Jump to content
Dogomania

Perraszku - gdzie jesteś? - pytanie bez odpowiedzi....

Recommended Posts

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie najbardziej interesują te szczeniaczki:oops:, który ponoć pojechały do "żłobka". Pajuniu proszę bo wiem, że czytasz i jesteś na forum..podaj tylko adres i niech nam potwierdzą..,że maluchy tam pojechały..tutaj nie ma potrzeby zasłaniania sie ustawą o ochronie danych osobowych, bo to chyba jakaś organizacja?

Posted

irma napisał(a):
wiesz co ?
może to niezbyt odkrywcze, ale może by tak pajunię zapytać, co ?
tyle szczeniaków ....

Szczeniaki, o ile pamietam to:
byly czipowane przez polska lekarke ale czipy byly chyba z Niemiec przywiezione. To moze potwierdzic lub zaprzeczyc Viktoryja i inne osby bedace tam na miejscu, pomagajace. Nie jestem pewna czy te szczeniaki, z Józefowa k/ Legionowa, nie byly czipowane przez schronisko w Jozefowie, tego mozna sie dowiedziec.

Z napisu na samochodzie, mozna odszukac w watku, wynika ze bylo to poprostu schronisko tzn. samochod schroniskowy.
Czy ktos moze odswiezyc ten watek?

Posted

Ja do dziś nie mogę zapomnieć o dożycy Janie. Chciałam po nia do Gliwic pojechac. Byłam początkująca na dogo(dzięki niej tu trafiłam) i wydawało mi sie, że skoro zapewiają, że Jana będzie miała kochający domek w Niemczech to zrezygnowałam. Wydawało mi się że tam bedzie miała lepiej. Minęło pól roku a ja wciaż o niej myślę a to co widze na dogo w zawiązku z tymi adopcjami nie wygląda różowo. Każda próba dojścia prawdy kończy sie atakami ze strony Pajuni....

Posted

ARKA napisał(a):
Szczeniaki, o ile pamietam to:
byly czipowane przez polska lekarke ale czipy byly chyba z Niemiec przywiezione. To moze potwierdzic lub zaprzeczyc Viktoryja i inne osby bedace tam na miejscu, pomagajace. Nie jestem pewna czy te szczeniaki, z Józefowa k/ Legionowa, nie byly czipowane przez schronisko w Jozefowie, tego mozna sie dowiedziec.

Z napisu na samochodzie, mozna odszukac w watku, wynika ze bylo to poprostu schronisko tzn. samochod schroniskowy.
Czy ktos moze odswiezyc ten watek?

Szczeniaki byly czipowane przez Niemcow na miejscu w schronisku bezposrednio przed wyjazdem.
Odszukalam ten watek i znalazlam strone schroniska, ktorego samochody przyjechaly po psiaki. Napisalam do nich zapytanie w sprawie szczeniakow... na razie nie mam odpowiedzi.
Poczekamy :)
Od razu chcialam wyjasnic, zanim ktos mi zarzuci, ze to ja komus cos bezpodstawnie zarzucam ;). Ja nie twierdze, ze te psiaki maja sie zle albo ze zle trafily. Tylko, ze to nie sztuka wywiezc psy i o nich zapomniec. Dobra adopcja to taka, ktora mozna sprawdzic. Nie chodzi o przerzucanie zwierzat z miejsca na miejsce, bo moze w innym miejscu im sie powiedzie.
Chce uspokoic swoje sumienie i utwierdzic sie w przekonaniu, ze to byla faktyczna pomoc dla tych szczeniakow i ze nasz udzial w tej akcji nie poszedl na marne. Tyle.

Posted

Nie chcę dolewać oliwy do ognia ale Pajunia zabrała też sunię o której też cisza:( babcia Mysia, cudna, maluśka kruszynka:oops:..hm

Posted

:-( :-( :-(

Irma, trzymam kciuki za odnalezienie Perraszka. Odezwała się do mnie pewna osoba z niemieckiej organizacji pomagającej zwierzętom. Moze dam Ci do niej kontakt, może będzie coś wiedziała...chociaż chyba marne szanse:shake:

Posted

Perro , Klara , szczeniaki z Krzesimowa , nikt nie wie co się znimi dzieje? Czy nie mozna na ten czas , aż sytuacja się wyjaśni wstrzymac się z kolenym psim exportem ze schronisk . A jezeli w dobrej wierze robimy tym psom krzywde , o jakiej lepiej nie muslec ???

