Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No cóż, zamiast kolejnego psa to może lepiej będzie jak Goja kupi sobie książkę o psach...taką z obrazkami :evilbat: Myślę Goja że bez względu na to jaką rasę sobie wybierzesz i tak będziesz niezadowolona bo twoje wyobrażenia o idealnym psie są NIEREALNE :shake:

Posted

marynia napisał(a):
No cóż, zamiast kolejnego psa to może lepiej będzie jak Goja kupi sobie książkę o psach...taką z obrazkami :evilbat: Myślę Goja że bez względu na to jaką rasę sobie wybierzesz i tak będziesz niezadowolona bo twoje wyobrażenia o idealnym psie są NIEREALNE :shake:
A ja uważam, że powinna sobie kupić dużego pluszowego misia, bo z jej postów wynika, że trakttuje psa, jak zabawkę

Posted

Goja , kobieto Ty nie wiesz co to russel moja ciotka takiego sobie sprawila , :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to musiala go zawozic do przedszkola dla psow na 4 godziny i wynajac specjalna osobe ktora chodzi z nim na spacery , u nas to nie realene bo ona mieszka w innym kraju :lol: :lol: :lol: :lol: ale jesli nie pracujesz i masz cas jak napisalas na kilkadziesiat spacerow dziennie to czemu nie twoja sunia na reke , a w druga kij albo pilka i rzucanie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: powodzenia zycze !!! co do tego papillona o ktorym napisalas ze jest "koszmarny" to mozesz mi wierzyc kazdy papillon ma taki wiek w ktorym ciekwie nie wyglada, najczesciej od 2 do 8 miesiaca 8) 8) 8) 8) wiem bo ma 3 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam i zycze udanej zabawy z drugim psem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

aaaaaaaaaa

i jeszcze jedno jest roznica pomiedzy terierami a posakowcami i to OGROMNA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to psy o zupelnie innych charakterach , ale chyba za bardzo sie nie orietujesz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

aaaa

moze kup synkowi dobermana , wtedy wszyscy na ulicy go beda podziwiac , ahhahahah
ale szpan 8) 8) 8) 8)

wracajac do kosztow jak inni wspomnieli juz ze nie masz kasy na nastepnego , a czy zdajesz sobie sprawe z tego ile jedzenia potrzebuje JRT ???? bo cos mi sie wydaje ze nie , przy tym ile on energii uzywa zjada bardzo duzo i jego utrzymanie jest drogie to juz nie maly piesek ktoremu wystarczy kawalek piesi z kurczaka , troche warzyw i troszeczke suchej karmy dziennie , JRT to maszyna do jedzenia !!

jeszcze raz cie pozdrawiam !! i uklony za odwage :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Przeczytalam wszystko od deski do deski i jestem w ....szoku!!!!!!!!!!

Nie wiem czy powinnas w ogole miec jakiegokolwiek psa....decyzja ta powinna byc podjeta przez cala rodzine.Wasza mala ma dopiero 4 miesiace a Twoj syn juz teraz nie chce z nia wychodzic na dwor ,bo sie wstydzi,a co bedzie pozniej??? :o A co bedzie jak bedziesz miala grype czy cos tam innego i nie bedziesz mogla wyjsc z psem??Wyjdzie z nim Twoj syn?Nie rozumiem po prostu jak mozna dopiero co kupc psa i byc tak niezadowolonym.My tez niedawno kupilismy psa,ale zanim go kupilismy byly rozmowy na ten tema trwajace kilka miesiecy,czytanie w necie na temat psow ,dzwonienie do hodowcow,czytanie ksiazek itd.
Ja chcialam na poczatku Lhasa Apso,ale moj maz nie zabardzo sie z tym zagdzal,wiec zrezygnowalam bo wiedzialam,ze ten pies bedzie u nas kilka ladnych lat i bez przychylnosci chocby jedego z czlonkow rodziny takie cos nie zda egzaminu.Cora chciala chiuachua,ale nie moglam sie na to zgodzic,bo pies za maly na igraszki z 8-letnimi dzieciakmi.
Wiec wybralismy teriera tybetanskiego...cala rodzina jest zadowolona...i maz z nim wychodzi i corka i jest trenowyny i jest wystawiany.

A u Ciebie widze,ze nie ma zadnego konceptu i wiedzy na temat psow.
Jak myslisz skoro sunia jest taka jak ja opisujesz...to jak ona bedzie sie czula w towarzystwie JRT,ktory nie da jej caly dzien spokoju???Wybierajac 2 psy trzeba tez zwrocic uwage na to jak one beda do siebie pasowac charakterami,bo w koncu to one beda spedzac cale dnie ze soba.

