Jump to content
Dogomania

Perraszku - gdzie jesteś? - pytanie bez odpowiedzi....

Recommended Posts

Posted

Przepraszam Was za ten Pół OT... ale po tym, co czytam od ostatniej awantury...na dogo... w zwiazku z adopcjami... chyba zaloze watek z prosba cofniecie bana Arce... rozumiem, ze ban byl...za jakies slowa... ale wiem, ze Arka nie jest jedyna osoba, ktora na dogo... czasem ostro reaguje i czesto nie ma sie co dziwic... w wypadku tego bana sprawa dptyczyla PAjuni...

myslicie, ze po takim watku bede musiala sie pozegnac z dogo...? :cool1::evil_lol:;)

czuje, ze forum sie podzielilo... szkoda....

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

carolinascotties napisał(a):
Przepraszam Was za ten Pół OT... ale po tym, co czytam od ostatniej awantury...na dogo... w zwiazku z adopcjami... chyba zaloze watek z prosba cofniecie bana Arce... rozumiem, ze ban byl...za jakies slowa... ale wiem, ze Arka nie jest jedyna osoba, ktora na dogo... czasem ostro reaguje i czesto nie ma sie co dziwic... w wypadku tego bana sprawa dptyczyla PAjuni...

myslicie, ze po takim watku bede musiala sie pozegnac z dogo...? :cool1::evil_lol:;)

czuje, ze forum sie podzielilo... szkoda....

dlaczego mialabys pozegnac sie z dogo po takim watku?;)
pajunia nie pozegnala sie - mimo ze dala tylul watku baardzo emocjonalny i nawolujacy niemal do osądow: Arko, kiedy zapewnisz dom.....

mysle, ze b.b. niesprawiedliwe jest to, ze Arka nie mogla nawet sie wypowiedziec, mimo ze cala dyskusja po czesci jej dotyczyla.
pajunia tez w najwazniejszych kwestiach nie wypowiedziala sie, ale to zupelnie inna historia

gdyby taki watek mogl pomoc w 'odbanowaniu' Arki - to byloby b. dobre..

Posted

Pisałyśmy do Admina w sprawie użytkownika Pies?, który został zbanowany przez moderatorów w czasie sprawy Groma (pies, którego zmarnowała Daga). Przy drugim banie otrzymał kilka milionów punktów karnych (sic!). Trochę to wszystko trwało, ale został odbanowany.
Warto próbować.

Posted

carolino taki wątek to dobry pomysł, może wypada Arkę odbanowac i dać jej prawo głosu.
Chociażby dlatego że powinna sie ustosunkować do zarzutów które jej stawiano.

Z racji tego iż niewygodny wątek został zamknięty chciałabym jeszcze tutaj ustosunkować się do pewnej sprawy
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=86616&page=95
Post 944.
Zatem tutaj odpowiem- nigdy nie dostałam żadnej umowy ww suki, nie jestem w jej posiadaniu i nie byłam. Jedyne co dostałam to numer telefonu po tym jak zapytałam wprost czy suka w ogóle żyje.
Zatem proszę mi nie wmawiać że posiadam coś czego nie mam.
Nie dysponuję takim dokumentem i nie jest to bynajmniej zaniedbanie to mojej winy- powiem krótko- ciężko wysłać komuś umowę widmo.
ten temat uważam za zakończony i przepraszam ze musiałam się wypowiedzieć na wątku Perra ale po prostu nie ma gdzie odpowiedzieć.
Zresztą podobnie jak z nieszczęsnymi kastracjami w Niemczech:roll::shake:

Posted

A ja jeszcze muszę dopisać, że jeszcze raz dokładniej przeczytałam wątek i :

- jeśli dobrze zrozumiałam, Irma nie wydała umowy na Perraszka dlatego, że Pajunia miała taką umowę wydać by mieć możliwość do kontroli psa.

Pajunia nie dopilnowała tego nie wiem z jakich powodów szczególnie, że sama poprosiła o tego psa.

Współczuję Ci Irmo bardzo bo z Perraszkiem rozstałaś się jak z dzieckiem. Ale pomyśl, że wybrałaś najlepszy domek z tych jakie były do wyboru i oddałaś psa mając na uwadze jego dobro czyli tak jak powinno się tutaj postępować.

