Goja Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 za kazdym razem kiedy zaczyna znosic zabawki do kartonu mowimy ze sie pakuje i wyprowadza Quote
Goja Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 wydawalo mi sie ze to ty pisalas mi w emailu ze mozna kupic psa na ruzne sposoby znaczy sie ja sie ciebie pytalam a ty potwierdzilas i o mozliwosci negocjacji ceny tez tam cos bylo Quote
Goja Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 a nawet jezeli to nie bylas ty to i tak wielkie dzieki bo mam fajnego psa Quote
lonka Posted September 28, 2005 Posted September 28, 2005 Goja napisał(a):zamiezam zaliczyc kilka wystaw a potem to sie okaze w tej dziedzinie jestem kompletnym laikiem jeszcze nigdy nie bralam udzialu w wystawach i nie mam pojecia jak sie za to zabrac wiem ze najpierw musze zapisac sie do zwiazku i tu powstaje problem bo mam do wyboru dwa oddzialy ten gdanski mieszczacy sie w sopocie jest blizej mojego miejsca zamieszkania a do tego w gdyni latwiej sie dostac zewzgledu na dnii i godziny otwarcia no i sie zastanawiam wtedy dowiem sie wszystkiego co jak gdzie i za ileGoja nie przejmuj sie wszuscy kiedys zaczynali i byli laikami.Ja tez pamietam swoj pierwszy raz :roll: poradzisz sobie.Daj znac to pomozemy tobie sie przygotować. Quote
AnnaM Posted September 28, 2005 Posted September 28, 2005 Lonka... ja też chetnie poczytam jak sie przygotowac do wystawy... (wystaw)... zamierzam nabyć sobie maltankę i mysle cicho o wystawach ;) Quote
carotina Posted September 28, 2005 Posted September 28, 2005 lonka napisał(a):Goja napisał(a):zamiezam zaliczyc kilka wystaw a potem to sie okaze w tej dziedzinie jestem kompletnym laikiem jeszcze nigdy nie bralam udzialu w wystawach i nie mam pojecia jak sie za to zabrac wiem ze najpierw musze zapisac sie do zwiazku i tu powstaje problem bo mam do wyboru dwa oddzialy ten gdanski mieszczacy sie w sopocie jest blizej mojego miejsca zamieszkania a do tego w gdyni latwiej sie dostac zewzgledu na dnii i godziny otwarcia no i sie zastanawiam wtedy dowiem sie wszystkiego co jak gdzie i za ileGoja nie przejmuj sie wszuscy kiedys zaczynali i byli laikami.Ja tez pamietam swoj pierwszy raz :roll: poradzisz sobie.Daj znac to pomozemy tobie sie przygotować. Jeżeli się złapiecie wiekowo na wystawe lutową w gdańsku, to chętnie Ci pomoge (w przygotowaniu, wystawieniu) bo napewno na niej bede :D Quote
Goja Posted September 28, 2005 Author Posted September 28, 2005 nie wiem jak to jes liczone czy wazny jest miesiac czy cala data urodzenia moja panna urodzila sie 17.06 wiec w lutym bedzie miala niestety 8 m-cy a jaka wystawa bedzie w lutym tzn klubowa czy krajowa bo to jest ruznica na klubowa moga pieski od 6 m-ca a krajowa od 9 a pozatym jak jest z kontaktami z sopockim zk bo kilka razy prubowalam sie dodzwonic i nici nawet w dniu urzedowania Quote
Goja Posted September 28, 2005 Author Posted September 28, 2005 bylam wlasnie na stronie zk i nie ma tam nawet wzmianki o gdanskiej wystawie w lutym a dokladnie znasz juz date i typ wystawy Quote
Genia Posted September 28, 2005 Posted September 28, 2005 Masz sliczną sunie!!- Ojca jej widziałam na wystawach -jest pieknym ,wzorcowym psem z doskonałym ,prostymi ,długim włosem.!! Quote
lonka Posted September 28, 2005 Posted September 28, 2005 AnnaM napisał(a):Lonka... ja też chetnie poczytam jak sie przygotowac do wystawy... (wystaw)... zamierzam nabyć sobie maltankę i mysle cicho o wystawach ;)Na maltanczykach sie niestety nie znam :cry: ale czym moge to pomoge :wink: Sama wystawiam swoje pieski od 1,5 roku.Jak bedziesz miała pytania to zawsze służe pomocą. Quote
carotina Posted September 28, 2005 Posted September 28, 2005 Goja napisał(a):bylam wlasnie na stronie zk i nie ma tam nawet wzmianki o gdanskiej wystawie w lutym a dokladnie znasz juz date i typ wystawy to ma być krajówka... nie ma jeszcze dokładnej daty :roll: info. o niej znalazłam w katalogu miedzynarodówki sopockiej..... do zk sopockiego wyślij maila najlepiej.... mi zawsze blyskawicznie odpisują a mała możesz zglosić w szczeniakach, czyli od 6 miesiąca :D (na klubowej jest klasa baby od 3 do 6 miesiecy.... klasa szczeniąt od 6 miesieca jest na kazdej wystawie :wink: ) Quote