Posted

kupisz jrt i koledzy Twojego syna powiedza ze to szczotka do butelek i synek nie bedzie z nim wychodzil na dwor, to co kupisz mu wtedy kolejnego psa??? bez sensu...

Posted

maga18 napisał(a):
kupisz jrt i koledzy Twojego syna powiedza ze to szczotka do butelek i synek nie bedzie z nim wychodzil na dwor, to co kupisz mu wtedy kolejnego psa??? bez sensu...

no to doberman , ale wtedy powedza ze to jamnik na dlugich girach :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to kupi bullteriera i powiedza ze to z prosiaczek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Wogóle już z tym pierwszym psm jest wszystko nie tak. Ten żart z wsadzeniem psa do pralki mnie osobiście się nie podobał. Piesek musial być mocno tym zestresowany, no a następnie zjadanie tekturowego kartonu, to też chyba na zdrowie mu nie pójdzie. Sprzedaj czym prędzej tego psiaka i nie męćz go więcej i naprawdę kup sobie Ladną pluszową zabawkę

Posted

zal mi was bo uwazacie siebie za egocentrycznych znawcow psow
poprostu jestescie smieszni

ja mam dysortografie ale co niektorzy z was powinni zglosic sie do poradni pedegogicznej poniewaz jedna z dysfunkcji szkolnych polega na nierozumieniu czytanego tekstu

ciekawe gdzie bylo napisane ze zaluje lub jestem niezadowolona z zakupu tego psiaka
zanim ja nabylismy zaliczylismy kila wystaw i byl to bardzo przmyslany zakup bo trwalo to az rok

a to ze zrezygnowalam z nabycia psa o dlugim wlosie jak juz wczesniej pisalam wynika miedzy innymi z obawy o pracochlonnosc przy utrzymnaniu siersci i 2 psow w idealnej czystosci wydaje mi sie ze moze to swiadczyc o naszej odpowiedzialnosc bo nie zatrudnie sobie niani dla psa jak coniektorzy

co do mojego syna to z poprzenia takze dlugowlasa sunia jak i ta wychodzi na spacery chcial zeby drogi pies byl zakupiony z mysla o nim

mozecie mi takze pokazac gdzie napisalam ze bedziemy wychodzic z jednym psem na spacer a drogi zostanie w domu bo jakos tego nie moge znalezc

pozdrawiam wszystkich

Posted

Ja tak czytam i czytam .....i nic nie rozumiem....Niedawno temat byl poruszany na "Grzywaczach" jak sie okazuje na yorkach,na terierach takze......
Moze dorzuce swoje spostrzerzenia na ten temat.....
Jakos nie moge sobie wyobrazic,zeby suczka ,ktora ma w domu Goja miala rozdwojenie jazni ....a tak mozna wywnioskowac czytajac watek....
-raz jest malym leniuszkiem noszonym na rekach
-po czym zmienia sie diametralnie do tego stopnia ,ze rodzina nie moze jej opanowac :roll:
Kolejna sprawa jest fakt,ze suczka ma miec towarzystwo drugiego psa,zeby dobrze znosila samotnosc,czego nota bene jest juz nauczona.
Drugi pies ma byc towarzyszem zabaw syna Goji i dlugich spacerow w ktorych nie ma ochoty uczestniczyc pierwsza sunia.....Wniosek nasuwa sie sam.....Bella tak czy siak zostanie w domu,bo nie lubi spacerow,a na dalekie spacery pojdzie druga suczka - wiec argumentacja bez sensu.
Po trzecie : naprawde brak precyzji w okresleniu cech psiaka jakiego zamierzacie kupic.......a raczej dostac,bo przeciez za Belle zaplaciliscie majatek :roll: ....Raz ma byc wulkan energii jrt,potem york ,ktory ma wlos do mozolnej pielegnacji ( a Goja nie chce psa do pielegnacji),potem suczka powderka ,ktora nie tylko jest z tych "wulkanicznych " ale ma dodatkowo wymagajacy wlos .
Po za tym,suczka ma byc super rasowa,najlepiej do 8 m-cy,wiec jeszcze mlodziutka ale juz po trudnym okresie......
Napisze tylko ,ze jakos ladu i skladu sie to nie trzyma......
Proponuje najlepsze rozwiazanie:zostancie przy swojej suczce,poswieccie czas na jej wychowanie i pielegnacje,a o nowym psie pomyslcie za pare lat.
pozdrawiam.

