Jump to content
Dogomania

Perraszku - gdzie jesteś? - pytanie bez odpowiedzi....

Recommended Posts

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To będą jaja Faberżę .... :wink: I wystawimy je na aukcje w NY i dochód przeznaczymy na psiaki w potrzebie :)......

A MÓJ Perrito ma się dobrze, wczoraj pajunia dzwoniła ale nic wam nie powiem.....:P usychajcie z ciekawości.... pajunia pewnie sama wam skrobnie.

Posted

Ewkaa napisał(a):
To będą jaja Faberżę .... :wink: I wystawimy je na aukcje w NY i dochód przeznaczymy na psiaki w potrzebie :)......

A MÓJ Perrito ma się dobrze, wczoraj pajunia dzwoniła ale nic wam nie powiem.....:P usychajcie z ciekawości.... pajunia pewnie sama wam skrobnie.

Ewkaaaaaa :evil: ty niedobra :wink: nie dość, że dzieli skórę na niedźwiedziu.... znaczy jajka na Perraszku :lol: to jeszcze nie chce się podzielic nowinami o NASZYM ulubieńcu :(

pajunia - poratuj Perraszkowymi wieściami stęsknione ciotki :D

Posted

no cóż nie tylko Ewkaa ma informacje z życia Perraszka- Fistaszka (do wiadomości Efffki - MOJEGO)

otóż Państwo po spotkam=ni z Panią psią behawiorystka dokonali wiekopomnego odkrycia - zapoznali sie z niejakim J. Fisherem, nie wiem czy oni o tym wiedzą ale stosuja jego zasady w wychowaniu Perraszka
Pani rano najpierw wcizna banana (już ma ich po dziurki w nosie) a potem karmi pieska, w drzwiach najpierw Państow potem pies, głaszczą i miziają gdy oni tego chcą a nie gdy pies im każe, itd.
nocóż ja nie we wszyskim zgadzam się ze sławnym John'em i on zresztą sam zmienił zdanie w niektórych kwaetiach ale perro o tym nie wie i pogodził się, że nie jest osobnikiem alfa - a przynajmniej podjął decyzję, że nie będzie o tym informował otoczenia
Perraszek przestał więc namolnie w środku nocy żądać pieszczot, Państwo są wyspani a pies jest szczęśliwy

oj Perraszku a uczyłam Cie dobrych manier i takim grzeczniutkim pieszczoszkiem byłeś, spałeś sam w swoim łóżeczku, nie żebrałeś w kuchni, a o mizianko prosiłeś nie żądałeś - przypomnij sobie wszystko i stosuj w życiu

Posted

:D no to dobre wieści :P
a co do reszty... wiesz irma jak to jest... no niby ma się tą kondersztubę... niby wie się co wolno.... ale może uda się jeszcze coś utargować??? 8)

Posted

no cóż nie tylko Ewkaa ma informacje z życia Perraszka- Fistaszka (do wiadomości Efffki - MOJEGO)

Tak irmeczko...ty to sobie tak tłumacz przed lustrem :P

Może nowa Pani Perra nie je zwykłych bananów a banany Chiquita :wink:

Bo MÓJ ( :lol: ) Perro to nie jest zwykły pies...to pies Chiquita :drinking:

Posted

Effka
chciałabys - sama się go pozbyłaś i do mnie dobrowolnie odesłałaś

i MÓJ jest był i będzie (no moze w pamięci tylko ale będzie)

Posted

Ewkaa napisał(a):

Pajunia.................. wyłudź jakies zdjątka Perraszka :wink: Daj nam oczka nacieszyć :drinking:

w tym to ja się z Efffką zgadzam - już czas na fotorelację

• 4 months later...
Posted

i co słychac u mojego Perraszka
są jakieś wieści
czy też wszelki słuch po nim zaginął

Perraszku - gdzie jesteś ??????????????????????????/

Posted

no gdzie jesteś Perraszku i co u Ciebie słychać
mój maleńki słodziaku - wszyscy za Tobą tęsknimy wuięc może choć kilka zdjęć nam przysłij

Posted

irma napisał(a):
czy ktoś jeszcze pamięta Perraszka ????:-(

Dopiero co o Perraszku myślałam... przy okazji oglądania zdjęć Śmierdzielka ;) z Łodzi - nowego lokatora Perraszkowo-Śmieszkowego kojca...
i tak mi się zatęskniło za białawym futerkiem... :roll:
oczywiście za uśmiechem Śmieszka również :p

• 2 weeks later...
Posted

otrzymałam od pajuni telefon do Pani, która wzięła Perraszka
poprosiłam znajomą Niemkę, żeby zadzwoniła do domku Perraszka a Pani poinformowała mnie (tj moja znajomą), że Perraszek "zachorował i chyba ogłuchł" więc go oddała koleżance

a koleżanka (jej dane też mam) jako dowód na posiadanie psa przysłała mi to zdjęcie

no i tu się zdziwiłam, bo to jest to samo zdjęcie, które wkleiła pajunia 28 listopada 2005 r. na str. 43 post 423

i ja już nic nie rozumiem, poza tym, że coś tu się nie zgadza a ja chcę wiedzieć gdzie jest Perraszek
swoją drogą dziwni są Ci Niemcy - najpierw po psa samochód przysłali a gdy pies "zachorował i chyba ogłuchł" to go oddali 'koleżance'
a 'koleżance' jakoś to nie przeszkadzało i go wzięła

Posted

Ja też pamiętam to zdjęcie :shake: . Czy nie ma nikogo w Niemczech, kto mógłby sprawdzic sytuację Perraszka???????? Co to znaczy zachorował i ogłuchł??????

Danka

Posted

też bym chciała wiedzieć - może byli dla niego wredni i niemieckiego nie chciał się uczyć
nie rozumiem jak można oddać psa 'bo chory i głuchy' - poza tym im nie wolno było bez mojej wiedzy perraszka komukolwiek oddawać
mam siostrę w Niemczech i kilku znajomych - zobaczymy co ustalą

Posted

na tym zdjęciu jak golden wygląda a nie podhalan :lol: Przynajmniej kufa jakaś taka goldenopodobna...

A ta sprawa to jakas dziwna. To więc gdzie jest Perraszek?

Posted

doddy napisał(a):

A ta sprawa to jakas dziwna. To więc gdzie jest Perraszek?

pajunia załatwiała domek Perraszkowi i naciskała na mnie, żebym psa tam oddała i to ona teraz podała mi namiary na ten domek - więc myślę, że pajunia powinna sprawdzić co się z psem dzieje i nam napisac

ja niezależnie poprosiłam znajomą, żeby skontaktowała się z 'koleżanką', która chciała 'chorego i głuchego' Perraszka i ta hmmm 'koleżanka' jako potwierdzenie prawdziwości tego, że ma psa przysłała to właśnie zdjęcie, które pajunia umieściła na dogo na str. 43

też chcę wiedzieć gdzie jest Perro i chcę mieć możliwość sprawdzenia każdego domku
a w przypadku adopcji MOJEGO psa mam pełne prawo znać dane właścicieli psa