Mam nadzieję, że ci ludzie wyślą zdjęcia (ze szczęśliwym Perraszkiem) i wszystko wyjaśni się w spokojny sposób i szybko.

I nie wiem gdzie to napisać a wydaje mi się to ważne co przy okazji tego wątku mi przyszło do głowy, chodzi mi o to, że może rzeczywiście napisać w jakiś zasadach DT o tym jak postępować z psem na tymczasie aby nie było takich cierpień i opiekuna i psa przy rozstaniu ? Szczególnie chodzi mi o psa który dużo mniej rozumie a czasem nic nie rozumie lub źle sobie wszystko tłumaczy – co o tym myślicie ?

Posted

[quote name='bonika'] Ale pomyśl, że wybrałaś najlepszy domek z tych jakie były do wyboru i oddałaś psa mając na uwadze jego dobro czyli tak jak powinno się tutaj postępować.

Z perspektywy czasu już wiemy że nie był to najlepszy domek, który można było wybrać.
Czasem emocje biorą górę nad rozumem człowiek się cieszy ze jest domek........
My z Irmą martwimy się o tego jednego psa ale podziwiam dziewczyny, które posłały szczeniaki i nie dowiedziały się jaki był ich los:shake:

Posted

Ale wtedy, z tego co wyczytałam, był chyba najlepszy, jedyny minus to to, że za granicą, ale też wtedy nie było chyba takich zastrzeżeń do tych adopcji jak teraz.

Doczytałam ten wątek i ..trochę się uspokoiłam co do losów tego psa, ale będę tu zaglądać i czekać na aktualne informacje o nim, no i zdjęcia.. jego uśmiechniętego pycholka :oops:

Posted

Dziewczyny – jeszcze pomyślałam, że jeśli chcecie mogę napisać list do drugiego domku Perrego - po angielsku bo niemieckiego nie znam. O ile też adres mailowy podany na wątku jest aktualny.

Coś w rodzaju, że :

Przepraszam, że zakłócam spokój, że piszę z Polski, coś o Dogomani - grupie ludzi pomagających bezdomnym psom - komunikującym się przez net, o tym, że każdy pies, któremu pomagamy ma w necie swój wątek, że bardzo się cieszymy jak któremuś uda nam się znaleźć dom, i że z każdego domu otrzymujemy zdjęcia psiaków.

Ponieważ również ich pies ma swój wątek w necie i tutaj był znaleziony dom dla niego to prosimy bardzo o jego aktualne zdjęcia aby wkleić na jego wątku abyśmy się mogli cieszyć, że pomogliśmy jeszcze jednemu psu.

Nie będę pisała czegoś w rodzaju, że pół Polski się o niego martwi itd. Tylko taki „pogodny” powiedzmy list bo wystarczająco może ich „postawić na baczność”, że ktoś się jeszcze interesuje „ich” psem.

Może dobrze aby ktoś jeszcze „inny” „upomniał się” o Perraszka ?

Co o tym myślicie ? Oczywiście nie napiszę jeśli uważacie, że nie jest to dobry pomysł.

Perraszku odnajdź się :oops:

Posted

Ja już tam pisałam meile, posyłałam zdjęcie psa.
Nigdy nikt mi nie odpisał a pytałam tylko jak się pies czuje, czy jest zdrowy etc:shake:

Nie chce mi sie już ciągnąć tej konwersacji ,ale nie wiem w którym momencie uspokoiły cię wiadomości o psie że ty jesteś o niego spokojna:shake:

Może ja czegoś nie doczytałam w tym wszystkim:shake:

Prawda jest taka że nie mamy pewności co stało się z psem (dlaczego opuścił pierwszy dom, czy właściciele na własną rękę szukali mu domu? czy go oddali czy odsprzedali!:angryy: ) i jak potoczyły się jego losy - i na tym się skupmy!

Posted

"Ja już tam pisałam meile, posyłałam zdjęcie psa.
Nigdy nikt mi nie odpisał a pytałam tylko jak się pies czuje, czy jest zdrowy etc:shake:"

Acha, ale to chyba nic nie zaszkodzi jak napiszę - pytam bo nie wiem jakie są rozmowy - Irmo - zgadzasz się ?