Posted

no i wlasnie z powodu nieprzeczytania moich postow biora sie wasze zazuty i napady na moja osobe
napisalam na poczatku ze chce psa podobnego do belci np yorka grzywacza pp lub cos w tym stylu
malego kudlatego

po dlugich rozmowach w domu stwierdzilismy ze drogi pies tzn sunia tak i ofszem ma byc mala energiczna ale z gladkim wlosem

napisalam rowniez ze moja sunia dosc szybko sie meczy na spacerkach i po jakims czasie trzeba nosic ja na rekach dlatego drogi psiak ma byc na tyle energiczny i wytrzymaly zeby nie nosic dwoch psow

w domu jest tak ze po zabawie lub powrocie ze spacerku polezy kilka minut moze nawet sie troche przespi i znowu warjuje ale to tez pisalam

wiec moze ktos przestal by siac ferment chyba ze was to bawi

ale ja takiej jazdy wcale nie uwazam za zabawne

a aniolkowi to napisze tylko tyle ze nie wmawiaj mi slow ktorych nie uzylam
o papilonie napisalam tylko tyle ze jest piesek do adopcji i jest to chyba papilon oraz podalam link

Posted

ja nie chce robic awantury - tylko wyrazam swoje zdanie....chyba po to jest forum.....no,ale moze ja sie nie znam.
Co do przeczytania tematu -akurat specjalnie przejrzalam wszystkie Twoje posty i naprawde znajduja sie w nich sprzeczne stwierdzenia,ale skoro uwazasz ,ze nie ok (polecam przejrzec).
I tak na koniec tez uwazam ,ze Bella jest po prostu za mala na dalekie wedrowki,dorosnie i bedzie biegac az milo.

Posted

wiem przciez ze belcia jest jeszcze mala ale i tak jak podrosnie najprawdopodobniej nie dotrzyma nam kroku
poniewaz my lubimy lazegowac

potafimy przejas okolo 20 km dziennie a nie sadze ze nawe dorosla shih tzu tyle przejdzie

dlatego po namysle stwierdzilam ze lepszy bedzie inny piesek taki ktory bedzie umial i chcial tyle z nami lazic a belcia jak sie zmeczy to pujdzie pod pache

wydawalo mi sie ze lepiej namyslec sie zanim czlowiek kupi psa niz potem go oddawac
ale z tego co tu przeczytalam to tylko nielicznym wolno sie wachac i zmieniac zdanie

a posiadanie kilku psiakow to juz wogule przywilej dla wybrancow

Posted

Posiadanie jednego psa to przywilej ( a wieksza ilosc psow to juz nie wspomne) ,ale nie dla wybrancow tylko dla odpowiedzialnych.
Niestety zgadzam sie z moimi przedmowcami,ze jrt zdecydowanie nie nadaje sie do shih-tzu.

Posted

zmiane decyzji co do rasy drogiego pieska tlumaczylam juz kilka razy pewnie niedlugo ktos da mi ostrzezenie za spamowanie swoich postow :D

Posted

dlaczego sie nie nadaje

jest zywy wymagajacy opieki
wczeniej napisano ze powyrywa jej wlosy ale przeciez kazdy szczeniak i mlody psiak jest aktywny i kazdy z nich moze jej wyrwac wlosy w zabawie

przeciez te zalety czy jak kto uwaza wady nie sa tylko domena jrt

ok jezeli nie jrt to jaka rasa

ma byc maly lubic inne psy lubic spacerki i ma miec nieskaplikowany wlos tzn nie do czestego czesania i strzyzenia bo juz wczesniej to napisalam z belcia bedzie duzo pracy

Posted

ach zapomniala bym jeszcz ze jamniki odpadaja
nie to zebym ich nie lubiala ( ktos moze starac mi sie to wmowic)
ale wiem ze miewaja klopoty z kregoslupami i trzeba byloby ograniczac spacerki

Posted

alex mam nadzieje ze zanim mnie zrugasz za zekoma opinie na temat papilonow to choc zechcesz jej poszukac

napisalam tylko ze jest do adopcji i podalam link

a teraz wyszlo ze niby napisalam ze sa delikatnie mowiac brzydkie
NIC TAKIEGO NIE PISALAM

Posted

czytam wasze argumety i nie wiem czy mam sie smiac czy plakac

biedna belcia prawie dostala zawalu gdy ja do pralki wkladalam
zapierala sie lapkami i nuokami ale jakos sie udalo

znawca rasy shih tzu powie wam ze ta rasa lubi jak i inne male psy miec dach nad glowa
i znowu wyjasniam zaby ktos opatrznie nie zrozumial:
pieski te lubia zeby ich legowisko mialo daszek czuja sie tam bezpiecznie
wiec gdy postanowilam zrobic to zdjecie kilka razy podstawialam sunie do otworu pralki az sama tam weszla
dla lepszego samopoczucia suni wlozylam tam nasza posciel ktora szla do prania
poza tym ta rasa nalezy do psow odwaznych i nie wystraszy sie byle czego (belcia potrafi lezec spokojnie lub bawic sie przy pracujacej pralce
i wcale nie byl to zaden stres