Flaire Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 LALUNA napisał(a):Owszem jest dostępna, jak bedziesz organizować zawody agility to napewno ja otrzymasz z GKSZP jak i liste z sędziami zagranicznymi których mozesz sprowadzić. Mam nadzieję, że listę mogę otrzymać nawet jeśli narazie zawodów nie organizuję, szczególnie że, żeby mócLALUNA napisał(a):sama zaproponować tego czy innego sędziegomuszę ją wcześniej znać. :wink: Dzięki za informację. Jako pierwszy krok spróbuję dowiedzieć się właśnie, kto ma takie uprawnienia. Zobaczymy jak mi pójdzie. :D Quote
LALUNA Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Flaire jakos nie zauważyłam aby jakakolwiek osoba nie złozyła w Poznaniu ksiazeczki czy karty pracy do wpisu, wiec widać że innym tez zależy, a obsada zawodów mówi sama za siebie. Jakos musisz chyba sobie to faktycznie wytłumaczyc dlaczego ludzie jezdza na zawody organizowane przez ZKwP i chca startować w obedience, agility, flyball czy innych. To ze Ty nie chcesz nie znaczy ze inni nie chcą, chętni zawsze sie znajdują. Liste sedziów mozesz dostać jak najbardziej, ale musisz sie przynajmniej na tyle pofatygować aby zadzwonic do GKSzP a nie szukać jej tu na forum. Quote
Klaudia:-) Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Anulka pochwal się wynikami Tajgi, bo podobno poszło jej sobrze. Quote
Anulka Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Anulka pochwal się wynikami Tajgi, bo podobno poszło jej sobrze. Już się chwalę: 3. miejsce w SA1 i tym samym 3 nóżka do A2 :D 1 miejsce w A2 :angel: no i oczywiście 2-vice Mistrz Polski Agility SA Jestem taka dumna z mojego Pluszaka!!! :angel: Quote
TuathaDea Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Wielkie brawa Tajgowa :klacz: :klacz: :klacz: Quote
Flaire Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 LALUNA napisał(a):Flaire jakos nie zauważyłam aby jakakolwiek osoba nie złozyła w Poznaniu ksiazeczki czy karty pracy do wpisu, wiec widać że innym tez zależy, a obsada zawodów mówi sama za siebie. Ależ ja wcale nie twierdzę, że innym nie zależy!!! :o (Chociaż podejrzewam, że jak będą musieli czekać za każdym razem po trzy godziny na wpisy, to będzie im zależeć mniej. :wink: ) Ja twierdzę tylko i wyłącznie, że chętnych na nieoficjalne zawody jest co najmnie tyle samo (albo nawet i więcej - jeśli policzysz, ile osób w tym roku startowało w zawodach nieoficjalnych i porównasz ze startami w oficjalnych :wink: ), więc nie ma obawy, że na takich nieoficjalnych zawodach będę musiała sama biegać. :wink: LALUNA napisał(a):Liste sedziów mozesz dostać jak najbardziej, ale musisz sie przynajmniej na tyle pofatygować aby zadzwonic do GKSzP a nie szukać jej tu na forum.Telefonu do GKSzP nigdzie nie znalazłam, a Zarząd Główny przyjmuje interesnatów tylko do 15, więc tam za późno już dzisiaj dzwonić. Natomiast wystosowałam już do nich maila. Zobaczymy, co to da. A na forum pytałam dlatego, że wydawało mi się, że są tu osoby poinformowane (na przykład Ty), które mają już taką listę i to byłoby prostsze rozwiązanie. Ale nie ma problemu, chętnie spróbuję oficjalną drogą, to będzie dobry test, jak proste są takie sprawy. O ewentualnych postępach będę meldować na bieżąco. :D Quote
Anulka Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Dzięki :D :D :D Pucharek z pęcicowego IAL-u ma już towarzystwo :wink: Quote
Flaire Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Anulka napisał(a):Jestem taka dumna z mojego Pluszaka!!! :angel:Pluszaki górą! :D Quote
