Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dalam belci do zabawy butelke plastikowa po 6L nacie
wlozylam do srodka kilka kamykow
ale ma jazde nie idzie w domu wytrzymac
szaleje robi taki chalas ze glowa boli

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zawiazalam jej wieczorem rozki z frotek
przetrwaly do dzisiaj ale trzeba bylo je na nowo wiazac

zabardzo jej sie nie podobaja bo prubuje je zdejmowac ale odwracam jej uwage az sie uspokoji i potem jest ok

Posted

:evilbat: dzisiaj na spacerku belcia zostala zaatakowana przez mixa na szczescie nic sie jej nie stalo ale teraz piesek ma stresa a mnie caly czas boli brzuch z nerwow a mix to pewnie z miesiac nie bedzie mogl normalnie siedziec tak go przeciagnelam z lacza wyszla z nim na spacer 14 letnia dziewczyna i wiedzac ze pies jest agresywny spuscila ze smyczy

Posted

bylysmy wczoraj w zk zarejestrowac mala
pani ja obejzala obmacala i powiedziala ze wszystko jest ok
ma ladna szufladke przepiekny wlos i przesliczne kitki
kazali nam sie zglosic w grudniu na ogledziny i wtedy sie zobaczy czy nadaje sie na wystawy
czy tez zostanie zdyskfalifikowana z jakiegos powodu

Posted

Goja napisał(a):
bylysmy wczoraj w zk zarejestrowac mala
pani ja obejzala obmacala i powiedziala ze wszystko jest ok
ma ladna szufladke przepiekny wlos i przesliczne kitki
kazali nam sie zglosic w grudniu na ogledziny i wtedy sie zobaczy czy nadaje sie na wystawy
czy tez zostanie zdyskfalifikowana z jakiegos powodu
Ktoś Cię żle poinformował. Nikt w Zk nie ma prawa psa dyskwalifikować. Wszelkie przeglądy zarówno suk hodowlanych, jak i reproduktorów zostały już zniesione. O przydatości psa czy suki do hodowli, decydują wyłącznie sędziowie na wystawach. Nie chce mi się wierzyć, że ktokolwiek w oddziale Cię tak poinformował

Posted

jezeli pies ma wady w budowie np przodozgryz czy tylozgryz, brak zebow,czy brak jadra lub obu jest za duzy czy za maly to chyba ktos decyduje ze moze zostac wystawiony czy nie

wydawalo mi sie ze o takich sprawach decyduje wlasnie zwiazek jako instytucja stojaca na strazy czystosci rasy i ze to wlasnie w zwiazku przechodzi pies przez pierwsza ocene
a sedzia jest tylko od oceniania ktory jego zdaniem jest najladniejszym przedstawicelem swojej rasy

a zreszta tyle sie pozmienialo w tych przepisach ze juz nic mnie nie powinno dziwic

Posted

przepisy ię zmieniły. Tak jak piszesz było dawniej. Teraz tylko oceny wystawowe świadczą o przydatności psa do hodowli. ZK nie robi żadnych przeglądów poza przeglądem miotu

• 4 weeks later...
Posted

czesc wam dawno mnie nie bylo poniewaz wyjechalismy sobie na zasluzony urlop
niestety kombinezonu siateczkowego nadal poszukuje
wprawdzie pani w jednym ze sklepow zamowila u produceta ale okazaly sie zbyt male bo szyte z mysla o yorkach lub innych malych psiakach

pozdrawiam serdeczne

• 1 month later...
Posted

przedewszystkim pozdrwaiam wszystkich i życze dużo zdrowia w Nowym Roku

znalazłam kilka fajnych ubranek dla mojej suni
niestety przy prubie ustalenia rozmiaru mojej suni wyszło że mam 3 różne psy :lol:

takie to są efekty szycia na wymiar:eviltong:

Posted

narazie nie robiłam jej zdjęć bo zabardzo nie mam czasu praca dom pies i znowu praca dom pies brakuje czasu a i skleroza boli bo jak ide na dwór to wystarczy aparat wziąść

postaram się poprawić

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

i już jesteśmy po wystawie
mała zajeła drógie miejsce
wkleją tu kilka zdjęć niestety nie są najlepszej jakości jakieś ciemne wyszły
ale to muszę je najpierw poddać obróbce technicznej poczekacie kilka dni ok

Posted

Dla mnie najbardziej interesujące jest zdjęcie... kosza na śmieci :lol: - weź dziewczyno zrób selekcję tych zdjęć i powywalaj te badziewne, raz że duzo miejsca pewnie na twoim koncie zajmują, a dwa że połowy to naprawdę nie ma po co oglądać. Bez obrazy - to tylko sugestia.

Posted

[quote name='Eventing Star']Dla mnie najbardziej interesujące jest zdjęcie... kosza na śmieci :lol: - weź dziewczyno zrób selekcję tych zdjęć i powywalaj te badziewne, raz że duzo miejsca pewnie na twoim koncie zajmują, a dwa że połowy to naprawdę nie ma po co oglądać. Bez obrazy - to tylko sugestia.

No co wy chcecie zdjęcie pod względem artystycznym bez zarzutu:megagrin: .dla mnie ta wystawa będzie pod znakiem tego kosza:p .
Uważam,że "pikne" są też zdjęcia świetlików.
A teraz na poważnie wg numerów na zdjęciu 36 jest CAMO BOY na 37 zadek YANGA na 38 pudel średni z Gdyni(champion zresztą i do tego biega na agility) a na 41 nasza kochana Goja "wiesza"swoją suczkę:diabloti: :diabloti: :diabloti: .
Co do Da VINCI`ego to Gdańsk nie robi BIS Młodzieży ze względu na to,że młodzież idżie do porównania o rasę.DA VINCI przegrał to porównanie z Bolsem.

Posted

niestety nie ja robiłam te zdjęcia i nie ja je wstawiałam a na dobrą sprawę to nawet nie mam pojęcia co tam jest tak je dostałam i tak je wżuciłam
poprostu nie miałam czasu się tym zająć i nawet obejżeć tego
a strona też nie jest moja tylko osoby która przesłała mi zdjęcia :eviltong:

Posted

e tam dziewcyny nie wiem co wy chcecie od tych zdjęć przejżałam kilka i nie wiem czego wy się czepiacie
no chyba że chodzi wam o to że nic nie widać :evil_lol:

a na śmietnik nie natrafiłam i nie mam czasu przejżeć wszystkich więc niech sibie tam jest i śmietnik