truflaistrucel Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Czy ktos z Was planuje wyjazd na przyszlorocznego Cruftsa jako wystawca lub chociazby jako zwiedzajacy? Teoretycznie rok 2006 bedzie pierwsyzm rokiem w ktorym polskie psy beda mogly uczestniczyc w tej prestizowej wystawie. Czy ktos sie zasdtanawial nad wyjazdem? W razie czgeo sluze informacjami na temat kwalifikacji, wymaganych dokumentow i procedury zglasznaia psa itd. Quote
króliczek Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 W razie czgeo sluze informacjami na temat kwalifikacji, wymaganych dokumentow i procedury zglasznaia psa itd Myslę ,że wiele osób nawet niezainteresowanych wyjazdem chętnie pozna wymogi stawiane psom ,procedury i wszelkie info o tej wystawie. :D Nie krępuj się -dawaj na DGM info :wink: Quote
truflaistrucel Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 Kurzcze, ale tyle tego jest....wolalabym odpowiadac na konkretne pytania :wink: Quote
króliczek Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 OK :D To pytanie pierwsze :wink: Czy wszystkie psy mogą brać dział w CRUFT's ?Jeśli nie, jakie muszą spełniać wymagania? Drugie :wink: Jakie sę opłaty? Trzecie: :wink: Czy do przekroczenia granicy WB wystarczy Chip (między łopatkami) i badania przeciwcial( z odrobaczeniem i odkleszczeniem) czy jeszcze coś fajniejszego dla nas wymyślili? Quote
truflaistrucel Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 Zeby pies mogl wystartowac na wystawie Crufts musi byc zakwalifikowany - kwalifikacje wygrywa sie na co niektorych wystawach ( spis tych wystaw jets na oficjalnej stronie wystawy CRUFTS ) - kwalifikacje otrzymuja psy z tytulem CACIB oraz Zw.Mlodziezy m.in. w Luxemburgu ( jesiennym i wiosennym ), Amsterdamie, Euro Doig SHow Tulln.... Kwalifikuje sie tez kazdy pies z tytulem intrechampiona. oplata za udzial w wystawie to o 20-25 funtow. To co wymienilas wystarczy by wpuscili nas na wyspe. Quote
króliczek Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Wstyczniu mamy zamiar uporać się z INTEREM 8) Jeśli się uda Cruft stoi otworem :D Dzięki za info,trzeba teraz przemyśleć całość i skalkulować koszty 8) Quote
króliczek Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 A może już masz wstępną kalkulację (głównie chodzi o transport+ zgłoszenie -bez noclegu,wyżywienia itp) :roll: Quote
truflaistrucel Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 Chyba jednak na 2006 nie uda Ci sie zglosic psa :( Zeby zglosic pies musi byc zarejetsrownay w ichnim zwiazku, to trcoeh trwa, no i z tego co slyszalam to zgloszenia do konca roku lub jakos na poczatku stycznia uplywa, a zeby Cie przyjeli top musisz juz miec dyplom intera.......no ale Crufts 2007 to juz na pewno!!! :D Moja suczka jets zakwaifkowana jako Zw.Mlodziezxy z Tulln, bardzo chcaialbym pojechac, ale jeszcze nie wiem czy mi to wyjdzie. Ewentualny nocleg moge miec u znajomych PONiarzy, ale najchetniej wybralabym sie z kims do spolki by podzielic koszty.... pozdr Quote
bachar Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 A ja słyszałam ostatnio od lek.wet., że odrobaczenie musi być przeprowadzone nie póżniej niż 48 godz. przed przekroczeniem granicy. Quote
truflaistrucel Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 nie pozniej niz 48 godz, ale nie wczesniej niz na 24 godz. przed wyjazdem Quote
asher Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 A możesz wrzucić link, do oficjalnej strony Crufts? Quote
Pearl Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Ja rozważałam Cruft'sa jesli w Amsterdamie pójdzie po mojej myśli jednak wolałabym poczekać rok aż pies nieco dojrzeje. W każdym razie napewno planuję zaliczyć w najbliższych latach tę impreze jako wystawca. Podaję link do oficjalnej strony http://crufts.homepage.net/ Quote
Ibolya Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Cześć Truflaistrucel mój pies zdobył kwalifikację na Cruft's 2006, na wystawie w Kecskemet na Węgrzech dostał CACIB, zastanawiam sie czy jechać, ale zdecydują koszty. Quote
truflaistrucel Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 Wlasnie - koszty......A jakiej rasy masz psa Ibolya? http://www.the-kennel-club.org.uk/ - to strpona angielskiego Kennel Clubu, na groze jak klikniecie w Crufts to po lewej stronie wyswietliu sie menu z wszelkimi info. Quote