wendka Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 LALUNA napisał(a):Jakos musisz chyba sobie to faktycznie wytłumaczyc dlaczego ludzie jezdza na zawody organizowane przez ZKwP i chca startować w obedience, agility, flyball czy innych. To ze Ty nie chcesz nie znaczy ze inni nie chcą, chętni zawsze sie znajdują. LALUNA, Ty z kolei musisz sobie jakos wytlumaczyc, ze na nieoficjalne zawody ludzie tez wala dzrzwiami i oknami. Nie jezdzisz na nie, wiec nie wiesz, ze dla samego pobiegania, atmosfery i spotkania znajomych tez mozna pojechac na zawody. I wiele osob, ktorzy zostali w Poznaniu po wpis do ksiazeczki, jezdzi na zawody o tabliczke czekolady. I dla nich sie oplaca :wink: Szczerze nie rozumiem czego sie czepiasz. Flaire chce zajac sie organizacja zawodow nieoficjalnych i chwala jej za to. A spadaja juz na nia gromy za to. Quote
OlaAB Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 to fakt, Tajgowa pokazała co potrafią pluszaki :Dog_run: :olympic: Quote
PARSONRK Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 mozesz sie zwrócic do zaprzyjaźnionych klubów miejscowych. He He :-? Takie tory posiada Legnica, Wrocław, Warszawa. No właśnie :lol: W przyszłym roku może szcecin pokusi się o zrobienie zawodów. Brakuje nam tylko kładki i palisady, jeśli uzbieramy na te przeszkody, to kto wie ? Jeśli nam sie uda liczę na waszą pomoc. Quote
Flaire Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 PARSONRK napisał(a):W przyszłym roku może szcecin pokusi się o zrobienie zawodów. Brakuje nam tylko kładki i palisady, jeśli uzbieramy na te przeszkody, to kto wie ?PARSONRK, jeśli mają to być zawody oficjalne i chcecie je organizować w przyszłym roku, to lepiej się pospieszyć z tym zbieraniem kasy, bo plan na organizację oficjalnych zawodów musicie zgłosić w tym miesiącu. :wink: Quote
Flaire Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 wendka napisał(a):Flaire chce zajac sie organizacja zawodow nieoficjalnych i chwala jej za to. Sama to pewnie nic nie zorganizuję :wink: , ale na pewno chętnie wezmę w tym czynny udział, tak jak chętnie byłabym pomogła w Poznaniu, szczególnie że sama ani nie startowałam, ani nic nie wystawiałam. Podobno było za mało ludzi do pomocy, ale ja jakoś nie dosłyszałam przed imprezą, żeby ktokolwiek szukał chętnych. :roll: Quote
TuathaDea Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Ola&A&B napisał(a):to fakt, Tajgowa pokazała co potrafią pluszaki :Dog_run: :olympic: Tak to wychodzi, jak się zagrozi linczem :lol: Quote
Davie Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='LALUNA']...Co roku zawsze wychodziło pismo że wszelkie zawody na kolejny rok należy zgłaszać do końca listopada albo grudnia tak aby mozna było przygotować kalendarz na kolejny rok. Oczywiscie jezeli ktos później sie zdecyduje to wtedy daje sie do rozpatrzenia indywidualnego. No ale powinno być to z wyprzedzeniem przynamniej 3 miesiecznym Czy w tym roku takie pismo już ujrzało światło dzienne? Myślę, że to znacząca informacja dla wszystkich tych, którzy chcieliby w przyszłym roku podjąć się trudów organizacji zawodów, może ktoś jeszcze się skusi? 8) Co do terminu składania preliminarzy: to wiem, że nie wszystkie tegoroczne zawody zostały zgłoszone do końca zeszłego roku, a jednak się odbyły. Jest to oczywiście przykład wspomnianego wyżej rozpatrzenia indywidualnego. Tyle, że nie wszystkim dano szansę i do naszych kwietniowych juz tak pozytywnie się nie ustosunkowano. A miały być halowe... I z góry ucinam dywagacje na temat kosztów wynajęcia obiektu (że to zaważyło na odmowie, itp), bo mieliśmy je pokryć we własnym zakresie. A co do 3 miesięcznego wyprzedzenia, to niestety też ono nie wystarczy; sierpniowe zawody w Pułtusku z Grygarem i październikowe (halowe!) Mistrzostwa Dzieci i Młodzieży z De Rouckiem SKA FORT zgłaszał ze znacznie