Jump to content
Dogomania

MOJA DOŻYCA WARCZY PRZY MISCE POMOCY !!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

nie karm z miski tylko z reki. jak dajesz jakies gryzaki, to zawsze trzymaj za jeden koniec.
suka broni zarcia. za kazdym razem kiedy warknie a Ty cofniesz reke ona sie wzmacnia.

Posted

ja jeszcze dodam ze czytalam o takiej metodzie by miec kilka misek i ustawic je w kolko, i sadzajac w srodku psa. Do kazdej dorzucac co chwila male porcje jedzenia, by pies zjadl i nie mial czasu warknac, nawet jak jestes blisko, jak zje od razu wrzucasz troszke jedzenia do innej miski, ale nie musi byc to w kolejnosci, by pies nie wiedzial do ktorej teraz wleci, i zeby nie pomyslal o warczeniu i pilnowaniu.

z czasem mozna dodawac wiecej(na kilka "chlapniec" pyskiem wiecej) do miski, a ilosc misek zmiejszac.

Posted

A jak sucz je kość/gryzak, który ty z jednego końca trzymasz, co co jakiś czas (na poczatku nie za często) wydawaj jej komendę (puśc, zostaw, oddaj, itp), pokaż jej w drugiej ręce smakołyk, a jak na jego widok wypluje z paszczy ciamkaną kośc, to ją pochwal i tym smakołykiem nagródź. I z powrotem daj tę wypuszczoną kość.
Powodzenia :D

Posted

twa1001
nie polecam metody warczenia na psa.
jesli westa warknie a sucz wtedy warknie jeszcze bardziej albo ja dziabnie? mysle, ze nie ma co ryzykowac.
w swiecie psow jesli chodzi jedzenie sa jasne reguly i raczej sie nie zdaza, zeby pies psu chcial odebrac kosc na sile.

Posted

betty_labrador napisał(a):
ja jeszcze dodam ze czytalam o takiej metodzie by miec kilka misek i ustawic je w kolko, i sadzajac w srodku psa. Do kazdej dorzucac co chwila male porcje jedzenia, by pies zjadl i nie mial czasu warknac, nawet jak jestes blisko, jak zje od razu wrzucasz troszke jedzenia do innej miski, ale nie musi byc to w kolejnosci, by pies nie wiedzial do ktorej teraz wleci, i zeby nie pomyslal o warczeniu i pilnowaniu.

z czasem mozna dodawac wiecej(na kilka "chlapniec" pyskiem wiecej) do miski, a ilosc misek zmiejszac.

- ciekawa metoda - nie slyszalam o takiej - czy przynosi efekty??? bo choc ja nie mam takiego problemy, jednak technika mnie bardzo zaciekawila???

Posted

Dziękuje za wszystkie propozycje :P Narazie stosujemy jedzenie z ręki to znaczy siedze na podłodze i grzebie jej w misce. Z jednej ręki je a drugą ją głaszcze. Jeszcze troche marszczy nos ale gdy zobaczy że ja się nie cofam i nie boje to przestaje. :P

Posted

no to super. ciesze sie bardzo.
inna sprawa, bardzo dobrze, ze zwrocilas uwage na takie zachowanie wczesnie. niektorzy stwierdzaja, ze cos jest nie tak, gdy pies jest juz dorosly :-?

Posted

Moja rada jest jeszcze taka - sprobuj jej zabierac miske w trakcie jedzenia - i po chwili oddaj - ona musi wiedziec, ze Ty mozesz robic wszystko - i oto samo popros pozostalych domownikow tez. A tak narazie to GRATULACJE - to duzy sukces wychowawczy!!

Posted

sota36 napisał(a):
betty_labrador napisał(a):

- ciekawa metoda - nie slyszalam o takiej - czy przynosi efekty??? bo choc ja nie mam takiego problemy, jednak technika mnie bardzo zaciekawila???

hej, mysle ze przynosi efekty, skoro polecaly je osoby dosiadczone w tej dziedzine. Ja nie mam porblemow tego typu. ale mysle ze tez bym to zastosowala gdybym mialam warczenie przy misce :)

Posted

sota36 napisał(a):
Moja rada jest jeszcze taka - sprobuj jej zabierac miske w trakcie jedzenia - i po chwili oddaj -

Owszem, można to robić, ale tylko po to, żeby zrobić psu dokładkę. Zabieranie "dla samego zabierania" jest moim zdaniem bez sensu.
Możesz też trzymać miskę w rękach, gdy pies je.
Gdy pies skończy jeść, chowasz miskę i dajesz jeszcze cos pysznego "na deser". Będzie wiedziała, że opłaca się oddać miskę:)