Ka$iaN. Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Czy ktoś z Was wybiera się bez psa do Birmigham? My mamy wielką ochotę - zobaczymy co z tego wyniknie;) Quote
Monia-Fionia Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Hej, ja nie wiem, czy te wszystkie informacje są ścisłe. Mysmy dostali kwalifikację na Crufta, też w Tulln, ale dowiedzielismy się o tym przypadkowo, bo o takiej wystawie nigdy nie marzylismy i potem zaczelismy sie dowiadywać o przepisy. I wszystko przepadło. Okazuje się wg przepisów międzynarodowych weterynaryjnych, że przy wjeżdzie do GBpół roku wczesniej trzeba zrobić badania na przeciwciała do wśkieklizny, które wysyła się do Puław. POza tym wczesniej trzeba zapisać się do specjalnego klubu w GB, opłacić składke, itp. O tym przepisie z interchampionami nic nie słyszałam. My kwalifikacje wszystkie mamy, ale co z tego, przepisy ochronne wszystko przekreśliły. Spis wszystkich wystaw kwalifikujacych znajduje się na stronie CRUFTa. O kosztach ciężko tu mówić. MOże tanie latanie, za psa do 8 kg płaci się 100 i wtedy może lecieć z tobą, jesli jest cięższy, to niestety musi buc w luku. My może w nastepnych latach. Powodzenia. Quote
Savannah Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Ka$iaN. napisał(a):Czy ktoś z Was wybiera się bez psa do Birmigham? My mamy wielką ochotę - zobaczymy co z tego wyniknie;) Ka$iaN. czy Ty w tym roku chcesz się wybrac?;) Pzdr Quote
Ka$iaN. Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Savannah napisał(a):Ka$iaN. czy Ty w tym roku chcesz się wybrac?;) Pzdr Tak jest. Musze jeszcze sprawdzic najdogodniejszy dojazd/dolot;) Quote
Ka$iaN. Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 Doloty sa dosyc przyjzane;) Kupilam bilety wstepu prez internet. Niestety na konkurencje finalowe wszystkie sa juz sprzedane, na obedience rowniez... Mam tylko nadzieje, ze mozna je jeszcze kupic osobiscie w kasie... Quote
VIATOR Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 króliczek napisał(a):OK :D To pytanie pierwsze :wink: Czy wszystkie psy mogą brać dział w CRUFT's ?Jeśli nie, jakie muszą spełniać wymagania? Nie wszytkie rasy mogą brać udział w Crufcie. Mój pies - Beauceron zakwalifikował się jako Bundesjugendsieger 2005 (Dortmund), przysłali mi kwalifikację do domu i co z tego... Beaucerony nie mają wstępu na Cruft. Ponieważ ciężko się wwozi psy do Anglii, polecam przed rozpoczęciem badań sprawdzenie, czy rasa Waszych psów jest dopuszczana do Crufta. Lista ras znajduje się na oficjalnych stronach Crufta. Quote
Matuchowa Frajda Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 A kto przysyła potwierdzenie kwalifikacji? Gdzie się o to upomnieć? Quote
VIATOR Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 O to trzeba poprosić organizatora wystawy - najlepiej w trakcie jej trwania, w sekretariacie. Podajesz adres, oni kserują kartę ocen i/lub dyplom (jeśli jest wydawany na wystawie) i po jakimś czasie przysyłają Ci potwierdzenie kwalifikacji do domu. Ja załatwiłam to po ocenie na ringu (jak tylko dostałam kartę oceny). Ale jeśli uzyskałaś tytuł na którejś z wystaw kwalifikujących do Crufta i nie poprosiłaś o potwierdzenie kwalifikacji w sekrestariacie, to myślę, że możesz śmiało napisać lub zadzwonić do organizatora wystawy i się o to upomnieć. Quote
dorotal Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Ja się wybieram na Crufta. Ale w tym roku tylko jako zwiedzający. Pozdrawiam Quote
asher Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 A dlaczego beauceron nie ma wstępu na Cruft? Dlaczego nie wszystkie rasy moga tam być pokazywane? Quote
VIATOR Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Rasy pokazywane na Crufcie muszą spełniać pewne warunki hodowlane w Anglii - musi być odpowiednio dużo hodowli w Anglii, działających przez ileś czasu - dokładnie jeszcze nie zgłębiałam tej sprawy, ale planuję ją zbadać - dowiedzieć się od kiedy beaucerony będa mogły być wystawiane, bo chciałabym kiedyś pojechać z moim psem na Cruft. Jak się dkoładnie dowiem, to napiszę. Quote
Recommended Posts