Posted

Dołanczam się do propozycji by nie oddawać psów póki te już wywiezione sie nie odliczą, przecież schroniska w Niemczech są przepełnione? więc po co ten eksport? gdzie one są nie chce myśleć, gdyby było wszystko w porządku nie byłoby tego zamieszania na dogo, mamy prawo wiedzieć gdzie pies jest, mówię za siebie Klarę miałam dwa miesiące, ale ta suka w tym czasie odwzajemniała miłośc jak żaden pies...

Guest Msand
Posted

Wydaje mi się zasadne utworzenie osobnego działu "Adopcje organizowane do Niemiec" i tam sprawdzac wiarygodnośc pośredników, aby uniknąć wszelkich podejrzanych, niejasnych sytuacji i nieporozumień. Ja przestałam ufać każdemu, kto prywatnie przedstawia własne idee dotyczące wywozu psa / psów bez poświadzenia na papierze o własnej wiarygodności. Jedyna istytucja jaka moge obdarzyć zaufaniem na wstępie to organizacja adopcyjna, której dorobek świadczy o legalności jej działań.
Stąd tez nikomu nie pomoge w uzyskaniu psa do adopcji / wywozu jesli taka osoba:
nie posiada uprawnień do prowadzenia kontroli adopcyjnych, nie posiada statusu właściciela tymczasowego, nie jest w stanie udowodnić współpracy z daną organizacją - na jaką się powołuje, bądż organizacja ta nie daje poręczenia za działanie takiego pośrednika.
Każda organizacja udostepni schroniskom, instytucjom opieki nad zwierzętami wszelkich informacji, łącznie z tymi, które dotycza wspólnych działań z osobami prywatnymi, posiadającymi konkretne uprawnienia.
Uważam, że trzeba poprosić Murkę, aby taki dział utworzyć i umożliwić bezpośrednio zainteresowanym taka adopcja dostep do takcih informacji.

Posted

Perro , Klara , szczeniaki z Krzesimowa

wandul 66, szczeniaki z Józefowa, nie z Krzesimowa. Z Krzesimowa jest dożyca Jana (wg informacji pajuni, jest i zostanie w domu, który miał być tymczasowym. Lagunka ma kontakt i korespondowała z organizacją, która zaopiewała się Janą).

Uważam, że trzeba poprosić Murkę, aby taki dział utworzyć i umożliwić bezpośrednio zainteresowanym taka adopcja dostep do takcih informacji.

Msand, ja nie mam mocy sprawczej, aby tworzyć działy, ale można się w tej sprawie zgłosić do admina.

Guest Msand
Posted

No to szkoda Murko :roll: bo przy częstotliwości zawitań admina na forum jest mało realne, że taki dział powstanie w miarę szybko.

Posted

malawaszka napisał(a):
Perraszku gdzie jesteś???? :-( Irma jestem z Tobą :calus:

dziękuję
cały czas szukam Perra i wierzę, ze go znajdę

Posted

Schronisko w Niemczech, do którego napisałyśmy w sprawie szczeniaków z Józefowa i Korabiewic, jeszcze nie odpowiedziało, ale nie tracimy nadziei... Jak tylko będzie jakaś informacja - to od razu zamieścimy na dogo.

Irma, czy oprócz namiarów na prawnika, nie ma żadnego śladu, który pomógłby ustalić co z Perraszkiem...??? :(

Posted

oprócz namiarów na prawnika, który ponoc reprezentuje aktualnych właścicieli psa mam jedynie namiary na pierwszych właścicieli
do prawnika, nie będę dzwonić - nie mam do niego żadnej sprawy
a aktualnych właścicilei i tak znajdę choćbym miała poruszyć pół Niemiec - oczywiście o ile Ci aktualni właściciele istnieją
dziwne w tej sprawie jest, ze praworządni Niemcy, nie mają żadengo aktu właśności psa, nie zgłosili go w żadnej bazie danych o psach (a przynajmniej jego nr chipa nie został zgłoszony) a wynajmują prawnika bo tak bardzo Perraszka kochają, że zamiast załatwić wszelkie formalności wolą wyrzucać pieniądze na adwokata
a adwokat zamiast się ze mną skontaktowac - w końcu maja co najmniej mój adres mail'owy - czeka, czeka, czeka ... na mój telefon
widac mu za czekanie płacą ...