Lucy* Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 Gabryjella napisał(a):Lucy* napisał(a): Może by tak SEZAMIE OTWÓRZ SIĘ albo jak Kaszpiroski (czy jak go sie tam pisze) Adin, dwa, tri... Hahaha :lol: :lol: zaraz jej podpowiem :wink: Quote
Daga_i_Oskar Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 O tak zdecydowanie więcej fot :) Śliczna psinka, buziaczek w pycholek, ja też sie chcę przytulić do takiego futerka, zwlaszcza teraz kiedy jest zimno na dworze :( Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 Dzięki Dziewczyny w imieniu Sarki :D :D :multi: za te komplementa !!! Zaraz wstawię zdjęcia jak ten mój szczeniaczek obgryza butle :lol: :lol: Maga100.. wiesz większość się raczej obawia tych teoretycznie groźnych ras :-? a nie obawiają się tylko Ci to chcą je wykorzystać w wiadomym celu :( Sama bałam się trochę na początku.. jak czasem jej odbiło i gryzła po rękach.. że sobie nie poradzę :-? Bo ona ma bardzo dominujący charakter ale spokojnie i uparcie robiłam co należy :D i jest spoko :wink: tfuu tfuu Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 KILKA LEKCJI SAROWYCH ZACHOWAŃ :D jak coś obryzam... wyglądam tak... i tak... oraz tak... mogę pobłękitnieć z żalu.. :( jak nikt nie chce się ze mną pobawić... :wink: (prosze zwrocić uwagę na te żałosne ślipia) a jak jestem zadowolna to wyglądam tak... :D :lol: Quote
zaba14 Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 asher napisał(a):Serce się kraje :puppydog: haha Miki tez ma taki sznurek :lol: czyzby z pedigree?? :lol: :lol: Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 zaba14 napisał(a):asher napisał(a):Serce się kraje :puppydog: haha Miki tez ma taki sznurek :lol: czyzby z pedigree?? :lol: :lol: TAK :ylsuper: "Paczuszka dla Maluszka" Quote
Maga100 Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 śliczna jest :angel: 8) ja właśnie obawiam sie tych psów, gdy sa w nieodpowiednich rękach :-? A jaki jest jej stosunek do innych psów? Bo widziałam na zdjęciach, że chodzi w kagańcu - to po to, abyś ty miała świety spokój od gadaczy, czy rzeczywiście może jej się jakiś pies nie spodobać? 8) Quote
Guest bernulka Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Po tej foteccce wnioskuje zebym z nia na spacerek po tym wzroku wyszła :lol: Hercia też taki robi czasem ;) :lol: Przy okazji zapraszam do Herusiowej galerii ;) paździoszki Quote
zaba14 Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Lucy* napisał(a):zaba14 napisał(a):asher napisał(a):Serce się kraje :puppydog: haha Miki tez ma taki sznurek :lol: czyzby z pedigree?? :lol: :lol: TAK :ylsuper: "Paczuszka dla Maluszka" dla maluszka.. szkoda, ze pedigree zapomnialam o takich ciut wiekszych psach :oops: Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 Maga100 napisał(a):śliczna jest :angel: 8) ja właśnie obawiam sie tych psów, gdy sa w nieodpowiednich rękach :-? A jaki jest jej stosunek do innych psów? Bo widziałam na zdjęciach, że chodzi w kagańcu - to po to, abyś ty miała świety spokój od gadaczy, czy rzeczywiście może jej się jakiś pies nie spodobać? 8) Dzięki :D raczej i to i to :lol: ona jest duża i ciężka i czasem ludzie się boją nawet jak podbiega w kagańcu. Na spacerach na ludzi ani nie warczy ani nie szczeka (inaczej na ogródku) a co do psów.. oczywiście na suki warczy (jedyną którą ubóstwia jest ta czarnulka Diana co byla z nią na zdjęciach) , co do psów jest prześmiesznie podległa :lol: Jak np podchodzi jamniorek a ona się przed nim kładzie :lol: :lol: to można zdechnąć ze śmiechu!! W każdym razie nie zdarzył mi się jeszcze żaden atak ani jej ani na nią :D odpukać... Quote
Maga100 Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Lucy* napisał(a): co do psów jest prześmiesznie podległa :lol: Jak np podchodzi jamniorek a ona się przed nim kładzie :lol: :lol: wyobrażam sobie :lol: Leon też się kładzie przed większością psów, ostatnio przed yorkiem 8) Musiałam mu tłumaczyc, że york go nie zje i może wstać :lol: Quote
asher Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Lucy, a jak jest u kaukazów z podatnoscią na szkolenie, współpracą z człowiekiem? W końcu to owczarki... :wink: Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 HAHAHAHA rewelacja :lol: :lol: Muszę sobie zobaczyć galerię tego Twojego Ślicznego Śnieżnego Leonka :D Quote