dłuższym wyprzedzeniem i nic z tego nie wyszło... Zainteresowanym służymy udostępnieniem całej dokumentacji (z podaniami i preliminarzami włącznie), która wpłynęła do oddziału warszawskiego i GKSP, na co mamy potwierdzenie na piśmie. Dwukrotnie wcześniej zorganizowaliśmy oficjalne zawody, które spotkały się, myślę, że mogę śmiało to napisać - z uznaniem całego polskiego świata agility, dysponujemy regulaminowym torem, proponowani przez nas sędziowie to aktywni, uznani w Europie ludzie tej profesji. I co? Odpowiedź znacie. Takowej zgody, KTÓRA PONOĆ NIE JEST POTRZEBNA, nie dostaliśmy. Ba, nawet nie raczono nam do dzisiaj odpowiedzieć na owe pisma. :lol: Tylko jakoś tak później zaczęły do nas docierać z różnych stron rewelacje, że przestajemy istnieć, że nasza klubowa trenerka "się kończy", że.... Eeeh, no w sumie to bardzo śmieszne, no! Tu pozdrawiam wszystkich naszych przyjaciół a i tych mniej przychylnie nastawionych do KA "FORT" także, a co! :D :D Wracamy do naszych "starych", ukochanych Lasek. Póki co nie ma lepszego miejsca (ta toaleta! prawda Pati? :lol:) i miejscem do spacerów z psami) i ...prądem i oświetleniem, które wkrótce będziemy mieć, więc hardcore w postaci kończenia ostatniego IAL-u w egipskich ciemnościach nam już nie grozi a i nagłośnienie będzie możliwe.:D :D :D LALUNA, no to jak z tym terminem, do kiedy należy zgłaszać chęć organizacji zawodów? Zdążymy jeszcze? :wink: Quote
BeataG Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='Anulka']Robull bardzo bym Cię prosiła żebyś na forum nie wypisywał, za przeproszeniem, takich bzdur :o Doskonale wiesz że to nieprawda i z całym szacunkiem to, że odszedłeś (miałeś do tego przecież prawo) wcale nie znaczy że klub przestał istnieć! Zalożyłeś z paroma osobami nowy klub, bardzo fajnie, życzę Wam wielu sukcesów, trzymam kciuki za przebiegi, gratuluję Andzi i Danielowi ale nie chcę żebyś mówił o Forcie w ten sposób. Mieliśmy żyć z dobrej komitywie i niech tak zostanie. Anulka, SKA FORT przestał istnieć. Powstał nowy KA Fort o zupełnie odmiennej formie prawnej. Nawet jeśli ma prawie identyczną nazwę - bo prawo na to zezwala, nazwę dla prowadzonej działalności gospodarczej można wybrać dowolnie. Możesz prowadzoną przez siebie działalność gospodarczą nazwać nawet Legia Warszawa czy Ajax Amsterdam, ale to nie oznacza tego samego podmiotu. W KA FORT jest trochę osób z dawnego SKA FORT, ale to nie znaczy, że to jest nadal ten sam klub. A to, że ten nowy klub wykorzystuje renomę tego już nieistniejącego, a nawet chwali się sukcesami osób, które w tym nieistniejącym były, a w nowym ich nie ma, to już zupełnie inna bajka... :evil: Quote
PARSONRK Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Davie napisał(a):[ Zainteresowanym służymy udostępnieniem całej dokumentacji (z podaniami i preliminarzami włącznie), która wpłynęła do oddziału warszawskiego i GKSP, na co mamy potwierdzenie na piśmie. oo fajnie. W niedzielę zrobimy naradę całego naszego klubu - 5 osób :lol: i zadecydujemy, czy podemiemy się takiego zadania. A fajnie by było :roll: Quote
Davie Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='BeataG']Anulka, SKA FORT przestał istnieć. Powstał nowy KA Fort o zupełnie odmiennej formie prawnej. Nawet jeśli ma prawie identyczną nazwę - bo prawo na to zezwala, nazwę dla prowadzonej działalności gospodarczej można wybrać dowolnie. Możesz prowadzoną przez siebie działalność gospodarczą nazwać nawet Legia Warszawa czy Ajax Amsterdam, ale to nie oznacza tego samego podmiotu. W KA FORT jest trochę osób z dawnego SKA FORT, ale to nie znaczy, że to jest nadal ten sam klub. A to, że ten nowy klub wykorzystuje renomę tego już