Goja Posted September 29, 2005 Author Posted September 29, 2005 dzieki za odpowiedz nie omieszkam jeszcze pytac mam nadzieje ze moja sunia cos zdobedzie a jak nie to itak bede ja kochac z tym psem nie mozna sie nudzic caly czas cos kombinuje odpocznie i znowu do ataku teraz nie wyobrazam sobie jak moglismy rok byc bez pas poprostu nuda Quote
Goja Posted September 30, 2005 Author Posted September 30, 2005 niezly kaloryferek z tej mojej suni u nas jest niezacieplo ale wystarczy wziasc pieska na kolanka i robi sie cieplutko a myslalam ze zeby sie rozgrzac bede musiala troche poprasowac :wink: Quote
Goja Posted September 30, 2005 Author Posted September 30, 2005 belcia stwierdzila chyba ze czas powiekszyc swoje lokum i z zapalem rwie kartonik naszczescie nie polyka tektorki tylko rwie nastepne kawalki Quote
Goja Posted September 30, 2005 Author Posted September 30, 2005 to zdjecie zostalo wykonane pierwszego dnia dla porownania wielkosci polozylismy pileczke tenisowa Quote
Goja Posted October 1, 2005 Author Posted October 1, 2005 belcia gryzie kostke placze przy tym myslalam ze sobie cos zrobila ale wszystko jest oki nawet jezyk sprawdzilam bo moze sobie go przygryzla a nimfa slyszy to i drze dziba normalnie sajgon wyprowadzam sie z tad moja poprzednia sunia to te wszystkie piszczace gumaki traktowala jak male szczeniaczki brala delikatnie w zeby i nosila do kojca ale tamta to byla wogole wypas nawet dwie swinki morskie traktowala jak mama spaly razem z nia Quote
Goja Posted October 1, 2005 Author Posted October 1, 2005 naszczescie sie juz zmeczyla i poszla spac bo musiala bym ktoregos zwiezaka trzepnac albo tabletki na bol glowy kupic pewnie etopiryna :D czy wasze sunie tez maja takie jazdy z piszczalami? Quote
Goja Posted October 2, 2005 Author Posted October 2, 2005 dostalam propozycje zaadoptowania 6-m-cznej yoreczki jak sie maja kontakty shih tzy z yorkiem ? ma ktos moze taki koktail moja ma teraz skonczone 3 m-ce z checia zapewnila bym jej jakies towazystwo ale nie wiem czy te dwie rasy moga sie pogodzic Quote
Gosia_i_Luka Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Goja - uważaj z tymi piszczącymi zabawkami. :roll: Po pierwsze sunia "odwrażliwi" się na dźwięk pisku, co jest kłopotliwe np. w kontaktach z dziećmi - pies słysza pisk dziecka i kojarzy go z zabawą w gryzienie. :roll: Generalnie powinno się szczeniaki uczyć, że pisk oznacza "natychmiast puść i przestań gryźć!" (miał takie znaczenie, gdy szczeniak był z matką i rodzeństwem). Piszczące zabawki uczą czegoś wręcz odwrotnego. Po drugie, jak sunia podrośnie i dojrzeje może rzeczywiście zacząć traktować piszczące zabawki jak szczeniaki (szczególnie ok. 2 miesiące po cieczce, kiedy może się pojawić ciąża urojona) - moja Luka niedawno przechodziła c.urojoną i właśnie uwzięła się na piszczące zabawki - nosiła je delikatnie, piszczała, robiła "gniazdo" np. w pościeli - nie wolno na takie zachowanie pozwalać, bo może się pojawić np; laktacja i nie obędzie się bez weterynarza i leków. :roll: Quote
Gosia_i_Luka Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 carotina napisał(a):Goja napisał(a):bylam wlasnie na stronie zk i nie ma tam nawet wzmianki o gdanskiej wystawie w lutym a dokladnie znasz juz date i typ wystawy to ma być krajówka... nie ma jeszcze dokładnej daty :roll: Jest już data. :) Gdańska krajówka IX grupy (oraz VIII) ma się odbyć 18 lutego. Dzień później odbędzie się krajówka III grupy - terrierków. :) Wg www.zkwp.pl Quote
Goja Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 a tu trzymam swoje najlepsiejsze zabawki zeby mi ich pani i pan nie zabrali Quote
Goja Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 a tak wygladam dzisiaj wczoraj sie kompalam i jestem ladna czysta i puszysta bo nawet sie uczesalam Quote
Recommended Posts