Maga100 Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Lucy* napisał(a): Muszę sobie zobaczyć galerię tego Twojego Ślicznego Śnieżnego Leonka :D ależ koniecznie :lol: Póki mam cyfrówkę ojca, bo potem znowu spadniemy na 158 strone i juz nas nie odnajdziesz :-? Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 asher napisał(a):Lucy, a jak jest u kaukazów z podatnoscią na szkolenie, współpracą z człowiekiem? W końcu to owczarki... :wink: Wiesz.. istnieje taka obiegowa opinia że kaukazy to tempaki jakich mało i mają tylko cztery komórki mózgowe :lol: :lol: a wzieło sie to z tego że wcale nie są podatne do szkolenia tzn. to są bardzo samodzielne psy , które same oceniają sytuację i reagują na zagrożenie a inne sprawy typu aporty czy dawanie łapy ich nie interesują bo to mało poważne 8) Kaukaz myśli sobie tak : Taka piłeczka to ani bandyta ani zbój to po co mam za nią biegać ?? :lol: Dawanie łapy za smakołyk ?? Bez sensu.. tyle rzeczy jest w przyrodzie do zjedzenia.. (trawa.. patyczki.. ślimaczki.. robaczki) Tak że wiesz.. tak naprawdę to one są bardzo inteligente bo nawet sama bym takich filozoficznych przemyśleń nie miała :lol: A Sarka jest wybitnie kumata jeśli chodzi o te rzeczy , nie wiem jak ale udalo mi się nią nauczyć wielu komend - łapa , leżeć , zostaw , na zawołanie przychodzi.. itp. Slucha się chociaż ma silne chcenia (dominujący charakterek) i czasem właśnie musi coś przetrawić zanim zrobi. Robi też inne cuda jak chce o coś poprosić , siada na tylnych łapach i tak krzyżuje łapki (tego nauczyła ją moja siostra :D ) Quote
asher Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 No to faktycznie trudne psy z nich... Ale chyba wszystkie ruskie rasy takie są... Na przykład jużaki, tez niezłe z nich ziółka, choć wyglądają tak niewinnie :wink: Quote
Alicja Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Słodka , fota ze sznurkiem / też taki dostaliśmy :lol: / mnie rozbroiła , a skrzyżowane łapki rewelacja 8) A u nas na szkoleniu był psiór , mieszanka kaukaza z jakimś innym kudłaczem ,chyba z podchalanem bo miał podobną sylwetkę , Ozzy się z nim skumplował a tamten nie pozwalał szczeknąć innemu psu na Ozzulca :-? , razem gryźli badyle / :o / bałam się ogromnie bo to były takie 3 ozziki w posturze .Na zajęciach pracował ale 3 razy wolniej niż Ozzy a Ozzy 2 razy wolniej niż inne psy :oops: :lol: Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Słodka , fota ze sznurkiem / też taki dostaliśmy :lol: / mnie rozbroiła , a skrzyżowane łapki rewelacja 8) A u nas na szkoleniu był psiór , mieszanka kaukaza z jakimś innym kudłaczem ,chyba z podchalanem bo miał podobną sylwetkę , Ozzy się z nim skumplował a tamten nie pozwalał szczeknąć innemu psu na Ozzulca :-? , razem gryźli badyle / :o / bałam się ogromnie bo to były takie 3 ozziki w posturze .Na zajęciach pracował ale 3 razy wolniej niż Ozzy a Ozzy 2 razy wolniej niż inne psy :oops: :lol: :o :o :roflt: :roflt: Quote
Alicja Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Lucy* napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):Słodka , fota ze sznurkiem / też taki dostaliśmy :lol: / mnie rozbroiła , a skrzyżowane łapki rewelacja 8) A u nas na szkoleniu był psiór , mieszanka kaukaza z jakimś innym kudłaczem ,chyba z podchalanem bo miał podobną sylwetkę , Ozzy się z nim skumplował a tamten nie pozwalał szczeknąć innemu psu na Ozzulca :-? , razem gryźli badyle / :o / bałam się ogromnie bo to były takie 3 ozziki w posturze .Na zajęciach pracował ale 3 razy wolniej niż Ozzy a Ozzy 2 razy wolniej niż inne psy :oops: :lol: :o :o :roflt: :roflt:no , nie śmiechaj , to prawda :oops: wstyd mi za Ozzulca no ale to jego urok :lol: Quote
Lucy* Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Lucy* napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):Słodka , fota ze sznurkiem / też taki dostaliśmy :lol: / mnie rozbroiła , a skrzyżowane łapki rewelacja 8) A u nas na szkoleniu był psiór , mieszanka kaukaza z jakimś innym kudłaczem ,chyba z podchalanem bo miał podobną sylwetkę , Ozzy się z nim skumplował a tamten nie pozwalał szczeknąć innemu psu na Ozzulca :-? , razem gryźli badyle / :o / bałam się ogromnie bo to były takie 3 ozziki w posturze .Na zajęciach pracował ale 3 razy wolniej niż Ozzy a Ozzy 2 razy wolniej niż inne psy :oops: :lol: :o :o :roflt: :roflt:no , nie śmiechaj , to prawda :oops: wstyd mi za Ozzulca no ale to jego urok :lol: Nie ma się co wstydać :wink: Ozzulec to taki typ rozważny.. dżentelmenski :wink: :lol: a ruskie rasy.. chyba takie mają misiowato - niedżwiadkowate i powolnawe.. ale takie fajnuchne :D Quote
malawaszka Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 ależ śliczna dziewczynka!!! hahah a jak prosi pięknie :lol: Quote
asher Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Lucy* napisał(a):a ruskie rasy.. chyba takie mają misiowato - niedżwiadkowate i powolnawe.. Prawda? A jak przyjdzie co do czego... :evilbat: Quote
Recommended Posts