nieistniejącego, a nawet chwali się sukcesami osób, które w tym nieistniejącym były, a w nowym ich nie ma, to już zupełnie inna bajka... :evil: Oj Beata, rozumiem Twoją solidarność z Robullem, ale: założyłyśmy ten klub we trzy - ja, Magda i Marta, i póki żyjemy, a mam nadzieję, że jednak jeszcze trochę, to Fort istniał będzie. A czy Sportowy czy tylko Agility to jak się zastanowić, to nie nie ma znaczenia. A zresztą, tak naprawdę, to ta sprawa powinna pozostać między zainteresowanymi, a nie być poruszana przez osoby, przepraszam, postronne, w dodatku w topicu poświęconym czemu innemu. Dla mnie EOT. Quote
Flaire Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 BeataG napisał(a):[SKA FORT przestał istnieć. Powstał nowy KA Fort o zupełnie odmiennej formie prawnej. [...] A to, że ten nowy klub wykorzystuje renomę tego już nieistniejącego, a nawet chwali się sukcesami osób, które w tym nieistniejącym były, a w nowym ich nie ma, to już zupełnie inna bajka... :evil:Wiesz co, BeataG, mnie tak naprawdę to bardzo mocno wisi ta forma prawna i rzekoma renoma. Dla mnie jedno jest ważne - żeby biegać w miejscu, gdzie ja i mój pies będziemy się czuły szanowane, pomimo że do agility jesteśmy "uzdolnione inaczej". Chcemy biegać gdzieś, gdzie instruktorzy wiedzą, że daleko nam jeszcze do osiągnięcia granic naszych możliwości i pomogą nam, jakkolwiek powoli, dążyć w tym kierunku i nie zlekceważą nas tylko dlatego, że biegamy powoli. I gdzie ważne jest właśnie to - żeby osiągnąć swój osobisty sukces. Przepychanki na temat nazwy, formy prawnej i byłych - czy nawet obecnych - osiągnięć naprawdę nic dla mnie nie znaczą. :roll: Quote
PARSONRK Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Czy można liczyć na fotaski ? Poza tymi które zrobiła Marysia_i_gończy ? Quote
BeataG Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Davie napisał(a):Oj Beata, rozumiem Twoją solidarność z Robullem, ale: założyłyśmy ten klub we trzy - ja, Magda i Marta, i póki żyjemy, a mam nadzieję, że jednak jeszcze trochę, to Fort istniał będzie. A czy Sportowy czy tylko Agility to jak się zastanowić, to nie nie ma znaczenia. A zresztą, tak naprawdę, to ta sprawa powinna pozostać między zainteresowanymi, a nie być poruszana przez osoby, przepraszam, postronne, w dodatku w topicu poświęconym czemu innemu. Dla mnie EOT. Tak się składa, że nie jestem w tej kwestii osobą postronną. To po pierwsze. Po drugie, nie ma w tym kraju prawnej możliwości przekształcenia stowarzyszenia w działalność gospodarczą, więc KA FORT jest nowym podmiotem. A chwalenie się sukcesami osób, które do tego podmiotu nie należą i nigdy nie należały, jest nieetyczne i niezgodne z prawem (jako reklama wprowadzająca w błąd). Quote
yassue Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 ok wstawie tu pare foteczek na zachete ty lepszym fotografom :lol: najpierw spoza toru, pieski ktore grzecznie siedzialy na trybunach i kibicowaby zawodnikom :) piekny mamucik Ania z Pluszem slodziusi futrzak - bernenczyk (doslownie: w tym misiastym futerku mozna sie zakochac) grzywaczka modelka :lol: pieknosc sprzed ktoregos ringu Renfri wyglada pańci Przeuroczy staruszek zawodnika z Czech :wink: MP Small MP Medium MP Large Quote
PARSONRK Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='yassue'] grzywaczka modelka :lol: :lol: :lol: :lol: cudo Quote
IraKa Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='yassue'] :wink: O widzę, że moja suka załapała się na zdjecie. Dzięki Yassue Prosze , zmniejsz podpis. Przepraszam, ze pisze to tutaj, ale chcialam Ci wyslac 2x priwa i za kazdym razem dostawalam info, ze taki uzytkownik nie istnieje... PATI-mod Quote
Recommended Posts