"Nie chce mi sie już ciągnąć tej konwersacji ,ale nie wiem w którym momencie uspokoiły cię wiadomości o psie że ty jesteś o niego spokojna:shake:
Może ja czegoś nie doczytałam w tym wszystkim:shake:"

Nie napisałam, że jestem o niego spokojna a tylko trochę mnie uspokoiło to co przeczytałam, ale skoro Ci się nie chce ciągnąć tej konwersacji to nie zawracam głowy.

"Prawda jest taka że nie mamy pewności co stało się z psem
(dlaczego opuścił pierwszy dom, czy właściciele na własną rękę szukali mu domu? czy go oddali czy odsprzedali!:angryy: ) i jak potoczyły się jego losy - i na tym się skupmy!"

To już wiemy, że nie wiemy. A skupić się to znaczy co robić ? Mnie w tej chwili interesuje tylko to czy pies żyje i jest szczęśliwy i zdjęcia na dowód tego. Jeśli są jeszcze inne adresy (tej kancelarii, inne) to jeśli mogę to podajcie i napiszę tam.

Posted

Ewkaa, czy my możemy jakoś Wam pomóc? Przecież jest nas na dogo tyle, może zorganizujmy się jakoś wokół tej sprawy, niejednokrotnie już udało się wspólnie rozwikłać wiele spraw.
Winni nabrali wody w usta i udają, że ten wątek nie istnieje, wiem, że Irma jest odpowiedzialną i poważną osoba, może jednak możemy jakoś wesprzeć jej starania.
Prawda nie zna granic ani barier językowych.

Posted

akucha napisał(a):
Ewkaa, czy my możemy jakoś Wam pomóc? Przecież jest nas na dogo tyle, może zorganizujmy się jakoś wokół tej sprawy, niejednokrotnie już udało się wspólnie rozwikłać wiele spraw.
Winni nabrali wody w usta i udają, że ten wątek nie istnieje, wiem, że Irma jest odpowiedzialną i poważną osoba, może jednak możemy jakoś wesprzeć jej starania.

Popieram.

jest wiecej osob oczekujacych bezskutecznie na wiesci z nowych domow - gdyby wypowiedzialy sie na tym watku moze skloniloby to osobe 'zalatwiejaca' te adopcje do wyjasnien/ nawet chyba przyznanie sie do zaniedban byloby lepsze niz udawanie, ze nie ma problemu...
chyba, ze nie byly to zaniedbania:shake:

Posted

akucha
ja się mogę zgodzić na współpracę z jakąś organizacją
jeżeli znacie jakieś organizacje to zaproponujcie a ja chętnie porozmawiam i spróbuję ustalić zasady współpracy
poza tym poszukiwania trwają cały czas ....

Posted

Więc musimy znaleźć taką organizację, rozpuszczajcie ciotki wici. Myślę, że powinna to być taka, która zajmuje się pomocą dla zwierząt i ma swojego prawnika.

Posted

[quote name='akucha']Ewkaa, czy my możemy jakoś Wam pomóc? Przecież jest nas na dogo tyle, może zorganizujmy się jakoś wokół tej sprawy, niejednokrotnie już udało się wspólnie rozwikłać wiele spraw.

Każda pomoc jest mile widziana ale o pewnych posunięciach lepiej nie pisać na forum.

Czy nie uważacie że sprawę pomocnych organizacji lepiej nie pisać publicznie?? Po co dawać komuś na tacy informacje kto może nam pomóc w tej i nie tylko tej sprawie??

Wspólnie można zrobić wiele ale co z tego jak ludzie boją się wychylić i zwrócić uwagę że są niejasności bo zaraz może być BAN:shake:

Czy naprawdę ludzie myślą że pomijając pewne tematy sprawa umrze śmiercią naturalną?

Sprawa Perraszka tak się nie zakończy bo dowiemy się prawdy czy się to podoba czy nie.

Nie tylko my mamy problemy i szukamy kontaktu:
http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=7505146&postcount=475
I nie zapominajmy o szczeniakach z Józefowa, co z nimi się stało?

Takich pytań się mnoży:shake: