Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sobotę o 14.30 był rewelacyjny program na TVP3 - "Zaklinacz psów". Niestety nie mogłam obejrzeć całego. Czy jest jakaś szansa wyciagnięcia materiału z telewizji?? Ktoś się orientuje? A może ktoś z was to nagrał?

Posted

tez to ogladalam, ale od polowy, bo jak poznije sprawdzalam trwalo to godzine od 14.30 do 15.30 a ja wlaczylam telewizje o 15.
Program byl fajny, ale nie podobalo mi sie jedno, ze facet kazal uspic agresywnego psa.... to bylo moim zdaniem przegiecie. Przeciez mozna bylo cos z tym zrbic lub zastosowac maganement typu kaganiec i zobaczyc co pies zrobi w kagancu. Ale facet podal cwiczenia co robic byc temu zapobiec i jak nie wiedzial juz co wymyslic kazal go uspic.. :/
a mozna by zrobic pare innych rzeczy... ale mniejsza z tym.

Poza tym reszta pomyslow byla nawet calkiem fajna(dla tych nieagresywnych psow).

Nie wiem jak sciagnac ten program zTV?

Mi kiedys bardzije podobaly sie takie programy, pare lat temu "Zwierzaki Dziwaki" i tam rozwiazywano fajnie problemy, nie tylko u psow, ale innych zwierzat domowych i takich w zoo, a domowych nie zawsze typowych, np. gesi, tchorzofretka itp.
Niektore rozwiazania byly klikerowe i to mis ie podobalo, zawsze uzyskiwano fajny skutek :) no i te nieklikerowo tez byly oryginalne. Szkoda ze nie powtarzaja tego. Bo ja kiedys widzialam ze 3-4 odcinki tylko.

Posted

:D no, to do kupy obejrzałybysmy cały program - ja oglądałam do 15.00. Nie widziałam tej części o uśpieniu. Wcześniej były fajne metody na dominację, agresję, a także opis rasy border collie.

Posted

Mówił wiele o metodach, jakie opisuje Fenell - czyli ignorowanie, kończenie zabawy kiedy ty chcesz, a nie kiedy chce pies, pokazywal jak zrobić żeby pies oddał zabawkę a nie tamosił się z tobą, itp.
Było także o bullterierze, który niespodziewanie zrobił się agresywny, nie chcił chodzić na spacery. On zalecił badanie weterynaryjne. Okazło się, że pies ma chora łapę.