przed rozpoczęciem badań sprawdzenie, czy rasa Waszych psów jest dopuszczana do Crufta. Lista ras znajduje się na oficjalnych stronach Crufta.

Posted

O to trzeba poprosić organizatora wystawy - najlepiej w trakcie jej trwania, w sekretariacie. Podajesz adres, oni kserują kartę ocen i/lub dyplom (jeśli jest wydawany na wystawie) i po jakimś czasie przysyłają Ci potwierdzenie kwalifikacji do domu. Ja załatwiłam to po ocenie na ringu (jak tylko dostałam kartę oceny).
Ale jeśli uzyskałaś tytuł na którejś z wystaw kwalifikujących do Crufta i nie poprosiłaś o potwierdzenie kwalifikacji w sekrestariacie, to myślę, że możesz śmiało napisać lub zadzwonić do organizatora wystawy i się o to upomnieć.

Posted

Rasy pokazywane na Crufcie muszą spełniać pewne warunki hodowlane w Anglii - musi być odpowiednio dużo hodowli w Anglii, działających przez ileś czasu - dokładnie jeszcze nie zgłębiałam tej sprawy, ale planuję ją zbadać - dowiedzieć się od kiedy beaucerony będa mogły być wystawiane, bo chciałabym kiedyś pojechać z moim psem na Cruft.
Jak się dkoładnie dowiem, to napiszę.